Експрес-схуднення - способи швидкого зниження ваги дієтами, таблетками та вправами

У сучасному світі існує багато ефективних дієт, крім експрес-схуднення, що сприяють швидкому зниженню ваги. Однак не всі методики є безпечними для організму. Немає жодних гарантій, що після втрати зайвих кілограмів, тіло буде перебувати у здоровому стані і на тлі схуднення не виникнуть інші ускладнення. Процес спалювання жирових відкладень являє собою складний механізм, дотримуватися всі умови якого звичайній людині нелегко.

Що таке експрес-схуднення

Основний принцип експрес-схуднення полягає у швидкому досягненні бажаних результатів шляхом дотримання низькокалорійної дієти. Саме швидке схуднення стає можливим завдяки зміні звичного раціону харчування на короткий проміжок часу. Худнуть повинні дотримуватися дієтичного режиму не більше тижня, інакше можливе погіршення стану здоров'я на тлі різкої втрати ваги. Розвантажувальні раціони на три або п'ять днів відносяться до простих дієт для схуднення, завдяки яким вдається скинути від двох до шести кілограм.

Способи швидкого схуднення

Далеко не всі способи швидкого схуднення вважаються безпечними, тим не менш, багато жінок щорічно їх використовують, щоб позбутися від жирових складок на тілі. Дієта для швидкого зниження ваги відноситься до екстрених заходів швидкої втрати калорій. За три тижні застосування білкового меню Дюка, можна схуднути на п'ять або десять кілограм, харчуючись спеціально відібраними продуктами. У список входять: відварне м'ясо, рослинні олії, морепродукти і овочі. Головний мінус – сильна інтоксикація організму на тлі різкої втрати жиру.

Дієти

Бувають моменти в житті, коли потрібно злегка схуднути за пару днів. У такому разі вдаватися до екстрених дієт немає ніякої необхідності, однак, слід поставити чітку мету: спалювати мінімум по п'ятсот калорій на добу. Експрес-дієта розрахована на людей з мінімальною кількістю вільного часу, для яких повністю змінити спосіб життя не представляється можливим. Основна ідея дієти для схуднення полягає в переході з висококалорійних продуктів харчування на більш корисні. Наприклад, заправити салат не майонезом, а сметаною з часником, кропом або іншою зеленню.

Таблетки

Фармацевтичні засоби також беруть участь у процесах зниження ваги, але для цього їх слід використовувати у складі дієти. Таблетки для експрес-схуднення володіють корисними властивостями, завдяки чому можна швидко позбутися від надмірної ваги. Найпопулярніші препарати для схуднення впливають на центри головного мозку, відповідальні за відчуття насичення при вживанні продуктів харчування. Популярні таблетований форми препаратів для зниження ваги: Ксенікал, Редуксин, Голдлайн, Глюкофаж, Мазиндол, Акомплия та ін.

Прийом Бадів

У деяких випадках для оздоровчих цілей лікарі виписують вітаміни і мінерали, яких не вистачає організму людини. Тим не менш, одні лише корисні речовини не в силах позбавити людину від зайвих калорій. БАД для швидкого схуднення є міфом терапевтичної індустрії, тому його краще застосовувати як доповнення до основного дієтичного харчування. Вітаміни і мінерали практично марні під час схуднення, однак, допомагають насичувати організм всіма необхідними складовими для нормального функціонування.

Всі Бади умовно поділяють на три категорії:

  • регулятори - містять речовини, що сприяють зниженню апетиту.
  • спалювачі - комплексні засоби, у складі яких рослинні та мінеральні компоненти.
  • модифікатори - харчові добавки, що замінюють або доповнюють основні прийоми їжі.

Найпопулярніші Турбослім,Тяньши,Фитомуцил,Карнітон,Хітозан Евалар,Слималума. Перед прийомом Бадів слід уважно вивчити інструкцію, список побічних дій і протипоказань. Краще, якщо такі препарати будуть призначатися після консультації з лікарем-дієтологом.

Правила швидкої втрати ваги

Для прискорення процесу схуднення слід ознайомитися з основними правилами регулювання метаболізму.

  • Воду пити не менше півтора літрів в день.
  • Снідати. Перший прийом їжі запускає обмінні процеси організму. На сніданок підходять каші, свіжовичавлені соки, смузі, омлет, тости з сиром, сир, йогурт.
  • Перекуси. Приймати їжу слід невеликими порціями через кожні два або три години, щоб попередити відчуття голоду. Завдяки такій маніпуляції, організм перестане накопичувати жири «про запас». В якості перекусів слід використовувати свіжі овочі і фрукти.
  • Включити в раціон кисломолочні продукти – молоко, сир або знежирений йогурт насичують організм білком, заповнюють недолік кальцію.

Швидкі та ефективні дієти для схуднення

Дуже популярним способом усунення зайвої ваги є раціон, повністю заснований на кефірі. Така швидка дієта для схуднення не вимагає ніяких особливих зусиль з боку людини, вона легка і ефективна. Худне повинен випити півтора літра кефіру в день, а з напоїв дозволяється тільки звичайна вода. Дієта для схуднення допомагає вивести з організму шлаки і очистити його від інших шкідливих речовин, які гальмують роботу ШКТ. Існує кілька варіацій такого меню, іноді крім кефіру худеющему можна приймати в їжу гречану кашу.

Експрес на 3 дні

Сокова дієта є поширеним методом схуднення і дозволяє не тільки поповнити запаси вітамінів в організмі, але і знизити вагу. Експрес-схуднення за 3 дні допускає використання будь-яких фруктів або овочів для приготування напоїв, наприклад, яблук, груш, дині, помідорів, огірків і т. д. Крім соків, котрі худнуть дозволяється пити і інші рідини, такі як легкий трав'яний чай або мінеральну негазовану воду. Про каву на ці три дні доведеться забути.

Монодієта на 3 дні мінус 5 кг

У боротьбі за стрункість фігури всі засоби хороші, а для отримання швидкого результату найкраще підійде дієта на три дні мінус 5 кг. В основі раціону лежить жорсткий відмова від їжі протягом зазначеного відрізку часу, тому з меню виключається все, крім води. У день слід випивати не менше одного літра рідини. Притримуючи дієтичного режиму, щоб уникнути застоїв в кишечнику, рекомендується робити очищаючі клізми. Виходити з голодування необхідно поступово, потроху додаючи в меню страви різної складності. Починати краще всього з легких супів, бульйонів чи.

5 кг за 5 днів

Схема роздільного харчування відноситься до найефективніших способів зниження ваги. Дієта 5 днів мінус 5 кг являє собою серію одноманітних раціонів, строго розписані для кожного прийому їжі.

  1. У перший день віддається перевагу нежирним м'ясним продуктам, таким як кролик, яловичина, індичка або куряча грудка.
  2. Після того, як організм отримає необхідну порцію білка, худне переходить до овочевої стадії – в хід йдуть огірки, брокколі, редиска і т. д. Їх можна готувати на пару, з'їсти вареними або свіжими.
  3. На третій день необхідно заповнити запаси глюкози, тому вживається мед і такі корисні фрукти для схуднення, як авокадо, синій виноград або мандарини. Злаки є незаперечним джерелом натуральних рослинних жирів, які допоможуть наситити організм корисними кислотами в четвертий день. В якості добавки дозволяється приготувати трохи рису на гарнір.
  4. Підсумкова стадія передбачає виключно водно-кефірний меню, адже на п'яту добу відбувається максимальне розвантаження організму.

Яєчна

Низковуглеводний білковий раціон здатний запустити обмінні процеси в організмі, тому яєчна дієта на тиждень відноситься до найбільш швидкодіючим способів зменшення маси тіла. Головним каталізатором цього механізму є речовина під назвою «біотин», яким багаті ячние жовтки. Компонент сприяє засвоєнню білків і стимулює витрату підшкірного жиру, що допомагає досягти неймовірних результатів в процесі схуднення.

Крім яєць рекомендується посилено вживати фрукти, багаті на вітамін С. Лимонна кислота, що міститься в цитрусових (апельсинах, грейпфрутах або лимонах) активно впливає на енергетичні процеси в організмі. Поєднання цих двох продуктів в меню дозволить скинути до десяти кілограм, ефективність методу залежить від дотримання встановлених правил і початкового ваги людини.

Для швидкого схуднення на 15 кг

Позбутися від п'ятнадцяти кілограм за кілька тижнів – це дуже ризикований захід, адже така дієта представляє істотний ризик для здоров'я. Однак експрес-схуднення за місяць включає найбільш дієві прийоми коригування ваги без будь-якої шкоди організму. Основна ідея дієти полягає у відмові від жирної їжі, цукру, солі і складних вуглеводів. За один прийом допускається вживання не більше трьохсот грамів продуктів. Через кожні дві доби необхідно в обов'язковому порядку влаштовувати розвантажувальні дні на гречці або кефірі.

Одноденна

Для очищення кишечника і поліпшення травлення рекомендується хоча б раз на тиждень влаштовувати одноденні розвантаження. Такий варіант схуднення розроблений для людей, які мало рухаються або більшу частину часу проводять за письмовим столом. Ефективна швидка дієта передбачає використання молочних продуктів паралельно з якимись іншими інгредієнтами, наприклад, овочами, фруктами або хлібом. Дозволяється злегка відварити або запекти їжу перед вживанням, однак, бажано вживати свіжі продукти під час дієти для швидкого схуднення.

Турбослім експрес-схуднення

Препарати нового зразка створені для легкого і швидкого схуднення. До складу дієти входять активні компоненти, що роблять вплив на роботу всього організму і окремих його систем, що відповідають за зниження ваги. Турбослім експрес-схуднення за 3 дні – це комплекс з натуральних інгредієнтів, складне поєднання яких посилює терапевтичний ефект від дієти. Таблетки розділені на три окремі капсули, які слід вживати у спеціально відведений час доби: першу після сніданку, другу після обіду і третю після вечері.

Вправи для втрати ваги

Вид тренувань підбирається індивідуально в залежності від поставлених цілей. Якщо кількість надлишкової ваги невелика, можна використовувати такі експрес-вправи для схуднення, як біг, гімнастику або аеробіку. Кардіо навантаження підходять найкраще за рахунок прискорення спалювання зайвих калорій. Регулярні заняття в домашніх умовах можуть бути не менш інтенсивними, чим в тренажерному залі, якщо правильно підібрати курс вправ. Тренування слід проводити через дві години після прийому їжі або за пару годин до сну.

Відео

Експрес-схуднення: тестуємо п'ять способів

Відгуки

Анжеліка, 36 роківХотіла схуднути до пляжного сезону і мене дуже залучили гучні рекламні заяви з приводу швидкого зниження ваги. Купила таблетки для швидкого схуднення і пройшла повний курс дієти. Ніякого особливого ефекту від препарату мною помічено не було, організм взагалі не відреагував. Обіцяного результату від дієти я так і не дочекалася.
Соня, 23 рокиВиробник пропонував коктейль з натуральних компонентів, який зможе допомогти швидко схуднути. Однак, склад дієти далекий від органічного, а зазначені інгредієнти дуже слабо впливають на процес зниження ваги. Таке безвідповідальне ставлення до здоров'ю людей мене обурює, нікому не рекомендую користуватися цим засобом для схуднення!
Єлизавета, 45 роківДля мене ідеальною дієтою стала яєчна. З самого дитинства обожнюю яйця і всі страви з них. Починаю день з двох варених яєць, іноді можу побалувати себе омлетом. Планую кожен місяць влаштовувати одноденні дієти - вони дуже добре позначаються на самопочутті. На мій погляд, роздільне харчування не тільки знижує вагу, але і покращує стан організму!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!