Можна їсти роли на дієті і які

Багатьох дівчат, які переслідують мету схуднення, хвилює дилема, чи є роли на дієті. Адже це всесвітньо відоме блюдо японської кухні не повинно бути дуже калорійним, а деякі варіації так і зовсім можуть вважатися дієтичними. Чи це Так? Чи можна їсти суші при схудненні без перешкод процесу зниження ваги? Які роли можна їсти на дієті, щоб не набирати вагу, а худнути? Давайте спробуємо грамотно відповісти на настільки цікаві та неоднозначні питання.

Що таке роли

Не дуже товсті довгасті рулетики з листів водоростей (норі – основа закуски), всередині яких рівномірно розкладений відварений рис, сира морська риба (або інші морепродукти), а також м'який сир і овочі, називаються ролами. Скручуються вони за допомогою спеціальної бамбуковій циновки, що трохи відрізняються від традиційних суші, які готуються тільки руками. Традиційні приправи додають смаку рисових рулетиків пікантні цікаві нотки – соєвий соус, зелена японська гірчиця васабі, маринований імбир.

Скільки калорій в суші і роллах

Ця традиційна японська закуска має безліч разнокомпонентных варіацій, тому відповідь на питання, калорійні чи роли, стає зрозумілим і логічним – калорійність кожного варіанту страви залежить від інгредієнтів. Різні начинки володіють різною калорійністю, як і приправи на додаток до страви. У середньому калорійність рулетика вагою 50 грамів – від 50 до 110 ккал. Можна їсти роли на дієті? Якщо вони будуть дієтичними, спосіб їх приготування не передбачає обсмажування інгредієнтів, то однозначно можна.

Шкідливі роли

Питання про шкоду цього вже звичного страви спірне. Водорості, риба, морепродукти, гострі спеції в помірних кількостях вкрай корисні для організму (особливо жіночого) – вони насичені життєво важливими мікроелементами. Інша справа – якість цих продуктів, що стосується не тільки суші. Будь-яке блюдо, сфабриковану з несвіжих, ненатуральних інгредієнтів може надати сильний негативний вплив на здоров'я. Шкідливі роли? Якщо використовувати в процесі приготування якісну сировину і знати міру в їх поїданні, вони не принесуть шкоди ні шлунка, ні організму в цілому.

Роли при дієті

Можна роли на дієті? Відповідь буде залежати від того, яку дієту ви віддаєте перевагу. Якщо це гипоуглеводная або білкова дієта, то зрозуміло, що така страва варто виключити зі списку дозволених, адже рис містить дуже багато легкозасвоюваних вуглеводів. Якщо ж вибраний вами спосіб схуднення не обмежує продукти харчування, а тільки їх кількість і спосіб теплової обробки, відповісти, чи є роли на дієті, легко: некалорійні роли при схудненні допускаються і навіть вітаються.

Дієтичні роли

З звичних інгредієнтів цього японського страви можна приготувати дієтичні роли, які підходять при самих різних, навіть строгих дієтах. Головне – запам'ятати кілька простих порад, щоб скоротити калорійність страви, але зберегти його корисні властивості:

  1. Звичайний білий рис містить багато крохмалю, який гальмує схуднення, тому перед відварюванням його потрібно багаторазово промити або замінити бурим рисом, у якого глікемічний індекс нижче.
  2. Авокадо, м'які сири, майонез володіють високою калорійністю, тому від таких складових страви варто відмовитися.
  3. Копчені і солоні інгредієнти начинки утримують рідину в організмі і перешкоджають скиданню ваги.
  4. Жирні сорти риби (вугра, оселедець) краще замінити рибою з малим вмістом жиру (тунець, горбуша).
  5. З морепродуктів варто віддати перевагу креветки або крабове м'ясо.
  6. Соєвий соус, імбир, васабі варто обмежити. Перший містить багато зайвої солі, а гострі приправи розпалюють апетит. Як пікантною заправки до страви можна приготувати соус на основі лимонного соку з додаванням соєвого соусу і зеленої гірчиці.

Суші-дієта для схуднення

І все ж, чи можна їсти суші на дієті? В деяких випадках навіть потрібно. Для любителів цієї всім знайомою екзотики придумана спеціальна методика – суші-дієта для схуднення. Меню системи розраховане на тиждень, передбачає дробове харчування, чергування м'ясних і рибних днів (основний інгредієнт начинки в такі дні – риба або м'ясо), останній день – вегетаріанський. Дієта не обмежує свіжі овочі, фрукти і зелень. Щоб худнути було веселіше їжте тільки паличками, на час відклавши вилку.

Дієта на ролах

Інша методика, заснована на вживанні страви – дієта на ролах. Вона ж дозволяє харчуватися тільки різноманітними рисовими рулетиками, але обов'язкова умова системи – вони не повинні бути смаженими, жирними, висококалорійними. Не можна обсмажувати ні інгредієнти, ні самі рулетики – масло робить їх дуже калорійними. Запивати їжу теж не рекомендується, хоча між прийомами їжі дозволено пити трав'яний або зелений чай. Денна норма ролів – 20-25 штук, ранкова порція повинна бути найбільшою. Однак тривале дотримання цієї дієти може бути небезпечним.

Роли при правильному харчуванні

Багато пані на шляху до легкості і стрункої фігури практикують правильне харчування. Цікаво, чи є роли на такій дієті? Якщо вони будуть дієтичними, зробленими з рису, огірка і нежирної риби, то чому б і ні? Головне – не їсти суші на вечерю, а включати в сніданок або обід, роблячи його більш смачним і цікавим. Низькокалорійні роли при правильному харчуванні теж допоможуть схуднути, а деяких навіть змусять пищати від задоволення завдяки такому японському різноманітності в звичному раціоні.

Відео: роли по Дюкану

Рецепт. Домашні роли по Дюкану

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!