Фрукти для схуднення, корисні при схудненні і для виведення жиру

Справжнім джерелом вітамінів, енергії і мінералів є фрукти. Ці дієтичні продукти несуть особливу користь для тих, хто худне організму. Вони виводять токсини, шлаки, активізують секрецію жовчного міхура, забезпечують нормальну роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, сприяють природному схудненню.

Які фрукти можна їсти при схудненні

Будь-яка дієта передбачає вживання низькокалорійних, корисних продуктів. Особливе місце в системах схуднення займають плоди дерев і чагарників. Навіть якщо замінити один прийом їжі фруктами, це суттєво додасть сил, підвищить життєвий тонус, призведе вагу в норму. Фрукти для схуднення – це ті, які володіють низькою калорійністю, при попаданні в організм розщеплюють жири. Дієта, де у величезній кількості застосовуються плоди, вважається більш корисною.

Щоб привести вагу в норму, треба знати, які фрукти дозволено їсти, а від яких краще відмовитися. Наприклад, фініки, банани, родзинки, курагу можна вживати у великій кількості. А якщо додати в раціон груші, ананас, грейпфрут, ківі – обов'язково буде позитивний результат. Крім того, можна використовувати такі фрукти при дієті:

  • кавун;
  • абрикос;
  • апельсин;
  • ананас;
  • мандарин;
  • гранат;
  • маракуйю;
  • помело;
  • персик;
  • хурму;
  • яблуко.

Низькокалорійні фрукти

Велика кількість фруктів на прилавках може будь-якої людини збити з пантелику. Не всі плоди є дієтичними, тому необхідно приділяти особливу увагу вибору низькокалорійних продуктів. Найпопулярнішими фруктами для схуднення, з невеликим вмістом калорій, вважаються цитруси. Організм, вживаючи лимони, мандарини, апельсини насичується корисними мікроелементами. При цьому поліпшується робота кишечника, посилюється метаболізм. Також можна вибрати наступні низькокалорійні фрукти для схуднення:

Назва

Кількість ккал на 100 г

папайя

48

лимон

29

апельсин

47

мандарин

53

грейпфрут

42

груша

57

яблуко

50

персик

39

китайська груша (нихонаси)

40

помело

32

кавун

30

Несолодкі фрукти

Ступінь солодощі у плодів дерев вимірюється вмістом в них фруктози. Фруктовий цукор засвоюється повільніше із-за наявності харчових волокон. Завдяки вмісту вітамінів плоди є повноцінними продуктами харчування. Особливу увагу поділу на несолодкі і солодкі фрукти приділив Р. Шелтон. У своїй теорії він виділяє кілька груп:

  • Несолодкий фрукт. У цю групу входять напівкислі і кислі плоди (грейпфрути, журавлина, ананаси, апельсини, персики, кислиця, лимон).
  • Солодкий плід. Вживання в їжу таких продуктів повинно бути зведено до мінімуму (фініки, банани, сушений інжир, чорнослив, родзинки, хурма).

Які фрукти можна їсти на дієті

Люди, які дотримуються дієти, повинні їсти продукти з мінімальним вмістом цукру. Корисними для них будуть наступні несолодкі плоди: ківі, грейпфрут, яблука, ананас. Вони допомагають розщеплювати жирові відкладення, прискорюють метаболізм, насичують організм мінералами і вітамінами. Дієтичні фрукти можна продовжити лимонами, апельсинами і майже всіма ягодами. Їх слід їсти як самостійний продукт або замінювати ними один з прийомів їжі. Вони не втрачають своїх корисних властивостей навіть при змішуванні з іншою їжею.

Грейпфрут для схуднення

Дуже низькокалорійним вважається фруктом грейпфрут (всього 42 ккал на 100 г). Цей гібрид апельсина і помпельмуса містить речовини, що спалюють жири та активізуючі нормальну роботу печінки. При цьому активно виводяться шлаки і зникають зайві кілограми. Гібрид не можна вживати лише при загостреннях шлункових захворювань (виразці, гастриті). Сік цього фрукта подразнює слизову. Грейпфрут при схудненні надає наступну дію:

  • стимулює метаболізм;
  • виводить зайву рідину;
  • активізує спалювання жирів;
  • покращує засвоєння їжі і процес травлення.

Ананас для схуднення

Низькою калорійністю володіє і ананас (50 ккал на 100 г). Цей фрукт містить компонент бромелайн, який розщеплює жир, що надходить з їжею. Тому лише часточка такого продукту перед ситним застіллям допоможе не поправитися. Багатьох жінок, які хочуть схуднути, цікавить питання про те, чи можна їсти ананас на ніч? Дієтологи не забороняють їсти екзотичну шишку, але при цьому краще останній перекус зробити не менше, ніж за годину до сну. Ананас протипоказаний при високій кислотності, виразці і гастриті, т. до. його сік здатний спровокувати загострення хвороби.

Ківі для схуднення

Китайський агрус або ківі сприяє швидкому схудненню. Один плід містить фолієву кислоту, вітамін К та добовий резерв аскорбінової кислоти, при цьому ківі активно спалює жири, які блокують артерії. Продукт має солодкий смак. Він містить клітковину, багато солей калію і магнію, які сприяють виведенню поганого холестерину і допомагають привести в норму травлення. Крім того, вживаючи ківі при схудненні, можна:

  • знизити ризик утворення тромбів;
  • позбутися від зайвого жиру;
  • нормалізувати білковий обмін;
  • позбутися від відрижки і відчуття важкості після їжі.

Груші для схуднення

Багато жінок при виборі фруктів для дієти часто запитують про те, чи можна їсти груші при схудненні? Дієтологи дозволяють їсти цей фрукт у свіжому вигляді, адже в сушеному плід є дуже калорійним (250 ккал на 100 г). Грушева м'якоть містить багато фруктози, так що її можна їсти людям з цукровим діабетом. Ефірні олії, що знаходяться в продукті, допомагають уникнути депресії при схудненні. Органічні кислоти, які є в грушах, роблять благотворний вплив на травлення. Сирої плід допомагає вивести важкі метали з організму, що теж сприяє схудненню.

Груша може виступати основним інгредієнтом в десерті з медом і горіхами. Це блюдо стане приємним завершенням вечері, а завдяки клітковині налагодиться процес травлення. Головне – при вживанні цього фрукта для схуднення не пити воду. Людям з хворобами ШКТ З обережністю треба їсти груші, т. к. вони надають в'яжучу дію. Натщесерце теж не варто їх їсти, а краще через 20 хвилин після їжі.

Які фрукти допомагають схуднути

Лідерами по спалюванню жиру вважаються цитрусові. Ці фрукти містять флавоноїди, які перешкоджають утворенню відкладень. Крім того, вони вважаються добрими помічниками в нормалізації обмінного процесу. Найпоширеніші фрукти для схуднення та виведення жиру: апельсин, грейпфрут, мандарин. Денна норма становить не більше 2 штук за добу. Апельсини при цьому можна нарізати на дольки і додати натуральний йогурт – вийде легкий вечерю на вечір.

Крім цитрусових, багаті флавоноїдами будь-жовті фрукти. Наприклад, персики, абрикоси, хурма, ананаси. Можна в раціон додати манго. Цей екзотичний плід успішно справляється із зайвими кілограмами, допомагає знизити рівень холестерину. На добу людина може з'їдати пару штук, тоді через десять днів він втратить до 5 кг. Небажано включати в дієту виноград, банани. Зміст сухофруктів в раціоні теж треба звести до мінімуму.

В який час дня краще їсти фрукти

Збираючись дотримуватися методики схуднення, слід знати, в який час краще їсти фрукти, щоб досягти позитивного результату? Багато дієтологів рекомендують їсти плоди, ягоди за одну годину до обіду на порожній шлунок. Ранок краще починати з цитрусових: за півгодини до сніданку можна випити апельсиновий сік або з'їсти мандарин. Яблука слід вживати до і після обіду.

Всі інші фрукти можна їсти за кілька хвилин до прийому їжі. Тоді плоди вже частково переваряться і відмінно підвищать апетит. Якщо необхідно з'їсти фрукт на десерт, то краще почекати 30 хвилин після прийому їжі і лише тоді їсти. Солодкі плоди слід повністю виключити з раціону. Не можна змішувати фрукти з іншими стравами, оскільки це може призвести погіршення перетравлення їжі, виникнення газоутворення і здуття живота.

Відео: Фрукти на дієті

фрукти для схуднення

Відгуки

Олена, 27 роківЛюблю пробувати різні методики схуднення, нещодавно подруга порадила посидіти на фруктовій дієті. Основу такої системи становили лише апельсини і білки. Після трьох тижнів у мене пішло майже 5 кг. Цитрусові мені дуже подобаються, тому дотримуватися правил дієти було дуже легко.
Світла, 32 рокиВлітку часто влаштовую собі розвантажувальні дні, основними фруктами для схуднення вибираю абрикоси, ківі, апельсини, сливи і будь-які ягоди, які ростуть на городі. П'ю зелений чай у цей період і свіжовичавлені соки. Почуття голоду не настає, за пару днів такої голодування у мене йде приблизно 3 кг.
Марія, 35 роківФруктова дієта вважається найбільш результативною і однією з найбезпечніших, т. к. з організму не виводяться корисні речовини. Періодично сиджу на такій системі, коли треба швидко повернути форму після свят. При цьому на приготування особливих страв я не витрачаю багато часу: просто роблю фруктову нарізку. Вдається скинути до 3 кг за тиждень.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!