Атомна дієта - відгуки і меню. Рецепти атомної дієти на тиждень

В даний час існує безліч різних дієт, які обіцяють швидке схуднення помірними способами, малими витратами і стражданнями. Але є одна з них, в самій назві якої криється могутня сила, нищівна зайву вагу. Змітає непотрібний жир, спалюєте неприємний силует – все це атомна дієта. Щоб скористатися нею, зовсім не обов'язково бути розбирається в атомній фізиці фахівцем. Ця дієта не складніше інших і буде зрозуміла кожному. Вона дозволяє втратити за тиждень до семи кілограмів ваги.

Правила дотримання атомної дієти

«Фізична» дієта має схожість з системою схуднення Дюка і швейцарською. Вуглеводні та білкові дні слідують один за одним, це впливає на метаболізм. Як результат – дуже швидко втрачаються небажані кілограми. Завдяки дієті за тиждень вдається втратити найменше три кілограми зайвої ваги. Причина таких успіхів криється в тому, що за дні білкової їжі тіло починає втрачати наявний в ньому глікоген, щоб мати енергію, йому доводиться використовувати накопичений раніше жир.

Необхідно, щоб калорії, отримані від білкової їжі, не перевершували ті, які ви втрачаєте завдяки дієті. За добу потрібно отримати близько 1500 ккал, це за умови, що ви не ігноруєте фізичне навантаження. Вуглеводний день дієти: глікоген знову накопичується в організмі, але це ніяк не впливає на набір зайвих кіло, оскільки продовжує використовуватися внутрішній жир. Кількість калорій повинно бути ретельно контрольовано, щоб не набрати вагу. Необхідність вуглеводних днів під час дієти істотна ще тому, що одна тільки білкова їжа небезпечна запорами.

Така дієта підходить людям, охочим швидко скинути зайву вагу. Однак у цього способу схуднення є протипоказання. Дієту слід уникати тим, у кого є захворювання серця і судинної системи, ШЛУНКОВО-кишкового тракту або проблеми з мочевыделением. Для них пропоноване харчування може виявитися занадто важким. Перед тим, як перейти на дієту, краще сходити на консультацію до дієтолога. Пам'ятайте, що таке харчування обмежена в часі, щоб не завдати шкоди організму, а нормалізувати вагу.

Зразкове меню на місяць

Меню білкового дня

  • Сніданок: два яйця, кава з молоком, трохи сиру. Його можна замінити сиром чи ковбасою.
  • Обід: запечене або смажене м'ясо, куряча грудка або трохи риби.
  • Вечеря: сир, риба або сир. В якості напою кефір буде кращим вибором.

Меню овочевого дня:

  • Сніданок: баклажанове соте або салат з оливковою олією.
  • Обід: борщ або щі (без м'яса і картоплі). Ті ж обмеження ставляться до салату або лечо. Картоплю можна замінити квасолею.
  • Вечеря: вінегрет, лечо, соте.

Список продуктів для схуднення

Дозволені продукти

Заборонені

У білковий день дієти: сири м'яких сортів, риба, м'ясо та молочні продукти з мінімальним вмістом жиру (творог).

Все борошняне: хліб, кондитерські вироби, солодкі булочки.

Допустимі яйця, нежирна ковбаса і сосиски, вершкове масло

Макарони, цукор.

В вуглеводний день: фрукти, овочі.

Боби і крупи (ігнорувати в перший тиждень дієти).

Один раз в день можна дозволити собі кашу.

Картопля, банани, виноград (з-за великої кількості калорій протипоказані під час дієти).

 

Слід уникати соусів, панірування.

Рецепти на тиждень

Курячі конвертики з сиром (у білковий день дієти). Склад:

  • філе курки -1 кг;
  • сир – 300 г;
  • яйця – 2-3 шт.;
  • панірувальні сухарі;
  • сіль, спеції – за смаком;
  • для смаження – рослинне масло.

Приготування:

  1. Візьміть відбите куряче філе і нарізаний на маленькі шматочки сир.
  2. Загорніть сир у філе, застебніть за допомогою зубочистки.
  3. Панірувальні сухарі перемішайте з предпочитаемыми спеціями.
  4. Куряче філе умочіть у збиті яйця, а потім у панірувальних сухарів.
  5. Вийшли конвертики обсмажте на рослинному маслі з двох сторін. Додайте на сковорідку води і тушкуйте конвертики до тих пір, поки вона не випарується.

Фруктово-ягідне желе (в вуглеводний день дієти). Склад:

  • апельсин – 1 шт.;
  • ківі – 1;
  • свіжа малина – 1/3 ст.;
  • полуниця – 4 шт.;
  • желатин – 15 г;
  • яблучний сік – 1 ст.

Приготування:

  1. Очищені фрукти розділіть на часточки і помістіть в креманку шарами.
  2. Зробіть розчин желатину з водою, поставте на плиту. Стежте, щоб суміш не закипіла, коли вона стане гарячою, додайте яблучний сік.
  3. Вийшло вилийте в креманку з фруктами, заховайте в холодильник на цілу ніч, щоб вранці отримати смачне фруктове блюдо.

Відгуки схудлих на дієті чергування білкових і овочевих днів

Марія, 25 роківДієта 7 кг за тиждень, так я її називаю, підкорила мене назавжди, проста в застосуванні. Немає особливих обмежень, а ефект приголомшливий. Я довго думала, що можна їсти в білковий день без шкоди для фігури. Зупинилася на рибі і яйцях. Поки утримуюся від м'яса. Відчуваю себе відмінно. Шкала на вагах поповзла до приємної позначці, життя налагоджується, вага в нормі!
Світлана, 35 роківРезультати атомної дієти мене захопили. Я не очікувала такої різниці, мої друзі дивуються, бачачи мене до і після. Сиджу на ній вже місяць. Пішли спазми в кишечнику, перестав мучити гастрит, нормалізувався травлення. Що ще потрібно для щастя, як не відмінне здоров'я. Навіть захотілося зайнятися спортом, щоб підтримувати красу і вагу після дієти.
Альбіна, 40 роківбілкова Дієта і овочева правильна, організм перетравлює продукти, не витрачаючи сили даремно. Раніше я намагалася дотримуватися принципу роздільного харчування, знайшла для себе цю систему. Я не прагну до схудненню, з вагою у мене проблем немає. Дієту періодично дотримуюся для здорового способу життя, щоб організм не полетів згодом, до нього треба дбайливо ставитися.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!