Сприяє риб'ячий жир схудненню

Кілограми, від яких вдалося позбутися за допомогою фітнесу та дієт, можуть швидко повернутися. Це відбувається, тому що під час тренувань або голодування організм втрачає воду з міжклітинного простору. Баланс порушується, і коли людина приходить до звичного ритму життя, всі втрати маси відновлюються. Риб'ячий жир для схуднення стабілізує обмін речовин. Якщо приймати його в період посту або інтенсивних занять спортом, баланс не страждає. Дієта, що супроводжується прийомом риб'ячого жиру, в 2-3 рази ефективніше звичайної.

Склад і корисні властивості риб'ячого жиру

Правильно харчуючись, вживаючи білкові продукти, займаючись спортом і беручи риб'ячий жир, можна схуднути, збільшити м'язову масу. Цінна речовина утворюється у тріскових риб в печінці. У його складі Омега-3, жирна ненасыщенная кислота і вітаміни. Чим корисний риб'ячий жир:

  • Вітамін А сприяє відновленню зору, корисний при тривалих навантаженнях на очі.
  • Вітамін D позитивно впливає на кісткову систему, покращує стан зв'язок і м'язів.
  • Омега-3 чистить судини, не дає утворюватися тромбам, знижує «поганий» холестерин, покращує діяльність мозку, знижує рівень «гормонів стресу». Спільно з кальціферолом відновлює жировий обмін. Кислота позитивно впливає на кровообіг, знижується ризик розвитку атеросклерозу.

Подивіться, як працює Омега-3 при позбавленні від зайвої ваги. Це речовина регулює рівень вироблення холестерину та інсуліну. Гормон інсулін запобігає накопиченню жиру, коли в раціоні є надлишок калорій, або зменшує його використання як паливо для організму. Одночасно гормон захищає від «з'їдання» в голодні періоди м'язової маси. Якщо інсулін підвищений, знижується ймовірність, що накопичені жирові відкладення будуть служити джерелом енергії. Омега-3 допомагає збалансувати виробництво інсуліну.

Як приймати для схуднення

Існує декілька думок про дозування риб'ячого жиру для схуднення. Одні дієтологи вважають, що вистачить і 500 мг щодня, причому це кількість надходить природно, зі звичними продуктами, для метаболізму більше не потрібно. Є дослідники, які впевнені, що людині для схуднення потрібно приймати мінімум 500 мг на 1% зайвої ваги, але якщо підшкірного жиру багато, такий підхід загрожує передозуванням вітамінів А і D. Оптимально підібрати для себе «золоту середину». Як приймати омега-3 для схуднення:

  • якщо є бажання позбутися від 15 кг і менше, пити 1-2 г препарату 2 рази на день;
  • потрібно прибрати більше 15 кг — вживати 5-6 грамів на добу;
  • риб'ячий жир при схудненні важливо приймати правильно: не пити натщесерце, це загрожує діареєю, активним виділенням жовчі;
  • вживати препарат треба курсами: 25 днів приймати, потім робити перерву до 5 місяців.

В капсулах

Зверніть увагу, що кількість риб'ячого жиру і Омега -3 в капсулах варіюється, в залежності від виробника. Стандартна норма - 1 г риб'ячого жиру, але зустрічаються й інші варіанти, треба читати інструкцію. Перед тим, як приймати риб'ячий жир в капсулах для схуднення, потрібно визначити для себе дозування. Кількість залежить від того, скільки у людини зайвої ваги і від ритму життя.

При підвищених фізичних навантаженнях кількість прийнятих капсул можна збільшувати до 6 на добу, у спортсменів згорає більше жиру. Ефект буде видний через кілька тижнів, і це стосується не тільки схуднення, але ефекту омолодження. Стан волосся, шкіри і нігтів покращиться. Пити риб'ячий жир в капсулах треба разом з їжею, так речовина засвоїться в організмі краще.

Як пити в рідкому вигляді

Оптимальна дозування прийому рідкого риб'ячого жиру — одна столова ложка два рази на добу, на початку їжі, можна — одразу після. Пити не більше місяця, рік проходити до 3-х курсів прийому речовини. Рідкий риб'ячий жир неприємний на смак, тому капсули зараз популярнішими. Альтернатива цьому препарату є, щоб покрити 1 г добової норми Омега-3, кожен день потрібно з'їдати 100 г морської риби, або пити столову ложку льняного масла.

Чи є протипоказання до застосування

З обережністю, потроху речовина можуть вживати люди з хворим серцем, печінкою, шлунком, вагітні, матері-годувальниці, гіпертоніки. Прийом риб'ячого жиру для схуднення повністю протипоказаний, якщо у людини діагностовано:

  • надлишок кальцію або вітаміну D;
  • захворювання щитовидної залози;
  • ниркові камені, хвороби нирок;
  • туберкульоз;
  • алергія на морепродукти.

Відео: допомагає Омега 3 схуднути

Риб'ячий жир для схуднення? Працює ...

Відгуки

Олена, 35 років Двічі за рік беру курс Омега-3, спочатку пробувала пити лляне масло, але мені смак не сподобався, капсули простіше пити. Вживаю їх три рази за добу, з їжею, побічних ефектів немає. Ефект побачила не відразу, навпаки, спочатку мені навіть здалося, що я додала вагу, але потім все сбалансировалось, в цілому за місяць мінус п'ять кілограмів.
Ганна, 27 років Хочу всіх попередити, що це не таблетки для схуднення! Якщо п'єте їх, то треба ще й дієту дотримувати або в тренажерний зал ходити. Ці препарати допомагають худнути, не дають вазі повертатися, але містять калорії. Не чекайте, що поп'єте і самі по собі худнути будете. Я поєдную прийом капсул з фітнесом, худну швидше, ніж було без риб'ячого жиру
Наталя, 41 рік Почала пити рідкий аптечний препарат, витримала тиждень. Купила в капсулах, за 1 граму, дорожче, ніж звичайний, але зате легко п'ється. Поки пропилу тільки один курс, в поєднанні з дієтою. За місяць скинула 8 кг, задоволена. Зроблю перерву і ще куплю ці капсули. Крім ваги відзначаю, що волосся краще стали, і нігті не розшаровуються, раніше це була проблема для мене.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!