Як пити Л-карнітин, щоб схуднути

Синтезується організмом «вітамін Bt» (левокарнітин) використовується як добавка для прискорення метаболізму спортсменами. Висока його популярність і серед бажаючих позбутися кілограмів, «накопичених непосильною працею». Як приймати Л-карнітин для схуднення? Володіє анаболічним ефектом, стимулює вивільнення енергії за рахунок розщеплення жирів, цей препарат ідеально підійде дівчатам, що прагнуть скинути зайву вагу, поєднуючи дієту і фізичні навантаження.

Як правильно використовувати L-карнітин

Понад 100 років тому російські вчені виявили у складі м'язової тканини всіх ссавців речовина, зване нині Л-карнітин, яке може самостійно синтезуватися організмом. Воно відповідає за транспортування жирів, білка у мітохондрії клітини, допомагаючи виробляти енергію, сприяючи -окислення і розпаду органічних кислот. Найбільша кількість міститься в органах, що вимагають високої енергетичної «забезпеченості»:

  • м'язах;
  • нирках;
  • печінки;
  • серцевої міокарді;
  • головному і спинному мозку.

Середньодобова потреба дорослої людини в левокарнитине200-500 мг. При посиленні фізичних навантажень, важкої розумової роботи, відновних процесах після серйозних травм або хірургічного втручання органів потрібно речовини в 5-20 разів більше. Ефективна вироблення «природного енергетика» залежить від наявності достатньої кількості вітамінів групи В, С, амінокислот, заліза та інших мікроелементів. Нестача окремих складових призводить до недостатнього синтезу Л-карнітину.

Дієтологи відзначають, що при дотриманні білкової дієти, активного способу життя з постійними фізичними навантаженнями, результати схуднення стають помітні через 7-10 днів, а «запаси» бадьорості і енергії перевершать ваші очікування. Як правильно приймати Л-карнітин для схуднення? Препарат відноситься до біологічно активним добавкам і володіє універсальністю застосування:

  1. Вікові групи: від народження до похилого віку.
  2. Специфіка призначення:
    • тривалі фізичні, емоційні, психологічні навантаження;
    • виснаження організму, анорексія;
    • відставання набору ваги у дітей;
    • посилена фізична навантаження на організм (спортивні тренування, змагання);
    • ідеально підходить для схуднення.

Для схуднення

Л-карнітин швидко розщеплює жири і вуглеводи, забезпечує зниження маси тіла, підвищує імунітет, має мінімальний перелік протипоказань, побічних ефектів. Як пити левокарнітин, щоб забезпечити стійку втрату кілограмів? Згідно інструкції, приймати препарат для схуднення слід 2 рази за добу протягом місяця. В окремих випадках (при ожирінні 2, 3 ступеня; проблеми з вагою, викликаних дисбалансом гормонів) добову дозу прийому збільшують до трьох разів, а тривалість курсу продовжують до 60-80 днів.

Коли приймати Л-карнітин для схуднення? Дієтологи рекомендують підтримувати постійний рівень протягом доби, випиваючи препарат перед сніданком і вечерею. При виникненні проблем зі сном з-за пізнього прийому, приймайте добавку перед обідом, порадившись попередньо з лікарем. Максимальна концентрація речовини досягається через 3 години після прийому, а тривалість всмоктування кишечником становить 9 годин.

Перед тренуванням

Л-карнітин для спортсменів і людей, що займаються посиленими фізичними тренуваннями, і фітнесом для схуднення:

  • володіє анаболічним ефектом;
  • збільшує витривалість;
  • «підсушує» м'язи, формуючи красиву мускулатуру тіла.

Враховуючи період досягнення максимальної концентрації активної речовини, оптимально приймати L-карнітин перед тренуванням за пару-трійку годин до початку занять. Силові вправи, професійні заняття спортом вимагають збільшення дозування до 500-1500 мг/добу. Пам'ятайте, що самостійне збільшення «порції» з метою швидкого позбавлення від жиру або набору м'язової маси загрожує інтоксикацією та іншими побічними ефектами. Рішення, як приймати элькарнитин і в якій дозі, слід узгодити з дієтологом і терапевтом.

Як пити L-карнітин для схуднення

Л-карнітин виробляється вітчизняними та зарубіжними компаніями в декількох видах і формах:

  1. Розчин 20% для прийому всередину (сироп);
  2. Розчин для ін'єкцій (ампули);
  3. Таблетки і капсули.

Рідкий

В рідкій формі випускається Л-карнітин у вигляді сиропу, призначеного для перорального використання. Для закріплення ефекту скидання ваги, його тривалого утримання, приймати препарат слід від 30 до 60 днів курсами з інтервалом в місяць. Схема прийому Л-карнітину:

  1. Для схуднення. За півгодини до основного прийому їжі 2 чайні ложки (5 мг) розведіть з водою або соком (100 мл) і випийте. Добова доза становить 15 мг.
  2. При тренуваннях рідкий l-карнітин рекомендується приймати одноразово за годину перед заняттями. В такому випадку доза становить 15 мг / 1 прийом.

У таблетках

Як пити Л-карнітин в таблетках, щоб заповнити енергетичний баланс, прискорити обмінні функції організму при схудненні? Максимальна доза не повинна перевищувати 500 мг за добу. Розподіляється добова норма на 2 або 3 прийоми. Приймати таблетки необхідно цілком, запиваючи водою. Тривале вживання – більше півроку – загрожує побічними ефектами:

  • підвищенням кров'яного тиску;
  • діареєю;
  • нудотою.

В капсулах

Приймати Л-карнітин в капсульної формі слід, не порушуючи цілісність желатинового покриття, у добовій дозі:

  1. При помірних фізичних навантаженнях, дієтичному харчуванні для схуднення: 250-500 мг, розділивши «порцію» на 2 або 3 прийоми перед їжею за 30 хвилин.
  2. При професійних заняттях спортом, бодібілдінгом, посиленими силовими вправами: 1000-1500 мг, перед початком фізичних тренувань одноразова доза запивається склянкою води.

Відео: Л-карнітин для схуднення

Дослідження вчених-медиків, спортивних лікарів показали приголомшливе властивість Л-карнітину при схудненні. Він допомагає швидко спалювати жири, не викликаючи втрати тонусу м'язів, працездатності організму, активності. Вітамін Bt «очищає» організм від жирних кислот, перетворюючи останні у чисту енергію. Струнке, підтягнуте тіло, кілограми тануть, відсутність болів після тренувань за рахунок нейтралізації молочної кислоти – неповний перелік позитивних властивостей. Як приймати Л-карнітин для ефективного схуднення ви дізнаєтеся, подивившись відео нижче.

Як приймати l-карнітин для схуднення

Відгуки

Марина, 29 роківСтала приймати Л-карнітин більше півроку тому. За перші тижні при триразових заняттях фітнесом, відвідування басейну і білковому харчуванні результати схуднення склали 8 кг! При цьому у мене на все вистачало сил і енергії. За три місяці пішло більше 20 кг, результат залишається стабільним.
Анжела, 34 рокиУ мене ожиріння 2 ступеня. Щоб привести здоров'я в норму, дієтолог порекомендувала фітнес, велопрогулянки (любимо всією сім'єю), дієту з переважанням протеїнових продуктів, прийом вітамінів і Л-карнітину для схуднення. Мене здивувало, що обмеження раціону, цейтнот не позначилися на загальному стані організму. Спасибі L-карнітину за втрачені 18 кг і запас енергії!
Ельза, 22 рокиПрочитала про «дивних» властивостях Л-карнітину. Хотіла до свята скинути зайві 5 кг, але часу на заняття в спортклубі не було. Вирішила вживати препарат і обмежити калорійність харчування. В результаті – мінус 2 кг за цілий місяць! Нічого він не дає, цей элькарнитин. Я б не рекомендувала його подругам.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!