Як скинути вагу після 40

З роками проблема втрати стрункості стає більш актуальною, ніж у молодості. Гормональні зміни призводять до уповільнення метаболізму, заважаючи скинути вагу. Тому люди середнього віку відчувають труднощі в боротьбі з кілограмами. Які існують методи, які допоможуть без шкоди для здоров'я знайти гарну фігуру?

Схуднення після 40 років

Незалежно від статі з роками у людини відбувається уповільнення обміну речовин: м'язова маса поступово замінюється жировим прошарком. Тому, щоб скинути зайві кілограми, потрібно набагато більше зусиль, ніж у молодості. Не можна у боротьбі з вагою вдаватися до допомоги ультрамодних строгих дієт: вони розраховані на сильний організм. У стресовій ситуації ваше тіло стане запасати енергію, а не витрачати.

Корекція ваги повинна починатися з перегляду свого способу життя. Приділяйте максимум уваги фізичним вправам. Ніяка сувора система живлення не допоможе схуднути, поки ви будете лежати на дивані. Відкиньте відмовки про завантаженому графіку або проблеми зі здоров'ям: існує маса тренувань, які виключать навантаження на суглоби і займають 30 хвилин в день.

Дієта для жінок

Як жінці схуднути? Відкоригуйте своє харчування: вага піднімають булочки, цукерки та інші шкідливості. Скоротіть їх прийом до мінімуму. У цьому віці виникає ризик остеопорозу, тому у ваше меню обов'язково повинні бути включені продукти та добавки з кальцієм. Метаболізм сповільнюється, а обсяг ваших порцій і енергетична цінність їжі зобов'язані скоротитися для скидання ваги.

Гормональні бурі, які турбують у віці 45 років, негативно впливають на апетит, що позначається на фігурі. Перейдіть на дробове харчування: денну норму розділіть на 5 прийомів. Ваш організм не встигне зголодніти, тому не будете їсти зайвого. У своєму раціоні скоротіть кількість:

  • жирів;
  • вуглеводів;
  • солі;
  • цукру.

Як схуднути після 50 років? Відкладення на талії і стегнах спотворюють фігуру, а системи живлення не впливають на зайву вагу ніякого впливу. Фахівці рекомендують збільшити кількість овочів і фруктів у раціоні. Крохмалевмісні продукти спробуйте виключити з меню. Якщо ви без смаженої картоплі не можете жити, то приготуйте її в духовці з мінімумом жиру.

Білкова їжа потрібна старіючому організму, тому не позбавляйте тіло корисного протеїну. Жирні сорти м'яса замініть на пісні види: курку, індичку або рибу. Вони швидше засвоюються і багаті необхідними амінокислотами. Перегляньте свій раціон, щоб останній прийом їжі був не раніше 3-4 години до сну. Збільште кількість випивається води – мінімум 1,5 л на добу.

Дієта для чоловіків

Сильна стать впевнений, що зайві кілограми не впливають на їхнє здоров'я. Проблеми з серцем, суглобами, потенцією вони списують на стрес або втома. Корекція меню – ось з чого краще почати:

  • зменшіть обсяг порцій;
  • збільште кількість овочів, фруктів, білків;
  • зведіть до мінімуму вживання жирної, вуглеводної їжі, алкоголю.

Відео

Чому так різко повніють люди з настанням середнього віку? Колись стрункі, спортивні, вони втрачають форму з жахливою швидкістю. Жорсткі новомодні дієти не дають позитивних результатів, але погіршують стан здоров'я. Чому це відбувається і реальні поради як скинути вагу після 40 років, ви можете дізнатися в невеликому, але дуже цікавому ролику.

Як швидко схуднути після 40. Правила зниження ваги

Відгуки про результати схуднення

Олександр, 44 рокиВідмовився від жирної їжі і почав бігати – так і схуд.
Світлана, 45 роківЯк скинути вагу дамі після 40 років? Я перейшла на харчування і не їм після 19.00. Аеробіку або біг не люблю, але ось йога мені сподобалася: м'язи підтягнулися, а сон покращився.
Наталя, 42 рокиДовго не могла схуднути, поки не відкоригувала харчування і не зайнялася спортом.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!