Як схуднути за допомогою соди в домашніх умовах. Харчова сода для схуднення - рецепти та відгуки

Є думка, що сода допомагає людям скинути зайву вагу. На чому базується цей ефект? Втрата зайвих кілограмів обумовлена виведенням рідини з організму. У зв'язку з цим, якщо зайва вага з'являється схильність до набряклості, то даний метод допоможе вам. Проте підшкірний жир, як причину зайвих кілограмів, гідрокарбонат натрію не прибере. Як схуднути за допомогою соди? Існує два шляхи – прийняття ванн і вживання содового напою всередину.

Корисні властивості соди для схуднення

Содові ванни для схуднення володіють багатьма перевагами: вони сприяють розслабленню, очищення організму, зняття напруги після інтенсивних фізичних навантажень. Більше того, така процедура очищає, пом'якшує, заспокоює шкірні покриви. Дія ванни триває тоді, коли ви закінчили водні процедури. У зв'язку з цим не потрібно приймати душ, промивати шкіру чистою водою.

Як правильно приготувати і приймати содові ванни?

Як жінці схуднути за допомогою соди шляхом прийняття ванн? Тривалість водних процедур становить півгодини, якщо ви не відчуваєте ніякого дискомфорту, неприємних відчуттів. Після ванни потрібно промокнути шкіру махровим рушником, одягнути халат, відпочити. У процесі розслаблення відбувається більш активне виведення токсинів, розщеплення жирів. Курс схуднення за допомогою ванн з содою становить 10 процедур, які повторюються через день або раз на тиждень.

Покроковий рецепт приготування содової ванни:

  • Наповнити ванну наполовину водою, температура якої знаходиться в межах 37-39 градусів. Сильно гаряча вода небажана.
  • Розчинити у ванні пачку 300 г харчової соди, 500 г морської солі.
  • Додати одне із запропонованих ефірних масел для зниження ваги: м'ята, лимон, ялівець, кориця, грейпфрут, апельсин.

Дізнайтеся більше рецептів, як приготувати содову ванну для схуднення в домашніх умовах.

Чи можна пити харчову соду для схуднення?

Раніше існувала думка, що прийом склянки води з розчиненою ложкою карбонату натрію сприяє позбавленню від печії. Зараз же доведено, що такий напій тимчасово знижує кислотність шлункового соку, після чого вона різко зростає. В результаті можуть розвиватися кровотеча дванадцятипалої кишки, розриви її стінок, гострі захворювання шлунково-кишкового тракту.

Негативно позначається содовий напій і на схудненні. За рахунок створення кислого середовища порушується травлення, жири продовжують всмоктуватися в тому ж ритмі. Тому не варто піддавати своє здоров'я на небезпеку, вживаючи всередину карбонат натрію. Необхідно додати прийняття содових ванн до здорової дієти і спорту, і мрії про струнку фігуру стануть реальністю.

Рецепт жиросжигающего напою з додаванням лимона

Схуднути з допомогою соди і лимона можливо шляхом приготування напою особливого. Його дія заснована на тому, що поєднання соди і лимонного соку вимиває токсини, стимулює процеси обміну і діє як діуретик.

Рецепт приготування жиросжигающего напою для схуднення з карбонатом натрію і соком лимона:

  • Інгредієнти: 0,5 ч. л. соди, сік половини лимона, 300 мл води.
  • Приготування: у посуд вичавлюємо сік, додаємо частину карбонату натрію і води. Коли шипіння припиниться, додаємо решту соду і воду.
  • Застосування: пити маленькими ковтками.

Дізнайтеся, як діє харчова сода для схуднення.

Протипоказання

Схуднення за допомогою соди має ряд протипоказань:

  • Не можна використовувати методи схуднення з цією речовиною вагітним, діабетикам, які годують матерій, особам з онкологічними хворобами.
  • Содові ванни протипоказані гіпертонікам, страждаючим дистонією, будь-якими захворюваннями серця і судин.
  • Забути про скоєне як про метод схуднення слід особам із захворюваннями шлунка.

Читайте також про те, як перестати жерти і почати худнути.

Відгуки про ефективність методики схуднення

Ярослава, 23года:«Мені содові ванни допомогли позбутися від пари сантиметрів на талії. Помітного ефекту не відзначила».
Варя, 25 років:«Я кожен день протягом тижня брала воду з содою. Ніяких побічних ефектів не було, скинула три кілограми».
Вікторія, 29лет:«Пройшла курс содових ванн. За цей час шкіра стала більш гладка, в цілому підтяглися контури фігури, схудла на п'ять кілограмів».
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!