Дієта Ковалькова

Найскладніше в будь-якій дієті – продовжувати дотримуватися встановлених рамок. Тому різке і насильницьку зміну раціону, стилю, способу харчування призводить найчастіше до нетривалого результату і незначного зниження ваги. Розуміючи це, доктор Ковальков розробив програму харчування, згідно з якою людина плавно, поетапно, крок за кроком змінює свої харчові переваги і скидає зайву вагу. Дієта Ковалькова застосовується тими, хто налаштований на довготривалий результат. Вона актуальна для людей, які вирішили змінити своє життя.

Дієта Ковалькова

Так в чому ж особливість дієти, яка названа в честь свого творця доктора Ковалькова? Основною відмінністю системи харчування є те, що ця дієта не націлена на якийсь певний результат, наприклад, скинути 10 або 20 кілограм ваги. Навпаки, послідовники цієї дієти змінюють своє меню, раціон харчування, свої кулінарні звички, уподобання так, що все життя йдуть тільки їм.

Рецепт схуднення від доктора Ковалькова – це швидше спосіб життя, ніж окрема процедура по зниженню ваги, нехай навіть це комплексна дієта. Ви не будете мучити своє тіло, вам не доведеться голодувати і жити тільки думками про холодильнику і часу, коли дієта завершиться. Їжа стане для вас засобом для підтримки життя, але не її метою. Від сніданку до вечері ви будете сповнені енергії, сон буде здоровим, а вага стане поступово знижуватися, кілограм за кілограмом.

Завдяки системі доктора Ковалькова (дієти) ви не тільки позбудетеся від проблем з шлунково-кишковим трактом і вагою, але також отримаєте багато позитивних емоцій як від досягнутих результатів, так і від енергії, яка буде переповнювати вас кожен день.

Всю дієту прийнято умовно поділяти на три основних етапи, яким передує підготовча частина, що характеризується заборонами в харчуванні для першого скидання ваги. Цю стадію багатьом дуже складно буде пройти, але без неї нікуди. Ви повинні повністю виключити у своєму меню раціоні продукти, які раніше становили більшу частину вашого щоденного меню:

  • Білий хліб, випічка. Будь-яка, навіть власного приготування.
  • Макарони, навіть порожні. Високоякісні, дорогі також.
  • Білий рис. Повністю, у складі плову також.
  • Картоплю в будь-яких стравах.
  • Морква, кукурудза, варений буряк.
  • Солодощі. Не обманюйте себе, ні зефір, ні шоколад (так-так, навіть чорний) не можна. Солодкі фрукти теж слід виключити.
  • Алкоголь у будь-якому вигляді – він перший друг зайвої ваги..
  • З випічки можливо вживання тільки житнього (чорного) хліба та виробів з борошном грубого помелу.

Ви стаєте на шлях вдосконалення, тому цілком зрозуміло, що такі обмеження в харчуванні можуть бути для вас дискомфортними. Але повірте: ті бонуси, які ви отримаєте разом зі зниженням ваги і одночасним підвищенням життєвого тонусу, вас будуть радувати куди більше, ніж прикрощі, пов'язані з відсутністю булочок у вашому харчуванні.

Тим більше, підготовчі заборони дієти тривають всього місяць, а за цей час ваш організм підготується до тих позитивних змін, які привнесуть у ваше життя енергію, силу, легкість, здоровий сон, зниження ваги. Кінцевий результат дієти буде залежати на 100% від вашої здатності діяти відповідно до встановлених правил.

Етап 1 (перший)

З раціону доктор Ковальков рекомендує повністю виключити білок тваринного походження, зокрема, м'ясо тварин, птахів, риб. Крім того, під час цього етапу, а він триває до двох тижнів, в меню слід уникати продуктів, глікемічний індекс яких вище 60. Глікемічний індекс – це показник впливу того або іншого продукту на рівень цукру в крові людини після вживання. Він розрахований для кожного продукту окремо.

Дієта Ковалькова передбачає широкий діапазон різноманітних страв і продуктів, які ви можете вживати, тому дискомфорт від обмежень буде мінімальним, а кілограми стануть йти. Отже, приблизне меню для повноцінного харчування на першій фазі:

  • Сніданок: нежирний натуральний йогурт або кефір плюс (волоські горіхи, кешью, фундук, арахіс) або висівки (житні, пшеничні, вівсяні), зелений чай.
  • Другий сніданок: яблуко або груша.
  • Обід: овочевий салат (капуста, помідор, огірок, зелень, листя салату, авокадо– продукти для вашої дієти), заправлений рослинною олією (оливковою, кукурудзяною, соняшниковою). Додайте оцет або трохи сиру при бажанні.
  • Полуденок: 250 мл натурального соку овочів або фруктів на ваш вибір. Яблуко.
  • Вечеря: випити білок двох яєць або склянка нежирного молока.

Як бачите, раціон в процесі дієти ви можете комбінувати, а в підсумку отримати великий вибір меню страв для харчування на кожен день.

На цьому етапі дієти важливо не відступати від розпорядку дня і режиму прийому їжі, а також від запропонованих продуктів харчування. Так ви будете привчати свій організм не тільки до смакових змін, але і до періодичності прийому їжі. Через одну-два тижні апетит у вас буде з'являтися строго в певні години, а значить, ви зможете контролювати все більше корисного часу у вашому дні. Режим дня – пряма дорога до зниження ваги.

Відмова від тренувань у спортзалі на час першого етапу дієти буде виправданий, оскільки в цей час ви не будете отримувати достатньої кількості білка від вашого харчування, щоб заповнити його після тренування. В такому випадку ви будете відчувати непереборне відчуття голоду, а вага може скидатися за рахунок м'язів, а не за рахунок харчування. І тут вам доведеться або більше є, або докладати надмірних зусиль волі, щоб стримувати себе. Ні той, ні інший варіант не дасть позитивного ефекту. Для того, щоб налаштуватися на легкість, ви повинні бути легкі і морально.

Однак ранкова прогулянка протягом години-півтори на цьому етапі дієти не буде зайвою. Намагайтеся проводити її максимально активно, гуляйте швидким кроком, не переходячи на біг. Запам'ятайте: зайві кілограми в основному скидаються за рахунок правильного підходу до харчування, і лише на 20-30% залежать від фізичного навантаження. Основним посилом першого етапу методики доктора Ковалькова є введення вашого організму в стан стресу, привчання його до малих порцій їжі.

Етап 2 (другий)

Тривалість другого етапу такої дієти становить від місяця до семи, а вона триває до тих пір, поки не буде досягнутий бажаний вага. Харчування в цей час більш різноманітне, ніж на першому етапі, і від цього більш комфортне. Спалювання жиру відбувається за рахунок того, що в організм практично не надходять складні вуглеводи, клітковина, але завдяки овочам ви отримуєте достатню їх кількість в легкозасвоюваному вигляді. Переважають у даній дієті білки.

Під час дієти треба активно займатися спортом, бігати, відвідувати тренажерний зал, фітнес, аеробіка. На жаль, великими здобутками в цей період ви похвалитися не зможете, оскільки основні сили організму будуть направлені на боротьбу із зайвою вагою, але ефект буде для вас значний і помітний. Починайте свій день зі склянки теплої води і прогулянки на свіжому повітрі – так радить Ковальков. По можливості робіть цю прогулянку в швидкому темпі, бігом. Ви повинні інтенсивно навантажувати свої м'язи щодня.

Зразкове меню на місяць

Ми перерахуємо вам продукти харчування, які можна використовувати на другому етапі дієти, комбінуючи які ви зможете урізноманітнити свій раціон максимально. Одним із важливих правил дієти є різноманітність харчування: ви не повинні день у день одне і те ж, меню повинно бути багатим.

  • Сніданок: йогурт, кефір, кисле молоко і кешью, фундук, арахіс, волоський горіх, кедровий горіх, а також висівки – відмінний продукт дієтичного харчування..
  • Другий сніданок: яблуко, груша, грейпфрут, морепродукти.
  • Обід: приготовані на пару спеціально для дієти овочі з індичкою, рибою, куркою на вибір, курячий бульйон, сухий знежирений сир.
  • Вечеря: овочевий салат на рослинному маслі, сирі яйця (білок).

Дуже важливим елементом дієти Ковалькова є мотивація і позитивний настрій. Ви не повинні приносити в жертву власні емоції і радість від життя, навіть під час схуднення. Постарайтеся тримати свій настрій на мажорному ладі. Більше спілкуйтеся, займайтеся спортом і улюбленими справами. Насолоджуйтеся життям і результатами, які вам приносить здорове, збалансоване харчування. Насолоджуйтесь новим вагою кожен день.

Дізнайтеся, що таке глюкофаж для схуднення.

Дієта Ковалькова: відгуки та результати

Ілона, 27 роківЯ схудла за два тижні на 8 кілограм на першому етапі і продовжую скидати вагу вже на другому! Дієта дійсно дає результат! До неї я перепробувала багато різноманітних методик харчування, але ні одна не давала мені такого комфорту. Мені просто не хочеться «зриватися» і починати їсти все підряд, як це було раніше. Ковальков розробив дійсно цінну річ! Головна думка, яку до мене зміг донести автор дієти: заборонити їсти неможливо. Раніше всі дієти змушували мене забороняти і у мене нічого не виходило.
Настя, 35 роківМій колишній вагу становив 87 кілограм. Я з жахом згадую це час, коли піднятися на п'ятий поверх для мене була ціла проблема. Зараз я важу 66! Мінус 21 кілограм за п'ять місяців! І продовжую рухатися в тому ж напрямку! Надзвичайна легкість, а головне – я не відчуваю постійний голод, як це було на дієтах раніше, а обмін речовин покращився! Головна умова – не сумніватися в результаті і не припиняти дієту, до того ж вона проста по харчуванню, не треба ніяких надмірностей.

Маша, 38 роківБагато чого перепробувала для боротьби з вагою: дієти, диво-таблетки, пояси різні. Не можна сказати, що ефекту не було. В цілому за рік боротьби зі своїм проблемним вагою я схудла на 6 кілограм і до початку застосування дієти важила вже 80 кг. Вирішила спробувати, і не прогадала! Ніякого дискомфорту в харчуванні, жодних мрій про холодильнику. Кілограми зникають з найменшими зусиллями і для цього зовсім не застосовується сила волі. Потрібно тільки ретельно підбирати продукти. Зараз моя вага 69 кілограм і я продовжую худнути. Мрію про своєму випускному платті!
Галина, 25 роківДієта випадково потрапила мені на очі-в-одному форумі по схудненню і залучила мене тим, що результат досягався не жорстким обмеженням себе у всьому, а поступовим, планомірною зміною способу харчування, способу життя, підбору продуктів. Зараз я дякую долі за те, що прочитала два роки тому про цю дієту. Мені 25, моя вага 55 кілограм! Кудись поділася моя «широка кістка» і генетична схильність до повноти! Із зайвими кілограмами пішла невпевненість і в житті з'явилася легкість і місце для любові. Я заміжня. Я сповнена сил і енергії!

Думка та відгуки лікарів

Анастасія Морозова, лікар-дієтологЯк дієтолог я займаюся аналізом різних методик схуднення і підтримки ваги. Дуже важливу частину моєї роботи становить спостереження за пацієнтами, які обрали різні способи боротьби з небажаними жировими відкладеннями і, звичайно, зайвою вагою. Група людей, які дотримувалися дієти доктора Олексія Ковалькова під моїм керівництвом– а це 12 осіб– досягла значних результатів у порівнянні з іншими методиками. Спостерігалося зниження ваги від 10 до 30%, у кілограмах це виглядало переконливо.

Микола Петров, дієтологШвидке схуднення (скидання ваги) не є основною перевагою даної дієти. Завдяки використанню збалансованого харчування, легкозасвоюваних продуктів і речовин, пацієнт отримує протягом дня весь необхідний запас білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінералів, не відчуваючи голоду та інших розладів. Завдяки такому підходу випадків зриву дієти на моєму досвіді не зафіксовано.

Відео: дієта Олексія Ковалькова

Хто краще може розповісти про систему схуднення, ніж сам автор? Доктор Ковальков сам раніше страждав від надмірної ваги, позбавився від нього за допомогою дієти, а зараз допомагає пройти цей шлях всім бажаючим. Дивіться відео і не сумнівайтеся в ефективності цієї дієти:

Дієта доктора Ковалькова

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!