Як відучити кота гадити в недозволеному місці, де потрапило

Не один власник милого пухнастого улюбленця не застрахований від появи неприємного «сюрпризу». Причини такої поведінки кошеня чи дорослої кішки можуть бути різні. Власнику милого створення залишається лише знайти правильне рішення, і з допомогою нехитрих методів відучити кота гадити де попало, поки це не стало поганою звичкою.

Як відучити кошеня гадити в недозволеному місці

Дискомфорт, недуга, образа – це джерела, чому з'явилася проблема мокрих калюж в недозволених місцях. Навіть у кошенят добре розвинений інстинкт охайності, тому гадити в недозволеному місці не стане ні молодий, ні дорослий домашній вихованець. Вирішення проблеми треба починати з з'ясування причини, а потім вдаватися до методів:

  • хвалитимуть за правильну спробу використання лотка;
  • підібрати наповнювач;
  • дресирування;
  • покарання;
  • огляд у ветеринара;
  • обробка невідповідного місця для випорожнень.

По кутах

Вибираючи пухнастого улюбленця, необхідно поцікавитися у господарів, куди привчений «ходити» кошеня. Оскільки у тварини виробилася звичка, то це допоможе уникнути проблеми: як відучити кота гадити в недозволеному місці. Малюкові може не подобатися лоток, наповнювач, розташування «туалету», тому відчуває дискомфорт кошеня починає мітити кути. Лоток з відповідним наповнювачем, вимиті кути з оцтом, похвала кожен раз, коли сходив куди треба – хороші способи привчити кошеня користуватися туалетом. Читайте про ефективні методи, як привчити кошеня до лотка в квартирі.

Як відучити кота в зрілому віці

Стикаються з неприємним сюрпризом і власники дорослих домашніх вихованців. Якщо привчена до лотка кіт почав справляти нужду крім лотка, то на це є кілька причин. Приводами для такої поведінки дорослої тварини можуть стати наступні ситуації:

  1. Забруднене лоток, який погано вимитий або не прибраний брудний наповнювач.
  2. Зміна місця розташування лотка.
  3. Ємність для туалету стала маленькою і не відповідає розміру старшого кота.
  4. Заміна наповнювача.

Як відучити кота гадити в недозволеному місці у цих випадках? Необхідно повернути звичний наповнювач, частіше промивати лоток теплою водою, а при перестановці максимально близько розташувати туалет до місця, де він стояв раніше. Якщо кіт ставить мітки з інших причин, то господареві доведеться зайнятися обробкою цих місць. Популярний спосіб – побризкати спреєм «Антигадин», лоток ж, навпаки, обробити спеціальним складом для привчання котів або поставити додаткову ємність з наповнювачем.

Як відучити кота гадити на ліжко

Нагадити домашній вихованець може скрізь, господарю залишається лише негайно приступити до вирішення проблеми. Зволікати в ситуації, коли кошеня паскудить на ліжко, особливо не рекомендується. У домашнього вихованця виробиться звичка, що ліжко – це зручне місце, де можна справляти нужду. Стосується ця проблема і дорослих тварин, а як відучити кішку гадити на ліжко, досвідчені власники дають наступні поради:

  • щільно закривати двері в спальню, щоб тварина не могла потрапити всередину;
  • обробити узголів'я маслом лаванди;
  • вихованець відчуває недолік спілкування або ревнощі, тому необхідно кішку частіше балувати, грати, прасувати;
  • не дозволяти спати на ліжку поруч з господарем;
  • відвадити дорослих тварин гадити на ліжко, диван і інші поверхні допомагає кастрація.

В квіти

Для вуличних представників сімейства котячих закопувати екскременти в землю – це норма. Деякі домашні вихованці також схильні до цього інстинкту, тому почати гадити в квіти може кошеня, рідше – старий вихованець. Вирішити проблему, як відучити дорослого кота гадити в недозволеному місці, допоможуть наступні заходи:

  • прибрати на балкон або недоступні місця квіткові горщики, куди кішка не може потрапити;
  • придбати мінеральний наповнювач;
  • нарізати шкірку лимона або подрібнити часник, розміщуючи їх безпосередньо в горщику;
  • простелити підвіконня фольгою або двостороннім скотчем.

На грядках

Для пухнастих хижаків – це власна «мисливська» територія, яку потрібно охороняти. Таким способом тварина залишає для інших побратимів своєрідні мітки, заявляючи свої права. Як відучити кішку мітити територію на відкритому просторі? Спочатку доведеться знайти причину, а самі часті – тривожний стан або загроза вторгнення інших тварин на її територію. Виправити ситуацію допоможуть наступні рекомендації:

  1. Посипати краю клумби, невеликих за розміром грядок меленим червоним перцем.
  2. Залишати їжу, тому що кішки охайні створення і не стануть ходити в туалет поруч з їжею.
  3. Розстелити пластикову сітку для рослин.
  4. Посадити подалі від грядок котовник, валеріану.
  5. Розкласти вздовж грядок гілки шипшини, глоду або ялинові.

В під'їзді

Жахливий запах в замкнутому просторі часто виникає, тому що домашнього вихованця випускають на вулицю. Як відучити кота гадити в громадському місці? Серед підручних засобів – помити оцтовою кислотою або білизною, потім розкласти шматочки лимона. Ефективні препарати з зоомагазину – «nature's Miracle», «Urine-Off» або інші, які повинні потрапляти безпосередньо на оброблювану ділянку.

Як карати кота

Бити і тикати мордою – малоефективні, хоч і поширені методи. Часто вони проводять до прямо протилежного результату, тому що розлючене тварина починає «мітити» екскрементами все нові і нові неположенные місця, наприклад, килим, раковину, ванну.

Якщо треба покарати кота, то доведеться робити наступне:

  1. Застосовувати покарання лише в момент, коли застали кішку на «місці злочину», не відкладати на час.
  2. Карати, поки не досягнете потрібного результату.
  3. Послідовність, не робити виключення.
  4. Категорично забороняється бити тварину руками, максимум – скрученою газетою.

Чим обробити місце, щоб кішка не гадила

Щоб усунути запах і віднадити кошеня або дорослого тваринного паскудити, допоможуть такі ефективні засоби:

  • Готові спреї із зоомагазину, наприклад «Антигадин», якими можна обробляти будь-які поверхні – килим, диван, меблі, постіль, одяг, взуття.
  • Підручні домашні розчини – оцет, нашатир, білизна, марганцівка, йод, оскільки неприємні запахи відлякують кішку.
  • Розкласти в цих місцях шматочки розрізаного на 6-8 частин лимона.

Відео

Як відучити кота мстити і гадити. ЛЕГКО і НЕСПОДІВАНО.

Відгуки

Валерія, 32 рокиЩо тільки не робила, але кішка вже кілька місяців пісяє на диван, ще й кігті занадилася точити. Спочатку обробляла оцтом, порошком чистила, масло лаванди капала. Довелося купити спеціальний спрей в зоомагазині, опрацювала весь диван. Ще порадили змінити наповнювач на силикагелевый, поки допомагає.
Даша, 23 рокиНаш Котофеич став першим домашнім вихованцем, який змусив застосувати методи, як відучити кошеня гадити на ліжко. Покривало, ковдра пахли жахливо, ще й килим страждав. Допомогла модернізація лотка, здогадалися прибрати решітку. Виявилося, нам вибагливий кіт попався, йому треба було справляти нужду безпосередньо в наповнювач.
Настя, 19 роківНашої кішці 2 роки, проблем з привчанням до лотка не було, а тут виявили, що вона пісяє в квітковий горщик. Фікусу багато років, великий і красивий, так що треба було рятувати рослина. Вставляли по краю коктейльні трубочки, розкладали шкірку лимона, але не допомагало. Назбирала гілки, зробила високий паркан, протираємо горщик лавандовим маслом, так і віднадили кішку гадити.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!