Як позбутися натоптишів на ногах в домашніх умовах

Натоптиш – огрубіння шкіри ступні, суха, щільна на дотик, яке набуває сірий або жовтий відтінок. Ця проблема досить актуальна, і їй схильні багато. Але мало хто знає, що боротися з нею можливо в домашніх умовах, використовуючи підручні засоби. Деякі ігнорують проблему до тих пір, поки вона не стає болючою, не починає доставляти дискомфорт. Але з часом від натоптишів складніше позбутися. Тому варто припиняти цю проблему на ранніх стадіях або застосовувати профілактичні заходи.

Способи позбавлення від натоптишів аптечними засобами

Для боротьби з натоптишів можуть використовуватися медикаменти, які реалізуються в аптеці продаються у вільному доступі без рецепта. Як правило, фармацевти можуть дати консультацію з приводу вибору крему або пластиру. Але якщо ви сумніваєтеся в кваліфікації працівника, завжди є можливість звернутися до лікаря, щоб переконатися у правильності діагнозу, дізнатися про можливі способи, засоби лікування.

Антимозольные крему і мазі

На аптечних полицях прилавків представлений широкий асортимент кремів, мазей, які допомагають у боротьбі з мозолями, огрубілою шкірою на ступнях. У складі цих коштів є активний компонент – саліцилова кислота. Ідеальним засобом для виведення натоптишів є крем або мазь, де у складі крім основного компонента є інші активні речовини, наприклад, бензойна кислота. Але варто уникати попадання такого крему на область здорової шкіри.

Правила використання мазі (крему) від натоптишів:

  • Робимо ванночку для ніг з антибактеріальним розчином. Це потрібно для розм'якшення верхнього, огрубевшего шару.
  • Приклеюємо пластир, щоб область натоптиша залишилася відкритою, а здорова шкіра була захищена.
  • На уражену ділянку наносимо рясний шар лікарського засобу.
  • Прикриваємо всі пластиром, приховуючи і оброблений натоптиш.

Пластирі від натоптишів зі стрижнем

Простим, але не менш ефективним способом позбавлення від мозолі зі стрижнем на ступнях є «антимозольный» пластир. Він має просочення з саліциловою маззю і додатковими компонентами (наприклад, прополісом). Спочатку ступні необхідно розпарити, за допомогою пемзи видалити отшелушившуюся стару шкіру. Після цього потрібно приклеїти пластир, щоб частина з просоченням безпосередньо стикалася з мозолем.

Носити пластир потрібно від 6 годин до 2 днів. Це залежить від застосовуваного засобу. Щоб дізнатися правила використання, перед прийомом кошти ретельно ознайомтеся з інструкцією. Кількість необхідних процедур залежить від того, наскільки стара мозоль. Після усунення стрижня, рану необхідно ретельно обробити йодом, заклеїти лейкопластиром, щоб туди не потрапила інфекція.

Масла для видалення мозолів

Натуральні рослинні масла - ідеальний засіб для боротьби з натоптишів, їх профілактики. Для таких цілей використовується, як правило, лляна, кукурудзяна, рицинова, оливкова олія. Для лікування краще брати речовина в чистому вигляді (першого віджиму) і без ароматизаторів. Щоб вивести натоптиші необхідно:

  • Змочити шкарпетки в маслі, надіти на ноги.
  • Обернути ступні пакетом і зверху надіти ще одні шкарпетки (чисті).
  • Вранці за допомогою пемзи або щіточки видалити розм'яклу мозоль або натоптиш.
  • Змастити ступні кремом.

Як лікувати натоптиші на ногах народними засобами

Для видалення натоптишів нерідко використовуються народні кошти. Вони ефективні і быстродейственны. Але головна перевага таких способів лікування – використання підручних матеріалів. Економічність, результативність методик обумовлює популярність народної медицини і часте її використання. Для боротьби з мозолями, огрубілою шкірою, натоптишів використовуються компреси, примочки, ванни, маски, зроблені в домашніх умовах.

Ванночки при натоптишах

Проста ефективна методика в боротьбі з натоптишів – ванночки для ніг з різними добавками. Популярністю користуються такі різновиди:

  • Ванночка на основі мильно-содового розчину. У теплій воді розчинити 3 чайні ложки соди 1 ч. л. подрібненого мила. Попарити ступні приблизно 30 хвилин. Видалити розм'яклу шкіру за допомогою спеціальної щіточки, пилочки або пемзи.
  • Ванночка з сироватки або кислого молока. Кисломолочний продукт нагріти до температури 38 градусів і помістити в нього ноги на півгодини. Після процедури ступні ретельно витерти і змастити саморобним кремом з касторової олії та гліцерину (пропорції 1:1).
  • З перекисом. Для процедури у літрі води потрібно розчинити 2 ст. ложки перекису водню. Тримати ноги у ванночці протягом 40 хвилин.

Рецепти масок

Ідеально допомагають усунути натоптиші між пальцями або в області мізинця маски. Популярні рецепти:

  • Протягом півгодини варити в невеликій каструлі з додаванням води 2 ст. ложки лляного насіння і 100 грам шкірки картоплі. Отриману суміш нанести на натоптиш максимум на 30 хвилин. За цей час шкіра розм'якне, і для її видалення не буде перешкод.
  • Щоб приготувати маску з плюща, потрібно прокип'ятити його приблизно 10 хвилин і нанести на стопи. Через півгодини змити засіб і застосувати крем для зволоження.
  • З'єднати цукор, селітру, дьоготь у рівних частинах. Нанести на шкіру стопи. Приблизно через годину змити теплою водою.

Примочки для позбавлення від натоптишів

Видалити натоптиші допоможуть примочки. Це дієвий спосіб, який не вимагає великих фінансових затрат та багато часу. Варіанти примочок:

  • З алое. Розрізаний листочок прикласти до мозолі, а щоб він не загубився, закріпити за допомогою лейкопластиру. Залишити його на ніч. Вранці розм'яклу шкіру можете зіскоблити, використовуючи пемзу і не пошкоджуючи здорові ділянки.
  • З лимоном. Готуючись до сну, ступні необхідно розпарити в теплій воді. Витерти їх насухо і до місця мозолі або натоптиша прикласти шматочок лимона з шкіркою. Повторювати процедуру протягом декількох днів. Після цього необхідно добре розпарити ноги, видалити ороговілі клітини шкіри.
  • З картоплею. Очищений бульба натерти на дрібну тертку. Кашку загорнути в марлю, злегка віджати і прикласти на ніч до проблемній зоні. До ранку шкіра розм'якшиться, і ви зможете її легко зішкребти.

Компреси від натоптишів на підошві ніг

Боротися з натоптишів допоможуть компреси. Головне правило проведення процедури – тривале перебування з ним і створення штучної «парилки» для розм'якшення огрубілою шкіри і мозолі. Популярністю користуються такі види компресів:

  • З цибулею. Очищену цибулину нарізати півкільцями і додати до місця ураження, обмотати поліетиленовим пакетом, надіти теплий носок. Для більшого ефекту необхідно залишити компрес на ніч. З ранку промити чистою водою, видалити надлишки шкіри щіточкою (пемзою) і присипати тальком. Аналогічний компрес можете зробити, використовуючи класичну томатну пасту.
  • З прополісом. Такий компрес допоможе видалити навіть самий старий натоптиш з товстим шаром огрубілою шкіри. Для процедури необхідно розм'якшити прополіс, прикласти його до проблемного місця, укутати целофаном і надіти шкарпетку. Носити такий компрес бажано протягом дня. Увечері розм'яклу шкіру видалити, а прополіс прикласти на ніч заново.
  • З чистотілом. Очищені листя рослини подрібнити в м'ясорубці. Нанести отриману кашку на ступню, обмотати целофаном, а зверху надіти шкарпетку. Вранці прибрати компрес, промити всі чистою водою і прибрати отшелушившуюся шкіру пемзою. При необхідності повторити процедуру до повного зникнення мозолі або натоптиша.

Відео: як швидко прибрати натоптиші на ногах

Відомо безліч засобів для видалення натоптишів. Комусь більше до душі нетрадиційна, народна медицина, хто довіряє аптечних препаратів або косметичним процедурам. Головне, щоб використання тих чи інших методик призвело до позитивного результату. Навіть після видалення натоптиша, ноги постійно потребують ретельного догляду. Вибрати методику ви можете, виходячи зі складності та масштабів проблеми, індивідуальної переносимості. Подивіться відео нижче, щоб дізнатися простий, але ефективний спосіб усунення натоптишів.

! ! ! ЯК ПОЗБУТИСЯ НАТОПТИШІВ в домашніх умовах ! ! !

Відгуки

Катерина, 43года:Робота зобов'язує мене носити взуття на підборах. З часом я стала помічати, що на подушечках біля пальців з'являється огрубіла шкіра. Почала шукати можливі варіанти позбавлення від проблеми. За порадою подруги, спробувала в домашніх умовах використовувати мазь з вмістом саліцилової кислоти. Через півтора тижні мої ніжки знову стали гладенькими, м'якими.
Євген Анатолійович, 56лет:Не можу визначити, чому у мене з'являлися натоптиші. Але це доставляло мені дискомфорт і страшенно дратувало. Якось прочитав у журналі про цибульному компресі. Автори переконували в ефективності способу. Оскільки це був самий простий і доступний варіант, я вирішив його випробувати. Через місяць я вже і не згадував про проблему.
Маргарита, 27лет:Проблема мозолів на ступнях мені знайома давно. Довгий час вони заважали нормального життя, а випробувані мною засоби не допомагали. Я вже зовсім зневірилася, але співробітниця порадила спробувати натуральні масла. Я використовувала 2 види: рицинова і кілька крапель апельсинового (для аромату). Мені нарешті вдалося позбутися від проблеми. Я більше не натягую шкарпетки в теплу пору і насолоджуюся, коли кохана людина робить мені масаж ступень.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!