Філлери для губ - огляд кращих препаратів і технологія введення, показання та можливі ускладнення

В деякому сенсі ін'єкції щодо збільшення обсягу губ трохи нагадують філігранну роботу скульптора. Процедура спрямована на закруглення, згладжування або підкреслення "лука амура", усунення зморшок, сухість і лущення шкіри. Але у всьому потрібна міра, і косметологія не виняток. Краса форми губ в певній мірі залежить від того, чим нагородила природа. Спроби «обдурити» анатомію чреваті отриманням результату, який буде виглядати неприродно.

Що таке філлери

Контурна пластика обличчя неможлива без використання спеціальних препаратів-заповнювачів – філлеров для губ, що з англійської означає «fill» – наповнювати. Розрізняють препарати рослинного або тваринного походження. Основою для їх виробництва служить ботулотоксин, природний колаген, гіалуронова кислота, жирові тканини, вітаміни, антиоксиданти і анестетик.

Сучасні складні наповнювачі виготовлені на основі гіалуронової кислоти – речовини, яка природним чином синтезується в організмі. Це дуже корисний інгредієнт краси, здатний утримувати достатній рівень вологи для формування еластану та запобігання старіння шкіри. З цієї причини гіалуронова кислота є важливим складовим елементом косметичних продуктів по догляду за шкірою.

Процедура щодо збільшення обсягу губ виконується шляхом мінімально інвазивної ін'єкції наповнювачем або за допомогою хірургічного втручання. Збільшення обсягу, відновлення симетричного співвідношення всіх чотирьох квадрантів, коригування контурних ліній та зменшення сухості є первинними завданнями естетичної хейлопластики. Ін'єкції гіалуронової кислоти істотно поліпшують естетику і усувають дрібні зморшки губ.

В основному у пацієнтів, що застосовують даний метод, втручання проходить успішно, але слід пам'ятати про серйозні ускладнення (гематома, тромбоемболія) і важливих анатомічних аспектах (м'язах, судинах і нервових волокнах). На відміну від силікону для ін'єкцій гіалуронової кислотою існує «протиотруту», дія якого спрямована на розчинення філера і корекції допущених помилок.

Популярним дермальным наповнювачем є колаген. Його головні переваги – низький ризик алергічної реакції. Колагенові препарати гарантують миттєвий, але короткочасний ефект, який триває близько трьох місяців. Філлери на основі колагену – "піонери" омолоджувальної anti-age терапії. Вперше їх почали застосовувати в 1970-х роках, поступово удосконалюючи технологію. Головна перевага колагенових філерів – цінова доступність.

Техніка збільшення губ філерами

Наповнювачі для губ – це естетичне лікування, тому завжди присутній невеликий ризик. Ось чому важливо довірити свою красу кваліфікованого, авторитетного професіонала. Завдяки сучасним засобам анестезії, корекція губ філерами – абсолютно безболісний процес. Залежно від поставленого завдання, виділяють дві техніки:

  1. Поверхнева. Філлер вводиться на глибину декількох міліметрів з метою усунення маленького об'єму, тонких ліній, шорсткості, сухості.
  2. Внутрішня. Глибина проникнення препарату становить близько одного сантиметра. Методика спрямована на вирішення глобальних дефектів, усунення шрамів, корекція асиметрії, усунення ознак старіння.

Коли використовують філлери для губ

Застосування наповнювачів для губ – популярна тенденція в косметології, справжнє мистецтво створення досконалих губ. Використовуючи свій багаторічний досвід і навички, спеціалізовані клініки застосовують сучасні технології, які покращують природну красу, підвищують впевненість своїх клієнтів. Філлери в губи гарантують:

  • збільшення обсягу;
  • зміна форми;
  • корекцію індивідуальних і вікових змін;
  • розгладження шкіри;
  • усунення шорсткості;
  • стимулювання вироблення колагену;
  • підвищення еластичності.

Протипоказання до використання філлеров для губ

Загальні протипоказання включають історію важкої алергії або анафілаксії, розлади кровотечі, гіперчутливість до одного з компонентів. Перед ін'єкцією наповнювачем, отриманими з джерел тварин (бичачий колаген і беллафилл), необхідно провести тест на алергени. Слід з обережністю приймати рішення про проведення процедури, якщо ви недавно вживали аспірин, нестероїдні протизапальні препарати або трав'яні добавки, які впливають на коагуляцію та гемостаз. Істотними протипоказаннями до застосування філлеров є:

  • вагітність;
  • новоутворення;
  • герпес;
  • погана згортання крові;
  • імунна агресія;
  • артрит;
  • діабет;
  • застосування жіночих гормонів естрогенів.

Етапи проведення процедури

Після відвертої розмови про локації ін'єкцій, очікувані результати та потенційні ризики, фахівець починає поетапне проведення процедури, яка включає:

  • Пробу на алергени.
  • Застосування місцевої анестезії, за допомогою нанесення спеціального крему на 15-20 хвилин.
  • Підготовку наповнювача.
  • Уколи невеликих доз наповнювача по довжині дефекту.
  • Обробку антисептиком і нанесення заспокійливого гелю.

Правила догляду

Щоб зменшити кількість набряків в місцях ін'єкцій, слід дотримуватися наведеної нижче інструкції:

  1. Уникати прийому знеболюючих препаратів, таких як аспірин або ібупрофен, протягом тижні до і після процедури.
  2. При ризику прояви герпесу приймати противірусні препарати, наприклад Ацикловір, Хлоргексидин або Герпевір.
  3. До тих пір, поки пухлина і почервоніння не зникнуть, уникати інтенсивного тепла в очищеній області, включаючи загоряння, похід в сауну, прийом гарячої ванни.
  4. Для боротьби з синцями рекомендується використовувати натуральні мазі. Відмінно впорається з завданням Бепантен.

Що не можна робити після процедури

Після проведення косметологічної процедури важливо дотримуватися нехитрих правил. Пацієнт повинен уникати надмірного впливу сонця, напруженої фізичної активності і тренувань протягом 24 годин, використовувати зволожуючий крем з SPF 25. Намагайтеся взагалі не чіпати оброблені ділянки протягом як мінімум діб, оскільки це може порушити положення наповнювача, сформувати опущені куточки рота. Під забороною також поцілунки. Фахівці в області косметології рекомендують:

  • на час відмовитися від відвідування солярію, сауни;
  • виключити сон на животі;
  • не допускати часте умивання і скрабування;
  • не вживати алкоголь;
  • відмовитися від куріння.

Наслідки після введення філера для губ

Звичайні ускладнення, що відбуваються з усіма типами м'яких тканин, що класифікуються у відповідності з різними критеріями. Індивідуальна реакція, неправильна техніка ін'єкції і гіперчутливість є причинами появи:

  • набряку;
  • синці;
  • почервоніння;
  • ущільнення;
  • болі;
  • свербежу;
  • інфекції.

При утворенні гематоми слід скористатися теплими вологими компресами, такими як волога серветка, яка поміщається в мікрохвильову піч на 5-10 секунд. Пакетики зеленого чаю прискорюють загоєння синців, володіючи антиоксидантним ефектом. Що стосується появи інфекції, яка супроводжується підвищенням температури, – це рідкісне явище.

Філлери не сприяють провокування рецидиву вірусу герпесу. Пацієнтам, схильним до висипань або шкірних захворювань, не завадить скористатися антивірусним засобом. Збільшення губ філерами виключає виникнення рубців і шрамів. Головне – довіритися фахівцеві з високим рівнем професіоналізму.

Колагенові препарати

Асортимент колагенових наповнювачів представляє нову еру інноваційних та безпечних рішень для косметичних процедур особи, які забезпечують інтенсивний лікування, поєднуючи в собі незаперечні переваги:

  • негайну корекцію форми та обсягу;
  • усунення зморшок, складок;
  • формування власного колагену в епідермісі для більш тривалих результатів.

В списку затребуваних препаратів кращі філлери для губ посідають окреме місце:

  1. Коллост. Препарат з унікальною структурою, наближеною до колагену людини. Ін'єкції гелю активізують синтез власних колагенових волокон, покращуючи і відновлюючи дерму. Біодеградуємий наповнювач з 15% концентрацією сприяє корекції форми, збільшення обсягу, усунення зморшок.
  2. Элланс. Унікальний інноваційний складу ін'єкційного філера забезпечує природні, биостимулирующие і більш тривалі результати. Оптимальне поєднання високої в'язкості та еластичності відрізняє Элланс від більш рідких і короткочасних гиалуроновых наповнювачів, гарантуючи кращий ефект. Крім того, Ellanse стимулює генерацію нового колагену, сповільнюючи процеси старіння шкіри. Препарат економічний, оскільки для бажаних естетичних результатів потрібно невеликий обсяг. На відміну від інших дермальних наповнювачів, Элланс – небактеріальний синтетичний продукт, що не вимагає проведення тесту на алергію.
  3. Зидерм. Філлер на основі бичачого колагену усуває явні ознаки старіння, розгладжуючи дрібні зморшки і надаючи губам природну припухлість. Серед недоліків препарату виділяють можливі алергічні реакції, виникнення ущільнень, почервонінь.

Гіалуронові філлери для губ

Косметологічний ринок пропонує широкий вибір гиалуроновых наповнювачів для відтворення молодого, яскравого зовнішнього вигляду. Філлери відрізняються за складом і властивостями. Зіставлення популярних серед клієнтів препаратів надасть можливість прийняти обґрунтоване рішення.

  1. Ювідерм. Наповнювач замінює втрачений об'єм, відновлює молоді контури шкіри, згладжує невеликі зморшки, усуває шорсткість. Він забезпечує природний результат. Препарат випускається в двох рецептурах: Juvederm Ultra і Juvederm Ultra Plus. Основна відмінність полягає в тому, що Ultra Plus має більш жорстку консистенцію. Ін'єкційні гелі Juvederm Ultra – відмінний вибір для збільшення губ, завдяки своїй м'якій консистенції. Вони створюють пухкі природні контури, які не здаються вульгарними. Корекція зберігається в середньому на чотири-шість місяців.
  2. Рестилайн. Універсальний наповнювач використовується для згладжування зморшок, формування правильних ліній, поліпшення якості шкіри, корекції об'єму. Кришталево чистий гель складається з мінімально модифікованої гіалуронової кислоти, яка природним чином руйнується в організмі. Restylane забезпечує ефект природного плавного результату. Препарат дає свободу вибору у визначенні бажаного "лука амура".
  3. Принцес. Наповнювачі австрійської компанії Croma-Pharma Gmbh зі значною історією створення гіалуронової кислоти призначені для боротьби з ознаками старіння, гарантуючи досягнення природних форм. Їх дія спрямована на усунення тонких ліній, зморшок, провисання шкіри, відсутність зволоження. Монофазний гель-наповнювач гіалуронової кислоти відрізняється широким спектром застосування, включаючи корекцію зморшок, контурів губ, об'ємності. Одне з головних переваг – тривалий ефект. Доведено, що наповнювач Принцес активно бореться з ознаками старіння, який проявляється через втрату колагену.

Ціна на філлери для губ

Вартість філлеров варіюється в різних напрямках і залежить від виробника. Таблиця дозволить порівняти ціни на популярні препарати в Москві.

Назва

Вартість, рублів

Коллост

5050,00 - 7200,00

Элланс

9800,00 - 16500,00

Ювідерм

7900,00 - 16300,00

Рестилайн

4700,00 - 6900,00

Принцес

2900,00 - 4300,00

Відео

Філлери для губ – корекція обсягу і контурна пластика

Відгуки

Людмила, 27 роківЗастосовувала препарат для збільшення губ Princess Volume. Процедура абсолютно безболісна, після анестезії лікар робила ін'єкції по каймі губ, щоб створити правильну симетрію. Використовувала шприц з тонкою голкою. Протягом десяти днів я застосовувала антисептичний крем і суспензію, прикладала холодний водний компрес. Набряклість зникла на третій день.
Тетяна, 38 роківДля корекції форми мені вводили органічний препарат на основі колагену з свинячих сухожиль. Його безпека ґрунтується на процесі екстракції й очищення. Процедуру роблю регулярно кожні дев'ять місяців. Після корекції 5-6 днів тримається набряк, можуть з'явитися невеликі синці, тому будьте готові пересидіти цей період вдома.

Для збільшення обсягу вводили філлер для губ Phillex на основі стабілізованої гіалуронової кислоти. Спочатку результат не дуже сподобався, а до вечора з'явилася сильна набряклість. Губи стали просто величезними, смішними. Брала Ацикловір, рясно змащувала PureLan, Бепантеном. Через тиждень губи придбали природну форму.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!