Як зменшити ікри - вправи для литкового м'яза в домашніх умовах

Способів, як зменшити ікри ніг у дівчат, існує декілька: ліпосакція, сушка, схуднення. Оптимальний варіант підбирається індивідуально, виходячи з бажань жінки. Щоб домогтися оперативного результату в боротьбі з обсягами литкового м'яза, рекомендують використовувати відразу кілька способів.

Як прибрати жир з литок

Багато жінок, яким імпонує худоба, хочуть бути завжди стрункими, підтягнутими і красивими. Щоб досягти такого результату, вони сидять на дієтах, виснажують себе тривалими щоденними тренуваннями, інтенсивними фізичними навантаженнями, активно займаються спортом кілька днів в тиждень. При цьому зайва вага йде, але проблема товстих литкових зон, які не можна зменшити моментально, залишається невирішеною. Що робити в такому випадку?

Гомілка завжди знаходиться під великим навантаженням, підшкірний жир виступає в якості захисного бар'єру, тому жіночий організм витрачає його дуже повільно. Як зменшити ікри в такому випадку? Фахівці рекомендують займатися гімнастикою, кілька разів в місяць практикувати швидкий біг, виконувати стрибки, відмовитися від вживання вуглеводів і обмежити в раціоні рослинні жири. Допоможуть зменшити великі гомілки ходьба, регулярні прогулянки, присідання, їх комплексне зміцнення.

Основні способи, як зробити ікри ніг тонше:

  • заняття спортом, комплекс спеціально розроблених вправ;
  • сушка, розтяжка;
  • ліпосакція;
  • масаж.

Перед тим, як вибрати відповідний спосіб, який дозволить досягти тонких литок, необхідно встановити причину повноти. Це можуть бути:

  • регулярні набряки кінцівок;
  • генетична схильність;
  • хода;
  • накопичений жир.

Як зменшити накачані ікри

Перекачені литкові м'язи – не менш серйозна проблема, що виникає внаслідок надмірного навантаження на ноги (перекачати литкові м'язи можна, якщо виділяти мінімальний час для розтяжки). Як зменшувати ікри, якщо вони надмірно перекачены:

  • Вправа 1: сидячи на підлозі, ноги нахилити до шкарпеток, шкарпетки тягнути до себе, потім по напрямку від себе. У кожному положенні їх затримати на одну хвилину. Виконати 3 підходи - так можна зменшити обсяг проблемної зони на 1 – 2 сантиметри.
  • Вправа 2: В положенні стоячи, зігнути одну ногу, другу виставити трохи вперед, носок тягнути на себе, нахилитися до прямої нозі, простояти в такому положенні 30 секунд, після чого поміняти ноги. Ця вправа допоможе зменшити проблемну область вже після 5 - 6 занять.

Зменшити накачані ікри можна, якщо:

  • знизити навантаження на ноги;
  • виключити тривале виконання однотипних вправ;
  • біг замінити пішими прогулянками;
  • перед кожним тренуванням добре розтягнути м'язи;
  • періодично вдаватися до сушіння.

Як швидко схуднути в литках ніг

Якщо литкові м'язи здаються товстими з-за зайвого скупчення жиру, щоб їх зменшити, рекомендують сісти на дієту. Крім того, рекомендується виключити з раціону жирну і гостру їжу, продукти, що містять вуглеводи, рослинні жири, щодня підніматися по сходах, контролювати кількість випитої за добу води. Швидко схуднути в литках ніг допоможе і комплекс спеціально підібраних вправ, які можна виконувати в домашніх умовах.

Вправи для ніг

Зверніть увагу на красиві ніжки танцівниць балету або гімнасток - їх литкові м'язи не містять нічого зайвого і можуть вважатися еталоном краси і досконалості. Швидко розв'язати проблему допоможуть наступні вправи для зменшення литок:

  • необхідно встати прямо, розсунути ноги на ширину тазу, зробити глибокий вдих, на видиху піднятися на носочки (спочатку рекомендують виконувати цю вправу для литок 20 разів, з часом кількість повторень можна збільшити до 30, щоб зменшити проблемну зону на кілька сантиметрів);
  • зайнявши те ж положення, стопи розвести в сторони, вага тіла переноситься на одну ногу, другу зігнути в коліні, вдихнути, піднятися на носочок, робити вправу по черзі на кожну ногу не менше 15 разів.

Розтяжка литок

Як прибрати ікри на ногах, використовуючи цей спосіб? Для початку, як радять досвідчені тренери, потрібно гарненько розігріти м'язи, щоб підготувати їх до інтенсивних навантажень. В іншому випадку, можна отримати травму або розтяг. Рекомендують виконувати щодня такі вправи:

  • вправа 1: стати обличчям до стіни, виконати крок назад однією ногою, зафіксувати п'яту, перекотити тіло вперед так, щоб коліно подвинулось до стіни, затримати положення на тридцять секунд, повторити іншою ногою;
  • попередження 2: сісти на підлогу, витягніть ноги, прогнутися, випрямити спину, спертися на руки ззаду, зафіксувати позу на тридцять секунд (така розтяжка литок допоможе розслабити затиснуті м'язи і зробити їх більш пластичною).

Сушка литкових м'язів

Як зменшувати ікри в такий спосіб? Необхідно змінити режим споживання води та харчування. При цьому не варто забувати, що сушка литкових м'язів – це не для схуднення, а позбавлення від підшкірного жиру із збереженням м'язової маси. З раціону повинні бути виключені жири і вуглеводи, які відкладаються у вигляді рідини, створюваної непотрібний обсяг. Чим менше вуглеводів споживає людина, тим швидше спалюється жир. Для поліпшення ефекту актуально використання різних допоміжних засобів і вітамінних комплексів.

Ліпосакція литок

Перед тим, як зменшувати ікри таким способом, необхідно оцінити всі його плюси і мінуси. Що таке ліпосакція литок? Це хірургічна операція, в процесі якої коригується форма литкових м'язів, що дозволяє швидко зменшити їх обсяг без виснажливих тренувань. Вона передбачає попереднє розрідження підшкірного жиру спеціальним розчином, що виведення його з організму. Недоліки ліпосакції:

  • необхідність у використанні анестезії, яка допоможе полегшити перебіг операції та зменшити больові відчуття;
  • наявність ряду протипоказань;
  • тривалий період відновлення;
  • висока вартість процедури.

Масаж литок ніг

Цей спосіб зменшення литкових м'язів сприяє розслабленню затиснутих м'язів, робить їх пластичними. Масаж литок ніг проводиться протягом 15 – 20 хвилин. Він надає зміцнювальний, що відновлює дію, нормалізує кровообіг, запобігає об'ємні набряки, знімає втому, відчуття тяжкості. Перед тим, як зменшити обсяг литкових м'язів, вдаючись до масажу, необхідно попередньо проконсультуватися з фахівцем.

Відео: як схуднути в литках ніг

Інформація, яку можна отримати з наведених нижче відео, допоможе в короткі терміни отримати худі ноги. Комплекс вправ і загальні правила, які рекомендують дотримуватися, будуть корисні всім жінкам, які хоча ідеально виглядати. Якщо дотримуватися цих рекомендацій, досягнути відмінного результату можна буде через один – два місяці.

Вправи для схуднення литок

Як зменшити ікри ніг.

Як схуднути в гомілки

як зробити гомілку тонше

Як зменшити обсяг литок

Як ЗМЕНШИТИ ікри? /Розтяжка+вправи/

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!