Body Pump - що це таке у фітнесі і тренування для початківців з відео

Дізнайтеся, що таке pump у фітнесі та втілюйте мрії про красиве тіло в реальність. Ви не тільки подкачаете біцепс і станете витривалою людиною, але і підтягніть живіт, сідниці, позбудетеся від болю в спині. За відгуками спортсменів, Боді Памп – відмінний спалювач калорій.

Що таке Body Pump

Body Pump – це тренування зі штангою, яка призначена для спалювання зайвого жиру. Виконується вона в прискореному темпі під музику. Її творці – відома компанія Les Mills. Розробники подбали про те, щоб в процесі тренування працювали всі групи м'язів. Вага штанги регулюються, щоб ви виконали велику кількість підходів вправ. Почати можна з нульового ваги, поступово додавати млинці. Щоб приступити до занять, абсолютно не важливий досвід у подібних тренуваннях. Результат буде досягнуто, якщо уважно виконувати всі рекомендації тренера.

Переваги тренування Body Pump

Переваги Body Pump настільки великі, що важко встояти перед спокусою випробувати тренування на собі. Адже ряд плюсів зробив таку інтенсивну силову аеробіку настільки популярною у всьому світі. Вони такі:

  • Комплексний підхід. Синтез аеробних, силових вправ.
  • Швидкий темп виконання рухів, який дозволить позбутися кількох зайвих кілограмів і надати тілу підтягнутий і стрункий вид.
  • Вправи оновлюються кожні 3 місяці. При такому розкладі, ваші м'язи звикають до вправ, а тренування стає більш різноманітною.
  • Годинна навантаження задіє всі м'язи сідниць, спини, плечей, ніг, рук.
  • Pump-тренування підходить абсолютно всім. Люди, які не здатні відразу почати заняття з сильною навантаження можуть виконувати вправи з порожнім грифом.
  • Регульована інтенсивність навантаження. На свій розсуд можна збільшувати або зменшувати вагу гантелі.

Простота виконання вправ, розумний підхід дозволять вам знайти ідеальне здорове тіло. Переваги змусять вас задуматися про можливості приєднатися до числа тих, хто вже відчув на собі ефективність розробленої програми боді памп, і починати тренування.

Недоліки тренування Body Pump

Заняття зі штангою завоювало популярність у широкому колу тренерів і спортсменів. Люди, які займаються за цією програмою залишають тільки позитивні відгуки. Важко оцінити ефективність таких вправ, якщо особисто не відвідати хоча б одне заняття. Будь-аеробіка або комплекс вправ, мають свої обмеження у використанні. Пам'ятайте, що грамотний підхід, робота з тренером зможе поліпшити ваші досягнення. Прийміть до відома недоліки Боді Пампа:

  • програма не підходить для новачків, які ніколи не займалися фізичними навантаженнями;
  • комплекс вправ вимагає підвищеної витривалості;
  • займаючись цим видом спорту можна отримати травму;
  • неправильне виконання техніки може привести до болів в області колін, спини, попереку;
  • протипоказані тренування людям, страждаючим гіпертонією, варикозним розширенням вен, болями в суглобах і хребті і важкими захворюваннями;
  • якщо займатися pump-фітнес вдома, доведеться купувати устаткування.

Body Pump для схуднення

Всі бажають бути володарями рельєфного торсу і підтягнутих м'язів. Щоб підтримувати своє тіло у формі, необхідно проводити чимало часу в спортзалі. Тренування Body Pump для схуднення – відмінна можливість скинути зайві кілограми і повернути пружність тіла. Під керівництвом досвідченого наставника ви можете підвищити ефективність занять. Представницям прекрасної статі сподобається памп-аеробіка. Під час такого тренування силові навантаження чергуються з розтяжкою, гімнастичними вправами і перервами.

Body Pump в домашніх умовах

Не у всіх є час на відвідування фітнес-клубів і спортзалів. При бажанні, можна проводити заняття Body Pump в домашніх умовах. Це реально, якщо мати достатньої вільної площею та необхідним обладнанням. Для тренування вам знадобиться: штанга, спортивний одяг, зручна і легка взуття. Варто пам'ятати про те, що одного заняття в тиждень буде недостатньо для схуднення і підтримки м'язів в тонусі. Потрібно намагатися проводити тренування раз в 3-4 дня.

Відео: тренування Body Pump

Тренування BodyPUMP в FITTS

Відгуки

Марина, 26 роківЗавжди хотіла схуднути після пологів, але не могла підібрати спосіб. Дізнавшись, як діє Body Pump вирішила спробувати і повністю залишилася задоволена. Вже після першого тренування я побачила, як тіло почало змінюватися, ставати струнким. Моментально почала спалювати калорії і незабаром повернула колишні форми. Зараз я маю пружні сідниці, плоский живіт і подкаченные біцепси.
Олена, 33 рокиВ ефективності боді пампа переконалася на власному досвіді. Займаюся вже більше року, при цьому відчуваю себе чудово. Побачивши в дзеркалі красиву фігуру, вирішила не зупинятися на досягнутому. Спочатку було нелегко, але зараз я отримую задоволення від кожного заняття. Це відмінний варіант оздоровити організм, підкачати м'язи і схуднути.
Єгор, 28 роківЗвична робота зі штангою – нудне заняття, а от виконувати рухи під запальну музику, зовсім інша справа. Досягти бажаного результату можна весело, головне чітко слідувати вказівкам тренера і не пропускати заняття. Я займався 3 рази в тиждень, і цього вистачило, щоб зараз я міг пишатися своїм тілом.
Інга Іванівна, 46 роківВипадково побачила, як проходять заняття з Боді Пампу і вирішила спробувати. З першого разу далеко не все виходило, було важко освоїться і звикнути до темпу тренування, але тренер допоміг підібрати оптимальний вагу для штанги. Я забула про болі в попереку, схудла на 5 кілограмів за місяць. Можу сміливо сказати, що від таких занять багато користі. Всім раджу.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!