Як вивести бліх у кішки

Блохи – неприємність, яка може затьмарити життя будь-якого кота. Якщо після поїздки на дачу ваш улюбленець нервує, несамовито розчісує себе, неспокійно спить – варто перевірити його на наявність шкірних паразитів. Не впадайте у відчай, якщо результат виявився позитивним. Боротися з комахами і вивести їх просто.

Як позбутися бліх у кішки в домашніх умовах

Ефективних препаратів від паразитів у кішок винайдено безліч. Одні засоби можуть вивести бліх миттєво, інші – поступово. Деякі застосовуються одноразово, а які вимагають повторної обробки тварини. Є кошти, які особливо гарні в якості профілактики. Ви можете допомогти своєму вихованцеві з допомогою:

  • противоблошиного нашийника;
  • спеціального шампуню;
  • крапель, нанесених на шкіру;
  • таблеток від бліх;
  • інсектицидної спрею;

Кожен із способів гарний у певних обставинах. При виборі засобу враховується вік кота, стан здоров'я, спосіб життя, можливість провести той чи інший вид обробки. Так само на вибір можуть впливати особисті уподобання господаря і ціна ветеринарного препарату. Не відкладайте обробку «на потім». Блохи у кота істотно отруюють життя вашому улюбленцю.

Нашийник від бліх для кішок

Засіб продається в будь-якому зоомагазині і є скоріше профілактичним, ніж лікувальним. Але вже в профілактиці йому немає рівних! Нашийник береже котів і кішок від багатьох напастей. Він ефективно захищає тварину не тільки від бліх, але і від небезпечних кліщів. Навіть комарі уникають мати справу з кішками в ошийниках. Якщо ваш улюбленець щодня гуляє на вулиці, нашийник може стати порятунком від паразитів.

Нашийник надівається на чистого вихованця. Перед використанням засобу подумайте, як вивести бліх у кішки. Хорошим рішенням буде попереднє застосування спеціального інсектицидної шампуню. Правильно вибраний і застосований нашийник захистить кота від нашкірних паразитів протягом декількох місяців. Вибираючи його, уважно дивіться на:

  1. Дату випуску та термін придатності. Чим свіже нашийник, тим він ефективніший.
  2. Цілісність фольгированной упаковки. Негерметично упакований товар швидко втрачає свої властивості.
  3. Ім'я виробника, його репутацію. Ціна продукту відомих брендів може бути вище, але якість гарантується їх добрим ім'ям.
  4. Маркування. Якщо ви купуєте засіб для кошеняти – про це має бути написано на упаковці. Не купуйте кішок нашийники для собак.

Як вивести бліх у кота з допомогою спеціального шампуню

Найбільш щадне і безпечний засіб для боротьби з комахами – спеціальний шампунь. Він хороший тим, що повністю змивається після обробки і може застосовуватися, навіть якщо у котика бувають алергічні реакції на інші препарати. Як вивести бліх у кішки з допомогою шампуню? Викупайте свого вихованця. Волохатий друг може не любити митися, але можливо, вам вдасться умовити котика.

Якщо вихованець пручається – без помічника вам не обійтися. Невелику кількість шампуню розподіліть рівномірно по мокрої шерсті тварини і ретельно спіньте. Обережніше з вушками: у них не повинно потрапити ні краплі води. Якщо ви миєте маленького кошеняти – не лийте шампунь прямо на шерсть. Безпечніше буде розчинити препарат у ста мілілітрах води і нанести на шубку малюка цей розчин. Змийте шампунь і обітріть тварина сухим рушником. Через кілька днів миття доведеться повторити.

Противоблошиные краплі

Так як повністю вивести бліх у кішки, коли вона гуляла на вулиці, важко, ветеринари цінують препарат, який може бути і лікувальним і профілактичним. Таким ліками є противоблошиные краплі. Ціна цілком доступна, а ефект перевершить всі ваші очікування. Краплі (найпоширенішим з них є препарат «Барс») продаються в ампулах-піпетках. Засіб наносять вздовж холки точками, намагаючись капати не на шерсть, а на шкіру вашого котика. Необхідно повторювати обробку кожні три-чотири місяці, як тільки комахи з'являються знову.

Як вилікувати кота від бліх таблетками

Таблетки – самий простий спосіб, як можна вивести бліх у кішки. Для досягнення потрібного результату вистачає одноразового прийому ліків. Дайте кішці ліки відразу після їжі або разом з кормом. Препарат пахне яловичиною, вихованці їдять його із задоволенням. Не давайте таблетки кошенят у віці до 3-4 тижнів. Ціна вирішення проблеми з допомогою таблеток декілька вище, ніж у препаратів, описаних раніше, але зручність застосування робить їх популярними.

Інсектицидний спрей

Залишилося дізнатися, як позбавити кішку від бліх за допомогою спрею проти комах. Це сучасний ефективний засіб потрібно використовувати обережніше. Котячий спрей наноситься на шерсть і шкіру котика, витримується 30-40 хвилин, після цього змивається водою. Не потрібно обробляти голову, щоб діюча речовина не потрапила в очі і рот вихованця. Займіть кота на час обробки, щоб у нього не було можливості вилизуватися.

Як позбутися бліх у кошеняти

Комахи, які допікають кошеня – проблема серйозніша, ніж блохи у котів. Котячі дітки ніжні, позбавлятися від паразитів їм потрібно акуратно. Лікування кошеня почніть з вичісування бліх. Особливо багато комах на животі і грудях, на голові і мордочці кошеня. Якщо гребінець дрібний, ви зможете вичесати і темні блошині яйця. Якщо дитині менше місяця, йому протипоказані будь-які форми лікарської обробки від комах.

З допомогою вичісування позбутися від паразитів повністю не вийде. Після місяця міцного здорового кошеня можна викуповувати. Використовуйте для цього не універсальний котячий шампунь, а спеціальний для кошенят. Пам'ятайте: ваш улюбленець ще занадто малий. Підберіть якісний препарат надійного виробника. Після двох місяців кошеня можна обробити краплями «Барсик».

Чим вивести бліх у кішки народними засобами

При необхідності вивести бліх здавна використовувалися настої гірких трав, часнику, перцю. Ознака ефективності такого зілля – стійкий запах, що відлякує комах. Настій роблять так:

  1. Закип'ятіть дві склянки води.
  2. Всипте в окріп 40-50 грам свіжих або 20-25 грамів сухих рослин (полину, пижма, евкаліпта).
  3. Наполягайте в закритій ємності 5-6 годин.
  4. Отриманим розчином натріть всю шерсть кота від кінчика носа до кінчика хвоста.
  5. Просушіть тварина. Змивати настойку не потрібно.

Для боротьби з нашкірними паразитами можна використовувати часникову настоянку. Головку подрібненого часнику заливають холодною водою (0,5 літра) і настоюють не менше шести годин. Добре відлякує комах відвар листя герані, лавандова настоянка. Вартість народних засобів невисока, вплив на здоров'я вихованця мінімально. Ефективність лікування можна підвищити, якщо проводити обробки частіше.

Як вибрати ефективний засіб проти бліх

Придбати відповідний препарат для обробки вовни домашнього улюбленця можна в зоомаркетах вашого міста. Вдумливі і дбайливі господарі ліки можуть замовити і купити в інтернет-магазині. В цьому випадку вам надається вся необхідна інформація про ефективність засобу, його ціною, способи застосування, протипоказання. Ви можете почитати відгуки, поставити запитання онлайн, отримати вичерпні відповіді, розглянути фото товарів.

Будь-яка форма препарату від нашкірних комах може бути ефективною. Вибирайте відомі, добре зарекомендували себе бренди. Не економте на здоров'ї вихованця. Низька ціна може бути ознакою марності кошти. Ветеринарні підробки, на жаль, поширені повсюдно і коштують недорого. Фальсифікований продукт неминуче принесе шкоди вашому улюбленцю.

Ціна виведення бліх у кішки

Ціни в інтернет-магазинах Москви на препарати, які позбавляють вашого вихованця від паразитів, різні. Вони залежать не тільки від форми лікарського засобу, але і від бренду, величини флакона, особливого призначення. Приблизно виведення котячих бліх може вам коштувати:

  • з допомогою нашийника – 150-500 рублів;
  • шампунем – 130-250 рублів;
  • краплями – 80-500 рублів;
  • з допомогою спрею – 220-900 рублів;
  • таблетками – від 300 рублів.

Відео: що робити, якщо у кішки блохи

Блохи у домашніх тварин - Все буде добре - Випуск 46 - 18.09.2012 - Все буде добре

Відгуки

Віра Семенівна, 62 рокиМої коти гуляють на вулиці, скільки їм хочеться. Там бліх набираються, не без того. Щоб вивести, стала купувати їм краплі «Барс», дуже задоволена. Обробляти легко і вистачає надовго. Три місяці про бліх не згадуємо, потім з'являються. Тоді повторюю обробку.
Ольга, 35 років,А у нашого Маркіза алергія на ошийник. Свербить, більше ніж від бліх, аж до крові роздирає шкіру на шиї. У мого кота взагалі часті роздратування. Щоб вивести паразитів, я в спеціальному шампуні купаю, змиваю ретельно, тоді допомагає. Маркіза не треба часто мити, він у нас домашній.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!