Вправи для спини з гантелями для чоловіків і жінок

Одним з найбільш великих м'язів тіла людини є спина, яка складається з різних м'язів: довгих, найширших (називаються «крилами»), ромбовых, трапецієподібних. Як накачати спину гантелями? Щоб отримати міцний м'язовий корсет не обов'язково відвідувати спортзал, можна качатися в домашніх умовах.

Вправи з гантелями для м'язів спини

За допомогою снарядів можна зміцнити спинну мускулатуру ефективніше, ніж використовуючи штангу. Для розвитку товщини тренуванням є тяга обважнювачів – своєрідний «стрижень» для створення сильних м'язів і поліпшення постави. Є різні методики зміцнення м'язових груп. Від їх міцності залежить здоров'я і стан хребетного стовпа. Силова тренування спини з гантелями зміцнює в'ялий м'язовий корсет, усуваючи ризик виникнення остеохондрозу, надає підтягнутий вигляд. В залежності від виконання, розрізняють такі вправи з гантелями для зміцнення м'язів спини:

  • мертва тяга;
  • станова тяга;
  • нахили;
  • тяга спортивних снарядів однією рукою.

Мертва тяга

Знайти еластичні спинні м'язи вам допоможуть щоденні нескладні тренування, найпоширенішою з яких вважається мертва тяга з гантелями. Зручне положення кистей під час виконання дозволяє змістити центр ваги, забезпечуючи зниження навантаження на розгиначі (глибокі м'язи). Даний факт є перевагою заняття, чим не може похвалитися тренування з грифом штанги. Техніка виконання вправи для м'язів спини з гантелями показано на фото:

  1. Взяти обважнювачі і стояти прямо, а ноги поставити на ширині плечей.
  2. При вдиху потрібно відвести таз назад, а торс нахилити вперед, при цьому, повільно опускаючи обважнювачі.
  3. При видиху повернутися у вихідне положення.

Станова тяга

Якщо ви вже знайомі з технікою станової тяги зі штангою, то освоїти такий же прийом зі снарядами не складе праці. При виконанні базової тренування «Станова тяга з гантелями» необхідно використовувати кистьові ремені, звані «лямками». Втримати двома руками штангу загальною вагою в 50 кг легше, ніж окремі снаряди по 25 кг: у такому випадку кожна рука тримає вагу самостійно. Усі рухи слід виконувати поступово, без різких ривків. Заняття проводиться так:

  1. Встаньте прямо, в руках тримаєте спортивні снаряди.
  2. При вдиху починайте нахиляти корпус вперед, трохи згинаючи ноги.
  3. Дивіться перед собою.
  4. На видиху приймайте вихідне положення.

Нахили з гантелями

Нахили є базовими завданнями звичайного тренування. Взявши в руки невеликі обважнювачі, можна зміцнити м'язовий корсет. Нахили з гантелями для спини виконуються в домашніх умовах в похилому положенні. Дієва тренування допомагає набрати м'язову масу і усунути зайву вагу. Схуднення відбувається з-за того, що організм втрачає багато калорій. В останньому випадку краще робити по 4 підходи при 20-25 повторах у кожному. Кількість сетів при наборі маси – п'ять, при дванадцяти повторах у кожному з них. Як накачатися в домашніх умовах:

  1. Тримаючи снаряд в одній руці, встати прямо.
  2. Нахиляти корпус вперед, а опускати вантаж до протилежної ноги.
  3. У кінцевому положенні треба затриматися на пару секунд.
  4. Повернутися у вихідну позицію.

Тяга гантелей однією рукою

Одним з кращих ізольованих вправ для спинної мускулатури вважається тяга гантелей однією рукою. Дана прокачування також є основним завданням при бажанні накачати найширші. Виконуючи заняття з допомогою обважнювачів однією рукою можна краще зосередитися на опрацюванні цільових м'язів. Потужний низ найширшої забезпечує спортсмену м'язовий корсет V-подібної форми. Жодна інша тренування не діє так цілеспрямовано на нижню частину найширшої. Методика виконання вправи для найширших м'язів спини з гантелями:

  1. Для упору візьміть рівну поверхню (це може бути табурет або лава).
  2. На опору поставте коліно і одну руку, нахиливши тулуб вперед.
  3. Спортивний снаряд візьміть у другу, опущену донизу, руку.
  4. Піднімайте спортивний снаряд спинними м'язами.
  5. Коли виконайте необхідну кількість повторів, повторіть іншою рукою.

Вправи з гантелями для жінок

Поліпшити фігуру жінкам допоможе правильний раціон, фітнес-зарядка, аеробіка і вправи з гантелями для спини для жінок. Якщо дівчина – початківець атлет і не тренувалися з обважнювачами, то слід вибирати до 2-х кг. Вправи для спини з гантелями мають протипоказання: захворювання серця, вагітність. Намагайтеся виконувати їх правильно і плавно. Між повторами дозволяйте собі невеликий відпочинок. Перед тренуванням зробіть розігрів спинних м'язів – розминку. Правильна методика виконання розведення рук (15 підходів):

  1. Зігніть трохи коліна і поставте ноги на ширині таза.
  2. Корпус трохи нахилити вперед, спробуйте з'єднати лопатки.
  3. Втягніть живіт, голову поверніть вгору.
  4. Витягніть прямі руки перед собою.
  5. Трохи зігнувши лікті, розслабте руки.
  6. Виконуйте розлучення рук в сторони: долоні повинні дивитися вниз, а лікті вгору.

Вправи з гантелями для чоловіків

Тренувальні вправи з гантелями для спини для чоловіків розрізняються в залежності від типу навантаження на певні м'язові зони (біцепс, трицепс, область плечей). У порівнянні з жіночими, вага обважнювачів у чоловіків доходить до 10 кг у початківців, до 25 кг в одну руку – у професійних спортсменів і тих, хто займається бодібілдінгом. Якщо вага занадто важкий, обов'язково потрібен важкоатлетичний пояс. Швидко накачати спинну мускулатуру, крім описаного вище комплексу, допоможуть такі вправи для спини з гантелями:

  1. Шраги з обважнювачами (тренування трапецієподібних м'язів).
  2. Французький жим лежачи.
  3. Висока тяга спортивного снаряда до підборіддя.
  4. Поперечні пуловери (в сидячому положенні відводити зігнуті в ліктях руки назад, з'єднуючи лопатки).

Відео: вправи на спину з гантелями

Вправи для спини. Тяга гантелі в нахилі.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!