Скільки калорій спалюється при ходьбі за 1 годину

Підтримка фізичної форми за допомогою щоденних прогулянок не потребує будь-якого тренувального досвіду та може виконуватися будь-якою людиною без обмежень. Дізнайтеся детальніше про це вправі, а також кількості калорій, спалюваних при його регулярному виконанні.

Енерговитрати при ходьбі

Активно займатися спортом може собі дозволити тільки здоровий і фізично підготовлена людина. На відміну від важких тренувань з важкими навантаженнями, ходьба є менш серйозним випробуванням для організму. Заняття допомагають налагодити роботу легенів і серця. Витрата енергії при ходьбі залежить від темпу руху і метаболізму спортсмена. Під час неспішної прогулянки на 2-3 кілометри витрачається до 300 кілокалорій. При швидкості 7 км/год можна спалити до 500 ккал. Варто враховувати, що без правильно підібраного раціону харчування досягти помітних результатів не вдасться.

Скільки калорій витрачається при ходьбі пішки

Під час неспішних прогулянок витрачається мінімальна кількість підшкірного жиру. Тим не менше, з урахуванням правильно організованого харчування і режиму дня можна витратити близько 250 кілокалорій за годину занять. Пам'ятайте, що витрати енергії залежать від місцевості, на якій проходить тренування. Так, витрата калорій при ходьбі пішки по рівному асфальту значно поступається занять в лісі, де рельєф передбачає активний рух. З цієї причини фахівці рекомендують проводити тренування на природі.

Скільки калорій спалюється при ходьбі за годину

В даний час існують спеціальні калькулятори, що визначають витрату енергії при тому чи іншому вигляді навантаження. У середньому прийнято вважати, що під час прогулянки людина на кілограм ваги витрачає 3,2-3,8 кілокалорій. Підсумковий результат залежить від багатьох складових. Так, під час занять на пересіченій місцевості втрачається до 6,4 ккал. Докладніше про те, скільки калорій спалюється за годину ходьби, можна дізнатися нижче:

  • прогулянка по рівній дорозі – 200;
  • підйом в гору – 320;
  • заняття в середньому темпі – 335;
  • підйом по сходах – 500-700.

Скільки калорій спалюється при ходьбі 1 км

Фахівці стверджують, що для схуднення необхідно тренуватися регулярно. При цьому важливо долати дистанцію не менше 2-3 кілометрів. Не варто забувати, що перед заняттями треба проводити невелику розминку. Особливо це правило стосується атлетів, які віддають перевагу інтенсивні тренування на природі. Підрахувати кількість калорій, сжигающихся при ходьбі 1 км, можна за допомогою спеціального калькулятора. Досвідчені спортсмени, стверджують, що витрачається близько 100 ккал.

Скільки калорій спалюється при ходьбі 5 км

Витрата енергії залежить від швидкості руху. Так, під час прогулянок повільним кроком згорає 300 кілокалорій. Втрати будуть більш серйозними, якщо до тренувань підключити допоміжні засоби у вигляді спеціальних обважнювачів або гантелей. Більш точний розрахунок калорій при ходьбі з урахуванням вашого ваги, режиму харчування і графіка тренувань допоможе провести калькулятор. Пам'ятайте, що починати потрібно з тренувань на невеликі відстані. На перших порах вас не повинно особливо цікавити кількість калорій, сжигающихся при ходьбі 5 км. Пам'ятайте, такі дистанції вимагають підготовки.

Скільки калорій спалюється при ходьбі по сходах

Відомо, що швидко втратити зайву вагу можна, піднімаючись вгору. Причому для виконання цієї вправи вам не знадобиться шукати пагорб або гору. Так, підйом на 9 поверх цілком може замінити ці природні об'єкти. Витрата калорій, сжигающихся при ходьбі по сходах, дорівнює 1300 ккал. Пам'ятайте, що не можна тренуватися відразу після їжі. Краще всього проводити заняття вранці. В цей час спалювання калорій при ходьбі по сходах пройде ефективніше. Не варто забувати про невеликий за тривалістю розминці перед «сходженням».

Скільки калорій спалюється при скандинавської ходьбі

Під час прогулянки з палицями енерговитрати збільшуються вдвічі. Витрата калорій при скандинавської ходьбі по пересіченій місцевості може досягати 800 ккал. Рух зі швидкістю 90-100 кроків в хвилину дозволяє втратити до 1000 ккал за годину тренувань. Посилена витрата калорій при ходьбі зі скандинавськими палицями здійснюється за рахунок більш вигідного перерозподілу навантаження. Так, під час занять задіюються м'язи рук, верхньої частини спини, ніг. При цьому зменшується навантаження на хребет, тазостегнові суглоби.

Скільки калорій витрачається при швидкій ходьбі

Під час прогулянки зі швидкістю близько 90 кроків в хвилину витрачається до 400 ккал. При цьому зовсім не потрібно долати десятки кілометрів. Достеменно дізнатися, скільки калорій спалює ходьба у швидкому темпі, можна за допомогою індивідуального розрахунку витрат енергії. Важливо враховувати, що прогулянку слід проводити в комфортному для людини режимі. Заняття повинні приносити задоволення, а не змушувати спортсмена думати про кількість калорій, тратящихся при швидкій ходьбі. Початківці атлети, мабуть, забувають, що нерідко призводить до всіляких травм і розтягувань.

Відео

Скільки калорій я витрачаю на прогулянці з коляскою?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!