Як пронумерувати сторінки в Ворді з 2 або 3. Нумерація сторінок у word

Люди, які використовують комп'ютер для роботи, навчання періодично стикаються з необхідністю створення або редагування електронних текстових документів. Часто існує необхідність правильного оформлення, але незнання як правильно пронумерувати сторінки в Ворді, ставить під загрозу виконання роботи. Для цих цілей використовується Microsoft Word різних версій (у складі пакетів офісних програм Microsoft офіс 2003, 2007, 2010, 2013). Для вас надана детальна інформація з описом важливого етапу для правильного оформлення документа – нумерація в Ворді.

Як у Ворді 2007-2013 зробити нумерацію сторінок

У Word 2007-2013 для текстового файлу автоматично створюється наскрізна нумерація сторінок. Але якщо колонтитули розділів будуть різнитися, то розмітка зможе автоматично проставлятися тільки в виділених або поточних розділах. Можете додати таку функцію, як новий відлік для різних розділів. Для її простановки, дотримуючись певного порядку у всьому документі, цю процедуру потрібно повторити для кожного підрозділу окремо.

  1. Для цього знайдіть меню «Вставка».
  2. Перейдіть на «Кімнати».
  3. Натисніть кнопку «Формат».
  4. У полі «Почати з» введіть значення першого номера аркуша даного розділу. При бажанні можете змінити формат її написання.

Як пронумерувати сторінки в Ворді 2003

Більш зручною є розмітка текстових аркушів, коли застосовується меню «Вставка». Використовуйте її і підменю «Номери».

  1. У вікні «Номери», розкрився списку «Положення», виберіть верхній або нижній колонтитул.
  2. Розкривний список «Вирівнювання» надає можливість вибрати розташування по відношенню до країв аркуша.
  3. Щоб налаштувати параметри розмітки, натисніть на кнопку «Формат» виберіть особливості проставлення.

Як зробити нумерацію в документі без титульного аркуша

Титульна сторінка Ворд не завжди повинна мати позначення. Ця ситуація виникає при випадку, коли відлік текстового файлу повинен починатися не з першого листа, як це відбувається при розпечатуванні доповіді або реферату.

  1. Зайдіть на розділ редагування колонтитулів. Зробіть подвійний клік мишкою по верхньому або нижньому полі.
  2. У підрозділі «Параметри» поставте «галочку» для самого верхнього пункту «Особливий колонтитул для першої...».
  3. Закрийте редактор цього підрозділу.
  4. При форматуванні документа його відлік почнеться відразу з другого аркуша.

З третьої сторінки

Для текстового файлу, який не вимагає наскрізної нумерації, починається з першої сторінки, можете застосувати розрив. Цей прийом підійде, якщо є не тільки титульний аркуш, але і зміст або план документа. В Ворді можливо виставляти параметри колонтитулів окремо по кожному з розділів. Перебуваючи в меню «Робота з колонтитулами», відключіть функцію «Як в попередньому розділі.

  1. Зайдіть на розділ «Вставка» і виберете «Розрив».
  2. Відбудеться автоматичний перехід всього тексту за курсором на новий порожній лист.
  3. Для тексту створюється додатковий розділ.

Як поставити номери сторінок у колонтитулі

Спочатку трохи інформації, що ж таке колонтитули. Це вільна верхня або нижня частина аркуша, на якому розташовується текст або таблиці. Вони можуть містити таку інформацію, як назва роботи, ім'я автора, дату створення та нумерацію. На полі з колонтитулом можливо розмістити не тільки текстову інформацію, але і додати штамп або логотип.

Розташування на кожному наступному аркуші може відрізнятися від попереднього, залежно від необхідності. Форматуються вони при цьому тільки в конструкторі «Робота з колонтитулами» і у відредагованому тексті виглядають фоном, що знаходяться на полях. Застосовуючи Word 2010, щоб потрапити на меню «Робота з колонтитулами», двічі клацніть лівою клавішею мишки по нижньому або верхньому полю.

У розділі «Робота з колонтитулами» існують окремі команди для нижнього і верхнього положення. Натиснувши на одну з них, ви зможете побачити список готових шаблонів з урахуванням будь-яких переваг. Для обліку кількості друкованих аркушів часто застосовуються шаблони з підменю «Номер», де ви зможете вибрати розташування поля з номером, а також його зовнішній вигляд.

В рамці

У Ворд 2010 сторінка нумерується з використанням спеціального об'єкта «Рамка». Щоб його застосовувати, необхідно увійти в режим редагування колонтитула, використовувати «Вставка – Експрес блоки – Поле» і вибрати зі списку полів Page. Визначте його формат і натисніть «ОК». Зміна формату здійснюється через меню «Вставка – Колонтитули – Номер – Формат номерів».

Що значить наскрізна нумерація

У текстовому файлі може здійснюватись автоматична нумерація: по всьому об'єму документа або окремо по кожному конкретного розділу. Наскрізна означає, що для кожної сторінки, не включаючи першу, буде додаватися на одиницю більше значення, ніж було на попередній. Відлік виконується як арабськими цифрами, так і римськими (звичайними або маленькими). Іноді використовуються прописні, малі латинські літери.

Нумерація текстового файлу може починатися з будь-якого цілого числа, за винятком негативних, виставляється зверху або на нижньому рядку колонтитула. Для документів, які потрібно друкувати на обох сторонах листа, можете встановити нумерацію на парних і непарних сторонах, вона називається дзеркальною. При необхідності ви зможете відмовитися від простановки значення на першій сторінці тексту. Цифрові чи літерні значення відліку відображаються тільки для режиму перегляду документа Розмітка».

Як видалити неправильний розмітку сторінок

Як прибрати нумерацію, якщо вона виявилася не потрібна? Видалення відбувається тільки при роботі з колонтитулами. Потрібно видалити числове або буквене значення на одній сторінці документа, щоб прибрати всі інші. Але якщо встановлені параметри «поділ колонтитули парних і непарних сторінок», номери будуть видалятися окремо для кожного етапу. Якщо документ поділений на розділи, наприклад, реферат, нумерація видаляється окремо, по кожній частині.

Числові або літерні позначення, які були встановлені за допомогою меню «Вставка», далі «Номери», бажано видаляти їх разом з рамкою. Щоб виконати цю операцію – клацніть мишею по номеру, з'явиться відображення межі поля. Потім натисніть по самій рамці, щоб з'явилися маркери. Для завершення процесу видалення натиснути на клавіатурі кнопку «Delete».

Відео: як правильно нумерувати сторінки в Ворді

Стикаючись з необхідністю як пронумерувати сторінки документа, Ворд, деякі люди не мають навичок такого досвіду, вдаються до роботи проставлення цифр або букв вручну. Це не тільки незручно, довго, але і може привести до помилки, тоді роботу доведеться починати спочатку. Як зробити цей процес простим і автоматичним, допоможе перегляд запропонованих вам відеороликів.

Кожна сторінка Word отримує присвоєне буквене або цифрове значення, залежно від заданих вимог: з першої сторінки, з другої або вибірково; вгорі або внизу, посередині або збоку (ліворуч, праворуч), книжковий або альбомний формат; з рамкою у вигляді штампа або таблиці. Поставлена задача, як пронумерувати в Ворді 2013, стане легко здійсненним, якщо зрозуміти суть проведених дій, як і з іншими версіями офісних програм Microsoft.

Як вставити номер сторінки в Word 2010

Як нумерувати сторінки Word 2010

Нумерація реферату без змісту

Номери сторінок в word 2007, word 2010. Нумерація з другої сторінки. Нумерація з третьої сторінки.

Проставити номери вибірково

Як пронумерувати сторінки в Ворді вибірково?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!