Чи можна фарбувати волосся під час місячних

Коливання гормонального фону жінки впливають на її реакцію організму на зовнішні подразники. Підвищується чутливість, відбуваються зміни терморегуляції, кровообігу. Як результат: ряд звичних дій тимчасово недоступний: загар, епіляція, нарощування нігтів, фарбування волосся в критичні дні стають небезпечними.

Чому не можна фарбувати волосся

Хто б не ввів таку заборону, виглядає в очах раціонального людини абсолютно надуманим, частка правди в ньому є. Процеси, що відбуваються в жіночому організмі, коли починається менструація, занадто складні, щоб передбачити їх підсумок. Сюди додається непередбачуваність хімічної реакції барвника, і результат зустрічі двох чинників передбачити не зможе навіть фахівець.

Чому забарвлення волосся при місячних найчастіше забороняється? Лікарі і перукарі згадують ймовірність наступних негативних наслідків:

  • Пігмент лягає нерівномірно. Особливо це стосується тонування у блондинок. Отримати явний зелений відтінок або смугастий візерунок, провівши фарбування при місячних, простіше простого.
  • Відсутність стійкості: фарба може зовсім не схопитися, і змив її, ви не побачите ніяких змін кольору.
  • Погіршення якості волосся після фарбування аж до їх випадання.
  • Алергічна реакція шкіри на хімічний склад барвника.
  • Погане самопочуття – мігрень, нудота, слабкість, запаморочення. Стрибки гормонів впливають на чутливість до запахів, тому аміачні фарби стають справжнім випробуванням.

Кому можна фарбувати волосся

Заборона на проведення такої процедури, коли починається менструація, не є непорушним правилом для всіх жінок. Ні один перукар або лікар не скаже, чи можна вам провести фарбування, при відсутності знання індивідуальних особливостей вашого організму. Те ж стосується фізичних навантажень в цей час, відвідування солярію, сауни, кабінету косметолога. Фахівці рекомендують орієнтуватися на наступні моменти:

  • При схильності до випадання волосся, наявність сухих ламких решт, утримайтеся від фарбування. Хну теж не варто використовувати.
  • Дівчатам з тонкими, але гладкими пасмами провести процедуру можна, але щадною фарбою.
  • Якщо ви не відчуваєте ніякого погіршення самопочуття, протипоказань до фарбування немає.

Фарбування волосся під час місячних

Всі можливі небажані наслідки такої ризикованої процедури, як вже згадувалося, необов'язково відбудуться у вашому випадку: ймовірність їх отримання невисока. Однак, у разі тривалих роздумів, чи можна фарбуватися безпосередньо вам, краще утриматися від необережного кроку. При гострій необхідності потрібно дотримуватися наступних порад:

  • Намагайтеся використовувати тільки перевірену фарбу, інакше при невдалому результаті ви не зможете зрозуміти, що дало такий результат.
  • Фарбувати волосся можна, починаючи з третього дня, або уникнувши цього в перший – тоді ймовірність незадовільного результату буде нижче.
  • По можливості використовуйте хну та інші трав'яні фарбувальні склади.
  • При бажанні повністю змінити колір, почекайте, поки менструація закінчиться.
  • Відчуваєте сильне нездужання? Відмовтеся від фарбування – різкий запах і вплив на процес кровообігу можуть стати причиною ще більш явного погіршення самопочуття.

Відео

Чи можна фарбувати волосся під час місячних?

Відгуки

Ганна, 27 роківФарбую волосся більше 5 років, але вперше зіткнулася з тим, що на результат може впливати на стан організму. Провела фарбування в перший день циклу – знайшла зелено-коричневий колір на блонд. Чула про таке, але не чекала біля себе. Добре хоч рівномірно всі забарвилося: тонувати було легше, ніж виправляти плямистість.
Іра, 20 роківДо лікарів ставлюся з недовірою, та й приклади знайомих мене не беруть – віддаю перевагу все випробувати сама. З фарбуванням при менструації було так само: питання навіть не вставав. Знадобилося – виконала. Вплинуло це на волосся, сказати важко: вони спочатку вбиті знебарвлення, але залишилися на місці, та й колір рівномірно ліг.
Яна, 31 рікЧас тонування випало на цикл, розмірковувати, чи можна фарбувати волосся хною під час місячних, було колись, тому закрила очі на всі доводи перукаря і ризикнула. Не даремно! Ніяких «косяків» з кольором, та й запах пережила краще, ніж очікувала. Однак я робила звичайне оновлення тони, і як буде з кардинальною зміною – не знаю.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!