Змивка для волосся - як зробити в домашніх умовах, відео. Види змивки для волосся

Фарба для волосся може підвести. Як би не хотілося миттєво повернути натуральний відтінок, зробити це складно. Знебарвлювати волосся ризиковано – краще скористатися декапированием. Послугу, як правило, роблять в салоні майстри-професіонали, але і вдома самостійно можна вирішити проблему. Від неякісної фарби позбавлять натуральні інгредієнти. Змивка для волосся в домашніх умовах допоможе вам добре зекономити.

Як діє змивка для волосся

Декапирование – спеціальна процедура, яка покликана витягти пігментні барвники з стрижня волоса. Дія змивки прямо протилежно процесу, який відбувається при фарбуванні. Щоб досягти результату, змивати волосся треба кілька разів. Вони будуть ставати світліше з кожною процедурою. Принцип роботи змивки укладено в тому, що:

  • хімічні речовини засоби проникають всередину прядок, порушують зв'язок між ними і фарбою;
  • потім складові інгредієнти блокують пігментні звільнені речовини, «дістаючи» їх структури.

Види змивки

Існує три види декапирования:

  1. Натуральна змивка не містить хімічних добавок. Дія її повільніше, зате застосування не завдасть шкоди волоссю. Плюсом змивки є зміцнення пасом. Натуральна процедура змивання фарби ідеальна для самостійного використання.
  2. Кислотна процедура не містить пергидроли або аміаку. Застосування даного виду речовин не завдасть шкоди зачісці. Засіб допомагає змивати великі обсяги фарби і використовується, коли потрібна акуратна корекція кольору. Плюс кислотного декапирования – процедура прибирає штучний пігмент, при цьому не псуючи природний колір волосся. Мінусом можна назвати неприємний запах.
  3. Обесцвечивающая змивка здатна привести до помітного ефекту. Процедура здатна позбавити від фарби навіть тоді, коли волосся мають нерівномірний тон. В середньому, це декапирование за одне використання освітлює пасма на чотири тони. Компоненти змивки шкідливі, тому краще довірити завдання професіонала.

Як змити фарбу з волосся

Невдалий процес фарбування – непередбачена ситуація. Дами шукають різні засоби, щоб швидше позбутися від залишків фарби. Не у кожної жінки є можливості для відвідування салону краси для серії процедур. Багато шукають, як зробити змивку волосся будинку. Є кілька варіантів повільного або швидкого декапирования для прямих пасм і локонів.

Професійними засобами

Зараз у багатьох салонах і на ринку представлений величезний асортимент різноманітних засобів. Найпопулярнішими є:

  • Color-off від Фармен. Відповідно до інструкції цей засіб містить фруктові кислоти. Можна використовувати Колор-офф для змивання чорної фарби.
  • Estel Color Off. Це професійне недороге засіб, що використовується для відновлення природного кольору. Препарат від Естель не містить перекис і аміак. Допомагає освітлювати локони на 3 тони.
  • Kapous Decoxo дозволяє дбайливо і безпечно вивести штучний пігмент. Препарат застосовується для часткової корекції кольору або після невдалого мелірування. Засіб Капус Декоксо здатне делікатно змити косметичний відтінок.

Оліями

Найбільш щадним і ефективним натуральним засобом для відновлення кольору волосся є масло. Для процедури змивки підійде будь-олії: оливкова, реп'яхову і навіть вершкове. Наприклад, можна взяти 3 жовтки, розтерти їх з 4 ст. л. касторової олії. Масажними рухами необхідно суміш нанести на волосся по всій довжині. Далі слід втерти склад у шкіру голови, оберніть рушником. Змивати масляний складу треба через 2 години із застосуванням м'якого шампуню. Олія, крім того, що відмінно змиває фарбу, захищає і живить волосся.

Народними засобами

Існує багато перевірених народних рецептів того, як можна виконати змивку для волосся в домашніх умовах. Найпопулярнішим є кефірна маска. Для цінного складу потрібні інгредієнти:

  • літр кефіру;
  • 2 ст. л. соди;
  • шампунь.

Спосіб нанесення:

  • Беремо кефір максимальної жирності.
  • Щоб підсилити ефект, додаємо в нього соду.
  • Наносимо суміш по всій довжині волосся, загортаємо пасма в рушник і залишаємо їх на 2 години.
  • Змиваємо маску шампунем.

Ще одним відомим і самим старим способом змивки вважається рецепт з медом. Інгредієнти:

  • склянку меду;
  • 2 ч. л. соди;
  • літр води;
  • шампунь.

Спосіб нанесення:

  • Перед нанесенням меду пасма треба вимити. Після варто сполоснути волосся слабким содовим розчином (на літр води 2 ч. л. соди).
  • Далі рівномірно розподіляємо мед по волоссю.
  • Залишаємо його на період від 2-3 до 10 годин (наприклад, на ніч).
  • Укутувати сильно голову не треба.
  • Змиваємо маску шампунем.

Відео: Змивка в домашніх умовах

Змивка фарби з волосся / Натуральне освітлення в домашніх умовах

Відгуки змивка старої фарби

Маша, 25 роківНещодавно забарвилася в улюблений колір «темний каштан». Фарбу взяла іншої фірми. Колір вийшов майже чорним. Хотіла піти до перукаря відразу, але мама порадила спочатку спробувати народні кошти. Змити чорний колір волосся мені допомогло реп'яхову олію. Я його трохи підігріла і нанесла на 3 години. Стало помітно краще.
Іра, 37 роківФарбуюся я вже кілька років, спочатку брала червоне дерево, потім коньяк, але мені це набридло, і я вирішила зафарбувати всі коричневою фарбою. Купила собі Палетт каштан, забарвилася. Пережила шок: я стала рудою! Думала відразу змити все, але звичайний шампунь не допоміг. Почитала в інтернеті, що змивка старої фарби здійснюється кефіром. Допомогло.
Марина, 42 рокиУ мене вже є сиві пасма, тому я часто окрашиваю їх в русявий колір. Після домашньої процедури, помітила, що волосся стали з рожевим відтінком. Вирішила змити невдале фарбування, добре, що був флакончик Эстеля. Допоміг тільки з 2 рази.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!