Як освітлити волосся перекисом водню будинку. Маски для освітлення волосся в домашніх умовах, відео

Для перетворення в блондинку дівчата пускають в хід безліч препаратів: магазинні фарби з аміаком, гидроперитный розчин, домашні маски. Використання перекису – простий спосіб перетворення в блондинку або знебарвлення тільки решт і окремих пасм. Цей спосіб відомий вже дуже давно. Отже, як освітлити волосся перекисом водню в домашніх умовах? Багато часу процедура не забирає, але вимагає ретельної підготовки. Найважче знебарвити волосся, натуральний колір яких варіюється від темно-русявого до чорного.

Можна освітлити волосся на голові перекисом водню?

Процедура знебарвлення перекисом дає непогані результати. Під час фарбування кисень, що вивільняється з перекису, окисляє природний пігмент волосся, перетворюючи його в безбарвний. Ефективність процедури зростає зі збільшенням часу впливу пероксиду. Але є якийсь межа, інакше ви ризикуєте обпалити голову і сильно пошкодити волосся. Мінус освітлення перекисом полягає в руйнуванні меланіну, пошкодженні волосяний структури. Тому процедуру корисною не назвеш.

Незважаючи на очевидні негативні сторони, знебарвлення пероксидом не втрачає своєї популярності завдяки позитивним сторонам:

  • Швидкий результат – при грамотному виборі концентрації знебарвлюються пасма різної довжини та структури.
  • Простота використання – немає необхідності в приготуванні складних складів.
  • Відсутність небажаних ефектів на організм – перекис не впливає на здоров'я людини, тільки на волосся.
  • Доступність – все інгредієнти освітлювального складу є в аптеках і магазинах.

Дізнайтеся більше способів, як знебарвити волосся в домашніх умовах.

Як приготувати розчин для відбілювання?

Спочатку необхідно визначитися зі структурою власних волосся, адже від цього залежить концентрація пероксиду. Якщо волосся тверді і товсті, то варто скористатися 8% пероксидом, для середньої товщини підійде 6 процентний розчин, а для тонких – не більше 5%. Для приготування складу необхідно взяти посуд з пластмаси, скла, порцеляни або емальований. Наносити склад потрібно паличкою, на яку намотана вата, або синтетичної пензлем.

Для приготування розчину необхідно змішати такі складові:

  • 40 мл рідкого мила або шампуню
  • 60 мл пероксиду водню
  • 3 ч. л. нашатирного спирту
  • 50 мл води

Готуйте розчин у достатній кількості, щоб не довелося домішувати. Змішується складу безпосередньо перед процедурою знебарвлення і швидко розподіляється по пасмам. Допускається наносити склад з пульверизатора, щоб одержати рівномірний колір.

Поради по проведенню процедури в домашніх умовах

Перед початком знебарвлення варто прийняти до уваги такі корисні поради:

  • Процедуру проводите на волоссі, які не милися три дні. Захисна плівка з шкірного жиру, обволікає кожну волосинку, охоронить від хімічного опіку. Руки також слід захистити рукавичками, а потилицю, лоб, шкіру за вухами намазати жирним кремом.
  • Потрібно розділити голову на зони: наносити склад від маківки, переходьте на сторону вух і чола, а в кінці – потилицю. Оскільки кінці волосся тонкі і слабкі, то слід починати з них, а коріння залишити на потім, оскільки вони освітлюються швидше за виділяється тілом тепла.
  • Час впливу складу залежить від власного кольору: чим вона світліша, тим менше піде часу. Якщо первісний колір темний, то за перший раз вдасться освітлити волосся лише на пару тонів. Повторити знебарвлення дозволяється через два тижні.
  • Коли склад змитий з голови, необхідно обполоснути волосся підкисленою водою, що гарантовано зупинить вплив пероксиду і трохи відновить пасма.
  • Якщо відтінок після освітлення вийшов жовтим, то спробуйте прибрати цей ефект фіолетовим шампунем.
  • Після процедури скористайтеся кондиціонером: нанесіть його, трохи потримайте і змийте. Це зволожить локони, трохи усуне їх сухість, поверне блиск. Підсушіть прядки природним способом без фена.

Дізнайтеся, як освітлити волосся в домашніх умовах іншими способами.

Відео-рекомендації по відбілюванню волосся вдома

Хочете ознайомитися з цікавими методами знебарвлення? Дивіться у відео все про знебарвленні з використанням ромашки, лимонного соку, меду. Ви побачите процес приготування освітлювального розчину з меду, бальзаму, кориці і його нанесення.

Кориця для волосся частина 2 / натуральне відновлення і освітлення волосся

Фото до і після знебарвлення волосся

Освітлення волосся на інших ділянках тіла

Однією з найбільш хвилюючих проблем для жіночої статі є небажане волосся на тілі. Яких тільки способів їх видалення не придумано, але модниці і красуні не зупиняються, випробовуючи нові способи в прагненні стати бездоганними. Ще в Древньому Римі і Єгипті волосся на тілі жінки вважалися поганим тоном. В якості альтернативного методу пропонуємо скористатися освітленням пероксидом водню: це не видалить волосся, але зробить їх малопомітними і тонкими.

На руках і ногах

Для знебарвлення волосся рук і ніг необхідно за пару днів до процедури уникати намокання цих місць, щоб не змити природну жирову плівку, адже вона вбереже шкірні покриви від хімічного опіку. Для приготування розчину змішайте воду в кількості 25 мл, 30% пероксиду в кількості 25 мл, соду – 0,5 ч. л. – і нашатирний спирт (10 мл). Спочатку проведіть тест на чутливість на внутрішньому згині ліктя: якщо через п'ять хвилин не з'явилося ніяких небажаних реакцій, то приступайте до освітлення.

  • Ватним тампоном розчин наноситься, витримується сорок хвилин.
  • Після склад змивається, а втирається в шкіру жирний крем.
  • Під час процедури може відчуватися легке печіння, це не привід для паніки.

Ще один метод полягає в наступному: з'єднати воду і пероксид в пропорціях 1:5, змочіть тканину в отриманому складі і прикласти до ніг або рук, час впливу – кілька годин. Процедура повторюється, поки ви не досягнете потрібного результату, однак швидкої її не назвеш ні при якому розкладі. Також варто підкреслити недолговременность результату, а це означає, що процедуру доведеться ввести в ранг постійних.

На обличчі

Для освітлення волосся на обличчі необхідно з'єднати п'ять крапель нашатирного спирту, 1 ч. л. пероксиду, краплю рідкого мила або пінки для гоління. На шкірні покриви поблизу небажаного волосся слід нанести жирний крем. Обов'язково проведіть алергічний тест, якщо побічних ефектів немає, то нанесіть склад над верхньою губою або на іншу зону особи, де волосся мають потребу в освітленні. Час дії – 20 хвилин. Змивається суміш водою з декількома краплями соку лимона. Після процедури нанесіть жирний крем. Знебарвлення проводиться щодня до одержання результату.

На животі

Щоб освітлити небажані волоски на животі, слід змішати п'ять крапель нашатирного спирту з 50 мл пероксиду водню. Змочуємо тампон в цій суміші і змащуємо потрібну зону протягом декількох хвилин. Чекаємо трохи, а коли склад повністю висохне, змиваємо. На оброблювану зону наносимо живильний крем. Процедура проводиться щодня до отримання потрібного результату.

Відгуки

Яна, 22 роки – “Знебарвлювала волосся перекисом над верхньою губою. Спочатку вони придбали жовтуватий відтінок, а на другий день я знову висвітлилася. Волосся стали непомітними. Але по мірі відростання доведеться повторювати."

Катя, 35 років – “Я пробувала знебарвити волосся на руках, але у мене нічого не вийшло. Почалося страшне печіння через кілька хвилин, я все змила. Шкіра була червона і роздратована, заспокоїлася тільки на наступний день. Більше експериментувати не хочу."

Варвара, 32 роки – “Я вже кілька років тільки і рятуюся перекисом водню від небажаних волосків на тілі. Мені дуже подобається, не треба морочити собі голову з голінням. Результати мене радують, волосся стоншуються з часом їх стає менше."

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!