Масло жожоба для волосся - використання в домашніх умовах

Перед сучасними представницями прекрасної статі дуже гостро стоїть проблема здоров'я волосся. Надлишок впливу променів сонця, загазованість повітря, нестача вітамінів дарує нам позбавлені життя, тьмяні пасма. А ми ще більше псуємо їх, адже треба їх фарбувати, укладати і феном, робити начісування. Але як же повернути колишню пишність волосся? Бажано знаходити час для проведення оздоровчих процедур. Масло жожоба для волосся ідеально підходить для цієї мети. Його отримують з рослини під назвою китайський буксус, яке виростає в Північній Америці, і являє собою віск.

Корисні властивості олії жожоба для волосся

Цілий набір корисних властивостей, націлених на підвищення якості пасм, обумовлений унікальним складом воску:

  • Спирти – ведуть контроль над виробленням підшкірного сала, надають позитивний вплив на кровообіг, що прискорює зростання за умови використання систематично.
  • Жирні кислоти – борються з сухістю, покликані плекати, насичувати вологою, оберігати від негативного впливу морської солі, сонця, низьких температур.
  • Колаген, амінокислоти виступають як цінний будівельний матеріал прядок, попереджає ламкість, заліковує перерізу і мікротріщини.
  • Ейкозеновая кислота – спрямована на відновлення тканин, оновлення клітин, посилення пружності.
  • Токоферол – омолоджує, перешкоджає облисіння і посивіння.

Даний засіб покриває захисною плівкою кожну пасмо, що не дає волозі покинути його. Воно здатне усунути практично будь-яку проблему, пов'язану з волоссям або шкірою. В'язка консистенція кошти – не перешкода для його проникнення вглиб будови прядки з метою живлення волосяних фолікул. Благотворно впливає на ріст вій і брів.

Неповторність кошти полягає в тому, що воно насичує і одночасно очищає жирні пасма від надлишку сального секрету за рахунок створення плівки на кожному волоску. Кондиціонуючий ефект обумовлює догляд за сухими, ламкими, зіпсованими хімічною завивкою і фарбами волоссям. Ваші пасма наповняться блиском, силою, енергією.

Як використовувати масло жожоба в домашніх умовах?

Для поліпшення здоров'я волосся екстрактом жожоба будинку є кілька прийомів. Наприклад, його можна використовувати в чистому вигляді, додавати в масажні масла, шампуні, бальзами, маски власного приготування. У домашніх умовах ви можете проводити масаж голови, аромарасчесывания гребенем, насичувати волосся поживними речовинами жожоба за допомогою різних складів.

Застосування в чистому вигляді

Якщо немає можливості створювати будь-які суміші, використовуйте цей засіб без доповнень:

  • Розподіліть складу на корені ніжними втирающими рухами, а слідом намажте по всій довжині.
  • Надіньте спеціальну шапочку, оберніть рушником з махри, залиште на півтори години.
  • Потім вимийте голову шампунем. Курс з 15 таких масок пожвавить пасма, додасть їм енергію, силу.

Додати в шампунь

Хочете зробити свій шампунь цілющим? Капніть в нього даний рідкий віск. Якщо ваш шампунь володіє лечеными властивостями, то така процедура ще більше посилить його дію. Для тьмяного, ламкого локонів це реальний порятунок. Пасма стануть сильнішими, привабливими зовні. За двадцять хвилин до миття голови збагатите столовою ложкою воску одноразову дозу шампуню, перемішайте і втирайте в шкіру.

Рецепти масок

Як самостійний засіб масло жожоба для волосся рідко використовується. Найчастіше воно виступає в ролі основи для змазувань, кремів і аплікацій. Традиційно це засіб додається до інших компонентів рослинного походження. Ніжна текстура, не має запаху, не здатна перебити сусідять аромати.

Зміцнююча для росту волосся

Такий вид маски включає до складу імбир. Він виступає в ролі активатора кровообігу в судинах, це змушує наші волосся рости швидше. А масло оберігає шкіру від роздратування, покликана відновлювати, зволожувати прядки.

  • Інгредієнти: їдальня ложка масла, подрібнений імбир в такій же кількості.
  • Спосіб використання: склад наноситься на шкіру голови, втирається енергійними, але акуратними рухами. Час впливу складає півгодини. Потім голова промивається теплою водою.

Для жирного волосся

Цей косметичний віск густий, але він без проблем проникає вглиб, справляється з жирними локонами, значно покращуючи їх зовнішній вигляд, запобігаючи надмірну сальність.

  • Інгредієнти: гірчичний порошок в кількості 40 г дві столові ложки меду, дві столові ложки олії жожоба, три ложки води.
  • Спосіб використання: нанести на шкіру голови на годину, змивається теплою водою.

Для сухих кінчиків

Застосування масок для волосся на основі олії жожоба робить кінці шовковими, здоровими. Для цього необхідно прогріти на водяній бані масло, нанести на кінчики, обернути голову пакетом, утеплити рушником або шапкою. Протягом години маса витримується на волоссі

  • Інгредієнти: масляний екстракт жожоба.
  • Спосіб використання: необхідно прогріти на водяній бані масло, нанести на кінчики, обернути голову пакетом, утеплити рушником або шапкою. Маса витримується одну годину. Після голова промивається відновлювальним шампунем. Курс лікування становить 60 днів з періодичністю раз на тиждень.

Поживні на ніч

Є кілька варіантів масок для харчування на ніч. Після їх застосування вранці ви просто не дізнаєтеся власні пасма: вони будуть іскритися здоров'ям, силою і красою. Рецепти:

  • Подрібнити на тертці одну грушу, додати жовток і цей віск у кількості 2 ст. л. Нанести склад на голову, надіти спеціальний ковпак і після пробудження змити.
  • З'єднуємо дві ложки кошти з жожоба, кілька крапель ефірного масла шавлії, апельсина, ромашки або лаванди, по ампулі вітаміну Е і А. Наносимо ароматну суміш на корені, розподіляємо по довжині і замотуємо на ніч.

Відгуки

Аня: – “Я просто додавала по три крапельки в свій шампунь і мені дуже сподобалося. Пасма не стають жирними, відмінно розчісується, помітила тільки плюси."

Варя: – “Після жожоба локони стали міцнішими, сильно блищать, перестали випадати, хоча і до цього облисіти мені не загрожувало. Мені дуже сподобалося користуватися цим засобом."

Даша: – “Я робила маски з олії жожоба для волосся в поєднанні з реп'яховою, залишала на ніч. Не дуже зручно з нею спати, але ефект вранці того варто. Шевелюра, як в рекламі – струмує як рідкий шовк, блищить."

Жожоба косметичне масло

Олія з аптеки задовольняє потреби будь-якого типу волосся, шкірних покривів.

  • Склад: 100% натуральний рідкий віск.
  • Показання: для догляду за старіючою, в'ялою, запаленої, сухою, проблемною шкірою, губами, волоссям.
  • Застосування: використовувати в чистому вигляді або в поєднанні з іншими маслами і косметикою для волосся, в косметології як базу для розчинення ефірних масел.
  • Вартість: від 50 руб.

Стікс (STYX)

Рідкий віск фірми Стікс ефективний для оздоровлення волосся і шкіри будь-якого типу.

  • Склад: 100% натуральна олія.
  • Показання: усунення подразнення, сухості, лущення на шкірі, догляд за віями і локонами з метою насичення корисними речовинами, додання сил.
  • Застосування: для додавання в уходовые кошти, в чистому вигляді.
  • Вартість: від 1400 руб.

Масло Синам

Масло від виробника Синам робить волосся і шкіру м'якими і зволоженими і більш здоровими.

  • Склад: 100% натуральна олія.
  • Показання: для будь-якого типу шкіри; при нейродерміті, псоріазі, вуграх; при випаданні волосся та погіршення їх структури.
  • Застосування: для приготування сумішей, що використовуються в масажних і косметичних цілях, як самостійний засіб.
  • Вартість: від 40 руб.

Фото до і після використання

Отже, вам відома чудодійна сила олії жожоба для волосся. Залишилося тільки почати використовувати це чарівне засіб регулярно. В результаті цього ви отримаєте слухняні, свіжі, шовкові волосся з поліпшеною структурою по всій довжині.

Дізнайтеся, що таке рідкий шовк для волосся.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!