Як прибрати запах сигарет з рук - огляд ефективних засобів і методів з описом і фото

Аромат тютюну дуже в'їдливий і погано вивітрюється, що доставляє незручності багатьом людям, які курять. Є багато способів того, як позбавитися від запаху сигарет на руках. Знати їх потрібно кожній людині, яка не хоче, щоб оточуючі здогадувалися про його шкідливою звичкою, і відчуває дискомфорт від смердючої шкіри.

Зубна паста

Засоби для очищення порожнини рота дуже дієві проти різних неприємних ароматів. Після куріння обов'язково почистіть зуби пастою, це допоможе прибрати присмак тютюну в роті. Потім видавіть невелику кількість засобу на долоню і розітріть, змийте водою. Від аромату тютюнового диму не залишиться жодного сліду. Окремі види паст ще й допоможуть відбілити пожовклу від нікотину шкіру пальців.

Мило

Найпростіший варіант усунення неприємного запаху. Після кожної викуреної сигарети ретельно помийте руки з милом. Виберіть не просте рідке або туалетне, а з сильним ароматизатором. Особливо старанно тріть ті пальці, які тримали цигарки. Важливо, щоб вода для миття використовувалася холодна. Тепла сприяє додатковому розширенню пор і всмоктуванню в них неприємного запаху.

Лимонна кислота або оцет

Обидва ці засоби дуже добре допомагають. Столовий оцет поглинає і нейтралізує аромат тютюну. Крім того, він знищує мікроби, які сигарети залишають на руках. Натуральні види оцту (винний, яблучний), діють м'якше. Вони насичують шкіру органічними кислотами, вітамінами, антиоксидантами, роблять її еластичною і ніжною. Щоб долоні не пахли сигаретами, після кожного перекуру потрібно протерти їх оцтом, а потім сполоснути прохолодною водою з милом.

Лимон та інші цитрусові не менш ефективні. Щоб прибрати запах тютюну, потрібно періодично протирати руки невеликий часточкою кислого фрукта. Цитрусові допоможуть не тільки усунути неприємний аромат, але і освітлити пожовклу від тютюну шкіру. Ще один дієвий спосіб полягає у використанні лимонної кислоти:

  1. Чверть чайної ложки порошку розчиніть в 1 ч. л. води.
  2. Нанесіть отриману суміш на ватний диск.
  3. Прикладіть до пальців в місцях зіткнення з сигаретою на дві хвилини.

Кава

Любителям починати ранок з ароматного напою, що бадьорить він допоможе не тільки остаточно прокинутися, але і прибрати сигаретне амбре. Протирайте долоні гущею свіжозвареної кави – і з них зійде неприємний аромат. У процедури є один недолік – після неї пальці і долоні можуть забарвитися в темний колір. Вирішити цю проблему вдасться, ретельно вимивши їх з милом.

Вологі серветки

Завжди носіть з собою це гігієнічний засіб. Регулярно протирайте руки вологими серветками, які після кожного перекуру. Вибирайте такі, які оброблені сильними ароматизаторами, вони швидше приберуть запах тютюну. Замість серветок можете використовувати спиртосодержащий антисептичний гель. Він теж добре усуває запах цигарок, але може пересушувати шкіру, тому не зловживайте таким засобом.

Відео

Як позбутися від неприємного запаху від рук

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!