Хто такий імпотент: психологія і поведінка чоловіка

Чоловіча сила для представників сильної статі дуже важлива і її втрата призводить до морального занепаду і може стати причиною серйозної невпевненості в собі. Часто термін використовує просто в образливій формі, але слід розуміти, хто такий імпотент, особливо, якщо жінка любить свого чоловіка і хоче допомогти чоловікові. Існують різні види захворювання, і деякі з них лікуються навіть без прийому медикаментів або оперативного втручання.

Значення слова імпотент

Деякі люди використовують цей термін просто, щоб образити чоловіка, без вагомих на те підстав. Що значить імпотент в медичному значенні – пацієнт, який страждає від відсутності ерекції (еректильна дисфункція), що призводить до неможливості здійснювати повноцінний статевий акт. Раніше вважалося, що імпотенція є захворюванням чоловіків зрілого віку, але відзначаються випадки і раннього розвитку патології.

Як стають імпотентами

У більшості випадків на розвиток дисфункції впливають відразу кілька факторів. Як правило, захворювання розвивається поступово, ерекція слабшає і перші ознаки чоловік може пропустити, не надавши їм значення. На чоловічу силу впливають наступні фактори:

  • ожиріння – доведено згубний вплив зайвої ваги на потенцію;
  • постійні стресові, невротичні стани;
  • відсутність активності в способі життя, мала кількість фізичних навантажень;
  • незбалансовані режим харчування, багато смаженої, жирної їжі, дефіцит білка;
  • психічні патології;
  • зловживання тютюновими виробами, алкоголем;
  • імпотентом чоловік може стати внаслідок розвитку цукрового діабету;
  • захворювання сечовидільної системи, наприклад, простатит;
  • тривалий прийом лікарських засобів: антидепресантів, психотропних медикаментів, ліків з високим вмістом естрогену;
  • вченими було відслідковано зв'язок між карієсом, іншими захворюваннями порожнини рота і порушенням ерекції.

Як зрозуміти, що чоловік імпотент

Мало жінок готові зустрічатися з чоловіком імпотентом, тому що секс є невід'ємною складовою здорових взаємин. Інше питання, якщо ваш чоловік придбав порушення потенції. Дівчатам слід вміти розпізнати імпотента, щоб не опинитися в незручній ситуації. Існують деякі ознаки, які допоможуть запідозрити проблему заздалегідь. Підтвердити діагноз, хто такий імпотент, може тільки фахівець уролог, але такі поведінкові ознаки деколи видають статеве безсилля чоловіка:

  • він відмовляється від статевого контакту, посилаючись на завантаженість на роботі, втома і погане самопочуття;
  • частота сексу скоротилася в 2 рази і більше;
  • немає ранкової ерекції;
  • чоловік не відповідає на сексуальні сигнали від жінки, пряму стимуляцію (поцілую, погладжування, еротична білизна);
  • хлопець не хоче обговорювати проблему, не визнає її, посилаючись на помисливість жінки.

Психологія чоловіка-імпотента

У хлопця з статевою дисфункцією характерні деякі особливості в психологічному поведінці. Несвідомо він буде всіляко відтягувати момент, коли потрібно перейти до сексу. Це лише загальні ознаки, які можуть ні на що не вказувати, але у 80% випадків думка підтверджується в ліжку:

  • шанувальник не намагається перейти до інтиму, не підштовхує до цього дівчину;
  • намагається більше розмовляти і менше торкатися до жінки;
  • побачення, як правило, проходячи в людних місцях, не хоче створювати інтимну обстановку;
  • на спроби тілесного контакту реагує гостро і нервово.

Поведінка

Пам'ятайте, що це лише можливі ознаки статевої слабкості хлопця, краще вивести його на відверту розмову, але робити це потрібно обережно, щоб не образити його. Поведінка чоловіка-імпотента при взаємовідносинах з жінкою може виглядати наступним чином:

  1. Простіше дізнатися все в ліжку, але можна спостерігати за поведінкою людини. Якщо хлопець постійно говорить про секс, робить непристойні натяки, розхвалює себе, то можуть бути проблеми з потенцією.
  2. Представники чоловічої статі можуть реалізовувати свою сексуальну незадоволеність через домашніх вихованців. Виражається це в гіпертрофованому трепетне ставлення до тварини. Варто зазначити, якщо хлопець любить поластіться до своєї зверюшке.

Як вести себе з імпотентом

Найчастіше з проблемою відсутності ерекції зустрічаються вже в сімейному житті, тому дівчині доводиться справлятися з цією проблемою разом з хлопцем. У разі, коли вдалося визначити імпотенцію, необхідно правильно себе вести, щоб не погіршити ситуацію і не спровокувати погіршення стану. У деяких випадках не виникає ерекція з психологічних причин, а не фізіологічних. Допоможуть при такому вигляді імпотенції наступні дії:

  1. Партнерка повинна взяти сексуальну частину життя в свої руки, бути активною.
  2. На цей час варто відмовитися від моральних норм, відчувати себе впевненою і сексуальною, розкутою в ліжку.
  3. Така поведінка допомагає зламати психологічний блок і відродити інтерес партнера, стати ще бажанішим для нього.

Якщо причиною слабкості стало зниження рівня тестостерону (статевий гормон чоловіки), то причину слід шукати в стресі і життєвій рутині. Людина звикає до всього, секс не виняток: пози, звуки, відчуття. Тут багато залежить від партнерки, яка має більше інструментів, щоб урізноманітнити інтимний процес:

  • інтимне, еротична білизна;
  • обстановка: свічки, музика;
  • розслабляючий масаж;
  • розкутість і активність.

Як жити з чоловіком-імпотентом

Лікування імпотенції проводиться за допомогою медикаментозної терапії, відвідування психолога, але домашні внутрішні відносини теж є важливою складовою частиною терапії. Крім нормалізації фізичної активності, харчування потрібно налагодити максимально довірчі, ніжні відносини, не акцентувати увагу на проблемі. Партнерки можуть скористатися додатковими засобами»:

  • купіть в спеціальному магазині збуджуючі іграшки, мастила;
  • спільно переглядайте відео еротичного змісту;
  • спробуйте скористатися медикаментами, наприклад, Віагра;
  • обов'язково умовте партнера сходить до уролога, психолога;
  • не використовуйте слово імпотент, не посилюйте його стан, нагадування про чоловічому безсиллі можуть нанести додаткову травму.

Чи можна завагітніти від імпотента

Коли сім'я або пара стикається з цією проблемою, то питання про можливість зачаття стає одним з найбільш важливих. Лікарі стверджують, що тривалість статевого акту, сила ерекції ніяк не впливають на можливість запліднення. Імпотент може мати дітей, але існують додаткові фактори, які здатні впливати на якість сперми: харчування, інфекції, температура.

Як жити з імпотенцією

Партнер повинен усвідомити наявність проблеми, визнати її і не відмахуватися. Почати лікування можна лише за власним бажанням. Існують різні напрямки лікування патології, які залежать від факторів, які зробили чоловіка імпотентом. Лікар може призначити наступні напрямки терапії:

  1. Курс стимуляторів (Сіаліс, Віагра і т. д.). Необхідний для швидкого відновлення потенції.
  2. Гормональні медикаменти. Необхідні для відновлення нормального фону в організмі, кількості тестостерону. Такі засоби слід приймати суворо за схемою, яку призначив лікар, тривалість курсу теж визначають він.
  3. Важкі ситуації, які викликані фізіологічними проблемами, що вимагають хірургічного втручання.
  4. Потрібно почати лікування основного захворювання, яке викликало розвиток еректильної дисфункції, наприклад, патології сечостатевої системи.
  5. При емоційному стресі рекомендують приймати препарати на рослинній основі, щоб знизити нервозність, тривожність.
  6. Комплексні конфлікти повинен допомогти усунути психотерапевт.

Як не стати імпотентом

Дана патологія може розвинутися у будь-якого чоловіка, тому важливо виконувати профілактичні заходи і не допускати розвитку імпотенції. Для запобігання статевого безсилля рекомендується:

  • займатися регулярно спортом, який би покращував кровообіг (біг, баскетбол, волейбол, футбол), але тільки не велоспорт;
  • харчування повинно бути збалансованим, більше білка і менше смаженої, жирної їжі;
  • необхідно відмовитися від куріння, зловживання алкоголем;
  • не зловживати антидепресантами та іншими медикаментами;
  • при підвищеному тиску, частих головних болях необхідно звернутися до лікаря.

Відео

Імпотенція. Ознаки і лікування імпотенції.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!