Крем з сечовиною - корисні властивості і рейтинг кращих засобів

Догляд за шкірою обличчя і тіла – обов'язкова складова життя будь-якої жінки. Як правило, з цією метою представниці прекрасної статі застосовують різні креми, лосьйони, сироватки та інші косметичні продукти. Одними з найбільш затребуваних завдяки високій ефективності є засоби на основі сечовини. Вони володіють прекрасними зволожуючими властивостями і благотворно впливають на здоров'я шкіри.

Що таке крем з сечовиною

Це косметичний засіб, розроблений для активного зволоження і пом'якшення шкірного покриву. Сечовину використовують для створення безлічі різних продуктів, включаючи крему. Така косметика дуже корисна для обличчя, рук, ніг і тіла, оскільки не тільки забезпечує якісний догляд за дермою, але і оздоровлює її, проникаючи в глибинні шари і сприяючи відновленню її структури.

Urea – так називається компонент на латині – часто зустрічається у складі косметики по догляду за шкірою. Він являє собою тверде з'єднання органічних речовин, схожих за структурою на кристалики цукру. В тканинах людського організму також міститься сечовина: без неї неможливі найважливіші процеси в клітинах. Часто цей компонент можна зустріти в зволожуючою косметиці, оскільки його ключовий призначення – регулювати водний клітинний баланс.

Користь і шкода сечовини в косметиці

Часто urea використовується при виробництві косметики для зволоження і пом'якшення шкіри. Натуральний компонент міститься в тканинах живих організмів (у людини він входить до складу «зволожуючого фактора», який відповідає за підтримку гідробалансу дерми, у кількості 7%). У фармацевтичній галузі та косметичної промисловості використовують синтетичний карбамід, що утворюється при з'єднанні діоксиду азоту з аміаком. Речовина може мати тверду або рідку форму.

Оскільки urea недорога і дуже ефективна, її часто можна побачити в складі як доступною косметики, так і професійних, елітних засобів. Сечовина в кремі, за рахунок антисептичних властивостей речовини, дозволяє скоротити кількість консервантів, що застосовуються для збереження корисних якостей косметичної продукції. Цей компонент надає таку дію на шкіру:

  • сприяє зниженню випаровування рідини з поверхні дерми (через епідерміс виділяється велика кількість рідини, особливо в літній час, завдяки цій властивості волога утримується в клітинах, що запобігає висушування шкірного покриву);
  • забезпечується зволоження (карбамід – ще одна назва речовини – проникає в шари покриву і змінює структуру амінокислот, потрібних для зволоження дерми);
  • відновлює природний захисний бар'єр епітелію, необхідний для запобігання шкідливого впливу патогенних мікробів на шкірний покрив;
  • допомагає вбиратися інших корисних компонентів, що містяться в кремі;
  • знімає біль, завдяки своїм знеболюючим властивостям, може застосовуватися для усунення свербежу, печіння;
  • забезпечує легкий пілінг – надає відлущуючий ефект, знімаючи ороговілі лусочки клітин на поверхні обличчя, прибирає забруднення, пил, накопичені протягом дня (під дією карбаміду роговий шар пом'якшується і легше знімається, а «жива» шкіра набуває гладкість, шовковистість);
  • запускає регенерацію клітин, сприяє загоєнню ран.

Оскільки сечовина має невеликий розмір молекул, це забезпечує її відмінне проникнення в глибокі шари дерми, завдяки чому речовина стимулює утворення захисного ліпідного шару шкіри і поліпшене вбирання інших активних речовин. Карбамід – дуже ефективний компонент, але при цьому він посилює ризик виникнення негативних реакцій. Від коштів з сечовиною слід відмовитися людям з:

  • вугровим висипом;
  • кровоточить ушкодженнями дерми;
  • запаленням, роздратуванням шкірних покривів.

Правила застосування

Щоб добитися максимального ефекту, крем краще наносити на теплу шкіру (рекомендується застосовувати засіб відразу після ванни/душа). При необхідності в проведенні терапії мікозів, мазі з сечовиною наносять безпосередньо на уражену ділянку, оскільки концентрація речовини в таких засобах висока. Карбамід – не токсичний елемент, тим не менше, потрібно уникати його попадання в очі або на ушкоджену шкіру. При появі свербежу, печіння використання засобу припиняють, після чого слід звернутися до дерматолога.

Кращі засоби

При деяких захворюваннях шкіри типу псоріазу, екземи, нейродерміту, а також при сухості, характерною для людей з діабетом, важливо регулярно пом'якшувати дерму, щоб запобігти появі тріщин і створити протимікробний захист. З цими завданнями чудово справляється сечовина в косметичних засобах, де її концентрація становить 40%. Для зволоження дерми слід використовувати креми з 10-20% карбаміду в складі. Максимальна кількість сечовини – близько 50% - включають в протигрибкові мазі, які чудово борються з мікозами стоп.

Крем для ніг з сечовиною

Нижченаведені варіанти містять багато різних поживних речовин, благотворно впливають на шкіру. Такі креми слід використовувати щодня після душу або ванни. Склади наносять на стопи тонким або товстим шаром, в залежності від проблем шкіри, після чого чекають повного поглинання основи. Добре себе зарекомендували такі креми для ніг з сечовиною:

  1. DiaDerm «Інтенсив» (компанія Аванта). Засіб належить до групи лікувальних і розроблено для людей, які страждають від цукрового діабету. Размягчающий крем чудово живить дерму, допомагаючи пом'якшити навіть сильно загрубілі ділянки.
  2. Ево (компанія Аванта). Крем допоможе тим, у кого шкіра на ногах сильно потріскалася, крім того, засіб усуває натоптиші, старі мозолі. Ево забезпечує лікувальний ефект, бореться з мікозом і попереджає його виникнення.
  3. Лекарь. Ефективне розм'якшує засіб, що забезпечує загоює і, крім того, знімає втому з ніг. Лікар використовують для лікування сухих мозолів, тріщин на п'ятах.
  4. Baehr. Крем активно зволожує, живить, зміцнює бар'єр шкіри, підтримуючи при цьому гідроліпідний баланс. Рекомендований для вживання людям з цукровим діабетом, добре підходить власникам чутливої шкіри.
  5. Glatte (компанія Greppmayr). Вважається одним з найбільш ефективних засобів з сечовиною для ніг, допомагають у боротьбі з сухими мозолями, різними наростами. На відміну від аналогів Glatte не вимагає попередньої обробки ніг пемзою. Після обробки кремом на стопи надягають шкарпетки, а через 7-8 годин щіточкою можна видалити всі розм'якшені місця на ногах. При тріщинках і ранах рекомендується використовувати препарат концентрацією 15%, при легкій сухості шкіри стоп – 5-відсоткове засіб.

Для особи

Найчастіше засоби на основі сечовини використовуються для догляду за шкірою обличчя, при цьому застосовувати склади слід з особливою обережністю. Важливо уникати попадання крему в очі. Склад наносять на шкірний покрив легкими масажними рухами, покращуючи тим самим поглинання його компонентів. До числа найбільш ефективних кремів з сечовиною для особи відносяться наступні:

  1. Doliva. У складі засоби, крім карбаміду, містяться різні вітаміни, натуральні масла, інші активні речовини, що роблять шкіру м'якою, зволоженою. Після нанесення складу він швидко вбирається, не залишаючи жирної плівки на поверхні епідермісу. Підходить Doliva для будь-якого типу шкіри.
  2. Bioturm. Засіб на основі сечовини, соняшникової олії каноли і різних рослинних екстрактів. Bioturm відмінно зволожує дерму, роблячи її поверхню гладкою, бархатистою. Оскільки в кремі немає синтетичних інгредієнтів, включаючи віддушки, використовувати його можна навіть для надчутливої шкіри.
  3. АА Тһегару. Продукт володіє прекрасними зволожуючими властивостями і показаний для власниць чутливої шкіри зі схильністю до прояву алергічних реакцій. Крім цього, засіб чудово захищає дерму від шкідливих впливів навколишнього середовища, будь то низька температурі, висушуючу сонце або сильних вітер.
  4. Bioderma. Усуває сухість, стягнення, будь-який інший дискомфорт, пов'язаний з недоліком вологи в шкірному покриві. Крем підходить для будь-якого типу шкіри і відноситься до категорії гіпоалергенних продуктів. Bioderma, крім того, здатна заспокоїти роздратовані ділянки дерми, повернувши їй нормальний колір.

Для тіла

Завдяки косметичним продуктів з карбамідом можна позбутися від надмірної сухості на окремих ділянках тіла. Такі засоби наносяться в невеликій кількості, розподіляючись по шкірі тонким шаром. У разі наявності саден або відкритих ранок від складу з urea слід відмовитися. Для тіла рекомендуються наступні засоби на основі сечовиною:

  1. Топикрем. Показання до застосування – огрубіла, суха шкіра. Крем з приємною консистенцією і нейтральним запахом допомагає відновити водний баланс дерми, активно зволожує її. Крім того, засіб чудово пом'якшує шкірний покрив, одночасно з цим прибираючи лущення.
  2. Seni Care. Призначений для догляду за чутливою шкірою, попереджає роздратуванням епідермісу, відмінно розподіляється завдяки легкій консистенції. Seni Care здатний запобігти негативний вплив зовнішніх факторів на шкірний покрив.
  3. Дермика. Крем з сечовиною для тіла містить 10% сечовини і молочні ліпіди. Дермика насичує клітини потрібними елементами, усуваючи сухість і стягнутість епідермісу. Після використання крему повинно зберігається відчуття комфорту.

Для рук

Карбамід міститься в шкірі людини і відповідає за її зволоження, допомагаючи доставляти рідина в клітини епідермісу і утримувати її там. Крім того, сечовина чинить протимікробну, антибактеріальну, протизапальну дію, сприяючи регенерації тканини. Найпопулярнішими засобами з urea є такі:

  1. Лекарь. Склад з вираженим регенеруючим ефектом, має легку текстуру, завдяки якій легко і швидко проникає всередину дерми, не залишаючи неприємної плівки на її поверхні. Лікар має нейтральний запах, жовтуватий колір, Його великий плюс - невисока ціна.
  2. Фореталь. Крем призначений для рук і стоп, показаний при сухості шкірного покриву, захворюваннях типу псоріазу, екземи, пр. Склад практично не має запаху, володіє легкою консистенцією. Згідно інструкції, оптимально використовувати Фореталь двічі на добу – вранці і ввечері.
  3. Dulgon UREA. Засіб німецького виробництва підходить для зимового застосування, коли спостерігається підвищена сухість шкірних покривів з-за холодів. Пантенол і urea в косметиці забезпечує зволожуючу і живильну дію, сприяє загоєнню мікротравм і знижує вираженість зморшок.

Протипоказання

Сечовина присутній в організмі людини і є важливим елементом багатьох фізіологічних процесів. Тим не менш, незважаючи на позитивний вплив у певних випадках синтетичний компонент може бути протипоказаний. Сечовина для шкіри не підходить, якщо на покриві є:

  • запалення;
  • рани;
  • садна;
  • висип неясною етимологією.

Крем з сечовиною може посилити шкірне роздратування, тому від нього краще відмовитися. Крім того, не варто використовувати складу з карбамідом при підвищеній роботі сальних залоз. Протипоказанням є і велика кількість вугрових утворень. Застосування косметики з сечовиною провокує появу ще більшої кількості вугрів і прищів. З обережністю застосовують косметику на основі urea люди, схильні до шкірних алергічних реакцій.

Як зробити крем на основі сечовини своїми руками

Можна придбати готовий продукт в магазині або аптеці, але при бажанні засіб з карбамідом легко готується в домашніх умовах. Крім сечовини, основним компонентом виступить натуральне масло. Рецепт крему:

  • на водяній бані слід розтопити трохи бджолиного воску і жирового ланоліну (приблизно по 5 грамів);
  • сюди ж додайте 15 мл будь-якого омолоджуючого масла – кунжутного, жожоба, зародків пшениці;
  • окремо розчиніть кілька кристалів сечовини в 15 мл мінеральної води, в цю суміш влийте ½ ч. л. екстракту алое та ромашки;
  • до масляно-воскової суміші додайте ефірне масло іланг-ілангу (кілька крапель), рідкі вітаміни А і Е (2 вміст двох капсул);
  • з'єднайте складу з розчином карбаміду і перемішайте допомогою міксера.

Ціна

Косметика для догляду за шкірою на основі urea представлена в косметичних магазинах і аптеках в різних цінових сегментах. Крім того, склади для тіла, рук, обличчя або стоп можна купити в інтернет-магазині, вибравши відповідну продукцію у віртуальному каталозі і замовивши доставку на будинок. В таблиці представлена середня вартість на популярні засоби по Москві:

Назва

Ціна (рублі)

Лекарь

90

NutriExtra Mains Nutri-repair creme

315-330

Handwunder «Плюс»

800

Dulgon UREA

160

Відео

КРЕМ ЛІКАР з сечовиною для ніг

Відгуки

Аліна, 29 роківчерез взуття на підборах, яку ношу, часто з'являються натоптиші і мозолі, які доставляють неприємні відчуття і серйозний дискомфорт. Раніше намагалася відпарювати ноги у ванночці, а після обробляти ороговілу шкіру пемзою, але не завжди це допомагало. Останні півроку використовую крем Лікар з сечовиною і дуже задоволена результатом.
Тетяна, 37 роківПробувала Лекарь для рук і ніг, але більш помітні поліпшення стану шкірного покриву після застосування Glatte (німецький препарат). У мене дуже суха шкіра, на якій часто виникають тріщини і лущення. Ніяка інша косметика не дає такого ефекту зволоження. Помітила, крім того, що зморшки на руках стали практично не видно.
Поліна, 32 рокиТакі косметичні склади допомагають швидко відновити водний баланс, тому у мене жодна зима не обходиться без крему з карбамідом. Змащую їм руки перед виходом на вулицю і на ніч (при необхідності). Для ніг оптимальний вибір – Лікар, якщо немає серйозних проблем типу глибоких тріщин, для рук більше подобається Dulgon UREA.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!