Масло шипшини для особи: застосування в косметології

Олія з плодів і квітів дикої троянди активно використовується в косметології. У засоби збалансований склад, багатий вітамінами, жирними кислотами, мінералами. Масло шипшини реалізується в аптеках і спеціалізованих магазинах, ціна за 100 мл коливається в межах 200 рублів.

Корисні властивості

Жовто-червона гірка рідина з характерним ароматом не підходить для жирної і проблемної шкіри, але для сухого, нормального та комбінованого типу дуже корисна. Масло шипшини відрізняється такими властивостями:

  • Насичує шкіру вітамінами С, А, Е, які відповідають за молодість, здоровий колір і хорошу її щільність, забезпечують захист від зовнішнього впливу.
  • Це джерело марганцю, заліза, калію, магнію, фосфору і інших мінералів, що поліпшують внутрішньоклітинний обмін.
  • Надає хороший зволожуючий ефект і позбавляє від відчуття стягнутості завдяки жирним кислотам: ліноленової, лінолевої, олеїнової, пальмітинової, міристинової. Ці ж компоненти, що захищають особу від ультрафіолетового випромінювання.
  • Токофероли і каротиноїди (похідні вітамінів А і Е) мають регенеруючі властивості, відновлюють пошкоджені ділянки обличчя. Вони допоможуть при мікротріщинах, рубці, шрами.
  • Засіб добре розгладжує дрібні зморшки, позбавляє від в'ялості, синців, мішків під очима, підтягує овал обличчя.
  • Масляний екстракт шипшини прибирає полущені ділянки, освітлює пігментні плями, допомагає боротися з опіками і наслідками авітамінозу.

Застосування олії шипшини для обличчя

Людям з акне, фурункульоз, вогнищами запалення, відкритими ранами не варто використовувати засіб. Максимальну користь отримує шкіра, схильна до сухості. Якщо у вас комбінований тип, не наносите масло дикої троянди на Т-зону. Для росту вій продукт потрібно використовувати 2-3 рази в тиждень робіть маски 1 раз в тиждень. Перед процедурами краси шкіру потрібно очистити пінкою, мусом або гелем. Способи застосування олії шипшини:

Варіант використання

Опис

У чистому вигляді

  1. Нанесіть на ватний диск невелику кількість олії і протріть ним особа. Виконуйте щодня, краще на ніч. Використовуйте для очищення та зволоження.
  2. Змастіть масляним екстрактом шипшини кінчики пальців і рухами вбивайте в шкіру по масажних лініях.
  3. Нанесіть засіб на спеціальний пензлик і розподіліть по віям. Щоб домогтися максимального росту, змішайте основу з риб'ячим жиром / касторовою олією в пропорції 1:1.

У складі промислових косметичних засобів

У будь-звичний для вас крем або лосьйон додайте масло в розрахунку 3-4 краплі на 1 ч. л. косметичного продукту. Використовується як живильний засіб.

Як база для ароматичної масляної суміші

Для приготування суміші візьміть по 1 ст. л. масла дикої троянди і зародків пшениці (можна будь-яке інше на вибір). З цією базою добре поєднується ефірна олія троянди, апельсина, лаванди, пачулі, ромашки, бергамоту, герані. Засіб використовується в якості живильної, зволожуючої, яка маски.

Як основа для аплікації

Марлеву серветку або тканину змочити у теплому маслі і прикладіть до обличчя на 15 хвилин. Аплікація необхідна для загоєння мікротріщин. Її можна робити 2-3 рази в день.

Маски

Шипшина для обличчя наноситься на розпарену і очищену шкіру. Перед процедурою прийміть душ або ванну, щоб розкрити пори, обробіть обличчя скрабом. Спосіб застосування масок стандартний для всіх рецептів. Наносити засіб потрібно по масажних лініях:

  • від центру лоба до скронь;
  • від підборідної зони до скронь;
  • від верхньої губи до вушних раковин;
  • від крил носа до скронь.

Зону навколо очей не чіпайте (якщо тільки маска не для цієї області). Склад потрібно змити теплою водою через 15-20 хвилин. Під час сеансу спокійно полежте, розслабтеся, можете виконати легкий масаж шкіри. Після процедури змастіть дерму живильним або зволожуючим кремом. Взимку можна робити маски 2 рази в тиждень, влітку – 1 раз в 1-1,5 тижня.

Від зморшок

Масло шипшини для шкіри в поєднанні з іншими інгредієнтами бореться з першими ознаками старіння: розгладжує невеликі складочки, прибирає «гусячі лапки», стимулює вироблення колагену. Спосіб приготування маски:

  1. В неметалічну ємність помістіть 4 г будь-якого дитячого крему.
  2. До нього додайте 10 крапель масляного екстракту шипшини і 20 крапель оливкової олії.
  3. Введіть в базу 10 крапель вітаміну В2 в рідкій формі та ½ ст. л. соку алое.
  4. Перемішайте інгредієнти до отримання однорідної суміші.

Проти набряків

Косметичне масло шипшини для обличчя надає легкий лімфодренажний ефект – сприяє відтоку рідини. Маска по цьому рецепту також пригнічує запальні процеси. Спосіб приготування:

  1. Зробіть настій кропиви: 1 ст. л. сухої трави залийте 200 мл окропу. Залиште на 20 хвилин, процідіть.
  2. В 1 ст. л. пшеничних висівок додайте 1 ст. л. настою кропиви.
  3. Підігрійте на водяній бані 2 неповних чайних ложки масляного екстракту шипшини до температури 36-37 градусів. Влийте рідину в суміш висівок і настою кропиви.

Для сухої шкіри

Ця маска очищає, живить, насичує зневоднену дерму вітамінами, мінералами і вологою. Спосіб приготування:

  1. У блендері або кавомолці подрібніть 2 ст. л. вівсяних пластівців.
  2. Яєчні білки (2 шт.) збийте до утворення пишної піни, 1 ст. л. меду підігрійте на водяній бані. Змішайте інгредієнти з вівсянкою.
  3. Додайте в масу теплі масла волоського горіха і шипшини (по 1 ч. л.).

Для повік

Масаж олійно-вітамінної сумішшю добре підтягує шкіру навколо очей, позбавляє від «гусячих лапок», мішків та синяви. Робіть процедуру кожен день на ніч. Спосіб приготування і застосування:

  1. Столову ложку масла дикої троянди змішайте з рідкими вітамінами А і Е (по 3 краплі кожного).
  2. Подушечками безіменних пальців легенько вбивайте суміш у шкіру під очима.
  3. Не змивайте засіб, що можете промокнути обличчя серветкою.

З вівсянкою і молоком

Омолоджуюча маска для обличчя добре зволожує суху шкіру і захищає її від несприятливих факторів навколишнього середовища. Спосіб приготування:

  1. Подрібніть в блендері/кавомолці 2 ст. л. вівсяних пластівців.
  2. Півсклянки молока, доведіть до кипіння, залийте їм вівсянку.
  3. Остудіть суміш, введіть 1 ч. л. олії плодів шипшини.

З жовтком

Ця маска для обличчя дуже добре зволожує шкіру, дарує їй рівний колір. Спосіб приготування простий:

  1. Два курячі жовтки збийте виделкою або блендером.
  2. Додайте 1 ч. л. масляного екстракту шипшини.

Побічні реакції

При індивідуальній непереносимості, дерматит, акне і фурункулах засіб застосовувати не можна. Перед використанням перевірте масло на маленькій ділянці шкіри. Якщо неприємних відчуттів не виникне, можете використовувати засіб на обличчі. Застосування масла дикої троянди без попереднього тестування може призвести до таких побічних ефектів:

  • почервоніння шкіри;
  • лущення;
  • дрібна висипка;
  • свербіж.

Відео

Шовк для шкіри обличчя - масло шипшини

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!