Визначення типу шкіри обличчя

Знати, до якого типу належить ваша шкіра, важливо, щоб забезпечити їй правильний догляд. Навіть дорога косметика, невірно підібрана, більше нашкодить, ніж допоможе. Як визначити тип шкіри особи самостійно? Для цього потрібно провести невеликий аналіз, вивчити інформацію і зрозуміти, що було дано природою, а які проблеми з'явилися від неправильного догляду.

Різновиди типів шкіри

У косметології в основі класифікації лежить рівень вмісту вологи в шкірному покриві і кількість жирової змазки природного походження. Залежно від цього, здійснюється поділ шкіри на:

  • жирну (у чоловіків зустрічається частіше);
  • суху (як природного походження, так і придбану);
  • нормальну (зустрічається рідко);
  • комбіновану (найпоширеніший тип).

До того як визначити свій тип шкіри особи, ознайомтеся з характеристиками кожного:

  1. Жирна шкіра грубувата на дотик, блищить. У її господарів відзначається схильність до прищів, вугрової висипки. Пори розширені, нерідко з чорними крапками. Плюси: жир створює захисну плівку, вона блокує доступ шкідливих речовин і зменшує випаровування вологи.
  2. Сухі від природи шкірні покриви ніжні, тонкі, мають матовий відтінок, призводять до ранніх зморшок.
  3. Нормальна шкіра зустрічається нечасто. Виглядає вона гладкою і пружною, рівномірно забарвлена. В ній дотримується баланс жирового мастила і вологи.
  4. Комбінована шкіра обличчя поєднує кілька ознак. Жирова змазка розподілена по обличчю нерівномірно. На Т-зоні (ніс, підборіддя і лоб) змішаний тип шкіри проявляється як жирний, постійним блиском, прищами і вуграми. На щоках, навколо очей при цьому всі ознаки сухості.

Як визначити свій тип

Більшість проблем вирішує лікувальна косметика. За умови, що вона правильно підібрана. Наприклад, відома 3-ступінчаста система Clinique заснована на підборі комплексу засобів тільки після тестування. Варіантів, як правильно визначити тип шкіри обличчя, кілька. Є професійні тести, але в незапущених випадках діагностика шкіри обличчя здійсненна в домашніх умовах:

  1. Очистіть обличчя від макіяжу, денний пилу і бруду. Дайте йому відпочити 2 або 3 години.
  2. Візьміть шматок рисового паперу, якщо її немає, підійде основа серветка, паперовий рушник або тонка бавовняна тканина. Розподіліть за своїм особовим зонам: підборіддя, щоки, центр чола, ніс. Вийде «маска», залиште її на обличчі на 15-20 сек.
  3. Зніміть доданий матеріал, розгляньте. Якщо жирних слідів мало і вони незначні, шкіра нормальна. Є багато жирних слідів по всій поверхні – жирна. Знята папір або тканину зовсім суха – висновок зрозумілий. Жирні плями локалізуються в області чола і носа, пропечатался підборіддя – ознаки комбінованого типу. У цьому випадку переконайтеся, як йде справа навколо очей і на щоках, не сухо там.

Крім цього тесту, зробити висновки можливо за ознаками. Ваша шкіра нормальна, якщо:

  • умиваючись з милом, ви не відчуваєте стягнення;
  • ваше обличчя частіше матове, однорідного кольору;
  • висипання з'являються рідко.

Суха, якщо:

  • є лущення, червоні плями;
  • стягує після використання мила.

Про жирної кажуть:

  • наявність чорних точок, розширених пор;
  • постійний блиск.

Ознаки змішаного типу:

  • після обіду підборіддя і ніс «лисніють»;
  • є сухі ділянки;
  • тон особи нерівний.

Відео про характеристику типів шкіри

Косметологи говорять, що розібратися в темі легко, якщо все робити правильно і приділяти час питання теорії. У пропонованому відео ви побачите кілька тестів, які проводяться в домашніх умовах, наприклад, тест на жирність. Спеціаліст озвучить кілька важливих понять, таких як тургор, розповість, для чого його потрібно визначати і як це зробити.

Як визначити ТИП ШКІРИ особи

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!