Гоммаж для обличчя

Омертвілі клітини, виділення сальних залоз, залишки косметики потрібно видаляти з особи вчасно, щоб шкіра дихала і належним чином виконувала свої функції. Зараз існує чимало косметологічних продуктів, спрямованих на вирішення цього завдання. Гоммаж для обличчя – одне з них. Це засіб являє собою м'який пілінг, здатний без травмування очищати шкірний покрив.

Що таке гоммаж і як він діє

З французької мови слово «гоммаж» перекладається як «гумка». І справді, він виконує свою функцію аналогічно канцелярскому атрибуту. У ньому натуральні скрабирующие частки дуже малі, що робить його безпечним у плані травмування шкіри. Головним інгредієнтом цього кошти служать фруктові кислоти, які впливають на рівні тканин і молекул. Вони практично розчиняють померлі клітини, тому видалити їх з шкіри залишками кошти не становить праці.

Властивість відлущувати без травм робить гоммажный складу кращим засобом серед аналогів. Досвідчені косметологи нерідко рекомендують застосовувати його власницям сухої втомленої шкіри, яким нелегко підібрати підходящу косметику. Після обробки особи із застосуванням пілінгу поверхня набуває бархатистість, робиться більш гладкою і сприйнятливою до масок і кремів. Частота застосування засобу в великій мірі залежить від типу шкіри та її стану:

  • Якщо в належному вигляді потрібно підтримувати суху шкіру, що в'яне, цей спосіб очищення слід застосовувати 1-2 рази в тиждень.
  • Комбінована шкіра вимагає більш частого очищення, тому у випадку з нею гоммаж слід застосовувати до 3-х разів на тиждень.
  • А власницям широких пір косметологи радять вдаватися до пілінгу через день або кожен день.

Застосування гоммажных пілінгів дає приголомшливі результати. Шкірний покрив очищається, не покривається блискучою плівкою протягом дня, з часом вирівнюються неглибокі зморшки і посилюється кровотік. Навіть у власниць сірого втомленого обличчя з часом на щоках з'являється рум'янець і колір набуває природний вигляд. Щоб досягти бажаного результату в короткі терміни, гоммаж не потрібно доповнювати іншими способами очищення. Хімічні пілінги, скраби краще застосовувати в інші дні, бо разом вони можуть завдати шкоди клітин епітелію.

Як користуватися: інструкція

  1. Перед застосуванням засобу особа рекомендується добре розпарити, щоб розкрити всі пори. Для виконання цього етапу підійде парова ванночка на травах (ромашка, календула).
  2. Видавити гоммажный пілінг з тюбика, зігріти на подушечках пальців. Так засіб не викличе неприємні відчуття при контакті з гарячою шкірою.
  3. Розподілити крем масажними рухами і залишити так на чверть години.
  4. Скачати підсохлий шар легкими рухами. Разом з ним сполучаться, омертвілі клітини і бруд, що наповнює пори. Вкрай не рекомендується чекати, поки гоммажный склад добре висохне і перетвориться в жорстку кірку. У процесі її видалення зберігається ризик пошкодити шкіру або розтягнути її.
  5. Обполоснути обличчя чистою водою, промокнути сухим рушником.

Якщо є запалення, гоммаж слід не скачувати, а змивати, як маску. Також фахівці рекомендують дотримуватися цієї процедури восени, взимку, у першому місяці весни, тому що її не слід поєднувати з високою активністю сонячних променів. Починаючи з другої половини квітня прибирайте гоммаж на дальню полицю.

Рецепти в домашніх умовах

Велика частина жінок, які доглядають за собою, знають, як приготувати скраб для обличчя в домашніх умовах. Так їм вдається підтримувати красу, не витрачаючи гроші і час на відвідування кабінетів косметологів. Гоммаж для особи теж не є винятком. І якщо мати всі необхідні інгредієнти під рукою, можна швидко приготувати щадний пілінг в домашніх умовах. Існує чимало рецептів гоммажных пілінгів для всіх типів. Наприклад:

Для сухої і чутливої

  1. У посуді для масок з'єднати 1 ст. л. пудри апельсина (перемолоти в кавомолці кілька сухих кірочок цього фрукта), 1 ст. л. борошна з вівсяних зерен, 2 ст. л. манки. Розбавити суміш жирним кефіром до необхідної густоти, добре розмішуючи. Далі використовувати її як будь-який інший гоммаж. Такий пілінг для обличчя вдома зберігати не рекомендується, тому його слід застосовувати відразу після приготування.
  2. Змішати по 2 ст. л. манки, мелених вівсяних пластівців з 1 ст. л. сметани, 1 ч. л. оливкової олії. Додати в отриману суміш жовток, 2-3 краплі масла ромашки, за 0,5 год. л. соку алое, петрушки. Дати масі постояти 15-20 хвилин, щоб манка змогла набрякнути. У цей час очистити обличчя і витерти рушником. Далі використовувати суміш, як того вимагає інструкція. Манна крупа не здатна подряпати шкіру, як і вівсяна мука, однак це не заважає їм добре видаляти відмерлі клітини.

Для жирної

  1. Змішати по 1 ст. л. сухих вершків, рисового борошна з 2 ст. л. мелених в борошно зерен ячменю. Розбавити суху суміш нежирним молоком до потрібної в'язкості. Далі нанести склад на обличчя, потримати 15-20 хвилин, скачати подушечками пальців, обполоснути обличчя чистою водою. Цей пілінг забезпечить глибоке очищення пір в домашніх умовах без істотних грошових витрат. Майже всі перераховані інгредієнти є на кожній кухні, що спрощує завдання приготування кошти за цим рецептом.
  2. Взяти 0,5 л кефіру (0,1%), наносити декількома шарами (кожен шар повинен підсохнути) на очищену шкіру за допомогою м'якого пензлика. Почекати півгодини, скачати маску подушечками пальців. Далі обполоснути обличчя водою, промокнути рушником і зволожити кремом. Цей спосіб очищення обличчя доведеться по душі діловим дівчатам і жінкам, яким не вистачає часу на приготування більш складних сумішей.

Для комбінованої

  1. Змішати по 1 ч. л. сметани, меленої солі з 1 ст. л. натуральної меленої кави. Нанести отриману масу на шкіру і почекати, поки підсохне до стану м'якої скоринки. Скачати пальцями, обполоснути обличчя. Якщо цим гоммажем замінити простий скраб для особи з кави, ефект буде не гірше.
  2. У посуді для приготування масок змішати по 1 ст. л. манки, оливкової олії, перемеленої моркви і свіжовичавленого морквяного соку. Нанести гоммаж на очищену шкіру, залишити на кілька хвилин, скачати. Морквяний пілінг добре видаляє омертвілі клітини, зволожує і зупиняє процес її старіння.

Від чорних крапок

Розтопити 4 ст. л. меду на водяній бані і змішати з 1 ст. л. меленої морської солі. В такому стані нанести на чисте обличчя, не зачіпаючи шкіру навколо очей, і залишити на 15 хв. Акуратними масажними рухами видалити склад, вимити обличчя чистою водою. При регулярному застосуванні чорні точки поступово відходять у минуле. Однак очистити шкіру від вугрів і запалень такий засіб не зможе, тому для вирішення проблеми з вуграми варто звернутися до дерматолога.

  1. Змішати 0,5 ст. л борошна з пшениці або вівса з 1 ст. л. простого гелю для вмивання. Отриману суміш добре збити, нанести на обличчя на 20 хв. Скачати плівку пальцями.

Огляд кращих марок

Косметологічна індустрія не стоїть на місці, поповнюючи «флотилію» створеної косметики новими «корабликами». Так і з'явилися гоммажі для обличчя і тіла, якими користуються дівчата та жінки різного віку. Підібрати такий засіб зараз не складає труднощів, оскільки існує чимало хороших варіантів від популярних брендів.

Очищає від Фаберлік

Чудовий засіб, яке справляється зі свого завданням не гірше, ніж домашній скраб для обличчя. Цей гоммаж робить шкіру гладкою, зволоженою і приємною на дотик, тому що дбайливо видаляє ороговілі клітини і забезпечує легкий масаж. Підходить для власниць сухої шкіри, якій потрібен особливий догляд. Дозволяється використовувати дівчатам з 20 років, якщо в цьому є необхідність. Якщо ж молода шкіра здатна справлятися з проблемами сама, не потрібно втручатися в процес і привчати її до косметичних засобів, інакше в подальшому її клітини не зможуть обійтися без допомоги.

  • Склад: комплекс Novaftem-O2™, біла глина, комплекс ефірних масел. Перший інгредієнт відповідає за насичення клітин киснем, другий – абсорбує шкірне сало, а ефірні масла знімають роздратування, прискорюють процес відновлення клітин, підвищують захисний бар'єр дерми.
  • Використання: наносити гоммаж потрібно 1-2 рази в тиждень на чисте обличчя, щоб активним компонентам було легше досягати глибоких шарів епідермісу. Через чверть години плівку слід скачати пальцями, виконуючи акуратні кругові рухи, а обличчя помити.

Organic Shop «Ранкова Кава»

У такому пілінгу хімічних небезпечних інгредієнтів не є, тому він безпечний для будь-якого типу. Багато дівчат і жінки, яким колись готувати натуральний скраб для особи, вибирають його з багатьох причин. Він ніжний, як гель, ретельно видаляє з поверхні шкіри відмерлі клітини, наповнює її енергією. Ще один великий плюс – чудовий аромат, що бадьорить кава.

  • Склад: в формулу засобу входить кавова пудра, оливкова олія, органічне масло зерен зеленої кави, макадамії та інші корисні інгредієнти. Пудра мелених зерен забезпечує ефективну чистку шкіри, олії – її максимальне зволоження.
  • Використання: гоммажный склад наноситься на чисте обличчя і після легкого масажу змивається теплою водою. При регулярному застосуванні поверхню шкіри набуває здоровий колір, а її структура поступово вирівнюється.

Крем-скраб від Payot

Унікальний гоммаж, спрямований на вирішення кількох важливих завдань. Він безболісно видаляє мертві клітини епітелію, що згладжує рельєф і підсилює ефект зволожуючих засобів. Для тих, хто шукає найкращий скраб для обличчя, це засіб стане гарним варіантом. До складу пілінгу входить екстракт ананаса, який відповідає за очищення епідермісу, алантоїн і особливі мікро-гранули. Запах відрізняється нейтральністю. Делікатне вплив засобу робить його ідеальним для володарів з дуже ніжною шкірою.

Маска-гоммаж Ейвон

Ніжне засіб, створене із застосуванням мінералів Мертвого моря. Цей пілінг здобув увагу у багатьох жінок, тому що очищає особа, стимулює обмінні процеси між клітинами і рух кровотоку. Застосування засобу не викликає почервоніння і алергічних реакцій, тому підходить для власниць чутливої шкіри. Воно не буде зайвим на поличці жінок, шкіра яких починає старіти. Мінерали Мертвого моря здатні її реанімувати і уповільнити невідворотний процес старіння на рівні клітин.

Від Ів Роше

Ця популярна марка пропонує кілька очищувальних засобів, які завоювали популярність у жінок різного віку. Серед них особливо відзначилися:

  • «Сяйво свіжості «Hydra Vegetal» – освіжає шкіру, надає їй сяйво, відлущує з допомогою бамбукових мікрогранул.
  • Фруктовий гоммаж «Стиглий Абрикос» – включає пудру абрикосових кісточок, ароматне ефірне масло апельсина, гліцерин і екстракт ромашки, тому добре видаляє мертві клітини і заспокоює.
  • Air Stream «Кисневий баланс» – розрівнює рельєф, налагоджує функціонування сальних залоз, видаляє омертвілі клітини, чистить пори.

Протипоказання

Гоммаж вважається самим щадним скрабирующим продуктом, але, як і інші продукти косметичної індустрії, має певні протипоказання. Наприклад, це засіб не рекомендується використовувати при наявності таких захворювань, як псоріаз, герпес, деякі види контагіозного молюска. Варто утриматися від застосування і при сонячних опіках, свіжому засмагу. Якщо епідерміс позбавлений пружності, має видимі ознаки старіння, гоммаж слід використовувати дуже обережно, тому що існує ризик розтягнути її ще більше.

Щоб цього не сталося, краще буде відмовитися від легкого втирання пілінгу за масажними лініями, замінивши його, приміром, рухами. У цьому випадку шкіра гарненько підбадьоритися, а поживні компоненти гоммажа потраплять в її глибокі шари. Для швидко старіючої шкіри це вкрай важливо, тому що її старі клітини не здатні швидко реагувати на лікувальні засоби.

Відгуки про результати після застосування

Яна, 26 роківДо гоммажей використовувала сольові скраби з содою, приготовані власними руками. Думала, що тільки з їх допомогою зможу відлущити шкіру як треба. Коли подруга запропонувала почистити личко гоммажем, я в це засіб просто закохалася! Дуже сподобалося його особливий вплив і ніжна текстура. Через день я придбала в свою косметичку такий же і ще жодного разу не пошкодувала.
Вікторія, 32 рокиМоя шкіра дуже чутлива, що спонукало шукати альтернативу скрабам з меленими частинками. Не скажу, що ці косметичні продукти завдали мені шкоди, проте легке роздратування залишалося. З появою в косметичці гомажжа проблема була вирішена.
Августина, 28 роківНе раз чула про гоммаже від подруг і хороших знайомих, а спробувати сама довго не наважувалася. Ось днями не стерпіла і купила за хорошою, на мій погляд, ціною. Так, доглядає пілінг дуже делікатно і після процедури обличчя виглядає злегка рожевим і гладким. Якщо буде влаштовувати далі, куплю великий тюбик. Поки ж хочу протестувати як слід цей варіант.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!