Як правильно надати форму брів в домашніх умовах

Красиві брови можуть здорово перетворити обличчя, ось чому цій частині тіла дівчата приділяють велику увагу. У сезоні 2016 дуже популярними стають густі лінії над очима, але всім підходять такі модні тенденції? У статті розглянемо, як в домашніх умовах зробити ідеальні брови, для якої форми які лінії будуть найбільш підходящими і як покроково виконувати процес корекції, щоб вийшов бажаний результат?

Як правильно підібрати форму брів за типом особи

Кожна жінка володіє своєю унікальною формою обличчя, але стилісти прирівнюють їх до узагальнених фігур, щоб легше було підбирати одяг, образи та елементи зовнішнього вигляду. Розрізняють круглі, овальні, квадратні, прямокутні і трикутні види, в залежності від яких можливо вибирати формат брів: густі або тонкі, вузькі або широкі, з вигином або без нього. Розглянемо кожний тип окремо.

  1. Для круглого обличчя. Ідеальним рішенням буде брову з помітним зламом. Вона може бути широкою спочатку і вузькою, як нитка, в кінці. Тут головне витримати пряму лінію, яка прагне вгору, а потім плавно або різко опустити її вниз. Брови для круглого особи будуть робити на ньому «здивування», тим самим візуально трохи витягаючи.
  2. Для овального. Такий типаж осіб вважається найбільш універсальним, тому до нього підходять практично всі формати. Класичним варіантом брів завжди вважався плавно згинається підлозі-овал, він ідеально доповнить таку форму.
  3. Для квадратного. Особи з чітко виділеними вилицями мають жорсткі лінії, тому для їх пом'якшення використовують дугоподібний формат брови зі зламом (будиночком). Їх дозволяється робити високо над очима, широкими і густими. Різкий злам відмінно буде виглядати на квадратних осіб.
  4. Для прямокутного або витягнутого. Довгасте обличчя візуально потрібно розширити, тому прямі брови без згинів, переломів, підвищень будуть найбільш вдалим варіантом. При такій формі волосистий покрив може бути широким і густим, але потрібно, щоб він не закривав погляд. Дуже тонкі брови ниточкою краще не використовувати, щоб не перетворитися в ляльку, а товсті види будуть створювати ефект громіздкість.
  5. Для трикутної форми особи. В такому випадку, брови «вразлет» стануть ідеальним доповненням. Щоб візуально зробити форму обличчя м'якою, дозволяється підняти бровки і залишити їх тонкими, не густим.

Особливості корекції брів в домашніх умовах

  • Обов'язково варто подбати про правильне і хорошому освітленні. Для цього дозволяється використовувати настільні лампи, світильники або денне сонячне світло.
  • Оскільки самостійно вищипуючи брови, жінка відчуває біль, то це може негативно позначатися на результаті. Щоб не сталося збою в роботі, дозволено використовувати лід, заморожують креми та мазі, які позбавлять від зайвої чутливості шкіри.
  • Щоб частині особи над очима вийшли ідеально симетричними, необхідно відзначити олівцем крайні точки і місця майбутніх вигинів. Так, навіть при перериванні процесу корекції, результат буде очікуваним.
  • Правильна форма брів буде прикрашати обличчя. Тому якщо є деякі недоліки (зламана перенісся, широкий ніс або ін.), то краще зробити акцент на інших частинах особи.
  • Якщо корекція виконуватиметься вперше, то варто визначити для себе поетапний процес такої роботи, а тільки потім приступати до реалізації планів.
  • Найпопулярніша корекція в домашніх умовах – з допомогою пінцета. Інші пристосування – нитки, віск або тримери – можуть застосовуватися в професійних салонах, де працюють майстри своєї справи.

Підготовка до процедури

Перед тим як приступити до корекції будинку, необхідно підготувати наступні інструменти:

  • Кілька хороших пінцетів з різними захопленнями і різною шириною. В процесі роботи над собою кожна жінка визначить для себе ідеальний інструмент, це можуть бути навіть щипчики.
  • Щіточка зі штучних або натуральних волокон, яку легко розчісує брови і допомагає направити волоски в потрібну сторону.
  • Контурний олівець: або для брів, або для очей. Він необхідний для того, щоб поставити крайні точки майбутніх вигинів. За ним буде простіше орієнтуватися при вищипуванні зайвих волосків.
  • Гель для додання форми. Він повинен бути неодмінно високої якості, щоб не виникала алергія. Оскільки після вищипування на тілі утворюється невеликий отвір (невидиме оку), то в нього легко потрапляють креми або гелі. Вся косметика повинна бути максимально натуральною, щоб від неї не виникало зайвих проблем.
  • Антисептик. Він потрібний для обробки металевих інструментів, частин тіла, які можуть пошкодитися в процесі корекції.
  • Крем або мазь для того, щоб знеболити чутливі ділянки шкіри.
  • Ножиці. Дозволено використовувати звичайні манікюрні або для стрижки. За допомогою цього металевого інструменту легко вийде вкоротити довгі волоски на бровах.

Коли інструменти готові, їх варто обробити антисептиком, щоб убити можливі мікроби. Необхідно вибрати дуже світле місце і розмістити там дзеркало, щоб добре було видно обличчя. Всі інструменти повинні бути під рукою, тому покладіть їх поруч. Постарайтеся зробити так, щоб під час корекції ніхто не відволікав і не заважав, в такому випадку більш імовірно вийде хороша робота.

Як зробити ідеальні брови самої: покрокова інструкція

  1. Підготуйте необхідні інструменти і обробити їх антисептиком або спиртом. (Зручно використовувати для корекції пінцет, а нитки, тримери і віск застосовуються в основному в професійних салонах краси).
  2. Нанесіть на брови пом'якшувальний крем, дозволено використовувати заморожують або знеболюючі мазі.
  3. Візьміть олівець і лінійку і визначте основні крайні точки майбутньої лінії брів.
    • Для цього пряму прикладіть смужку так, щоб один її край торкнувся до ніздрі, а другий до внутрішнього куточка ока і на продовженні цієї лінії візуальної відзначте крапку на брови – це буде початок.
    • Верхній край лінійки посуньте так, щоб він проходив через середину зіниці ока. На перетині з бровою вгорі відзначте крапку, це буде місце вигину або максимально висока округлість.
    • Верхній край лінійки посуньте так, щоб він проходив через зовнішній куточок ока, на брови позначте точку, яка буде позначати закінчення.
    • Далі образ брови дозволено повністю окреслити олівцем, щоб точно було видно волоски, які потрібно видалити.
  4. Коли контур готовий, приступаємо до выщипыванию пінцетом. Його потрібно тримати паралельно особі і стежити за тим, щоб волоски висмикували по напрямку їх росту, з коренем.
  5. Якщо зайве прибрано, настає час корекції довжини. Коли короткі волоски, цей крок дозволено опустити. В іншому випадку, використовуючи невелику гребінець, прибираємо зайву довжину з допомогою ножиць. Варто звернути увагу на те, що не потрібно робити дуже короткі волоски, ідеальна їх довжина 4-6 мм.
  6. Розчешіть брови, зітріть непотрібні лінії і проаналізуйте, добре виконана робота. При цьому перевірте всі за наступними пунктами:
    • Симетрія.
    • Форма вигинів.
    • Довжина волосків.
    • Густота.
  7. Якщо всі параметри перевірені і результат влаштовує, то варто вмиватися прохолодною водою і нанести крем заспокійливий на почервонілі ділянки відкоригованих брів (не рекомендується наносити макіяж на повіки відразу після цього процесу, оскільки можливо прояв алергічних реакцій).

Відеоуроки: як додати бровам гарну форму

Якщо жінка береться за корекцію форми самостійно вперше, то перед початком роботи варто продумати всі дрібниці і повчитися на чужих прикладах. Для цього ідеально розглянути кілька повчальних відео, на яких майстри демонструють правила і технологію вищипування. Можна також запитати у старших наставників, майстрів про те, як зробити форму брів ідеальною і яку техніку краще використовувати. Розглянемо найбільш корисні ролики з рекомендаціями фахівців з візажу.

Вищипування з допомогою пінцета

Як надати правильну форму бровам ниткою

Малюємо брови олівцем

Фарбування брів в домашніх умовах

Брови! Форма брови в домашніх умовах!Фарбування та корекція брів!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!