Як позбутися від синяка під оком

Відмінне ранковий настрій жінці можуть зіпсувати некрасиві синці під очима. На їх появу впливають різноманітні причини. Як прибрати синці під очима будинку швидко і безболісно? Багатьом жінкам це вдається зробити, застосовуючи народні засоби, а інші для вирішення проблеми йдуть до фахівців. Що впливає на виникнення синців на обличчі? Що робити, якщо під нижнім століттям підшкірна гематома утворилася від удару?

Причини появи синців і мішків під очима

Іноді причиною синців в ділянці очей можуть бути фізіологічні особливості людини. Вони проявляються в тому, що подглазная шкіра така тонка, що через неї видно судини. Однак більш поширеною причиною появи чорних, коричневих кіл стає порушення кровообігу в судинах, яке виникає при наявності таких факторів, як:

  • неправильне харчування, насичене корисними продуктами, позбавлена вітамінів;
  • неправильний режим дня, в якому мало часу відводиться на сон, відпочинок;
  • регулярне зловживання алкогольними напоями (2 і більше разів на тиждень);
  • постійний стресовий стан, робота на знос;
  • куріння;
  • робота /довгий проведення часу за комп'ютером.

Іноді наявність синців на шкірі пояснюється генетичним фактором, прийманням ліків або віком. Нерідко опухлість, темний колір шкіри під нижнім століттям виникають із-за якогось захворювання. Стан подглазной шкіри – показник неполадок в організмі. Поєднання блідого кольору особи і темних кіл на шкірі свідчить про слабкому імунітеті або серйозної хвороби. Синці на шкірі під очима можуть провокуватися:

  • неправильною роботою серця;
  • алергією;
  • збоями в роботі печінки або нирок;
  • захворюваннями щитовидної залози.

Як прибрати синці під очима в домашніх умовах

Якщо синці постійно присутні на шкірі обличчя, то для з'ясування точної причини їх появи необхідно звернутися до лікаря. Для визначення діагнозу він призначить проходження аналізів. Якщо проблема криється в способі життя, то відкоригувавши своє поведінка, режим і відмовившись від поганих звичок, ви зможете прибрати темні кола і отримаєте прекрасний колір обличчя. У цьому випадку ефективна народна медицина, гімнастика і масаж для очей і наступні поради:

  • щодня робіть прогулянки;
  • їжте цитрусові або пийте вітаміни (після консультації з лікарем), щоб не допустити дефіциту вітаміну С, що викликає синці під очима;
  • лягайте спати в 9-10 годин, спите 8 годин;
  • спите в правильному положенні (краще на спині); щоб голова не надто височіла над тулубом, використовуйте для сну невисокі подушки;
  • менше вживайте солі;
  • випивайте 2 л води в день;
  • позбавтеся від поганих звичок;
  • повноцінно харчуйтеся;
  • робіть ранкову зарядку;
  • умивайтеся холодною водою.

Гімнастика для очей

Поширена причина виникнення синців на обличчі - порушення венозного, лімфатичного відтоку. Поліпшити кровообіг, зміцнити м'язи і прибрати некрасиві темні кола допоможе спеціальна гімнастика. Для її виконання знадобиться не більше 5 хвилин. Робіть наступні вправи вранці після сну і кілька разів протягом дня:

  • Лежачи або сидячи закрийте очі, обертайте ними протягом 1 хвилини.
  • Закрийте обидва ока і піднімайте їх по 8 разів верх і опускайте вниз.
  • Дивіться прямо, моргайте 30 секунд.
  • Відкритими очима малюйте букву V.

Народні рецепти масок

Чимало жінок вдаються до натуральної косметики для позбавлення від синців на обличчі, під нижнім століттям. Народних рецептів для лікування синяви під очима безліч. Але найпопулярніші з них готують із продуктів, рослин, присутніх на кожній кухні. Приготовлені натуральні суміші кладуть на шкіру під повіку в марлі. Тримати маску рекомендується від 5 до 20 хвилин, залежно від особливостей шкіри. Позбутися від синців під очима допоможуть наступні рецептами:

  • Жирний сир (2 ч. л.) розім'яти виделкою, змішати з міцною заваркою чорного чаю (1 ч. л.). Прикладати суміш на синці.
  • Столову ложку дрібно порізаної петрушки змішати з 1 ст. л. вершкового масла (м'якої консистенції). Маску з даною сумішшю прикладати на 10-15 хвилин на синці.
  • М'якуш білого хліба залити молоком, віджати, застосовувати для масок під очі.
  • Взяти 4 ч. л. картопляного пюре, з'єднати з 2 ч. л. молока. Отриману суміш прикладати на синці під очима.
  • Огірок натерти дрібно, з'єднати його з зеленню петрушки (подрібненої).
  • Залийте 100 грамами окропу 1 ст. л. подрібненої петрушки. Настоюйте 20 хвилин. Ватні кружечки вмочіть у відвар петрушки і покладіть на синці на 15-20 хвилин.
  • В рівній пропорції змішайте листя лопуха, звіробою, берези. Залийте 1,5 л окропу 5 ст. л. суміші трав і настоюйте 2 год. Після цього відвар процідіть і заморозьте у вигляді кубиків. Використовуйте отриманий лід для протирання під очима.

Масаж від синців під очима

Масаж надає хороший ефект на кровообіг в області очей. При регулярному виконанні він допоможе швидко прибрати синяву під нижнім століттям. Зробити масаж не важко в домашніх умовах, хоча подібні послуги надають і фахівці в салонах краси. Масажувати тонку шкіру навколо очей треба легкими погладжуючими рухами, щоб її не травмувати і не розтягнути:

  1. Малюйте середнім і вказівним пальцем вісімки навколо очей. Повторити 8-16 разів.
  2. На шкіру закритих очей покладіть 3 пальці (вказівний, середній, безіменний), трохи натисніть і робіть ними м'які кругові рухи. Повторіть по 9 разів у різні сторони.
  3. Пальці покладіть на область очей, як у вправі №2. Очима здійснюйте кругові рухи вліво, а потім вправо. Повторіть по 9 разів у різні сторони.

Косметика для очей

Що робити, якщо вам терміново необхідно виглядати бездоганно, а на обличчі під нижніми століттями утворилася синява? Як прибрати синці під очима? Вихід один – замаскувати і приховати темні кола за допомогою косметики. Правильне використання консилера – швидкий і ефективний вихід. Він створений спеціально для нанесення на шкіру навколо очей. Відтінок консилера з жовтизною допоможе зафарбувати фіолетові кола на нижніх століттях. При покупці вибирайте коректор світліше вашої шкіри на пару тонів. Фахівці рекомендують наносити консилер тонким шаром кілька разів.

Як вивести синці від удару аптечними засобами

Підшкірна гематома під нижнім століттям іноді утворюється від механічного впливу, удару, який призводить до розриву сосудиков і проникненню крові в м'язову тканину. Цей процес зовні проявляється утворенням синця, який поступово змінює свій світ від малинового до жовтого, зеленого, червоного. Гематома, що з'явилася з-за лопнув судини, сама по собі проходить тривалий час, тому виникає питання, як вивести синяк швидше.

Лікарські препарати допоможуть прискорити процес одужання. Крем від синців під очима знайдеться в будь-якій аптеці. Ще ефективний засіб – зубна паста, в якій немає абразивних частинок. Нею треба намазати шкіру під оком, почекати кілька хвилин і змити. Коли червоний відтінок з підшкірної гематоми зійде, її рекомендується гріти за допомогою грілки. Це прискорить одужання.

Гепариновая мазь від синців і ударів

Ефективним, популярним, швидкодіючим і недорогим засобом, що допомагає прибрати синяву під очима є Гепариновая мазь. Цей препарат чинить протизапальну дію, що запобігає утворенню запалення, нагноєння в районі травми. Гепариновая мазь розширює судини і перешкоджає швидкого згортання крові. Її наносять на синяк пару раз в день, стежачи за тим, щоб воно не проникло в очі.

Бадяга від сильних синців і гематом

Дана мазь виготовляється на основі водяній губки, зростаючої на річках. Здавна бадяга застосовувалася для розширення маленьких судин і розсмоктування гематоми. Мазь на основі цієї водяної губки чудово допомагає прибрати синець в короткі терміни. Однак не можна застосовувати цей засіб на шкірі з ранками. Мазь наносять на синяк на 10-20 хвилин, потім змивають теплою водою.

Мазь Троксевазин

Ліки Троксевазин застосовується для лікування порушень кровообігу у венах, від синців і мішків під очима і від ударів. Мазь чудово допоможе позбутися від підшкірної гематоми за короткий проміжок часу, тому що здатна прибрати набряклість і біль. Мазь, Троксевазин гель або крем наносять під очі легкими рухами пальців вранці і ввечері. Даний препарат іноді викликає побічні дії у вигляді екземи, кропив'янки, дерматиту.

Гіалуронова кислота

Позбутися від підшкірної гематоми після удару допоможе крем з гіалуронової кислотою. Ця речовина входить до складу шкіри. Коли гіалуронова кислота потрапляє в область синця, вона підсилює гідратацію, оновлення клітин. Креми на основі цієї речовини володіють загоюючим ефектом, тому прискорюють процеси, що допомагають швидко видалити наслідки від удару.

Відео: що допомагає від синців під очима

Якщо жінка помічає синяву під нижніми століттями, це її засмучує. Вона починає шукати ефективні способи, які допоможуть позбутися від виникли темних кіл. Щоб прибрати синці під очима, одні дівчата користуються медичними мазями від синців і ударів, а інші віддають перевагу народним засобам з натуральних компонентів. Наприклад, компреси з чаю, картоплі, петрушки відмінно допомагають від темних кіл. Безліч перевірених часом і тисячами жінок способів і рецептів від синців на нижньому столітті ви дізнаєтесь з відео нижче.

Як прибрати СИНЦІ під очима? ЯК?

Дізнайтеся та інші способи, як прибрати синець.

Відгуки

Олена, 25 років:Після перевтоми на роботі, де начальник вимагає викладатися по максимуму, у мене під очима вранці все частіше стали виникати темні кола. Їх важко приховати за допомогою тонального крему, тому вид особи з синцями жахливий. Щоб від них позбутися, я застосовую перевірені натуральні засоби. Чудово від синців мені допомогла кашка з петрушки і сметани, яку я прикладала на віки кілька днів.
Тетяна, 30 років:Щоб на ранок не було темних кіл під очима, я роблю контрастні компреси перед сном. Для цього я заварюю 1 ч. л. ромашки 0,5 склянкою окропу. Після наполягаю його 10 хвилин і проціджую. Потім ділю на 2 частини. Одну половину настою остуджую, а іншу залишаю теплою. Поперемінно роблю контрастні примочки. Після таких процедур на ранок синців не буває.
Аліна, 27лет:Від недосипання я постійно вранці борюся з синцями під очима. Перепробувала різні засоби. Один час мені добре допомагали прибирати синяву кубики льоду, які я робила з відвару петрушки. Потім я знайшла більш ефективний засіб використані пакетики чаю. Їх я прикладаю на 10 хвилин на віки. Після цієї процедури синці стають менш помітними.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!