18 необхідних інструментів для дизайну нігтів - стартовий набір

Акуратний манікюр для жінки – це не розкіш, а спосіб відчувати себе красивою і впевненою. Для регулярного відвідування салонів потрібно час, але при наявності витратних матеріалів та професійних інструментів для дизайну нігтів доглядати за ними можна і вдома. Список необхідних пристосувань допоможе зробити правильний вибір.

Інструменти для манікюру

Матеріали для догляду за нігтями можна купити в спеціалізованих точках продажу або інтернет-магазині. Професіонали не рекомендують купувати готовий набір для манікюру для початківців. Інструменти в ньому частіше низької якості, так і більшість предметів не знадобляться при роботі.

Умовно всі пристосування можна розділити на кілька груп:

  • Полірування. Інструменти для додання нігтям форми – пилочки і м'які бафи.
  • Декорування. У цю групу входять пензлики для малювання, стрази, наклейки та інші аксесуари для дизайну.
  • Манікюр. Для догляду за нігтьової пластиною і видалення кутикули застосовуються щипчики, ножиці, спеціальні скребки і пушери (палички для відсунення кутикули).

Пензлики для малювання на нігтях

Будь початківець майстер рано чи пізно захоче урізноманітнити лакове покриття малюнками і незвичайними дизайнами. Для розпису використовуються спеціальні пензлики. Інструменти для манікюру та дизайну нігтів дозволяють імпровізувати з візерунками, створювати різнокольорові картинки і вензелі. Кисті розрізняються за формою і матеріалами, з якого вони зроблені.

Для роботи з рідкими фарбами потрібно купити пензлі з синтетичних ворсинок, для густого лаку – натуральні.

Плоска для основи

У такий кисті широка робоча поверхня, а кінчик ворсинок рівне підрізане. При дизайні нігтів вона використовується для прорисовывания квіточок, розписи в стилі гжель, розподілу пудри або блискіток. Багато майстри воліють такий пензлем наносити основу для гель-лаку – базове покриття. Воно лягає рівно і не затікає під бічні валики.

Віялова

У такий пензлика ворсинки розходяться півколом навколо підстави. Їй робляться манікюр з блискітками, абстрактні і пейзажні композиції. Віялової пензлем зручно виконувати дизайн в стилі омбре. По черзі нанесіть на базове покриття лаки декількох кольорів, потім м'яко проведіть кистю від основи до кінчика нігтя.

Зі скошеним краєм

Друга назва цієї кисті – кинжалообразная. Вона має плоску основу, але ворсинки зрізані не рівно, а під кутом 45°. Кинжалообразные інструменти універсальні. З їх допомогою створюються об'ємні картини акриловою пудрою і тонкі візерунки фарбами.

Скошеної пензлем зручно користуватися при прорисовывании краю френча – французького манікюру.

Страйпер Brush

Вона ж – лайнер, або волосок. Це маленька пензлик з тонкими ворсинками довжиною до 2 див. Їй буде зручно намалювати вензелі, довгі лінії або довільні завитки. Лайнер також використовується для дизайну модного геометричного манікюру і при роботі з квітковими мотивами.

Дотс для нейл-арту

Цей інструмент для дизайну нігтів на кінцях має залізні наконечники у вигляді кульок різного діаметру. Він підходить для прикраси манікюру точками, прорисовывания тичинок в кольорах, хохломской розпису в техніці. Щоб малюнки дотсом не розпливалися, наносите фарбу і повільними плавними рухами.

Апельсинові палички

Прилади для манікюру - довгі дерев'яні шпажки - з одного кінця загострене, а з іншого мають форму лопатки. Вони зроблені з апельсинового дерева і використовуються для відсунення кутикули при необрезном манікюрі або зняття гель-лаку ручним способом. Гострим кінцем палички зчищають бруд і пил з-під нігтів. Їм же зручно видаляти надлишки лаку з бічних валиків, якщо на кінчик намотати трохи вати і вмочити в безацетоновую рідина.

Пінцет і маленькі ножиці

Хороші манікюрні інструменти прослужать кілька років. Для обрізання нігтів вибирайте ножиці з міцної сталі з закругленими лезами. Використовуйте їх тільки при роботі з пальцями на руках, при виконанні педикюру вибирайте щипці. Для дизайну зручно мати під рукою і прості невеликі ножиці. Ними можна розрізати наклейки або інші паперові аксесуари.

Хороший пінцет з тонкими краями допомагає прикрасити зображення витонченими намистинками, бісером або камінням. Все, що приклеюється до лаку, вимагає точного нанесення. Інакше манікюр буде виглядати неакуратним.

Пінцетом зручно прибирати з незастившего покриття дрібне сміття або ворсинки, потім потрібно пройтися по поверхні нігтьової пластини новим шаром лаку.

Безворсові ватяні подушечки і спонж

Одноразові серветки використовуються для видалення невідповідного покриття або малюнка і стирання липкого фінішного шару. Не використовуйте для цих цілей вату, оскільки її ворсинки можуть зіпсувати дизайн. З допомогою безворсовий серветок зручно обезжиривать нігтьову поверхню та інструменти.

При створенні незвичайних або абстрактних дизайнів для нігтів можна використовувати м'які губки. З їх допомогою на поверхні лаку створюються бризки, ефект каменю або вицвітання, покриття в стилі омбре. Спонж продаються не тільки в манікюрних магазинах, але і в відділі косметики.

В крайньому випадку, можна використовувати шматочок кухонної губки для миття посуду.

Щипці для видалення кутикули

У манікюрні приналежності включаються кусачки для роботи з кутикулою – шкірою у нігтьового підстави. Від щипців для обрізання нігтів вони відрізняються типом пружини і формою лез. У кусачок для кутикули плавний хід і більш загострена ріжуча частина.

Бафи для манікюру

Пилочки з низькою абразивністю (шорсткістю поверхні) призначені для полірування поверхні нігтьової пластини перед нанесенням лаку. Зовнішнім виглядом вони нагадують просту пилку, але на дотик баф більш м'який.

Ним можна обробляти не тільки ніготь, але і знімати верхній шар лаку.

Аксесуари для дизайну

Вибір матеріалів та інструментів для дизайну нігтів - створення малюнків і прикрас - величезний. Умовно всі ці засоби поділяються на 2 категорії:

  • Для створення плоского манікюру. До цієї групи відносяться фольга, наклейки, стрічки та інші матеріали для нарощування нігтів, які не підносяться над основним покриттям.
  • Інструменти для 3D-дизайну. Це об'ємні намистини, стрази, бульонки, переплетені нитки. Вони можуть виступати над поверхнею нігтя.

Наклейки, стрічки та фольга

Найпопулярніші аксесуари для дизайну:

  • Наліпки – малюнки на міцній клейовій основі.Вони наносяться на сухий лак і покриваються зверху швидковисихаючим прозорим шаром.
  • Стрічки. Бувають різних текстур (від тканинних до металевих) та квітів (однотонні, з малюнком, тканинним дизайном). Вони теж мають в'язку основу і наносяться на просохла покриття.
  • Фольга. Це спеціальна плівка з амальгамным напиленням. Майстер прикладає її до накрашенному нігтя і злегка придавлює. Зверху відбиток фольги закріплюється прозорим лаком.

Пудра-блиск

Необов'язково мати в арсеналі блискучий лак – завжди можна надати нігтям трохи яскравості за допомогою спеціальної пудри. Дрібні блискітки випускаються в невеликих пластикових упаковках і можуть мати різну форму: круглу, квадратну, трикутну, ромб. Блискітки наносяться на топовий шар лаку за допомогою пензля.

Додати нігтикам блиск можна і за допомогою спеціальних втирок. Це дрібнодисперсний пудра з різними відтінками. Вона наноситься на нафарбований і просушений ніготь і втирається за допомогою спонжа. Залишки пудри легко видаляються пензликом.

Найпопулярніші ефекти втирок – металік, голографія, хамелеон.

Намистини і стрази

Кольорові блискітки і плівки можна використовувати самостійно або змішувати з іншими компонентами для дизайну. Самий популярний аксесуар для прикраси нігтів – стрази. Вони кріпляться на невелику краплю лаку, акрилу або утапливаются в гель. Стрази додають дизайну манікюру особливий шарм.

Намистини трохи крупніше страз і будуть помітно підніматися над поверхнею нігтьової пластини. Професійні майстри використовують їх тільки для декору того манікюру, який буде носитися не довше 7 днів. Кріпляться намистини на акрил або топове покриття. У продажу є і зменшена версія намистинок – бульонки. Вони використовуються в дизайні «Ікорний манікюр».

Стемпинг

Якщо немає навичок художника, завжди можна скористатися готовими малюнками.

Стемпинг – метод нанесення візерунків на нігті, не вимагає домальовування.

Це набір інструментів для дизайну нігтів, з печаткою, трафаретом і шкребком. Перед нанесенням малюнка покрийте нігті лаком бажаного кольору.

Нанесіть трохи фарби на трафарет. Тримаючи скребок під кутом 45°, приберіть надлишки лаку. Щільно притисніть друк до трафаретом з фарбою, трохи прокатайте взад-вперед і з боків. Намалюйте штампом прикраси на нігтях, придавивши його до бажаної області. Залишки лаку видалити з шкіри безворсовою тканиною.

Базове та топове покриття

Щоб гель-лак добре тримався, використовується базове покриття. Це перший прозорий шар, який вирівнює нігтьову пластину, приховує дрібні недоліки і скріплює лак з поверхнею.

Базове покриття краще наносити плоскою кистю і сушити в LED-лампи близько хвилини.

Верхнє прозоре покриття називається топом. Його мета – закріпити весь манікюр і захистити лак від зовнішніх пошкоджень. Топ буває матовим (створює покриття без блиску), з липким шаром (його потрібно видаляти безворсовою тканиною) і без липкості. Наносити фінішне покриття рекомендується після створення дизайну. Бажано купувати топ і базу однієї фірми.

Кошти для відновлення нігтів

При частому використанні гель-лаку нігті можуть відшаровуватися, стати ламкими і тьмяними. Виправити проблему допоможуть такі кошти:

  • Кератіновие маски.Вони містять рідкий кератин, лікувальні масла і вітаміни. Основу потрібно нанести на чисті нігті і залишити на 5-7 хвилин. Залишки маски втерти легкими рухами.
  • Зміцнюють лаки. Вони містять кальцій, протеїни пшениці і інші корисні речовини. Лак наноситься 1 раз в 2-3 дні на чисті нігті. Лікувальний курс – 10-15 днів.
  • Відновлюючі олії. Вони додатково містять вітаміни та мінерали. Такі засоби не тільки зміцнюють нігтьову пластину, але ще роблять волосся більш м'якою і податливою. Масло потрібно втирати в поверхню нігтя кожен день. Лікувальний курс – 7-14 днів.

Лаки

Вибір кольорів гель-лаків для манікюру величезний, як і фірм-виробників цих покриттів. Фахівці рекомендують віддавати перевагу перевіреним маркам. Такі лаки тримаються стабільно від 10 до 20 днів, мають щільну консистенцію і рівномірно лягають на нігті.

Для створення дизайну і звичайного покриття в арсеналі важливо мати такі комбінації кольорів:

  • Базові. Блідо-рожевий, непрозорий білий, червоний і чорний лаки є класичними. Ці кольори використовуються частіше за інших при створенні різних дизайнів. При покупці зверніть увагу на тижневий лак CND VINYLUX № 105, 181,111 і 108.
  • Нюдовые відтінки. Покриття пастельних тонів ідеально підходять для жінок, які не люблять яскраві кольори або мають короткі пальчики. Такі лаки візуально подовжують нігті. Зверніть увагу на CND Vinylux, колір 195 Naked Naivete, Mavala – Mini Color Rose Shell 9091162.
  • Кольори металік.Лаки з золотим, пурпурним, синім або срібним блиском можна комбінувати з будь-якими іншими відтінками. Вони підкреслять красу рук навіть без додаткових аксесуарів. Купіть в набір такі продукти: CND Creative Play № 448 Urge To Витрат, Пісочний Planet Nails (155).
  • Глітер. Лак з блискітками самий невибагливий. На ньому не буде видно похибок починаючого майстра або нерівностей нігтьової пластини. Для декору спробуйте такі продукти: лаки CND Vinylux Emerald Lights №234, Brigitte Bottier, Silver Collection №452
  • Яскраві неонові.Лаки, які світяться в темряві, – новий хіт сезону. Вони підходять для любителів нічних клубів або приватних вечірок. Випробуйте лак-фарбу жовтого кольору з тонким пензликом CND - TD TD05021 і Bluesky Шелак Neon 24 (неоновий синій).

Відео

Необхідні інструменти для дизайну нігтів для початківців

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!