Манікюр в школу: як зробити нігті красивими

У сучасному світі шкільний манікюр припустимо, якщо він надає рук дівчинки охайність, акуратність. Часи, коли старомодні вчительки вимагали терміново стерти лак, навіть прозорий, пройшли. Світлий лак не викличе невдоволення педагогів, а школярка відчує себе впевненіше, красивіше. Види манікюру в школу можуть залежати від віку дівчинки і правил, встановлених статутом навчального закладу.

Основи манікюру в школу

Стан рук розповість про те, чи вміє школярка за собою доглядати. Нігтики дівчатка повинні бути чистими, рівними, пс прозорим покриттям або неяскравих, пастельних тонів. Тільки треба знати, що накладати лак на непідготовлені нігті не варто. Спочатку треба привести руки в порядок, зробити обрізний манікюр гігієнічний, якщо край якогось нігтика зламався, інші підрівняти по тій же довжині і лише потім наносити тон і декор.

Форма краща у вигляді півкола, деяким дівчатам підходять мигдалеподібні нігті або форма м'якого квадрата (це залежить від форми нігтьового ложа). Кутикулу після обробки спеціальним маслом треба зрушувати спеціальної апельсиновою паличкою, задирки обережно видаляти. Дівчинці варто обзавестися якісної скляною або пластиковою пилкою (металеві псують нігті), ремувером без ацетону, щоб легко робити правильний манікюр для школи.

Колір лаку

Для школярки не підходять екстравагантні тенденції, наприклад, гострі або об'ємні нігті. Слід віддати перевагу ніжні тони: бежевий, рожевий, кави з молоком, іноді можуть підійти актуальні сьогодні світлий сірий, кораловий або бірюзовий. Від яскравого червоного манікюру фатальної жінки краще відмовитися, не підійде і чорний або темно-винний, темно-сині кольори.

Стрази, блиск і кислотні відтінки недоречні для шкільної повсякденності. Якщо хочеться додати декоративні елементи, можна зробити малюнки: наприклад, стемпинг у вигляді квіточок. Красиво виглядають акценти на одному-двох пальцях: якщо поверх ніжного персикового кольору лаку додати позолоту або візерунок, ніхто не дорікне дівчину у вульгарності.

Варіанти манікюру в школу

Шкільний діловий стиль - це свого роду дрес-код, і учениці повинні продумувати свій імідж так само, як співробітниці серйозних компаній. Робиться манікюр в школу на короткі нігті, ретельно подпиленные. Це гарантує зручність, красу, безпеку, особливо на уроках технології та фізичної культури. Рекомендується віддати перевагу нейтральні кольори і класичний дизайн. Гарний манікюр в школу – це френч, місячний, омбре, стемпинг, слайдери, візерунки голкою. Гарні й невигадливі тематичні малюнки – банти, квіти, горошки, вензелі.

Французький манікюр в школу

Трохи старомодно, але витончено виглядає французький манікюр в ніжно-рожевих, кремових, бежевих тонах. Кінчик нігтя виконується іншим кольором, наприклад, білим. Френч коригує форму нігтів, руки виглядають доглянутими, але не привертають до себе уваги. Можна робити кольоровий френч: «лінію посмішки» виділяти не білим, а іншим лаком: рожевим, пісочним, блакитним. У моді трикутний френч – непомітний, гармонійний. Якщо дівчинка зважилася освоїти френч самостійно, їй треба придбати спеціальний набір з трафаретами. Робити так:

  1. Нанести по черзі два шари основи, почекати, поки повністю просохне.
  2. Прикріпити наклейки для манікюру - однакові для всіх нігтів.
  3. Акуратно або за допомогою трафарету промальовувати окантовку кінчиків нігтів білим або іншим відтінком.
  4. Зняти трафарети тільки після того, як вони повністю висохнуть.
  5. Нерівності і похибки виправити ватною паличкою, змоченою рідиною для зняття лаку.
  6. Нанести на нігтьову пластину закріплює шар для блиску і глянцю.

Місячний манікюр

Манікюр, при якому лунку біля основи нігтьової пластини фарбують в контрастний колір, називають місячним, або перевернутим френчем. Він виглядає нейтрально, акуратно, особливо на закруглених нігтях – довгих і коротких. Школяркам краще вибирати неяскраві, світлі тони. Місячний манікюр вийде ефектним навіть при використанні прозорого лаку, тільки лунку виділяють білим кольором. Щоб вона гарно виглядала, застосовуються стікери, трафарети або проста фольга, якщо є навички малювання, можна промальовувати лунку тонким пензликом. Отже, робимо місячний манікюр:

  1. Виконати необхідні гігієнічні процедури: добре вимити руки і очистити нігті, обрізати кутикулу, видалити задирки, очистити кожен ніготь пушер або апельсиновою паличкою, пройтися ніжним спонжем по нігтьовій пластині.
  2. Нанести покриття (базова) для додання рівності і гладкості нігтьовій пластині
  3. Нанести вибраний лак на нігтьову поверхню, дати йому можливість висохнути.
  4. Накласти спеціальні трафарети так, щоб біля основи нігтя між кутикулою і наклейкою вийшла «посмішка», і покрити цю ділянку другим лаком. Лунці можна надати асиметричну, геометричну форму, зробити її у вигляді сердечка або корони.
  5. Зняти трафарет, дати покриттю висохнути.
  6. За бажанням можна декорувати ніготь стразами, камінчиками або розписом
  7. Нанести на нігті спеціальний засіб для швидкого висихання і стійкою надійності манікюру

З термолаком

Про «красу нігтів» краще дбати постійно, але часто міняти лаки не варто, від цього страждає нігтьова пластина. Використання термолака дозволяє варіювати колірний відтінок нагідок в залежності від температури: в теплі вони починають світлішати, в холоді стають більш яскравими і контрастними, колір кінчика нігтя теж змінюється. Триває ефект, поки є великий перепад між температурою тіла і повітря. При застосуванні термолака треба пам'ятати, що він може викликати алергію і що розпочатий флакон не може зберігатися довго. Плюсів все-таки більше:

  • є великий вибір відтінків;
  • лак володіє високою стійкістю (тримається 2-3 тижні);
  • доступна цінова лінійка;
  • простота і доступність застосування;
  • щільна текстура;
  • хороша пігментація;
  • економічність витрачання.

Однотонний

Маленьку дівчинку вчить стежити за собою мама, вона ж допоможе дочці освоїти перші уроки гігієни руки і простий манікюр в школу. Величезне вплив ровесниць, які приходять в школу з гарними нігтиками. Якщо дівчинка хоче сформувати власний стиль, варто почати з однотонного лаку, матового або глянсового. Перламутровий лак небажаний, тим більше, він вже вийшов з моди. Відтінок можна підібрати, наприклад, під блузки, в яких дівчинка ходить в школу: до блакитній кофточці - блакитний лак, до рожевої - рожевий. Такий стиль ніколи не вийде з моди і не викличе невдоволення вчителів.

Відео

Нігті до 1 вересня: Шкільний манікюр | Back to School nails tutorial DIY

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!