Тіпси для нарощування нігтів: покрокова інструкція манікюру

Вже не перше десятиліття популярністю користується штучний манікюр, створюваний шляхом нарощування на тіпси для нігтів. Ця процедура проста, при цьому дозволяє отримати гарні нігті бажаної довжини, форми, її швидко вчаться виконувати навіть початківці майстра. Самі тіпси відрізняються між собою по товщині, колірній гамі, розміром, довжиною, контактній зоні і т. д. Завдяки такому різноманіттю будь-яка дівчина має можливість стати володаркою оригінального красивого манікюру.

Що таке тіпси для нарощування нігтів

Будь-які тіпси для нарощування нігтів – це штучний матеріал у вигляді пластинок (частіше пластикових), що імітує справжній ніготь людини. Їх ще називають каркасами, підкладками, шаблонами. Вони складаються з вільного краю і контактної зони, з допомогою якої кріпляться безпосередньо до натуральної нігтьової пластини. Назва виробів походить від англійського слова tip, що в перекладі означає «кінчик».

За допомогою такого матеріалу, а також декількох інших засобів і інструментів, можна в короткі строки подовжити нігтьову пластину, надавши бажану форму і оформивши будь-який дизайн. Така процедура допомагає жінкам, що зазнають труднощі з отращиванию власного нігтя, отримати ідеальний манікюр, який протримається мінімум 3-4 тижні. Сьогодні випускаються прозорі, напівпрозорі, різнокольорові штучні нігтьові пластини, з різним згином і навіть з малюнком.

Плюси

Нарощування на типсах має прихильників і противників серед клієнток, так і майстрів. Очевидними плюсами шаблонів, що імітують натуральний ніготь, вважаються наступні фактори:

  1. За допомогою даного матеріалу можливе нарощування навіть на саму коротку нігтьову пластину, оскільки тіпси мають контактну зону. Форми для нарощування, наприклад, не підійдуть, для них необхідний невеликий вільний край для зчеплення з акрилом, гелем.
  2. Зона переходу натурального нігтя в штучний вважається стресовій, оскільки на неї припадає велике навантаження і «відповідальність» за витримку нарощеного кінчика. При поганому зміцненні зони найменший тиск призведе до тріщини або поломки нігтя. З типсами такої проблеми не буде.
  3. Простота процесу. Обзавівшись необхідними матеріалами, інструментами, переглянувши навчальне відео, будь-яка дівчина зможе наростити нігті на тіпси. З формами часто виникають складності в частині правильного, рівного формування вільного краю.
  4. З штучними пластинами формується товстий, щільний, міцний кінчик, зламати який буде не так-то просто.
  5. На них простіше зробити складні форми нігтьової пластини.
  6. При травмі типсовый шаблон, швидше за все, просто відклеїться, в той час як при нарощуванні на паперову форму тріщина часто призводять до пошкоджень власного нігтя і викликає сильні больові відчуття.

Мінуси

Ті, хто робив нарощування нігтів типсами не раз, виділив для себе деякі негативні моменти процедури:

  1. Всі типсовые шаблони виготовляються певної форми, тому після нарощування нігті все одно виглядають штучними.
  2. Кінчик «типсовых» нагідок часто виходить товстим, що не завжди красиво виглядає і часто доставляє незручність.
  3. При використанні неякісного клейкого матеріалу вільний край типсовых нагідок часто відклеюється і відпадає.

Різновиди

Вперше пластикові форми з'явилися в 70-х роках, їх робили вручну, тому вони виглядали грубими, товстими. З часом процедура нарощування нігтів стала більш популярною, виробництво типс механізувати. У сучасному світі їх виготовляють з таких матеріалів:

  1. Нейлон. Міцне, еластичне, стійке до ударів речовина, легко моделюється, добре тримає форму. Для самостійного нарощування вдома такі підкладки не підійдуть, оскільки дуже складно кріпляться до власної нігтьової пластини.
  2. Полифлекс. Часто роблять нарощування нігтів гелем на типсах, виготовлених з цього матеріалу, оскільки такі каркаси не руйнуються під дією ацетону, еластичні, просто і легко зчіплюються з натуральним нігтиком.
  3. ABS пластик. Самий популярний матеріал для виробництва тіпсів, складається з акрилонітрилу, бутадієну і стиролу. Володіє прекрасною еластичністю, хорошою зв'язкою.

Крім матеріалу, використовуваного для виготовлення, пластикові каркаси відрізняються за формою, що визначає дизайн нігтів:

  1. Класичні. Частіше інших використовуються при нарощуванні, оскільки мають природний вигин і підходять для будь-якої форми нігтьової пластини.
  2. Мигдалеподібні. Застосовуються при створенні штучного манікюру однойменної форми. Нерідко позбавлені контактного краю для полегшення моделювання френч-дизайну.
  3. Прямі (безконтактні). Не мають контактного краю, тому відмінно підходять для створення френча.
  4. Завужені. Ідеальні для моделювання котячого манікюру, надання форми «бріджит», «стилет».
  5. Загнуті. Призначені для швидкого нарощування нігтів в стилі «Американка».

За кольором розрізняють прозорі, тілесні, кольорові, френч-тіпси і з малюнком. Кожен вид таких пластикових каркасів надає можливість швидко зробити бажаний манікюр, з дизайном і без нього. Крім того, тіпси розрізняються по ширині контактної зони: глибокі, безконтактні, укорочені. Останні, наприклад, використовуються при маленькому нігтьовому ложі клієнтки.

Що потрібно для нарощування

Перш, ніж приступити до нарощування нігтів за допомогою типсовых каркасів, потрібно придбати необхідні для процедури матеріали. Зробити це можна в будь-якому магазині нігтьової естетики Москви, Санкт-Петербурга та інших міст. Якісні товари часто коштують дорого, тому буде вигідніше пошукати їх зі знижкою або купити на розпродажі. Нерідко такі матеріали продаються у наборах, в результаті чого коштують відносно дешево. До того ж, легко замовити підкладки для нарощування нігтів в інтернет-магазинах та оформити доставку покупки поштою. Отже, для процедури знадобляться:

  • тіпси різних розмірів;
  • клей;
  • типсорез;
  • гель (базовий, моделюючий, фінішний або однофазний) або акрилова пудра;
  • УФ або LED лампа;
  • кисті для роботи з акрилом, гелем;
  • абразивні пилки різної жорсткості;
  • БАФ;
  • пушер;
  • безворсові серветки;
  • щітка для видалення пилу;
  • праймер;
  • рідина для видалення верхнього шару гелю;
  • матеріали для декоративного дизайну;
  • манікюрні ножиці;
  • антисептичний засіб;
  • масло для кутикули;
  • жирний живильний крем для рук.

Як нарощувати нігті на тіпси

Починаючому майстрові і жінкам, бажаючим провести нарощування нігтів самостійно вперше, важко це зробити. Тим не менш, з набуттям навичок, у вас буде виходити все краще і краще. Головне, дотримуватися певної технології і послідовності дій. Крім того, важливо обзавестися якісними матеріалами, дешеві можуть спровокувати появу алергічних реакцій, а погані інструменти – викликати складності, труднощі в процесі.

Покрокова інструкція

Здійснюючи нарощування нігтів на тіпси, необхідно дотримуватися наступної покрокової інструкції:

  1. Обробіть руки антисептичним засобом, щоб вбити бактерії, запобігти появі грибкових інфекцій.
  2. Обробіть пом'якшує кутикулу препаратом, відсуньте її апельсиновою паличкою або пушер.
  3. Далі потрібно видалити зайвий жир.
  4. Звичайною пилою обробіть вільний край нігтьової пластини, залишаючи невеликий кінчик.
  5. Круглою пилою зніміть блиск з нігтя, не зачіпаючи кутикулу. Працюйте в одному напрямку, в результаті поверхня повинна придбати молочно-матовий колір.
  6. Широким пензликом змахніть залишки пилу.
  7. Обезжирьте нігтик спеціальним розчином за допомогою безворсовий серветок.
  8. Підберіть тіпси за формою нігтів, щоб вони повністю покривали натуральну пластину від одного кінця до іншого. Форма вільного краю повинна збігатися з внутрішньої виїмкою пластикового каркаса.
  9. Наклейте типсовые форми. Нанесіть пензликом клей на увігнуту бік тіпси, прикладіть його до краю нігтьової пластини під кутом 45 градусів, поступово опускаючи на іншу поверхню. Притисніть, потримайте близько 10 секунд, видаліть залишки клею безворсовою тканиною.
  10. Наступний етап – обрізання пластикової форми спеціальним інструментом, залишивши трохи запасу для спилювання.
  11. Жорсткої пилкою обробіть край типсового каркаса і лінію переходу, не зачіпаючи живий ніготь. Вся поверхня повинна бути гладкою на дотик.
  12. Змахніть щіткою пил, нанесіть знежирювачах по всій поверхні свого і штучного нігтика.
  13. Нанесіть праймер, дайте випаруватися.
  14. Плоскою кистю нанесіть гель, розподіливши рівномірним шаром, просушіть в лампі.
  15. Нанесіть другий шар гелю, формуючи з-вигин на контактній зоні, просушіть в лампі.
  16. Зніміть липкий шар спеціальним засобом.
  17. Пилочкою надайте ноготку бажану форму, усуваючи дефекти.
  18. Відшліфуйте БАФом, приберіть пил.
  19. Наступний крок – нанесення фінішного шару гелю, його просушування.
  20. Покрийте лаком, зробіть дизайн.
  21. Змастіть кутикули живильним маслом.

Нарощування на рідкі тіпси

Індустрія нігтьової естетики не стоїть на місці: нещодавно стали виробляти рідкі тіпси з гнучкого полімерної речовини, які можна використовувати кілька разів. Назвали форми так завдяки рідкого гелю, що знаходиться всередині каркаса. З ними нарощування нігтів спрощується – немає необхідності купувати клей та інші форми, з основних матеріалів знадобляться тільки гель і УФ-лампа. Процес створення штучного манікюру з рідкими типсами складається з наступних етапів:

  1. Видаліть кутикулу.
  2. Відшліфуйте нігтик, а потім обезжирьте.
  3. Нанесіть засіб для зчіпки.
  4. Підберіть тіпси за розміром нігтика, визначитеся з бажаною довжиною за допомогою спеціальної розмітки.
  5. Пензликом нанесіть на всю поверхню рівномірний тонкий шар гелю до обраної позначки довжини.
  6. Приклейте рідку форму гелевою стороною до нігтьової пластини.
  7. Продовжуючи притримувати підкладку, просушіть гель під лампою 10 секунд.
  8. Зніміть типсовую форму.
  9. Нанесіть ще один шар гелю, формуючи з-вигин, просушіть під лампою.
  10. Видаліть липкий шар.
  11. Пилочкою надайте форму бічних частинах, вільному краю.
  12. Закріпіть результат шляхом нанесення топ-гелю без липкого шару і просушіть під лампою.

Правила вибору

Якісне нарощування нігтів залежить не тільки від правильно виконаної техніки процедури, досвіду майстра, але ще і від правильно вибраних матеріалів. Перед покупкою типс для нарощування нігтів вивчіть фірми-виробники в індустрії нігтьової естетики і ознайомтеся з рекомендаціями щодо вибору товару:

  1. Щоб штучні нігтики виглядали максимально природно, натурально, вибирайте тонкі підкладки.
  2. Тіпси повинні бути еластичними, інакше нігті вийдуть крихкими, будуть швидко ламатися. Перевірити якість товару, сдавив пластикову форму між пальцями. Поява білої смуги говорить про погану якість.
  3. Велике значення має склад підкладок, краще, якщо вони будуть виготовлені з безпечного матеріалу. Віддавайте перевагу перевіреним виробникам, встигли заслужити гарну репутацію серед майстрів.
  4. Купуйте тіпси різних форм, розмірів, щоб мати можливість підібрати їх під нігтьові пластини різних клієнток.
  5. Всі підкладки відрізняються за кольором, формою і розміром. Універсальні (прозорі) підійдуть для будь-якого дизайну, для френча вибирайте тіпси з білим кінчиком, кольорові – для конкретного оформлення і т. д.

Ціна

Тіпси на нігті продаються в магазинах, де торгують товарами для нарощування, дизайну нагідок і в спеціалізованих інтернет-магазинах. Вартість товару залежить від компанії-виробника, якості, різновиди та кількості тіпсів в наборі. Вартість підкладок по Москві і Московській області така:

Найменування

Ціна в рублях

RuNail (натуральні, класичні), 500 шт.

305

IRISK Nango (білі, мигдалеподібні, з широкою контактною зоною), 50 шт.

80

Френч IRISK (натуральні, завужені, з вузькою контактною зоною), 50 шт.

40

IRISK Nango (френч, білі), 50 шт.

80

JessNail (натуральні, форма Edge), 500 шт.

330

IRISK Galaxy (френч), 100 шт.

150

Planet Nails (з малюнком), 70 шт.

120

IRISK (кольорові), 50 шт.

70

Відео

гелеве нарощування нігтів на типсах

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!