Ванночка для новонароджених

Під кінець вагітності всі майбутні матусі починають замислюватися про необхідні для малюка речі. Ванночки для немовлят перебуває на початку довгого списку практично у кожної жінки. Сучасний ринок надає широкий вибір ємностей для купання малюків. Вибирати можна довго, тому потрібно знати про різновиди.

Яку ванну вибрати для новонародженого

Купання немовляти має бути не тільки приємним, але і комфортним. Мамі важко нахилятися над великою ванною, щоб постійно утримувати голівку карапуза над водою. Почасти це так популярні ванночки для малюків. Вони не будуть займати багато місця, адже поставити їх під ліжко або стіл. На час купання ванночку ставлять у будь-яке місце, де матуся з зручністю влаштовується на підлозі або низькому стільчику. Зараз можна купити навіть таке пристосування, яке не вимагає постійного підтримування головки малюка. Докладніше про види ванн далі.

Ванна дитяча пластикова

Звичайна ванна для новонароджених купується частіше за всіх інших. Найбільшим плюсом її придбання вважається можливість тривалого використання. Дитина до року може перебувати у ванній, повністю лягаючи в воду. Це дуже зручно, якщо в будинку встановлена тільки душова кабіна. Діткам подобається плавати, процедура купання здатна заспокоювати немовлят перед сном. Мінус: немовля необхідно підтримувати постійно, що не зовсім зручно, коли потрібно нанести або змити шампунь.

Ванночка мамин животик

Кругла дитяча ванна на вигляд схожа на відерце, має ручки для зручного переміщення. На відміну від класичного варіанту, її можна вбудувати в душову на час водних процедур, щоб не намочити килими. Завдяки невеликому розміру ванни, її дуже зручно брати з собою під час поїздок на дачу. Недолік: мити карапуза доведеться тільки в сидячому положенні.

Анатомічна

Підходить, щоб купати дитину в лежачому положенні з самого народження. При цьому постійна підтримка голови не потрібно. Являє собою пластикову ємність, в якій є вбудована гірка з поглибленням для упору попи і ніжок. Малюк відчуває себе там комфортно. Як тільки він починає сидіти, його можна викупати в іншому, вільному краю ванни або ж використовувати дорослу. У продажу є і окрема анатомічна гірка. Це стійке пристосування, яке можна вставляти в дитячу або велику ванну.

Складна ванночка для новонародженого

Ідеально підходить для маленької ванної кімнати і квартири, де немає місця навіть для такої невеликої речі. Завдяки доладного механізму конструкції, ванна збільшується до потрібних розмірів. Багато моделей мають вбудовані сливи, знімні ручки, нековзне покриття. Продаються складні ванночки різних форм: прямокутні і звичайні овальні.

Надувна

Відрізняються широким вибором яскравих забарвлень, деякі моделі продаються з вбудованими гірками. Завдяки м'якому матеріалу, з якого виготовлена подушка і вся поверхня ванни, маленька дитина відчуває себе дуже затишно під час водних процедур. Дуже зручні в якості додаткового варіанту під час поїздок на дачу, природу. Надувна ванночка для новонароджених має поглиблення (стики), в яких можуть забиватися залишки лікувальних трав, інших гігієнічних засобів, тому її складно вимити. Це і є основний недолік таких моделей.

Скільки коштує дитяча ванночка

Розбіжність у вартості ванночок викликана їх індивідуальними відмінностями. Класична пластикова модель у продажі від 500-600 р. Далі за шкалою дорожнечі йде відерце «Мамин животик» - від 700 до 4 тис. р. Надувні моделі коштують близько 1200-2000 р. Анатомічна ванночка для новонароджених відрізняється високою вартістю (від 2 до 4,5 тис. р.), тому не кожна сім'я може дозволити собі такий популярний аксесуар для немовляти. Дорожче лише складні моделі, їх ціна від 3 тис. р. Дізнатися про наявність, розмірах, комплектації кожної моделі можна в інтернет-магазинах.

Пристосування для купання немовлят

Якщо у вас вже є звичайна ванночка для новонароджених, не обов'язково витрачатися на нову. Нехай сучасні моделі більш красиві і зручні, зате коштують не дешево. Існують спеціальні пристосування, які можна докупити, щоб отримати ідеальний комплект для купання малюка. Сучасні виробники змогли передбачити попит на такі знімні вставки, які кріпляться в звичайну ванну, роблячи її більш безпечною.

Килимок у ванну для купання дітей

Дитячі килимки в ванну зроблені з якісного матеріалу, тому їх можна використовувати кілька років. Такі пристосування кріпляться на дно за допомогою присосок на виворітній стороні. Вони запобігають мимовільне рух килимка по ванні, що робить купання безпечним, навіть якщо ваш малюк любить повзати або ходити під час водних процедур. Після купання необхідно вимити і зняти гумовий килимок. Не рекомендується використовувати дорослими, щоб не передати дитині можливу грибкову інфекцію, інші неприємні захворювання.

Гамак у ванночку

Виріб з сітки, тканини, фиксирующееся гачками або гумкою на борти ванни, називається гамаком. З його допомогою багато мам новонароджених немовлят купають своїх чад. Опустивши малюка на гамачок, вони звільняють свої руки для масажу, додавання води, вимірювання температури термометром. Таке пристосування можна зробити і самому, необов'язково купувати. Потрібно мати в господарстві еластичну тканину або сітку з дрібними дірочками. Гамак повинен підходити за розмірами вашої ванни, щоб малюк не йшов під воду.

Підставка для купання дитини

Являє собою міцну, але легку і компактну конструкцію, на яку встановлюється звичайна дитяча або анатомічна ванна. Підставка дозволяє батькам купати новонародженого, не нахиляючись. Водні процедури виявляються приємними не тільки для малюка, але і всієї родини, адже гнути спину більше не потрібно. Великим плюсом деяких моделей є наявність металевих перекладин для сушіння рушників і маленьких одежинок. Існує ще підставка з пеленальним столиком. Коли пристосування не виконує жодної з своїх функцій, його можна прибрати в комору.

Відео: як вибрати ванночку для купання немовляти

Як вибрати ванночку для дитини? - Доктор Комаровський

Відгуки

Олеся, 23 рокиНаша дитяча ванночка для купання мене радує з першого дня використання. Купили анатомічну, а ще підставку для неї. Зараз можу собі дозволити відійти за відваром трав або потягнутися за шампунем без страху за дитину. Спина не напружується, тому можу приділяти час на водні процедури скільки захочеться доньці.
Василина, 33 рокиНадувна ванночка для купання новонароджених мені не сподобалася. Так, вона м'яка, але на цьому достоїнства закінчуються подібних моделей. Не сподобалося, що складно вимити в щілинах і легко зробити дірку.
Зоя, 26 роківМама з самого початку вмовляє на просте пристосування, на зразок того, в якому вона купала мене. Переглядаю все ж різні варіанти. Дитячі ванночки для купання новонароджених повинні бути з максимальним комфортом. Поки схиляюся до вибору анатомічної, щоб поміщати її у велику ванну.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!