Колиски для немовлят, дитячі

Для маленької крихітки колиска – ціле царство, тому батьки задовго до появи на світ малюка вибирають йому ліжечко. Люлька оберігає сон немовляти, дає почуття безпеки і спокою. Щоб малюк ріс спокійним і щасливим, бажано підібрати найбільш зручне ліжечко.

Класифікація колисок

Ліжко-люлька для новонароджених – це спальне місце розміром 50/100 см, головною функцією якого є заколисування дитини. Зовнішній вигляд і форма колиски залежать від вибору батьків, а використовують її до тих пір, поки новонародженому не виповниться 5 місяців. В цей період малюк починає самостійно сидіти і вставати, тому для його безпеки краще придбати манеж з високими бортиками. В залежності від будови, люльки для новонароджених поділяють на кілька типів.

Класична люлька-ліжечко

Найпопулярніша люлька-колиска для немовлят являє собою ліжечко на стаціонарних ніжках, яка розгойдується по типу маятника. Сучасні моделі дозволяють прибирати функцію гойдання за бажанням, закріпивши колиска в нерухомому положенні. Класична люлька-качалка для немовлят виготовляється з екологічно чистих матеріалів, а найпоширенішим є дерево. Останнім часом виробники пропонують модні колиски-люльки з стебел ротанга або лози. Ці матеріали легше і міцніше інших.

Підвісна

Це виріб являє собою колиску, підвішену до стелі. Підвісна колиска може бути дерев'яною або плетеним. У сучасній квартирі не завжди вдається закріпити ліжечко в підвішеному стані, тому всі моделі оснащені стаціонарними опорами. Підвісна колиска дуже полегшує заколисування новонародженого, сприяє його спокійному сну. Завдяки підлоговим стійок люлька для новонародженого стає схожою на гойдалки, в яких малюк не сидить, а лежить. Переносні опори можна встановлювати в будь-якому місці, яке зручно батькам.

Електронна

Відмітна ознака такої ліжечка – наявність електронної системи, яка виконує функцію заколисування. Люлька-колиска для дітей новонароджених реагує на плач, включаючи режим вібрації. Батьки можуть самостійно регулювати швидкість і час заколисування за допомогою пульта управління. Такі новомодні колиски дають більше свободи мамам і татам, однак не варто забувати, що в електронній ліжку лежить живий малюк, якого не можна надовго залишати без нагляду.

Колиска-гойдалка для новонароджених

Ліжечко-люлька з функцією заколисування може бути на спеціально зігнутої опорі або на коліщатках. Складається люлька-качалка з пластикового або дерев'яного каркаса і полозів, які можна поставити на колеса. При цьому мобільність колиски збільшується в рази, так як її дозволяється перевозити з місця на місце. Іноді колиски-гойдалки оснащені електронною системою.

Люлька-переноска

Така люлька-колиска для немовлят має знімну люльку, яку легко перенести в потрібне місце. Переноска відмінно справляється з двома функціями: коляски та ліжка. Вона дуже компактна, має дві ручки, як у сумки. Основа переносній колисці – це фанерний остов, який обтягнутий шкірою і тканиною. Багато моделей оснащені капюшоном, що закриває верхню частину голівки новонародженого. Це чудовий і недорогий подарунок молодій мамі, яка не може дозволити купити малюкові і ліжечко і коляску.

Дитяче ліжко-колиска, люлька. Плюси і мінуси!

Як вибрати колиска для немовлят

При виборі ліжечка для малюка треба звертати увагу на наступні нюанси:

  1. Міцність кріплення основи. Від нього залежить безпека новонародженого, адже каркас колиски забезпечує надійне заколисування. Найменша розбіжність кріплення може стати причиною поломки люльки.
  2. Матеріал деталей колиски. Місця з'єднання каркаса повинні бути зафіксовані тільки металевими кріпленнями. Дерев'яні або пластикові кріплення не гарантують довготривалої і надійної експлуатації.
  3. Розмір ліжечка. Довжину колиски мають стандартну, а ширину краще вибирати максимальну, оскільки вузькі люльки не залишать свободи для перевертання новонародженого.
  4. Додаткові пристосування. Краще купувати моделі, оснащені такими функціями, як приліжкові кріплення, кошик для підгузків, що відкидається, пеленальний столик і інші. Наявність таких доповнень полегшить догляд за новонародженим.
  5. Відсутність знімних деталей. Основний показник безпеки люльки.
  6. Матеріал основи. Краще вибирати колиска, виготовлену з натуральних матеріалів. Бажано, щоб на деталях не було фарб і лаків. Самий ідеальний варіант – плетені люлька для новонароджених з нетоксичним покриттям проти гризунів та інших шкідників.

Огляд відомих виробників

Люлька-колиска для новонароджених малюків не втратила актуальності в наші дні. Провідні виробники речей і аксесуарів для немовлят з кожним роком удосконалюють моделі, позбавляючи батьків від зайвих клопотів. Що ж пропонують відомі фірми малюкам:

  1. Mothercare. Відмінні мобільні люльки з маїсу або бука, які виглядають дуже стильно, займають мало місця і вписуються в будь-який інтер'єр. Ліжечка від британської компанії Mothercare виготовляють тільки з натуральних матеріалів, тому дешевим їх товар назвати не можна.
  2. SIMPLICITY. Американська компанія, що випускає найбільш універсальні колиски. В асортименті є моделі 4 в 1 з приліжковими кріпленнями, знімними люльками і пеленальными столиками, а також безліч варіантів ліжечок з електронними блоками (колискові мелодії, підсвічування, вибросистема).

Де купити і скільки коштують дитячі люльки для новонароджених

Знайти і купити колиски для немовлят можна в інтернеті або стаціонарних магазинах. Приміром, у Москві або Санкт-Петербурзі величезний вибір ліжечка для немовлят у центральному Дитячому світі. Якщо потрібен бюджетний варіант, колиску б/у легко знайти в інтернеті, на дошках оголошень (Авіто). Інтернет-магазини пропонує велику кількість колисок, як імпортного, так і вітчизняного виробництва. Розбіг цін великий: від 4000 рублів (класична) до 25000 (електронна). Старовинні люльки в антикварних магазинах можуть коштувати від 30000 рублів і вище.

Як зробити ліжко-колиска для немовлят своїми руками

Люльку-колиска для свого немовляти можна зробити самостійно. Для цього не треба мати спеціальні навички, варто лише запам'ятати порядок дій:

  • Використовуйте для днища каркаса міцну фанеру. В ній просвердліть отвори по контуру ліжечка.
  • У них вставити мотузочки, другий край яких закріпіть за борти-жердочки.
  • По кутах жердин з відступом 10 см закріпіть мотузку, щоб через карабіни прикріпити її до стельових отворів.
  • Перед укладанням новонародженого перевірте колиска на міцність.

Ліжечко для дитини своїми руками. Як Зробити Ліжечко своїми руками ?

Відгуки

Катерина, 23 рокиНа народження сина чоловік купив дуже дорогу колиска фірми Jetem dream. Ця електронна модель має систему вібрації, знімний капюшон, на який навісити іграшки, чохол на матрацик з натуральної байки. Синочок в ній спокійно спав до півроку – я не могла натішитися. Коли прийшов час поміняти ліжечко, малюк дуже довго звикав до нового місця для сну.
Марія, 35 роківДитяча колиска-гойдалка Simplicity 4 в 1 – колиска незрівнянна! Чохли після багатьох прань залишилися в ідеальному стані, коліщатка полегшували нам догляд за новонародженою донькою, оскільки не потрібно було носити її на руках. Дитина переміщався по квартирі разом з нами на своїй колисці-колисці. Порадував пульт управління: ми могли вибрати потрібну функцію, не встаючи зі свого місця.
Карина, 27 роківУ нас була «Перлина 3» від Kolcraft з електронною каруселлю, на якій рухалися м'які іграшки і картинки. Малюк не відривав очей від руху, і ми взагалі не чули його плач. Обрана нами модель люльки-колиски з коліщатками дуже зручна, вона має функцію твору звуків природи і оснащена спеціальними віконцями, щоб повітря циркулювало.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!