Апаратний манікюр покроково для початківців

Гарне плаття, туфлі на шпильці, бездоганний макіяж – це тільки половина образу успішної жінки. Зіпсувати його можуть недоглянуті руки з отросшей кутикулою і облепившимся лаком. Щоб такого казусу не сталося, необхідно регулярно робити манікюр. Пройти процедуру можна в будь-якому салоні нігтів або зробити обробку будинку.

Що таке апаратний манікюр

Що значить апаратний манікюр? По суті, класична обробка нігтів апаратом – одна з багатьох різновидів європейського манікюру. На відміну від обрізних способів догляду за нігтями, де використовуються різьблені щипчики і грубі пилки, це виконується за допомогою спеціального приладу з обертовими насадками різного ступеня жорсткості.

Набір для апаратного манікюру

Як правило, устаткування для манікюру складається з наступних апаратних частин:

  • електричного або аккумулятивного пристрою;
  • дисків з повстяним покриттям;
  • кількох щіток для зняття пилу і забруднень;
  • шліфувальних насадок;
  • паличок для кутикули;
  • фрези для апаратного манікюру.

Кількість інструментів в манікюрних наборів може злегка відрізнятися, що помітно вплине на їх ціну. Якщо хочете освоїти технологію манікюру в домашніх умовах, підійде найпростіший комплект з мінімумом інструментів. Для салонного манікюру вибирають повну комплектацію фрез, пристрій живиться від електромережі, і додаткові щітки для шліфування.

Апарат

Машинка для апаратного манікюру може відрізнятися не тільки додатковим набором інструментів, але і складом електродвигуна. Щодо останнього, то на сьогоднішній день вибір невеликий. Існує всього два види двигунів:

  • Двигун колекторного типу припускає наявність декількох щіток, які будуть задавати зворотний хід. Мінусом є повільна швидкість роботи і скупчування всередині приладу нігтьової пилу, яка за рахунок вбудованого вентилятора подається назовні і утруднює дихання майстра. До того ж, пристрій швидко виходить з ладу.
  • Безколекторний електродвигун замість щіток оснащений електронними датчиками, які необхідні для подачі електричного струму. З плюсів: швидка і безшумна робота манікюрного апарату, тривалий термін служби.

Для починаючого майстра або в якості домашнього використання підійде проста машинка колекторного типу. Її ціна значно менше конкурента. В салони для процедури частіше купують безколекторні апарати для манікюру. Їх ціна істотно вище, але такий електроприлад здатний обслужити клієнтів в день і при цьому без перегріву двигуна.

Які фрези потрібні

Стандартний набір фрезер для манікюру включає:

  • кілька дисків: для видалення грубої частинок шкіри, полірування верхнього шару, надання форми і підпилювання нігтів;
  • насадку для видалення нігтьової пилу;
  • повстяний диск для полірування поверхні нігтьової пластини;
  • фиссурную фрезу, яка призначена для коригування бічної сторони нігтя;
  • тонку насадку циліндричної форми, яка обробляє нігтьові виїмки;
  • фрезу для видалення кутикули;
  • конусну фрезу з гострим наконечником, яка зніме верхній шар нігтя перед початком процедури нарощування;
  • насадку для швидкої сушки лаку.

В залежності від призначення всі види фрез для манікюру виробляють з різних матеріалів:

  • Керамічні фрези використовуються тільки для обробки проблемних ділянок шкіри. З їх допомогою можна легко і безболісно прибрати мозолі на пальцях, видалити огрубілу колонігтьову тканина, або натоптиші на п'ятах під час педикюру.
  • Фреза алмазна допоможе скорегувати ніжні ділянки шкіри, наприклад, видалити кутикулу або відшліфує поверхню нігтьової пластини. Інструменти з алмазним напиленням вважаються кращою профілактикою ламкості і шарування нігтів.
  • Буває набір кремнієво-карбідних фрезов. Він коштує недорого і прекрасно підійде для манікюру вдома. Такі насадки вважаються одноразовими і підлягають утилізації після першого використання. Не рекомендується використовувати карбідні фрези для видалення кутикули або шліфування нігтя, зате вони чудово виконають завдання пилочки для нігтів.

Як робити апаратний манікюр

Незалежно від того, хто і де буде робити манікюр, техніка його виконання завжди залишається однаковою. Новачкам бажано спочатку пройти курси апаратного манікюру, подивитися декілька фотоуроков або хоча б сходити на майстер-клас до професіонала. Якщо на все це часу і коштів немає, тоді залишається один варіант – слідувати інструкції.

Як правильно робити апаратний манікюр:

  1. Капніть трохи безацетоновой рідини на ватяний спонж і круговими рухами видаліть залишки попереднього лаку.
  2. Нанесіть на кутикулу трохи пом'якшувальної рідини, акуратно відсуньте шкірку до основи нігтя.
  3. Встановіть на апарат насадку з середньою абразивністю, видаліть залишки сухої шкіри навколо нігтя, намагаючись сильно не притискати фрезу до пальця.
  4. Замініть циліндричну фрезу металевою кулькою, акуратно спиляєте кутикулу.
  5. Для згладжування сухі мозолів на подушечках пальців і долонях використовуйте насадки з низькою абразивністю.
  6. Відшліфуйте і відполіруйте нігті. Не торкайтеся підставою насадки до кінчика нігтьової пластини, в роботі має брати участь тільки край фрези.
  7. На завершення пройдіться по нігтю м'якою щіточкою, щоб видалити пил.
  8. Нанесіть на шкіру м'який крем для рук або масло.

Як вибрати машинку для апаратного манікюру

Яку машинку для апаратного манікюру вибрати, вирішувати тільки вам, але виробники настійно рекомендують купити апарат виходячи з його потужності і швидкості оборотів в хвилину. Коли мова заходить про силу електроприладу, то вона може бути від 15 до 40 Вт у найпростіших інструментів, а в пристроях салонного призначення – до 100 Вт. Чим сильніше буде прилад, тим швидше буде його швидкість роботи, а також витрата електроенергії. Швидкість роботи теж буває різною залежно від призначення обладнання:

  • апарат для професійного манікюру має швидкість до 33 тисяч обертів;
  • аналогічний пристрій, але з вбудованим пилососом може розганятися до 60 тисяч;
  • машинки, призначені для домашнього використання – до 20 тисяч обертів у хвилину.

Не поспішайте купувати сподобався апарат для манікюру. Спочатку візьміть в руку наконечник пристрою. Якщо ручка вільно лягла в долоню, не доставляє дискомфорту, значить цю модель можна розглянути детальніше. Крім того, попросіть продавця включити пристрій і зверніть увагу на вібрацію. Чим сильніше вона буде, тим складніше утримувати ручку в долоні.

Ціна апарату

У різних областях нашої неосяжної батьківщини прилад для апаратного манікюру буде мати відмінну вартість, наприклад:

  • у Москві і Московській області ціна на пристрій складе від 8 до 20 тис. рублів;
  • у Рязані точно такий же пристрій в магазинах можна знайти за 3-10 тис. рублів;
  • ціни Чернігова та області ще нижче: близько 2-5 тис. рублів;
  • якщо вирішите замовити в інтернет-магазині, розраховуйте на ціни до 8 тис. рублів.

Апаратний манікюр будинку

Апаратний манікюр в домашніх умовах робиться за тим же принципом, як і в салонах. Однак початківець майстер може допустити ряд помилок, які в підсумку призведуть до пошкодження структури нігтя або порізу шкіри. Щоб таких неприємних казусів не сталося, слід врахувати декілька правил:

  1. Міцно тримайте ручку апарата в руці, щоб мінімізувати вібрацію пристрою.
  2. Не притискайте насадку щільно до нігтьової пластини.
  3. При роботі витримуйте кут в 45°, особливо коли видаляєте огрубілу шкіру і обробляєте бічні виїмки.
  4. Рухайте насадку від центру до краю, не тримайте її на 1 місці. Якщо рука втомилася, зробіть невелику перерву.
  5. На початкових етапах завжди використовуйте мінімальну швидкість приладу.

Як користуватися машинкою

Якщо хочете, щоб манікюрна машинка прослужила вам вірою і правдою не один рік, доведеться навчитися звертатися і доглядати за пристроєм. Є кілька нескладних моментів, які слід врахувати:

  • Не перегрівайте прилад. Якщо відчуваєте запах гару або від апарату йде надмірне тепло, дайте йому відпочити 10-15 хвилин, а потім включіть і перевірте працездатність.
  • Після кожної процедури всі інструменти для манікюру потрібно обробити. Купіть в магазині рідина для дезінфекції чи стерилізації апарат.
  • Зберігайте всі складові машинки в коробці, але перед тим як покласти їх туди, переконайтеся, що вони просохли.

Техніка апаратного манікюру

Як і будь-яка інша процедура, техніка виконання апаратного манікюру має свої плюси і мінуси. Серед переваг можна виділити:

  • Швидкість виконання процедури. Не потрібно різати кутикулу або замочувати руки перед обробкою.
  • Безпека. За рахунок того, що шанс порізатися мінімальний, знижується ризик занесення інфекцій і грибків.
  • Щадну обробку для ламкого, тонких і нігтів, що шаруються.

Недоліки:

  • Тривалість проведення процедури за рахунок частої зміни насадок.
  • Складність проведення. Недосвідчений майстер може легко пошкодити структуру нігтя, тому краще звертатися до професіоналів.
  • Висока ціна на апарати.

Відео

Апаратний манікюр - мабуть найкращий відео урок

Відгуки

Аліна, 33 рокиЗавдяки механічному манікюру я перестала боятися всіх цих дивних салонних процедур. Обрізання кутикули, огрубілою шкіри і дрібних мозолів за допомогою металевих щипців часто закінчувалося порізами. Зараз цього немає, а мої пальчики виглядають бездоганно. До того ж, після такого манікюру лак тримається довше.
Марина, 45 роківЯ довго наважувалася купити апарат для манікюру чи ні. Вирішила спочатку поекспериментувати і записалася в салон. Майстер попався дуже уважний і акуратний, видалила всі огрубілі частини, відшліфувала нігті, а я залишилася в повному захваті від процедури. Після відвідування салону всі сумніви відійшли на другий план і ось я вже другий рік благополучно роблю манікюр будинку.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!