Покриття нігтів гель-лаком з відео та фото. Як правильно наносити гель-лак

Доглянуті і красиві нігтики відмінно характеризують свою володарку. І зовсім не обов'язково відвідувати дорогі салони краси, щоб отримати шикарний манікюр. При бажанні його можна зробити самостійно, особливо якщо під рукою є гель-лак.

Чим відрізняється шелак манікюр від покриття гель-лаком

Відповідь на це питання допоможуть дати історія створення покриття нігтів гель-лаком і шелаком, їх основні властивості. Вперше шелак з'явився три роки тому, його творцем вважається американська компанія Creative Nail Design. Покриття містить великий відсоток лаку, перед нанесенням не вимагає попередньої шліфування нігтьової пластини, створює неушкоджену і цільну захисну плівку. Гель-лак для нігтів – аналог шелаку, він увійшов в моду відносно недавно, але зумів завоювати популярність.

Основні відмінності шелаку і лаку на основі гелю:

  • Перед тим як нанести на пластину гелевий лак, її поверхню необхідно відшліфувати, що зумовлює пошкодження верхнього шару. Шелак навпаки має захисну дію, що дозволяє зміцнити нігтики. Цей вид манікюру не вимагає обробки праймером.
  • Знімається шелак швидко, за допомогою спеціальної рідини. Зняття ж гелевого засобу проводиться тільки механічним шляхом.
  • Вартість шелаку набагато вище, ніж лаку на основі гелю, при цьому перший створює більш міцну і цілісну структуру.
  • Блиск покриття Shellac і насиченість одержуваного кольору набагато краще звичайного гелевого кошти.
  • Покриття нігтів шелаком більш стійке, може триматися близько двох тижнів, в той час як гелевий лак стирається з пластини вже на 7-8 день.
  • Правильно наносити шелак можна тільки за умови використання ультрафіолетової лампи, в іншому випадку покриття не висохне.

Як наносити гель-лак в домашніх умовах

Щоб зробити гелеве покриття на нігтях, необхідно підготувати такі матеріали, як:

  • біогель або спеціальний набір, що складається з трьох коштів для створення базової основи;
  • кольорове гелеве засіб;
  • фінішне прозоре покриття;
  • олія для обробки кутикули;
  • ремувер.

Рекомендують користуватися всіма необхідними речовинами одного бренду, в такому разі вони будуть підходить один одному ідеально. Так, припустимо, якщо використовувати базову основу і кольорове лакове речовина різних компаній, то термін збереження цілісності покриття нігтів гель-лаком значно скоротиться. Щоб отримати ідеальний манікюр, не менш важливо чітко дотримуватися технологію нанесення речовини.

Необхідні інструменти:

  • пилка для натуральних або нарощених нігтів;
  • неметалевий пушер або апельсинові палички;
  • ультрафіолетова лампа 9 Вт;
  • плоска кисть.

Щоб зробити ідеальний манікюр, використовуючи лак-гель, важливо взяти до уваги кілька правил:

  1. Наносити покриття на заздалегідь підготовлені нігті.
  2. Перед процедурою небажано робити ванночки, оскільки тканина, з якої складається нігтьова пластина, пориста, порожнечі в такому випадку наповнюються вологою.
  3. Як правило, кожен нанесений шар просушується протягом двох хвилин. Якщо декор передбачає використання каменів або будь-яких інших об'ємних елементів, якщо процес малювання здійснюється по мокрому шару при складному дизайні, часу полімеризації збільшується до трьох хвилин.
  4. На 4-5 день манікюр потребує корекції, оскільки незначно втратить свій блиск. Щоб його відновити, потрібно пластини трохи потерти тампоном, попередньо змоченим у лакоочистителе.
  5. Після нанесення засобу не рекомендують відвідувати ванну або сауну протягом 24 годин.

Манікюр гель-лаком

Техніка нанесення біогелю складна і проводиться поетапно. Але якщо дотримуватися під час процедури простих правил, дотримуватися певний порядок, послідовність підготовки нігтів і нанесення шарів, правильно використовувати матеріали, отримати красивий, стійкий, цікавий манікюр навіть в межах будинку буде просто. Отже, покрокова інструкція оформлення нігтів гелевим барвником, корисний урок для тих, хто воліє робити манікюр в межах будинку:

  • 1 етап – підготовчий: з нігтьових пластин дбайливо знімається старе покриття, робиться гігієнічний манікюр, нігтики запиливаются бафом за напрямком від кореня до кінчика, поверхня пластини ретельно обробляється для досягнення гарної адгезії і знежирюється.
  • 2 етап – нанесення основного покриття: береться прозора база, її необхідно накладати на нігтьову пластину так, щоб не було прогалин, просушити протягом 2 хвилин, в цьому випадку обов'язково використання ультрафіолетової лампи. Потім тонким шаром наноситься кольорове засіб, просушується 2 хвилини. Для досягнення яскравого блиску, бажано покривати нігті 2-3 шарами.
  • 3 етап – на останній шар наноситься топ, просушується під ультрафіолетовою лампою, на закінчення знімається липкий шар спеціальною рідиною.

Як робити малюнки на нігтях гель-лаком

Щоб зробити справжній шедевр на нігтиках, необхідно дотримуватися такого порядку:

  • готується нігтьова пластина;
  • наноситься будь-кольоровий лак, просушується;
  • наноситься ще один шар покриття, але не просушується;
  • плоскою кистю малюється візерунок;
  • нігті просушуються під лампою;
  • наноситься фінішне покриття, просушується, видаляється клейкість.

Фото: ідеї манікюру гель-лаком

Сьогодні майстри використовують найрізноманітніші способи та ідеї, створюють ідеальне покриття нігтів гель-лаком. При бажанні, використовуючи біологічну фарбу, можна зробити новорічний, літній, святковий манікюр, класичний френч і т. д. Біогель відмінно виглядає як на довгих, так і на коротких нігтях. Будь-яка робота з ним виглядає оригінально, незвично, елегантно, що доводять наведені нижче фотографії.

Скільки коштує гелеве покриття нігтів в салоні

Ціна на манікюр з розглянутої технології варіюється в межах від 850 до 5 000 рублів. Вона багато в чому залежить від дизайну, використовуваних матеріалів, декору. Так, припустимо, френч біогелем обійдеться разом з професійним доглядом у 1200-2000 рублів, складний багатошаровий дизайн – понад 2500 рублів. Зробити гелевий манікюр можна як в салонах краси, так і у майстрів на дому.

Відео: як фарбувати нігті гель-лаком

Покриття стійким гель-лаком. Навчальне відео.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!