Як зробити рідкі камені на нігтях - фото та відео

Авторська техніка рідких каменів на нігтях була створена зовсім недавно Катериною Мірошниченко. У 2013 році такий дизайн з'явився вперше, але отримав швидку популярність серед любителів модного манікюру. Назва може асоціюватися зі стразами або ж звичайними малюнками, але такий спосіб нанесення не має нічого спільного з мальованими або наклеєними камінням.

Що таке рідкі камені в нігтьовому дизайні

Така назва цілком виправдана, адже принт, створений таким способом, своїм кольором, формою, переливами нагадує справжнє дорогоцінне або напівдорогоцінне прикраса. Рідкі камені на нігтях – це об'ємний дизайн нігтів з вкрапленнями, створений за допомогою гелевої основи і звичайної вітражного фарби. Рідким його називають тому, що при формуванні використовують гель, який потім застигає під УФ-променями лампи. Важливо знати, що це – дизайн нарощених нігтів, тому що на натуральній пластині полімерні матеріали міцно триматися не будуть.

Як зробити рідкі камені своїми руками

Зробити цей креативний дизайн можна вдома, якщо у вас є лампа для манікюру, фарби, блискуча основа. На перший погляд, важко зробити краплі бажаної форми, але варто спочатку спробувати техніку на ділі. Можна імітувати будь-які мінерали – смарагд, яшму, корал, рубін, сапфір, хризоліт і багато інших – все залежить від уяви дизайнера. Як же створити бажаний мінерал? Блиск і колір виходять завдяки поєднанню фольги або блискучого лаку з додаванням краплі фарби. Спробуйте свою комбінацію – і результат вам точно сподобається:

  • срібний блиск, зелений вінтажний гель – смарагд;
  • срібна слюда, блакитний лак – бірюза;
  • золотий блиск, основа в поєднанні з червоним пігментом – рубін.

Виконання такої техніки не вимагає великого досвіду. Коли ви зрозумієте, як комбінувати кольори, то зможете придумувати різні малюнки: яскравий східний, ніжний оксамитовий квітка, пісок або строгий дизайн чорних нігтів. Техніку використовують як самостійний нейл-арт і як дизайн нігтів френч з малюнком. Останній – самий популярний серед сучасних модниць, тому що поєднує в собі стриманість ліній і розкіш коштовностей.

Покрокова інструкція по дизайну нігтів литтям

Дизайн нігтів з фольгою найрізноманітніший, незвичайний і включає в себе техніку з рідкими камінням. Є тільки 2 умови: довгі нарощені нігті. Створюють лиття з допомогою лаку, а сам мінерал гелем, змішуючи його з вітражними фарбами або вже готовими квітами, наносячи на основу з фольги, блискітками або слюдою. Форму частіше роблять довгастої, вона візуально витягує пластину, робить пальчики витонченішою.

Гелем

Поетапний урок роботи гелем включає в себе деякі основні кроки. На самому початку потрібно попрацювати над нарощуванням, а потім приступати до лиття. Щоб створити такий складний з вигляду манікюр, потрібно:

  1. Провести процедуру нарощення. Підготувати пластину, тобто нанести основу. Це може бути французький манікюр будь-якого кольору або просто однотонний лак.
  2. Наносимо малюнок, а конкретно окантовку бажаної форми. Робимо лиття – отпечатываем фольгу на цій окантовці.
  3. Наступний етап – нанесення фольги на основі форми. Підбираємо колір блиску для майбутнього каменю, зафарбовуємо основою і таким же чином переводимо, злегка притискаючи. В основі також може бути слюда.
  4. Залишилося головне – сконструювати форму. Краплю прозорого гелю змішуємо з фарбою (вітражного) або додаємо пігмент, наносимо вийшов кульку на пензлику у підготовлену окантовку, формуємо краплю, сушимо.
  5. Насолоджуємося отриманим результатом. Комбінуючи різний блиск і кольори, можна отримати імітацію великої кількості коштовностей і будь-дизайн нігтів з камінням.

Вітражними гелями

З допомогою вітражних гелів створюють прозорі френчі акваріумного ефекту при нарощуванні, ще використовують в техніці рідких каменів на нігтях. З ним проста процедура створення мінералів стає ще доступніше: техніка виконується за тією ж схемою, тільки після нанесення блискучого підстави (фольги), формують краплю і полимеризуют під світлом лампи. Ефект виходить нічим не гірше, а працювати набагато простіше. Якщо додати в вітражку ще краплю чорної фарби, то створюється ефект скла з переливами, тінями.

Дізнайтеся, як красиво намалювати вензелі на нігтях.

Як працювати з фольгою

Ще одна новинка для майстрів та модниць – фольга. Її можна знайти в будь-якому спеціалізованому магазині, замовити через інтернет. Цей матеріал дешевий, але допомагає втілювати карколомні різнокольорові ідеї, наприклад, вітражний дизайн. Працюють майстри більше з переказним або відривним матеріалом, він має таке покриття, яке легко переноситься при контакті з лаком. Працюючи з іншими видами, доводиться вирізати візерунки вручну. Для роботи вам знадобиться:

  • гель-лак кольоровий і прозорий;
  • тонка кисть для промальовування гострих країв;
  • перекладна фольга;
  • лампа;
  • топове покриття.

На готовий манікюр (матове покриття або френч) наносять контури майбутнього візерунка для лиття лаком. Перекладну фольгу притискають поверх лаку. Золоте або срібне лиття виходить легко, залишилося тільки закріпити топовим покриттям і висушити під лампою. Під каміння наносять таким же чином, тільки не покривають топом, а відразу наносять вітражний гель в окантовку. Працювати з такою технікою простіше, ніж робити, наприклад, художню ліплення, а навчання буде приємним. якщо ви подивіться майстер-клас нижче.

Фото манікюру з рідкими камінням

Відео майстер-клас: технологія нанесення рідких каменів

Рідкі камені і лиття на нігтях, брошки на нігтях гель-лаками Kodi частина 1

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!