Як зняти гель-лак в домашніх умовах ацетоном. Зняття гель-лаку будинку, відео

Нігті, покриті гель-лаком, виглядають дуже красиво і стильно. Але приходить момент, коли вони втрачають колишній шарм і привабливість, а можливості потрапити вчасно на корекцію немає. Вирішити проблему і привести свої нігті в порядок, не виходячи з дому, ви зможете, провівши пару простих процедур. Застосовуючи спеціальні засоби, гель-лак можна зняти самостійно без наслідків для здоров'я і міцності нігтів. Дізнайтеся, як це зробити в домашніх умовах.

Можна зняти гель-лак самостійно вдома?

Працівники салонів краси вважають, що гель-лак не видалити в домашніх умовах, це зупиняє любительок манікюру від нанесення красивого покриття на нігті. Дівчат бентежить відсутність впевненості в тому, що знайдеться час на салон краси, коли потрібно терміново зняти гель. Але це зовсім не так. При бажанні (чи необхідності) вдома теж можна успішно видалити гель-лак, якщо знати, що і як робити, не завдаючи шкоди нігтьовій пластині.

Перед початком процедури зняття гель-лаку в домашніх умовах запам'ятайте, що позбутися від нього значно важче, ніж від лаку. Гель вбирається у верхній шар нігтя, і механічне зняття загрожує серйозними наслідками для здоров'я нігтьової пластини. Важливо враховувати якість застосовуваних засобів для зняття і порядок виконання етапів видалення покриття.

Чим можна зняти гель-лак в домашніх умовах

Приступаючи до зняття покриття з нігтів, необхідно ознайомитися з переліком матеріалів і засобів, що допомагають виконати поставлене завдання оперативно та безпечно. Для проведення процедури вам знадобиться:

  • апельсинова паличка (для покриття);

  • фольга (використовують харчову фольгу або спеціальну);

  • лампа;

  • скляна пилочка;

  • пилочки для шліфування (окремо для гелю і нігтів);

  • вата та ватні тампони.

Для розм'якшення та зняття покриття використовують спирт, ацетон, професійні рідини для видалення гель-лаку (ремуверы), звичайний лак. Такий спосіб теж може застосовуватися. Він доречний, якщо немає спеціального засобу, ацетону, рідини. Дія не ефективна, його використовують в крайніх випадках. Перед початком процедури слід підготувати прозорий лак, інструмент, вату або серветки (вологі, гігієнічні).

Для досягнення необхідного результату, дотримуйтеся покрокової інструкції. Нанесіть лак на нігтьову пластину, витримавши кілька хвилин, видаліть його серветками. Процедуру повторіть 2-3 рази до досягнення необхідного результату. Якщо лак-гель попався якісний і не знімається, то використовуйте спеціальну рідину, щоб виконати процедуру нормально.

Зняття гель-лаку ацетоном

Деякі жінки видаляють манікюр за допомогою ацетону. Подібна процедура не рекомендується. Будівельний ацетон дуже агресивний і сильно зневоднює нігті, існує ризик глибоко пошкодити пластину. Використовують тільки ацетон у складі рідини для зняття лаку (підійде засіб северина). Активної речовини дають розм'якшити шар гелю і планомірно видаляють манікюр.

З допомогою спирту і фольги

Для видалення зіпсованого манікюру застосовують розчин спирту (горілки). Вони непогано справляються із завданням, якщо процес виконаний правильно:

  • Щоб швидко зняти товстий шар з нігтів, потрібно покласти змочені ватні тампони на нігтьові ділянки, зверху закрити харчовою фольгою. Вона застосовується для прискорення процесу руйнування гелю.

  • Через 20 хвилин видаляються ватні диски з порядку їх укладання.

  • Процедуру слід повторити, якщо покриття не розм'якло.

  • Видаляти механічно матеріал заборонено, це може викликати пошкодження натуральних нігтів.

Професійними рідинами

В професійних студіях використовують спеціальну рідину для зняття гель лаку (ремувер). Якщо жінка часто застосовує гель-лак, то набуває це засіб. Особливості застосування практично не відрізняються від зняття рідиною або ацетоном, дія ремуверов швидше й більш м'яке. Вони не шкодять поверхні нігтьової пластини, покриття відшаровується, знімається без зусиль.

Чим замінити фольгу при знятті гель лаку з нігтів

Щоб видалити гель-лак без застосування фольги, замініть її медичним пластиром або флакончиками для манікюру. Останні застосовуються в спеціалізованих салонах. Можете використовувати маленькі чарки, кліпси або ковпачок, наливаючи засіб для зняття чарки і опускаючи пальці. В цілях збереження краси ручок, область навколо нігтьової пластини потрібно змастити будь-яким із засобів, якими мажуть навколо нігтя при виконанні манікюру.

Як правильно знімати гель лак: покрокова інструкція

Знімають гель-лак поступово, не поспішаючи. Існує відповідна технологія, що дозволяє знизити ймовірність помилки. Видалення покриття не повинно призвести до пошкодження власних нігтів, тому дотримуйтеся черговості етапів:

Дізнайтеся, як вибрати засіб для зняття гель-лаку.

  1. Готуємо нігті до процедури. Шліфувальною пилкою обробляємо поверхню, щоб нігтики стали шорсткими. Робити це необхідно обережно, не поспішаючи, не прикладаючи надмірної сили.

  2. Миємо руки з нейтральним милом під теплою водою, наносимо крем біля нігтів. Підійде будь-який з доступних. Він необхідний для оберігання шкіри пальців від впливу агресивних елементів рідини. Нехтувати цією рекомендацією не можна, може виникнути алергія або почервоніння.

  3. Просочуємо рідиною ватний диск і кладемо його на ніготь, намагаючись уникнути контакту зі шкірою пальців.

  4. Закріплюємо тампон смужкою фольги.

  5. Якщо активним елементом виступає спеціальна рідина, то можете видаляти покриття через 10 хвилин. Видалити за допомогою рідини на основі ацетону вимагає витримки часу процедури до 20 хвилин.

  6. Поліпшення ефекту досягається шляхом масування нігтя ватним гуртком.

  7. Видалення залишків шару проводиться апельсиновою паличкою.

  8. Коли гель-лак не відходить від нігтьової поверхні, процедуру повторюють.

  9. Невеликі залишки покриття допустимо спиляти манікюрної пилкою, обережно видаляючи гель.

  10. Поверхня нігтів після процедури слід відшліфувати, а кутикулу намазати маслом.

Відео: як швидко і легко зняти гель-лакове покриття

Видалення гель-лакового покриття – клопіткий процес. Не потрібно починати з обох рук. Це дозволить вільною долонею виконувати масаж нігтів тампоном, поправляти злетівшу фольгу, щоб прискорити відшарування гель-лаку. До початку процедури на другій руці приступайте після завершення маніпуляцій з першою. Дотримуйтеся рекомендацій професіоналів, стежте за часом обробки пальців рідиною для зняття, не допускайте пошкодження поверхні нігтя, відкритих ділянок епідермісу пальців. Перед початком процедури подивіться відео про зняття гель лаку в домашніх умовах:

Знімаємо гель-лак (шелак) БУДИНКУ за 10 хвилин

Поради по догляду за нігтями після виконання процедури

Після видалення гель-лаку нігтям необхідний відповідний догляд. У разі застосування для зняття лаку ацетону, пошкодженої поверхні необхідно зміцнення і відновлення структури. У цьому допомагають домашні ванни для рук та відновлюючі заходи. Добре впливає на нігті суміш олії цитрусових і морської солі:

  • Розчиніть 10 крапель масла, одну ложку морської солі в підігрітій воді.

  • Опустіть нігті на 20 хвилин, витріть насухо.

  • Покрийте пластини засобом для зміцнення.

Краще користуватися спеціальними засобами для зняття, їх склад включає в себе захисні і відновні компоненти. При застосуванні ремуверов, нову порцію гель-лаку наносять відразу після видалення старого шару. Професійні засоби оберігають нігтьові пластини від хвороб, розшаровування, зневоднення, пошкоджень.

Відгуки про виконання процедури вдома

Марина, 24года:Люблю красиві нігті, а походи в салон — дороге задоволення, тому другий рік знімаю гель-лак в домашніх умовах. Результатом абсолютно задоволена, з кожним разом дізнаюся щось нове, у фольги 2 сторони – блискуча і бліда матова. Глянсова сторона відкидає тепло, а протилежна навпаки, тому ставила фольгу матовою стороною вгору. Це дійсно працює.
Валерія, 27лет:Я навчилася безпечно видаляти гель-лак самостійно, роблю прекрасний дизайн нігтів. Перше зняття будинку було не дуже вдале, але наступні виходили відмінно! Знімаю покриття ніжно, власні нігті не страждають. Від процедури отримую задоволення!
Ліда, 18 років:Раніше я знімала гель-лак тільки в салоні, подруга порекомендувала зробити це в домашніх умовах, спробувала — результат нічим не гірше! І набагато швидше. Все вийшло класно з першого разу, нігті не псуються, через пару годин наношу новий макіяж.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!