Омбре манікюр в домашніх умовах покроково. Фото і відео манікюру омбре будинку

Технологія омбре популярна у фарбуванні волосся, манікюр і одязі. За допомогою техніки плавного перетікання квітів стилісти роблять гарний дизайн нігтів, надаючи рук елегантний і доглянутий вигляд. На перший погляд може здатися, що самостійно зробити манікюр будинку омбре складно, але при точному дотриманні інструкції це цілком можливо. Які матеріали та інструменти знадобляться для створення ефекту градієнта на нігтях? Як робляться різні види манікюру омбре?

Особливості манікюру з ефектом омбре

Градієнтний манікюр виглядає красиво, заворожуюче і ефектно, тому чимало жінок різного віку віддають перевагу цьому виду дизайну нігтів. Принцип техніки омбре полягає у створенні плавних переходів між відтінками одного кольору або ж між контрастними тонами, причому темний лак в цьому дизайні розташовується вгорі, а світлий – у підстави нігтя.

Градієнтний манікюр відмінно підійде для прикраси довгих і коротких нігтів, він однаково доречно буде виглядати на руках молоденької дівчини, солідної дами і бізнес-леді. Способів його виконання існує кілька. Розглянемо, які є особливості виконання різних технік дизайну омбре і які застосовуються для створення градієнта на нігтях інструменти і матеріали.

Що необхідно для манікюру

Омбре з градієнтним переходом роблять на натуральних або нарощених нігтях. Для його виконання можуть застосовуватися різні техніки. Новачкам найпростіше зробити градієнт за допомогою звичайної губки, яку попередньо треба розрізати на невеликі шматочки. Ця техніка добре підійде для фарбування натуральних нігтів. Для її виконання беруть нову кухонну або спеціально розроблену для створення градієнтних переходів дрібнозернисту губку. Матеріали для манікюру омбре:

  • поролонова губка;
  • прозора/біла основа;
  • закріплювач;
  • 2-4 кольорових лаку;
  • фольга/аркуш паперу;
  • палички з ватою;
  • рідина для зняття лаку.

Варіанти нейл арту

Існує декілька видів манікюру омбре. Одні з них створюють приголомшливий вид на нігтях шляхом плавного переходу відтінків одного кольору, інші грають на контрастних тонах, а треті створюють ефект омбре на пальцях, пофарбованих у близькій панелі. Цікаво і оригінально виглядає омбре з блискітками. Для його виконання на основний колір за допомогою губки наносяться блискучі елементи на верхню частину нігтя. Всі види нейл-арту з градієнтними переходами об'єднує одне – вони приголомшливо красиво виглядають на руках. Розглянемо особливості популярних технік омбре.

Плавний перехід від світлого тону до темного

Переходи квітів по технології омбре можуть здійснюватися в межах одного відтінку (від світлого тону до темного). Цей вид нейл-арту може бути горизонтальним (його виконують з переходом кольорів від основи нігтя до його кінчика) або вертикальним (відтінки переходять один в одного зліва на право). Для градієнтного перетікання кольорів використовують або 1 лак, який для отримання менш яскравих відтінків розбавляють, або 2 схожих по тону кошти для фарбування нігтів. Для даного виду манікюру підійдуть яскраво-червоний і ніжно-рожевий, салатовий і блідо-салатовий, світло-синій і блакитний.

Якщо ви хочете зробити градієнтний перехід в одній панелі, то приготуйте кілька лаків, близьких по колірній гамі. Далі необхідно пройти кілька етапів:

  1. Спочатку зробіть гігієнічний манікюр і змастіть руки кремом.
  2. Потім нігтьову пластину фарбуйте прозорою базою.
  3. На аркуші фольги намалюйте смужки різними лаками, близьких по палітрі.
  4. Далі візьміть губку і умочіть її в дану заготівлю з різних відтінків і прикладіть її на ніготь, злегка поплескуючи.
  5. Для дизайну кожного пальця необхідно за новою малювати смужки на фользі, вмочати губку в фарби і передруковувати їх на нігтьову пластину.
  6. Після фарбування всіх нігтів дайте їм добре підсохнути, а потім ватною паличкою з ацетоном приберіть зайву фарбу.
  7. Останнім етапом даного дизайну буде нанесення безбарвного лаку на всю поверхню.

Двоколірний контрастний перехід

Для виконання манікюру омбре можуть використовуватися 2 контрастних кольору. Щоб зробити двоколірний контрастний перехід, вибирають спочатку два добре поєднуваних лаку. Так, гармонійно виглядають разом бузковий і жовтий, темно-синій і помаранчевий, світло-зелений і червоний:

  • Перший етап виконання даного виду градієнта починається з повного фарбування нігтів в один з вибраних відтінків, який за вашим задумом буде покривати кінчики.
  • Коли перший шар підсохне, спонж змочують в інший колір і наносять його від заснування до середини нігтьової пластини.
  • Далі пензликом із засобом для зняття лаку розтягують другий шар до довжини нігтя.
  • Коли все підсохне, покривають поверхню нігтьової пластини затверджувачем.

Двоколірний контрастний манікюр виглядає елегантно і яскраво, тому підійде і для повсякденності, і для створення святкового образу.

Перехід квітів на кожному пальці

Градієнтний перехід квітів на кожному пальці виглядає незвично, але гармонійно за умови, що правильно підібрані відтінки. Технологія такого нейл-арту полягає в тому, що кожен палець руки забарвлюється спеціально підібраним для нього кольором, який лише на кілька тонів відрізняється від відтінку інших. При цьому більш насичений колір наносять на великий палець, а самий ніжний і світлий тон на мізинець. Межа переходів відтінків робиться не чіткою, а розмитою.

Так, ефектно на руці буде виглядати градієнтний манікюр, виконаний із застосуванням 5 відтінків бежевого (від коричневого до світлого нюду). Легко в домашніх умовах зробити плавний градієнт квітів на кожному пальці. Для виконання цієї техніки омбре необхідно вибрати один лак з насиченим кольором. Коротко розглянемо, як зробити перехід від червоного до ніжно-рожевого руці:

  • Спочатку знежирюємо і покриваємо всі нігтьові пластини базою. Потім великий палець фарбуємо червоним кольором.
  • Потім трохи червоного лаку виливаємо в скляну тарілку і додаємо в нього 1-2 краплі розчинника білого відтінку, розмішуємо. Одержаним складом фарбуємо вказівний палець.
  • Далі знову додаємо до вже освітлений червоний лак 1-2 краплі білого розчинника, фарбуємо їм наступний палець. Так вчиняємо кожен раз перед нанесенням фарби на наступний ніготь. За допомогою додавання світлої кошти ми освітлюємо червоний відтінок, перетворюючи його спочатку в менш насичений червоний, а потім в ніжно-рожевий.

Багатобарвний градієнт

Райдужний нейл-арт виглядає яскраво і ефектно. Для виконання цього виду омбре можуть використовуватися до 5 кольорів. Відтінки лаків при цьому обираються або в одній, або в контрастною панелі. Для виконання багатоколірного градієнта знадобиться губка, на яку буде наноситися смужки різних лаків один над одним, а потім спонж з фарбами прикладають до нігтя і з допомогою його коригують накладення відтінків. Детальна інструкція до виконання райдужного манікюру наводиться нижче.

Як зробити омбре будинку: покрокова інструкція

Розглянемо покроково, як зробити класичне омбр в домашніх умовах з горизонтальними переходами кольорів. Якщо ви хочете зробити багатобарвний градієнт, то приготуйте кілька лаків, що гармонують по колірній гамі, невелику губку, ватяні палички, рідина для зняття лаку, аркуш паперу, базовий лак, закріплювач. Інструкція з виконання багатоколірного домашнього омбре:

  • Зробіть гігієнічний манікюр. Для цього проведіть процедуру видалення кутикули і надайте нігтям бажану форму пилкою. Потім намажте руки кремом.
  • Нігтьову пластину фарбуйте білим лаком-базою.
  • На папір або фольгу нанесіть один над іншим смужки різних лаків.

Дізнайтеся, що таке європейський манікюр.

  • Візьміть губку і умочіть її в заготовку із смужок різних відтінків.
  • Легкими рухами нанесіть фарбу за допомогою губки на ніготь. Для дизайну кожного пальця необхідно за новою малювати смужки на папері, вмочати в них спонж і передруковувати лак на нігтьову пластину. Бажано зробити 3 шари, кожен раз даючи висохнути попередньому.
  • Після фарбування всіх нігтів дайте їм підсохнути.
  • Потім ватною паличкою із засобом для зняття лаку приберіть зайву фарбу з шкіри.

  • Покрийте безбарвним лаком градієнт.

Відео: майстер-клас манікюр в стилі омбре гель лаком

Якщо ви хочете зробити омбре манікюр в домашніх умовах, то спочатку вам доведеться розібратися з технологією виконання даного виду дизайну і придбати необхідні матеріали. Щоб побачити, як правильно виконується градієнтний нейл-арт, подивіться майстер-клас у відео нижче. Фахівець детально показує всі етапи виконання цього манікюру гель-лаком. Після перегляду відеоматеріалу вам буде легко повторити вдома омбре шелаком.

Омбре-манікюр гель лаком / Валентина Кадирова (Київ)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!