Депіляція інтимної зони - кремом, воском або цукром. Як зробити депіляцію інтимної зони в домашніх умовах

Ще в стародавній Греції жінки позбувалися зайвих волосся по всьому тілу. Сучасним людям надається ще більший вибір способів, що допомагають якісно зробити депіляцію. Не кожна зважиться віддатися в руки майстру для виконання такої інтимної завдання. Для багатьох найбільш прийнятний варіант – депіляція в домашніх умовах.

Як зробити депіляцію бікіні в домашніх умовах

Процедура депіляції передбачає видалення верхньої частини волоска. У такому разі стрижень відростає швидше, ніж при впливі на кореневу зону. Існують методи, за допомогою яких повторне видалення волосся в інтимних місцях будинку потрібно не так вже часто. Це і радує жінок, що з якихось причин не наважуються довіритися сторонній людині в салоні. Для видалення зайвого волосся знадобляться відповідні кошти, терпіння і час. Важливо точно знати, як користуватися обраним способом, щоб не нашкодити чутливої зоні.

Який засіб для депіляції інтимної зони вибрати

Існує широкий вибір засобів для догляду за тілом. Можна придбати найпростіші і дешеві інгредієнти, інструменти для депіляції інтимної зони в домашніх умовах. Також багато легко вибрати з підручних засобів. Важливо: не завжди дорогі засоби дають кращий або безболісний результат. Кожен може вибирати самостійно, як доглядати за чутливою зоною бікіні. Розберіться в найпоширеніших засобах і методах.

Віск

Депіляція воском проводиться з допомогою картриджа (містить цей інгредієнт) з вузьким роликом. Це спеціальне пристосування для комфортного використання в зонах бікіні. Переваги даного способу:

  • Вузький ролик дозволяє нанести віск на маленькі ділянки шкіри.
  • Працює ваксинг після нагрівання спеціальним пристосуванням, яке можна знайти в продажу. Без нього ж вдаються до водяній бані або в мікрохвильовій печі. Гаряче засіб розширює пори, що сприяє зменшенню больових відчуттів.
  • Після додання воску необхідної температури його наносять на необхідну область бікіні. Можна самостійно вирішити, з маленькими або великими ділянками ви будете працювати.
  • Після застигання віск знімають з допомогою смужок. Комусь зручніше позбавлятися від волосся одним ривком, інші роблять це поступово. Ви самі підбираєте потрібний режим.

Дізнайтеся, як правильно застосовувати віск для депіляції.

Цукор

Шугарінг (в народі – цукрова депіляція) кращий для багатьох дівчат, які хочуть тривалого ефекту. Переваги даного методу:

  • Доступність інгредієнтів для всіх жінок. У кожному будинку знайдеться цукор, мед, настій ромашки і трохи лимонного соку. Додають ще настій волоського горіха, який випалює волосяну цибулину.
  • Мінімум протипоказань (цукровий діабет, алергія на мед). Шугарінг безпечний навіть для чутливої шкіри.
  • Цукор не викликає роздратування, запалення.
  • Може використовуватися для видалення навіть дуже жорстких волосся.

Крем депілятор для видалення волосся в інтимних місцях

Найвідоміші марки депіляторів для інтимних зон – Veet, Velvet, Epilex, Eveline, Sally Напѕеп. Часто вибір жінок падає на перший варіант, оскільки він найбільш простий у використанні. Його переваги:

  • не потрібно наносити великий шар, це економно;
  • час очікування після нанесення крему – не більше 7 хвилин, це швидко;
  • ефект помітний 1,5-2 тижні, це зручно.

Важливо при використанні кремів для видалення волосся:

  • слідувати інструкції;
  • не перетримувати складу на шкірі;
  • не наносити на слизову;
  • для чутливої шкіри використовувати щадні засоби, хоч вони можуть бути і дорожче.

Епілятор

Цей спосіб відкидають багато жінок, він вважається болючим. Швидке висмикування волосків електричною машинкою і справді не можна назвати приємним. Для жорстких волосся процедура з використанням епілятора зовсім протипоказана. Біль буде дуже сильною. Власницям тонких волосинок в зоні бікіні можна вдатися до хитрощів, щоб уникнути сильного дискомфорту. До них відносяться:

  • попереднє розпарювання шкіри;
  • проведення процедури у воді;
  • плавні рухи епілятором проти росту волосся;
  • легке натягування шкіри під машинкою;
  • догляд за чутливою зоною після процедури за допомогою спеціальних засобів;
  • носіння вільного білизни протягом найближчих діб.

Пінцет

З допомогою пінцета можна прибрати волоски, які важко дістати воском, кремом. Вириваються навіть ті, які просто не помітили і пропустили при інших способах. Є спеціальні інтимні стрижки, вимагають використання такого нехитрого пристосування. Наприклад, якщо потрібно тільки прорідити загальний волосяний покрив або ж звільнити деякі ділянки для оформлення малюнка з загнутими елементами. Видалення небажаних волосся пінцетом вважається чудовим способом догляду за губами. Переваги:

  • простота і доступність;
  • однаковий результат незалежно від типу і структури волосся;
  • повільне відростання стрижня.

Як правильно робити депіляцію зони бікіні

Жінка може зробити як звичайну, так і глибоку депіляцію. Перший випадок обмежується видаленням волосся лобкової частини. Другий же відрізняється тим, що обробляється і зона статевих губ. Вся промежину піддається депіляції, в результаті жінка отримує бархатисту шкіру в зоні бікіні. Правильно застосувати обидва способи будинку можна, прийнявши до уваги кілька правил. Видалити волосся з інтимної зони допоможуть всі перераховані вище методи, але у глибокій і звичайної депіляції є свої особливості.

Глибоку

Основні правила та особливості глибокого видалення волосся полягають у наступному:

  1. Підготуйте зону бікіні. Подмойтесь, нанесіть скраб. Це потрібно для пом'якшення волосяний фолікул і зменшення хворобливості подальшого процесу. Промокніть інтимні місця рушником, не тріть.
  2. Волосся повинні бути не більше 7 мм завдовжки, в іншому випадку рекомендується їх підстригти.
  3. Нанесіть суміш з цукру (для шугарінга) або віск (для ваксінг). Краще використовувати терпимо гарячі кошти. Зверху прикладіть спеціальну смужку, яку потім будете прибирати застиглий нанесений шар разом з волоссям.
  4. Не допускайте попадання робочого кошти на слизову оболонку.

Для видалення волосся на лобку

Якщо ви хочете прибрати небажані волосся тільки на лобкової частини, це спрощує справу. На твердій поверхні це робити легше, ніж на м'яких чутливих губах. Відривати воскову або цукрову смужку буде не так боляче. Особливості депіляції в області лобка:

  1. Доступність необхідної області. Жінка відмінно бачить, де ще потрібно намазати воском, кремом або підщипати пінцетом.
  2. Вибірковість. За допомогою верстата або пінцета можна сформувати красиву інтимну стрижку. Вибрати підходящу «зачіску» допоможуть численні фото.
  3. Простота. Не потрібно боятися, що нанесете засіб для депіляції на особливо чутливу зону, начебто слизової між губами.

Чоловікам

Сучасним представникам сильної статі не чужа депіляція в інтимних місцях, як і під пахвами. Якщо говорити про домашній догляд, то чоловік швидше вибере бритвений станок, а не мед або цукор. Процедура в такому випадку полягає в наступних пунктах:

  • підготовка шкіри пахової області (розпарювання);
  • зменшення довжини волосся ножицями;
  • нанесення гелю або піни для гоління;
  • обережні рухи верстатом по зростанню волосся, з обов'язковим натягуванням необхідного ділянки шкіри;
  • змивання залишків піни з чоловічих геніталій, волога забирається м'яким рушником;
  • нанесення щадного чутливу шкіру крему, при необхідності – присипки.

Відео про цукрових інтимної епіляції

Шугарінг в домашніх умовах з GLORIA (Глорія)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!