Як розвести бензин з маслом для тримера для заправки

Двотактні двигуни інструменту працюють за рахунок бензино-мастильній суміші, яку готують у пропорціях, які вказані в технічному паспорті приладу. Якщо ігнорувати правила змішування, садовий інструмент може швидко вийти з ладу.

Для чого потрібно змішувати масло з бензином для двотактних двигунів

Функціонування двотактною установки відрізняється від роботи чотиритактних моторів: змащення тертьових поверхонь в колінчастому валу та інших частинах приладу здійснюється не з картера, а за допомогою масла, яке було попередньо розведені бензином. Для двотактних видів двигунів діє загальне правило приготування горючої суміші – бензин розбавляють певним обсягом призначеного для цієї мети олії.

Як розбавити бензин з маслом для тріммера – покрокова інструкція

Змішування паливного складу відбувається з урахуванням спеціальних пропорцій.

Якщо розвести паливну суміш з недостатньою кількістю мастильного матеріалу, це спричинить швидкий знос деталей бензокоси
. Оптимальне співвідношення масла і бензину можна подивитися в інструкції до тріммера. Як правило, воно дорівнює 1:50, 1:40 або 1:25.

Розвести бензин з мастильною складової доведеться спочатку в підходящої ємності: робити це відразу в паливному баку забороняється. Якщо ігнорувати це правило, робота мотора може бути непостійним, внаслідок чого інструмент швидко вийде з ладу. Щоб розвести паливну суміш, не варто використовувати пластикові каністри або пляшки, оскільки бензин здатний розчиняти цей синтетичний матеріал. Порядок змішування палива:

  1. У тару (оптимально – металеву каністру) налийте літр бензину.
  2. Додайте половину необхідної пропорції масла.
  3. Ретельно перемішайте рідини, подалі від джерел відкритого вогню.
  4. Влийте в ємність залишок мастильного матеріалу і знову перемішайте суміш.
  5. Перелийте пальне в паливний бак тріммера.

Роботу слід проводити, надівши респіратор і гумові рукавички. Для зручності переливання можете використовувати лійку. Готову суміш не варто зберігати довше 3 місяців, краще розводити рівно стільки палива, скільки необхідно для запланованої найближчим часом роботи. Масло для змішування з бензином обов'язково вибирайте якісне, придбати його краще на перевірених заправках.

Пропорції мастил і пального

Розрахунок співвідношення інгредієнтів для приготування заправки для тримера повинен відбуватися з урахуванням рекомендацій на упаковці від масла. Стандартна пропорція становить 1:50. Дозволяється застосовувати будь-якісне масло для двотактних моторів.

Бензин (л)

Масло (мл)

50:1

40:1

35:1

30:1

25:1

1

20

25

28

33

40

5

100

125

140

165

200

10

200

250

280

330

Чотириста

15

300

375

420

495

600

Правила використання та зберігання паливно-мастильній суміші

Заправка тримера передбачає чітке дотримання пропорцій паливної суміші. Порушувати це правило не можна, оскільки це призведе до швидкого зносу приладу. Не менш небезпечні наслідки тягне переповнення бака інструменту, що може викликати перелив рідини у впускний патрубок і паливний фільтр – це стане причиною поломки двигуна і займання пального. Щоб розвести паливо для тріммера, необхідно дотримуватися таких заходів безпеки:

  • використовувати лійку, щоб уникнути пролиття паливної рідини;
  • якщо пальне розлилося, його слід відразу ж витерти;
  • експлуатацію тримера можна починати після того, як каністра з пальним прибрана в безпечне місце (оптимально – на відстань не менше 10 м);
  • при тривалій паузі між роботами решту пального рекомендується зливати з бака (при попаданні високих температур на інструмент буде відбуватися відкладення термічно зміненої субстанції на стінках кільцевих каналів, що викличе зниження компресії і потужності двигуна).

Правильне зберігання палива передбачає виключення його контакту з вологою і повітрям, різких температурних перепадів. Для тривалого збереження суміші краще вибирати бензин, який був проведений влітку. Зберігати паливну суміш слід в затінених, прохолодних приміщеннях в герметично закритій залізної каністрі.

Відео

Приготування паливної суміші для двотактних двигунів

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!