Малогабаритні пилососи для дому - як вибрати по моделі, бренду, ціною

Впоратися за лічені хвилини з прибиранням кімнати допоможе міні-пилосос. Він займає мінімум місця, споживає менше електроенергії, простий в роботі, майже не шумить. Малогабаритні пилососи маневрені, зручні, але є і мінус – вони комплектуються маленькими мішками.

Кращі компактні пилососи

У продажу можна знайти малогабаритні пилососи таких видів:

  • працюють від мережі і від акумулятора;
  • з мішком або контейнером для збору пилу;
  • міні-миючі;
  • компактні моделі з вертикальною паркуванням;
  • роботи-пилососи.

Популярними виробниками є:

  • Bosch;
  • Makita;
  • Philips;
  • Samsung;
  • Kitfort та ін.

Від мережі

Невеликий портативний пилосос, що працює від розетки, ідеальний для невеликих приміщень. Це мобільний і зручний пристрій для дому, яке не потрібно буде постійно заряджати. Головне – щоб такий пилосос мав шнур оптимальної довжини і міг чистити важкодоступні місця. Відмінним вибором для будинку стане:

Назва

Ціна в рублях

Характеристики

Плюси

Мінуси

Kitfort KT-524

3290

Тип – вертикальний ручний; призначення – сухе прибирання; безмішковий, обсяг пилозбірника – 0,8 л; потужність – 600 Вт; трубка – телескопічна, матеріал – метал; рівень шуму – 75-78 дБ; довжина – 4 м; насадки – підлога/килим, ворсова, щілинна; розміри – 33х19,5х11,1 см, вага – 2 кг;

Зручний, легко очищати і мити пилозбірник, хороша потужність.

Шнур трохи короткий.

QWIKK Carewin HC-600

8900

Прибирання суха; призначення – очищення диванів, килимів, одягу, постільної білизни, постільних приналежностей, споживана потужність – 600 Вт; без мішка, працює на основі циклонного фільтра; ступенів фільтрації – 2; рівень шуму – 65 дБ; розміри – 22х34х17 см, вага – 2,2 кг; є функція ароматизації і вібрації для вибивання пилу.

Багатофункціональний, зручний, потужний, практично безшумний.

Висока вартість, немає автосматывания шнура за таку ціну.

Galaxy GL 6256

1449

Тип – вертикальний ручний; пилозбірник – безмешковой, об'єм – 1,2 л; вид фільтр НЕРА; потужність (загальна) – 700 Вт, всмоктування – 130 Вт; рівень шуму – 70 дБ; насадки – вузька, для підлоги, меблів; трубка – металева; довжина шнура – 4 м.

Простота управління, легкий, непогана потужність, легко очищається, низька вартість.

Короткий шнур.

На акумуляторі

Завжди в господарстві згодиться ручний пилосос для будинку на акумуляторі. При виборі треба враховувати час роботи на одному заряді, ємність акумулятору, тип моделі. Вертикальні і ручні пилососи підходять для невеликої прибирання в квартирі і автомобілі. Популярні малогабаритні моделі:

Назва

Ціна в рублях

Характеристики

Плюси

Мінуси

Philips MiniVac FC6142/01

3740

Тип – ручний, прибирання суха; акумулятор NiMH, час роботи – до 9 хв., зарядки – 960 хв.; споживана потужність 56 Вт, всмоктування – 9 Вт; об'єм пилозбірника – 0,5 л; рівень шуму – 76 дБ; насадки – скребок, щітка, щілинна; вага – 1,4 кг; є плоска база для зарядки з установкою на столі або стіні.

Дворівнева система фільтрації, зручна ручка, простота очищення насадки, дуже компактний.

Слабка батарейка, довго заряджається, малопотужний.

Makita CL100DW

4912

Тип – вертикальний ручний; збирання – суха; комплектація – фільтр тонкого очищення, подовжувальна трубка; акумулятор Li-ion, ємність -1300 мА*год, час роботи – до 12 хв., зарядки – 50 хв.; обсяг пилозбірника – 0,6 л; рівень шуму – 71 дБ; насадка – щілинна, для підлоги; розміри – 10х15х45 см, вага – 0,81 кг

Компактний, недорогий, легкий, є місце для зберігання насадок, непоганий набір насадок.

Невеликий час роботи на одному заряді, невеликий пилозбірник.

REDMOND RV-UR360

12900

Тип – вертикальний ручний; збирання – суха; комплектація – фільтр тонкого очищення; акумулятор Li-Ion, ємність -2000 мА*год, час роботи – до 25 хв., зарядки – 240 хв.; споживана потужність – 350 Вт, всмоктування – 80 Вт; пилозбірник – 2 л, рівень шуму – 70 дБ; насадка – щілинна, для м'яких меблів; розміри – 26,2х22,3х123 см, вага 2,9 кг

Потужний, ефективний, заряду акумулятора вистачає для швидкого прибирання, маневрений.

Висока вартість, важче і більше аналогів, довго заряджається.

Миючий

Малогабаритні пилососи для будинку миючого типу – це хороший вибір для якісної і повноцінної прибирання. З їх допомогою можна доглядати за килимами, меблями. Це особливо актуально для людей, які страждають від астми, алергії.

Назва

Ціна в рублях

Характеристики

Плюси

Мінуси

TEFAL Clean&Steam VP7545RH

19999

Тип – ручний вертикальний; рівень шуму – 84 дБ; функції – сухе і вологе прибирання, парогенератор; обсяг аквафильтра – 0,7 л; фільтр – моторний; споживана потужність – до 1700 Вт; довжина проводу – 7,5 м; насадки – для паркету, парова; розміри – 100х26х27 див.

Плавний запуск двигуна, потужний, відключення при перегріві, гарний функціонал, довгий шнур.

Висока вартість, високий рівень шуму.

Philips FC6401/01

13990

Тип – ручний вертикальний; призначення – вологе та сухе прибирання; рівень шуму – 83 дБ; є миючий моторний фільтр, мікрофільтр, турборежим; акумулятор Li-Ion, робота на одному заряді – до 40 хв., час зарядки – до 5 ч.; обсяг контейнера – 0,6 л; насадки – турбощітка, з мікрофібри; є 25х127х12 см, вага 2,9 кг

Багатофункціональний, двигун запускається плавно, є кріплення на стіну, безпровідний.

Трохи шумний, висока вартість.

Микропылесос

Працює від мережі або від акумулятора. Микропылесосы – це ручні моделі, що підходять для очищення аудіо - і відеотехніки, оббивки меблів і т. п. Кількість функцій і насадок у микропылесосов мінімально. Чистити пилосос потрібно частіше з-за невеликого розміру ємності для пилу. Хорошим вибором стануть наступні моделі:

Назва

Ціна в рублях

Характеристики

Плюси

Мінуси

Smile HVC 831

1479

Тип – ручний; обсяг пилозбірника (контейнер) – 0,5 л; потужність 700 Вт; довжина шнура – 4,5 м; комплектація – велика і маленька щітки-сопло, фільтр; вага в упаковці – 1725 г, розміри в упаковці – 29х13х20 див.

Легкий, є плечовий ремінь, ідеальний цілях чищення техніки, недорогий.

Галасливий, нагрівається під час роботи.

Bosch BKS3003

1399

Тип – ручний, призначення сухе прибирання; акумулятор NiMh; кількість ступенів фільтрації – 2; обсяг пилозбірника – 0,34 л; розміри – 15х13х46 см, вага – 0,6 кг

Можна вішати на стіну, легкий, зручний, коштує недорого.

Слабкий у порівнянні з аналогами, більше підходить для легкої пилу.

Clatronic HS 2631

2699

Тип – ручний, призначення сухе прибирання; споживча потужність – до 700 Вт; довжина проводу – 6 м; насадки – щілинна, для м'яких меблів, насадка-щітка; розміри – 24х15х12 см, вага – 1,45 кг

Є плечовий ремінь, хороша потужність, довгий дріт.

Не дуже ефективно всмоктує пил.

Як вибрати маленький пилосос для будинку

Перш ніж придбати малогабаритний пилосос, порівняйте і вивчіть параметри популярних моделей, ознайомтеся з відгуками. Щоб зробити оптимальний вибір, врахуйте і ряд важливих критеріїв. Детальніше про них:

  • Визначтеся з метою прибирання. Якщо вам потрібно чистити техніку або важкодоступні кути, то цілком підійде ручна модель. Для прибирання приміщень, включаючи м'які меблі та килими купуйте малогабаритний пилосос з вертикальною або горизонтальною паркуванням.
  • Потужність всмоктування малогабаритного пилососа. Все залежить від ступеня наповнення контейнера або мішка для сміття, положення насадки і інших нюансів. У малогабаритних роботів-пилососів та вертикальних акумуляторних моделей для будинку вона складає не більше 200 Вт. Якщо це пилосос з батареєю, то добре, якщо він буде оснащений перемикачем потужності – це допоможе витрачати заряд акумулятора.
  • Тип пилозбірника і його обсяг. Широко поширені пилососи зі знімним багаторазовим пилозбірником, які потрібно періодично очищати від сміття. Їх малогабаритні аналоги з мішком не популярні. Що стосується обсягу, то в акумуляторних і ручних моделей він часто становить не більше 1 л.
  • Радіус дії. Залежить від довжини самого пилососа (разом з трубою всмоктування, шлангом) і мережевого шнура. Вибирайте техніку для дому з проводом не менше 5-6 м.
  • Акумуляторна батарея. Зверніть увагу, як довго пилосос функціонує на одному заряді. Буде краще, якщо цей показник складе хоча б 15 хвилин. Важливо і час повної зарядки – у деяких моделей для дому воно може досягати 3-4 годин.
  • Насадки. Чим їх більше, тим краще. У комплектацію може входити щілинна насадка для чищення одягу, м'яких меблів і т. д. Великим плюсом буде наявність всмоктування.

Відео

Огляд компактного акумуляторного пилососа Kitfort KT-515-1

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!