Цифокс від клопів: інструкція та відгуки

Поява в будинку клопів може суттєво зашкодити всім членам сім'ї. На відміну від тарганів та мурах, які псують в основному речі і продукти харчування, клопи завдають шкоди безпосередньо людям, т. к. кусають і харчуються їх кров'ю. Позбутися від таких паразитів можна за допомогою спецзасобів, одним з найбільш дієвих серед яких є Цифокс.

Склад і форма випуску

Цифокс – це концентрований розчин інсектицидної речовини під назвою циперметрин. Він ефективно зарекомендував себе в боротьбі з клопами та іншими нелетающими шкідниками. Ця отрута виробляється у вигляді прозорої рідини з трохи жовтуватим відтінком і специфічним різким запахом. Цифокс розфасовується в полімерні флакони ємкістю 50, 500 і 1000 мл. Детальніше про складі:

  • циперметрин (25-відсотковий);
  • розчинник;
  • віддушки;
  • емульгатори;
  • стабілізатори.

Дія засобу

Входить до складу Цифокса циперметрин є компонентом інсектицидної дії, що відноситься до пиретроидной групі. Він здатний ефективно блокувати нервові імпульси клопів, які гинуть протягом нетривалого часу. Отриманий при розведенні концентр не можна довго зберігати, т. к. Цифокс схильний до дії кисню, який знижує його активність.

Як розводити Цифокс

Препарат продається в концентрованому вигляді, тому перед тим, як використовувати його, вам потрібно буде приготувати розчин. Тобто вам знадобиться розвести засіб водою в потрібній пропорції і гарненько розмішати. Для цього використовуйте наступні співвідношення:

  • Якщо житлоплоща заражена клопами сильно, то вам потрібно 0,05% розчин. Для цього на кожен 1 л води вам знадобиться 2 мл засобу.
  • При слабкій зараженості квартири або будинку клопами, використовуйте 0,01% розчин. Для цього додайте в 1 л води 0,4 мл препарату.

Перемішуйте розчин протягом 5 хвилин. Після цього перелийте засіб в пульверизатор. За допомогою такого пристосування розпорошувати склад на різні поверхні буде зручніше і легше. Додатково це покращить ефективність дезінсекції та прискорить процес обробки.

Особливості застосування

Для початку врахуйте, що проводити дезінсекцію краще відразу у всіх тих приміщеннях, що піддалися навалі клопів. Якщо ви живе в багатоквартирному будинку, то постарайтеся домовитися зі своїми сусідами, щоб узгодити дії щодо знищення паразитів. Якщо цього не зробити, то вцілілі клопи почнуть мігрувати з однієї квартири в іншу. Інструкція по застосуванню Цифокса:

  1. Відкрийте всі вікна, оскільки препарат є дуже токсичним. Перед обробкою видаліть з квартири людей і тварин, приберіть всі продукти харчування і посуд. Кімнатні рослини теж бажано винести.
  2. Якщо кількість клопів не велике, то для початку обробіть місця їх можливого розселення. Вони розташовуються, як правило, біля спальних місць: каркаса дивана або ліжка, задньої стінки прікроватной меблів, зворотного стінки килимів, які знаходяться поруч з диваном і ліжком.
  3. Ретельно обробіть стики шпалер (відходять від шпалер) і плінтуси, знаходяться поруч зі спальним місцем.
  4. Якщо клопів стало багато, то зверніть увагу на всі затишні місця. Пройдіться по всіх плінтусів, задній стінці всій меблів, м'якою частини стільців знизу. Особливо увагу приділіть нижній поверхні підвіконь.
  5. Якщо у вас вдома є картини, то обробіть їх задню поверхню.
  6. Також потрібно обробити Цифоксом електричні прилади, попередньо знеструмивши їх перед цим, порожнини розеток (гранично акуратно) та отвори вентиляції.
  7. Якщо піддається обробці поверхня добре вбирає рідину (наприклад, це тканина, фанера, деревина), то збільште витрата розчину Цифокса до 100 мл на 1 м2.

Врахуйте, що клопи є життєздатними комахами, які мають здатність пристосовуватися до отрут. Якщо ви будете використовувати препарат з одним і тим ж діючою речовиною неодноразово, то його ефективність з кожним разом буде ставати все нижче. Після завершення обприскування дотримуйтесь кількох рекомендацій:

  • Влаштуйте протяг, провітривши всі оброблені від клопів приміщення впродовж не менше трьох годин.
  • Через 12 годин після обробки займіться вологим прибиранням. Для цього приготуйте мильно-содовий розчин, яким слід обробити всі поверхні, на які міг потрапити розчин Цифокса. Врахуйте, що засіб може зберігати свої властивості на різних поверхнях від 1,5 (0,01% розчин) до 3 (0,05% розчин) місяців.
  • В затишних місцях не обов'язково використовувати мильно-содовий розчин – цілком вистачить звичайної чистої води.
  • Чоловік, який працював з препаратом, після завершення дезінсекції обов'язково повинен відразу зняти одяг і прийняти душ. Якщо ж це неможливо, то їй потрібно хоча б вимити руки та обличчя, прополоскати рот.

При обробці приміщення з клопами Цифоксом суворо дотримуйтеся заходів безпеки і будьте певні правила дії у разі інтоксикації. Детальніше про них:

  • До роботи з використанням Цифокса не допускаються вагітні і годуючі жінки, підлітки, чутливі до хімічних засобів особи, тобто алергіки.
  • Для проведення обробки вам потрібно захисна одяг. Для цього вам буде потрібний комбінезон або просто штани з сорочкою з щільного матеріалу, яка максимально добре закриває тіло. Крім цього, підготуйте закриту взуття (яку не шкода буде викинути), гумові рукавички, захисні окуляри і респіратор.
  • Якщо Цифокс потрапить в організм, то ви можете відчути нудоту, неприємний присмак у роті. Іншими симптомами є блювання, тремор кінцівок, підвищене слиновиділення, біль у шлунку або/і голові. Надаючи долікарську допомогу, виведіть постраждалого на повітря і приготуйте для полоскання рота і носа 2% содовий розчин. Додатково він повинен випити активоване вугілля (1 таблетка на 10 кг ваги) зі склянкою води або який-небудь інший адсорбент.

Умови продажу та зберігання

Розводити Цифокс потрібно безпосередньо перед використанням, а зберігати розчин препарату слід не більше 8 годин. Термін придатності невідкритою отрути складає 5 років. З-за високої токсичності це засіб проти клопів відноситься до категорії професійних. З цієї причини Цифокс реалізується виключно працівникам дезінсекційних служб, що мають відповідне посвідчення. В останні роки з'явилася можливість придбати отруту від клопів для особистих побутових потреб, але знайти її у вільному продажу складно.

Ціна Цифокса

Замовити такий препарат від клопів можна в деяких спеціалізованих інтернет-магазинах. Розкид цін наступний:

Назва магазину

Ціна (в рублях) у Москві

Dez-Market (50 мл)

250

Dez-Market (500 мл)

800

Grizunov-net (50 мл)

300

Grizunov-net (500 мл)

1200

Відео

Цифокс - засіб від кліщів та інших комах.

Відгуки

Ігор, 41 рікЩоб позбутися від докучливих комах, замовив Цифокс від клопів. Перед застосуванням довелося одягти спецодяг, попросити у знайомих респіратор, але це коштувало того. Засіб виявилося дуже ефективним. При цьому воно майже не залишає слідів на обробленій поверхні. Мінусами вважаю високу токсичність, стійкий запах.
Микола, 37 роківНа початку літа будинку з'явилися клопи. Вирішив не гаяти часу даремно і за порадами знайомих замовив Цифокс. До переваг отрути віднесу хороший ефект, швидкодія, простоту приготування розчину. Недоліком вважаю необхідність у спецзасоби. До того ж є специфічний запах, який довго не йшов з дому.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!