Унітаз з функцією біде - як вибрати по матеріалу виготовлення, способу установки, і вартості бренду

Все більше людей в останні роки встановлюють у своїх ванних кімнатах таке зручне і корисне пристосування, як біде. Завдяки якому можна швидко провести гігієнічну процедуру підмивання. При цьому виникає питання, що робити, якщо додатковому сантехнічного виробу місця в приміщенні не вистачає? Щоб вирішити питання, ви можете замовити в туалет підлоговий або підвісний унітаз з функцією біде (бидетка).

Що таке унітаз з функцією біде

Плануючи замовити унітаз з бидеткой з регулюванням температури води для підмивання, дізнайтеся, що він собою являє. Пристрій є комплектом з унітазу з вбудованим біде і гнучкою підведенням. Останню підключають до спеціального змішувача або крана, завдяки чому можна регулювати напір води. Вбудована в бортик унітазу бидетка спрощує задачу, пов'язану з інтимної гігієни. Підключити унітаз з бидеткой можна як холодного, так і гарячого водопостачання.

Види унітазів

Перш ніж купити унітаз з функцією біде в спеціалізованому інтернет-магазині з доставкою по пошті, ознайомтеся з типами такого пристрою. На відміну від звичайного унітазу, такий сантехнічний прилад полегшує догляд за делікатними частинами тіла, причому в будь-який час. Такі вироби в залежності від типу кришки біде поділяються на електронні та механічні моделі, від способу установки – на підлогові унітази (класичний варіант), підвісні, кутові. Деякі біде управляються за допомогою пульта. По розташуванню системи зливу розрізняють:

  • горизонтальні;
  • вертикальні;
  • кутові.

Підвісний

Вирішивши встановити компактне біде в туалеті з регулюванням температури, зверніть увагу на підвісний унітаз. У продажу в Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах країни можна знайти чимало варіантів. Особливість такого приладу з функцією біде полягає в установці. Монтаж підвісної приладу проводиться безпосередньо на стіну в місці каналізаційного підключення. Складність монтажу вимагає певних навичок. Проблема жорсткості кріплення вирішується за допомогою рами, монтируемой на несучу стіну.

Електронний

Великою популярністю користується біде для унітазу з електронним управлінням. Варіант з такою функцією не тільки допомагає економити простір невеликий за розмірами ванної кімнати, але і полегшують використання сантехнічного приладу. Такий вид біде оснащується системою регулювання натиску і підігріву води, термостатом, феном і т. п. Управління здійснюється за допомогою спеціальних кнопок пульта.

З мікроліфтом

Для тих, хто хоче позбутися від небажаних звуків під час відвідування туалету, виробники пропонують унітаз і біде в комплекті разом з мікроліфтом. Наявність такого механізму забезпечує плавність ходу кришки, різке рух якої під час опускання не допускає спеціальний вбудований фіксатор. Завдяки цьому кришка закривається без неприємних звуків. В цілому, сумісність унітазу і біде дозволяє зменшити використання туалетного паперу і спростити процес підмивання.

Кутовий

У продажу представлено велику кількість моделей, що відрізняються один від одного формою чаші, розмірами, набором вбудованих функцій і т. д. дешево Купити той чи інший прилад можна, якщо потрапити на якусь акцію чи розпродаж, коли магазини пропонують непогані знижки. Деяке поширення набув кутовий унітаз з біде. З допомогою такого виробу можна максимально ергономічно встановити на невеликому просторі всі необхідні сантехнічні прилади.

Унітаз з вбудованим біде

Щоб в процесі експлуатації унітаз з вбудованим гігієнічним душем, системою нагріву води або який-небудь іншою опцією не вийшов передчасно з ладу, поставтеся до вибору грунтовно. Вартість приладів з функцією біде може сильно різнитися. У зв'язку з цим, розгляньте якомога більше варіантів, порівнявши ціни і характеристики один з одним, щоб вибрати оптимальну покупку. Крім того, поєднати унітаз з біде можна за допомогою спеціальної накладки. Вона являє собою монтажну планку, в яку вмонтовані сопла і спеціальна панель.

VitrA Grand 9763B003-1206

Цей підлоговий унітаз, має функцію біде, виготовлений з санітарного фарфору. В комплект крім самого сантехнічного приладу входять бачок, стандартне сидіння з петлями з металу і механізм змиву. Останній розрахований на 3/6 л Країною виробником цієї моделі є Туреччина. Унітази серії Grand мають весь необхідний функціонал і витриманий в одному універсальному стилі дизайн. Детальніше:

  • назва моделі: Vitra Grand 1 9763B003-1206;
  • ціна: 1901 грн.;
  • характеристики: ширина – 355 мм, довжина – 655 мм, висота – 830 мм, матеріал – фарфор, чаша – овальна, змив – механічний, обсяг змивного бачка – 3/6 л;
  • плюси: хороша якість, естетичність, прийнятна ціна;
  • мінуси: немає мікроліфта.

VitrA Serenada 9722B003-7200

Цей унітаз з біде теж виробляється в Туреччині. Він володіє універсальним випуском води, вертикальним і горизонтальним правлінням випуску. Зливний бочок встановлюється поверх унітазу. Якої-небудь системи інсталяції вам не буде потрібно. Примітно, що дизайн сантехнічного приладу виконаний у стилі ретро. Вся фурнітура при цьому хромована. Підлогове пристрій від VitrA ергономічно впишеться в туалетну кімнату практично будь-якої площі. Характеристики та актуальна вартість:

  • назва моделі: Vitra Grand 1 9763B003-1206;
  • ціна: 6456 грн.;
  • характеристики: ширина – 355 мм, довжина – 700 мм, висота – 785 мм, вага – 27,94 кг, матеріал – фарфор, чаша – прямокутна, механізм зливу – механічна кнопка, обсяг змивного бачка – 3/6 л;
  • плюси: є система антивсплеск, сидіння з мікроліфтом;
  • мінуси: коштує дорого.

Laguraty 2192A

Ця модель за способом установки відноситься до категорії підлогових. Тобто вона монтується безпосередньо на поверхню підлоги. Необхідна стійкість забезпечується за рахунок кріпильних елементів. Laguraty 2192A має горизонтальний випуск і дворежимний злив води з бачка. Підведення води до останнього є нижньою. Крім того, який змиває кільце виконано закритим з отворами по периметру. Сама чаша має полуполочку, необхідну для запобігання сплесків води:

  • назва моделі: Laguraty 2192A;
  • ціна: 4641 грн.;
  • характеристики: тип – моноблок, ширина – 350 мм, довжина – 635 мм, висота – 785 мм, матеріал – санфаянс, чаша – прямокутна, слив – механічний, обсяг змивного бачка – 3/6 л;
  • плюси: є мікроліфт, грязевідталкуючи покриття;
  • мінуси: дорогуватий.

Laguraty 8074A

Вирішивши купити унітаз з біде, зверніть увагу на ще один підлоговий прилад – Laguraty 8074A. Виробником є Китай, а розробником дизайну – Італія. Пристрій має спеціальну можливість – вбудовану раковину, змішувач при цьому входить в комплект. Крім того, цей унітаз оснащений гігієнічним душем Комбоунитаз 8074, завдяки якому проведення водних процедур стане ще більш легким і приємним. Детальніше про товар:

  • назва моделі: Laguraty 8074A;
  • ціна: 6697 грн.;
  • характеристики: ширина – 36 см, довжина – 69 см, висота – 80 см, матеріал – кераміка, чаша – овальна, слив – механічний;
  • плюси: наявність мікроліфта, вбудованого душа;
  • мінуси: висока вартість.

VIDIMA Сева Фреш E405001

Перш ніж придбати біде на унітаз або цілий прилад сумісний, ознайомтеся з популярними моделями з такою функцією. Хорошим придбанням може стати сантехнічне пристрій VIDIMA Сева Фреш E405001. З відмітних сторін виробу слід виділити низький рівень шуму і міцне сидіння, виконане з дюропластів. Товар належить до типу компакт, тобто складається з чаші і бачка, які з'єднані один з одним за допомогою кріплень:

  • назва моделі: VIDIMA Сева Фреш E405001;
  • ціна: 4093 грн.;
  • характеристики: тип – компакт, ширина – 37 см, довжина – 66 см, висота – 770 см, матеріал – фарфор, чаша – овальна, режим зливу води – 3/4,5 літра, вага – 34,5 кг;
  • плюси: є антигрязевое покриття емалі, мікроліфт;
  • мінуси: не сама доступна вартість.

Ideal STANDARD Ecco/Eurovit W705501

Чималу популярність в останні роки набули підвісні вироби з функцією біде. Якщо ви зацікавлені в недорогому придбання, то придивіться до Ideal STANDARD Ecco/Eurovit W705501. На сьогоднішній день Ecco є однією з найпоширеніших у світі ліній сантехнічної кераміки. Це результат поєднання чеського майстерності, німецької точності і французької елегантності. Названа модель з функцією біде виконана в сучасному стилі. Характеристики:

  • назва моделі: Ideal STANDARD Ecco/Eurovit W705501;
  • ціна: 1864 грн.;
  • характеристики: ширина – 36 см, глибина – 52 см, висота – 40 см, матеріал – санітарний фарфор, чаша – овальна, вага – 14,8 кг;
  • плюси: демократична вартість, компактність, є система антивсплекс;
  • мінуси: немає сидіння в комплекті.

Ideal STANDARD Connect E781701

До складу комплекту цього підлогового сантехнічного приладу входять чаша унітазу, бачок і кришка-сидіння з хромованими петлями. Система інсталяції вам не буде потрібно. Організація смывающего потоку виконана у вигляді каскадного зливу. Стилістика дизайну – сучасна. Виріб якісний, зручний і надійний. Перш ніж замовити його, ознайомтеся з технічною стороною питання:

  • назва моделі: Ideal STANDARD Connect E781701;
  • ціна: 7941 грн.;
  • характеристики: ширина – 36,5 см, довжина – 66,5 см, висота – 78 см, висота чаші – 40 см, матеріал – фарфор, сидіння з дюропластів, обсяг бачка – 3/6 л, слив – механічний, форма – овальна;
  • плюси: якість, функціональність, повний комплект;
  • є мінуси: дорожнеча.

Як вибрати унітаз з функцією біде

До основних критеріїв належать технічні параметри і матеріал виготовлення. Заздалегідь передбачте точки підключення води. Настійно рекомендується використання гарячого водопостачання. В залежності від майбутнього розташування визначитеся між підлогової, підвісний і кутовий моделлю. Це буде впливати і на спосіб підключення системи зливу.

Визначтеся між механічним і електронним способом управління. Перший варіант повинен мати систему включення напору і регулятор подачі води. В електронному аналогу передбачається кнопкове управління і кілька додаткових функцій. Серед матеріалів популярними є фарфор і більш дешевий фаянс. Ексклюзивні прилади з функцією біде виконуються з пластику, чавуну, сталі і навіть скла.

Відео

Geberit AquaClean Sela - унітаз з функцією біде

Відгуки

Аркадій, 38 роківСеред наявних унітазів з функцією біде вибір після недовгих пошуків упав на виріб Ideal STANDARD Oceane Junior W903801. Прилад з сидінням і кришкою з дюропластів обійшовся мені майже 16 тисяч рублів. Унітаз зручний, естетичний, але немає антивсплеска, що зовсім незручно. Крім того, арматура не дуже хорошої якості.
Микола, 31 рікЗамовив в одному з магазинів підвісну модель Ideal Standard Connect E781901, виконану з порцеляни і має систему антивсплекс. По всьому периметру овальної чаші є організація смывающего потоку. Стиль і дизайн прилади в цілому, непогані. До негативній стороні віднесу те, що в комплект не входить сидіння.
Ігор, 41 рікПрактично закінчивши робити ремонт у суміщеному санвузлі у себе вдома, вирішив підшукати прилад з функцією біде, т. к. площа приміщення відносно невелика. Купив компакт-варіант VitrA Grand 9764B003-1206. Виріб естетичне і надійне, але комплектуючі мають незадовільну якість. Трубка виявилася бракованою – була зіпсована різьблення.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!