Як вибрати піч-камін для дачі або заміського будинку - опис готових виробів з виробниками і цінами

Велику популярність в останні роки набула камінна піч, яку використовують не тільки для опалення приміщень, але і для того, щоб ефектно підкреслити інтер'єр. Підшукати недорогий чавунний або дров'яної варіант такого пристрою, як піч-камін, щоб опалювати заміський будинок у холодну пору року – не проблема. Виробники пропонують широкий вибір опалювальних пристроїв, багато з яких володіють сучасним дизайном.

Що таке піч-камін

Це пристрій відноситься до категорії опалювальних приладів, які в більшості випадків представлені моделями тривалого горіння. Вони відрізняються високою потужністю виділення тепла. Компанії-виробники пропонують на вибір як металеві (залізні, чавунні), так і дерев'яні пристрої. Основна їх перевага полягає в економічності, яка досягається за рахунок тліючого режиму горіння палива. Сьогодні замовити відповідний варіант у Москві, Санкт-Петербурзі або іншому місті можна в спеціалізованому інтернет-магазині з доставкою по пошті.

Печі каміни для дому

Перш ніж купити піч-камін для обігріву приміщення, ознайомтеся з принципом її дії. Опалювальна піч такого типу функціонує інакше, ніж звичайна. Після розпалювання вогню на першому етапі розорюються заслінки, завдяки чому паливо починає згоряти з великою швидкістю, швидко віддаючи одержуване тепло в приміщення. Далі проводиться друга закладка палива, після чого топка і заслінка закриваються – паливо починає тліти, довго віддаючи енергію тепла в опалювальну кімнату. Камін-піч для будинку може бути:

  • Кутовий. Така конструкція встановлюється вздовж загальної стіни залу та кухні, а сам камін розташовується в залі під кутом в 45 градусів і по розташуванню вважається кутовим.
  • Фронтальною. Монтаж цього варіанта проводиться вздовж фронтальної стіни. Установка можлива в будинку без чіткого розмежування між приміщеннями, тобто має поєднану кухню-їдальню.
  • Опалювальною піччю типу швелер. Це опалювальний пристрій монтується в основну стіну, а камін встановлюється на консоль.

Дров'яні

Печі і каміни, використовувані для опалення малих і великих приміщень, відрізняються великою різноманітністю. Серед них є як компактні пристрої, так і дуже габаритні. Перш ніж зробити покупку, зверніть увагу на піч тривалого горіння, що функціонує на дров'яному паливі. Вона не тільки наповнить будинок теплом, але і привнесе естетичний ефект. Дверцята топки можуть бути панорамними, плоскими, трапецієподібними, напівкруглими і т. п. – звертайте увагу на фото при покупці по інтернету.

У дров'яного опалювального приладу такого типу немає класичного піддувала-зольника, т. к. продуктів згоряння при використанні майже не залишається. Зате воно має отвір, через яке пічка забезпечується повітрям. Топка заправляється дровами, головне, щоб якість палива було хорошим. У процесі роботи виділяються газоподібні суміші і вогнетривкий попіл.

Чавунні

Багато сучасні опалювальні прилади такого типу виготовляються з чавуну. На відміну від масивних цегляних аналогів, такий варіант не потребує встановлення фундаментальної основи, особливому обслуговуванні і догляді. Нерідко чавунні печі-каміни комплектуються варильними поверхнями або духовими шафами. Чавун відрізняється високою теплопровідністю і при цьому з легкістю витримує різні температурні режими протягом тривалого терміну. Іншими плюсами є компактність, привабливий зовнішній вигляд і високий показник ККД, який може досягати 80-85%.

Цегляні

Плануючи замовити для обігріву великої кімнати піч з каміном з цегли, врахуйте, що за своєю конструкцією вона є єдиним блоком, який встановлюється на цілісний фундамент. Крім того, у ній передбачено загальний канал для відведення диму. Такий моноблок можна використовувати навіть для приготування їжі. Нерідко її встановлюють так, щоб варильна плита (якщо вона є) розташовувалася на кухні. В цілому, камінна піч являє собою капітальне і значне споруда, яка має більшу масу, тому її монтаж відрізняється трудомісткістю.

Рейтинг печей-камінів

Якщо вас зацікавила піч-камін для дачі на дровах, на вугіллі або якому-небудь іншому виді палива, то ознайомтеся з моделями, які користуються великою популярністю. Крім того, розгляньте якомога більше пропозицій спеціалізованих торгових точок. Деякі магазини часто проводять розпродажі і оголошують про акції, завдяки яким придбати цікаву сучасну модель можна буде зі знижкою. У продажу ви можете зустріти такі популярні варіанти:

  • Бранденбург;
  • Баварія Кутова;
  • Electrolux EFP/F-110;
  • MBS Happy;
  • Real-flame Saturn;
  • МЕТА Ангара Аква.

Піч-камін Бранденбург

Плануючи встановити піч-камін, зверніть увагу на модель Бранденбург призма з верхнім димоходом. Проста в установці і потужна піч буде довго радувати вас виглядом і теплом вогню. Ця модель має чавунних колосники, системою очищення скла та режимом економічної витрати палива. Окремо можна виділити наявність керамічних вставок під мармур на бічних панелях. Пристрій виконаний з конструкційної сталі високої якості. Докладний опис:

  • назва моделі: Бранденбург призма;
  • ціна: 27260 рублів;
  • характеристики: об'єм опалювального приміщення – до 150 м3, габарити – 710x950x550 мм, маса – 150 кг, паливо – дрова, теплова потужність – 12 кВт, діаметр димоходу – 150 мм;
  • плюси: потужність, зручність у використанні, розміри;
  • мінуси: немає варильної плити для приготування їжі.

Екокамін Баварія Кутова

На сучасному російському ринку можна знайти непоганий варіант экокамина – Баварія Кутова. Коштує ця модель більш дешево порівняно з попередньою, але при цьому має дещо меншу потужність. Конструкція володіє привабливим зовнішнім дизайном, завдяки чому її можна вписати практично в будь-який інтер'єр. Топка виконана із сталі, обладнана колосником з чавуну і викладена шамотною цеглою. Товщина сталі контуру становить 3 мм. Приміщення прогрівається швидко, завдяки системі конвекційного обігріву та ефективної тепловіддачі. Характеристики:

  • назва моделі: Екокамін Баварія Кутова;
  • ціна: 18990 рублів;
  • характеристики: розміри – 65x85x52, вага – 125 кг, діаметр димоходу – 12 см, потужність – 9 кВт, ККД – 78%, паливо – дрова;
  • плюси: швидко прогріває кімнату, прийнятна вартість, є варильна панель, ящик для попелу;
  • мінуси: невеликий топливник, незручно закладати дрова.

Electrolux EFP/F-110

Непоганим придбанням і чудовою прикрасою інтер'єру, завдяки класичному дизайну, стане електрична камінна піч Electrolux EFP/F-110. Установка цієї моделі здійснюється напольно. Пристрій володіє декоративними кованими гратами і реалістичною імітацією полум'я. Всі елементи картинки, до яких відносяться дрова, вугілля, вогонь – розфарбовані вручну. Для більшої реалістичності імітації вогню, описане пристрій володіє регулюванням яскравості полум'я. Про характеристики:

  • назва моделі: Electrolux EFP/F-110;
  • ціна: 8300 рублів;
  • характеристики: розміри – 54x41,5x28 см, потужність – 1,8 кВт, матеріал корпусу – сталь, вага – 11,4 кг, є термостат;
  • плюси: прийнятна вартість, ефект живого вогню, три режими роботи (900Вт, 1800Вт, без нагрівання);
  • мінуси: мала потужність.

MBS Happy

Печі-каміни в останні роки стають все більш популярними. Серед наявного розмаїття хорошим варіантом для опалення приміщень заміського будинку або дачі і прикраси може стати MBS Happy. Ця піч відноситься до типу каркасних. Вона виготовлена з чавуну і високоякісної кованої сталі. Верхня кришка, зольник, колосник і дверцята топки покриті матовою термостійкою фарбою. Емальоване покриття забезпечує тривалий експлуатаційний термін і відповідає за естетичність. Перед покупкою ознайомтесь з характеристиками:

  • назва моделі: MBS Happy;
  • ціна: 14691 рубль;
  • характеристики: розміри – 70x40x40 см, паливо – деревне, потужність – 6 кВт, опалювальний об'єм – до 120 м3, вага – 48 кг;
  • плюси: естетичність, відмінна якість, є ящик для золи;
  • мінуси: довжина полін не повинна перевищувати 30 див.

Real-flame Saturn

Вирішивши віддати перевагу підлогового електричного варіанту печі-каміна, придивіться до Real-flame Saturn. Ця модель являє собою окремо стоїть піч з корпусом, що має чорний колір. Класичне оформлення з імітацією чавуну з кованими прикрасами – ідеальний варіант для тих, хто женеться за оригінальністю і індивідуальністю. Всередині вогнища знаходиться комплект ламп, які створюють цілком реалістичний ефект справжнього полум'я й горіння вугілля. Опис:

  • назва моделі: Real-flame Saturn;
  • ціна: 4611 грн.;
  • характеристики: розміри – 60x51x31 см, матеріал корпусу – сталь, потужність – 2 кВт;
  • плюси: ефект полум'я Optiflame, 2 режими обігріву;
  • мінуси: мала потужність.

МЕТА Ангара Аква

Теплообмінник цього пристрою виконаний із сталі високої якості, товщина якої складає 5 мм. Він сконструйований так, що забезпечує ефективний і швидкий нагрів теплоносія. Якщо піч підключена до опалювальної системи, але при цьому не заповнена водою, то топити її не можна – це призведе до пошкодження елементів системи опалення. Максимальна площа, яка опалюється водяним контуром, досягає 230 м3 – це без урахування опалення конвекційним теплом. Перш ніж зробити покупу, уважно ознайомтеся з нею:

  • назва моделі: МЕТА Ангара Аква;
  • ціна: 32750 рю;
  • характеристики: водяний контур, розміри – 104x75x49 см, матеріал корпусу – сталь, потужність – 13 кВт, паливо – деревне, діаметр димоходу – 15 см, вага – 150 кг;
  • плюси: потужність, є ящик для золи, відсік для зберігання дров, ніша для розігріву їжі;
  • мінуси: висока вартість, велика вага.

Як вибрати піч-камін

Зверніть увагу на потужність пристрою. Щоб вибрати оптимальний за цим критерієм варіант камінної печі, необхідно виходити з розрахунку: 1 кВт потужності на 10 м2 площі, яку необхідно опалювати при середній висоті стелі – 2,5 м. Небажано купувати пристрій з недостатньою потужністю, так і з зайвою. У першому випадку пічку доведеться переводити на максимальний режим роботи і тривало експлуатувати, поки повітря в кімнаті не прогріється. У результаті може статися перегрів пристрої, що спричинить за собою ряд неприємних наслідків.

Визначтеся між чавунного і сталевого моделлю. Пристрій першого типу має більш високу теплопровідність, але нагрівається трохи довше. Для швидкого прогріву кімнати перевагу краще віддати камінної печі з листової сталі. Такий пристрій нагрівається практично моментально, однак остигає на порядок швидше чавунного «побратима». При покупці моделі з чавуну, зверніть увагу на щільність і масу матеріалу.

При покупці поцікавтеся видом палива, яке підійде для зацікавила моделі – вибирайте те, що доступніше для вас. Зверніть увагу на дизайн – вибір залежить від ваших особистих переваг. Дізнайтеся, оснащена конкретна модель системою тривалого горіння, за рахунок якої вона могла б функціонувати до 6-8 годин при одній закладці палива. Дізнайтеся все про облицювання. Печі, які облицьовані каменем (наприклад, талькохлоритом) або керамікою, прогріваються довше, але продовжують випромінювати тепло навіть у випадку, якщо вогонь у пристрої згасне.

Відео

Піч-камін Invicta Bradford, Чавунна піч-камін Бредфорд

Відгуки

Анастасія, 30 роківВирішили з чоловіком придбати камінну піч для дачі, т. к. нерідко приїжджаємо і залишаємося там на кілька днів в осінній час, коли стає вже прохолодно. Купили Мета Ангара-12 Аква. Сподобався зовнішній вигляд, габарити, наявність зольника і водяного контуру. Істотними мінусами є велика вага пристрою і дуже висока вартість.
Ігор, 42 рокиПройшовся по кільком спеціалізованим магазинам і після недовгих обмірковувань віддав перевагу экокамину Баварія. Пристрій швидко розігрівається, що радує. Ще виділю гарна якість, економічність, простоту установки. Правда, зроблене придбання має вузьку топку, що незручно. Крім того, коптяться скла.
Руслан, 29 роківДля опалення заміського будинку і естетичного задоволення замовив по інтернету Ferlux Lawa. З переваг цієї моделі виділю стильність, продуктивність, хороша якість, компактність та наявність варильної поверхні. Недолік в тому, що піч розігрівається повільно. Крім того, вона вимагає частого обслуговування.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!