Як позбутися від щурів назавжди

Гризуни – це рознощики більше 70 видів небезпечних для людини хвороб. Вони легко можуть оселитися серед людей, особливо якщо для цього створені умови: діри в стінах, антисанітарія. Враховуючи, що щури плодяться з великою швидкістю, стає ясно, чому актуальна задача швидкого позбавлення від шкідників.

Чим небезпечні щури

Якщо популяція щурів мешкає в смітнику, підвалі, під'їзді, курнику або сараї, то мешканці будинку чують, як вони тупотять, пищать, влазять у житлове приміщення через унітаз. Однак це не все. Ці ссавці можуть заразити людину через продукти такими хворобами, як ієрсиніоз, туляремія, лептоспіроз та іншими. Ще чим небезпечні щури? Гризуни переносять на собі паразитів, які є збудниками інфекційних захворювань. Найбільш небезпечні для людини коричневі і чорні екземпляри, адже вони були розповсюджувачами чуми та тифу в середні століття.

Чого бояться

Деякі люди вважають, що гризуни не бояться нічого, але це не так. Щури чутливі до запахів, тому неприємний аромат може відлякати їх. Для позбавлення від ссавців в нежитловому приміщенні можна використовувати гас, машинне масло, горілі гуму, обпалену шерсть, нафталін. Зрозуміло, що для житлової кімнати такий варіант не підходить. У місцях, де не можна застосувати отрути або неприємні запахи, відмінно працює ультразвукове засіб від щурів. Принцип роботи пристрою – поширення звукових хвиль, що негативно позначаються на ЦНС дрібних і великих гризунів.

Як ловити щурів

Боротися з мишами і щурами можна за допомогою механічних пасток, які треба встановлювати вздовж стін, де пересуваються гризуни. Полювання на шкідників не буде результативною, якщо ловити їх далеко від гнізда. Як ловити щурів і мишей, якщо невідомо місце їх проживання? Визначити шкідника легко по купках посліду або слідами зіпсованих речей. Встановити крысоловку слід подалі від шляхів переміщення домочадців, сховавши пастку за великими предметами. Принцип дії капкана: рама, яка знаходиться під пружиною, при знятій приманці (сир, м'ясо) ламає гризуну шию.

Чим труїти

У випадку, якщо ви не знаєте, як позбавитися від гризунів самостійно, найлегший спосіб їх вигнати – викликати санепідемстанцію. Професійні співробітники проведуть у всіх приміщеннях дератизацію, використовуючи отрутохімікати. Більш простий спосіб – це ефективна отрута від щурів, яку можна купувати в магазині вже в готовому вигляді або робити самостійно. Хімічні препарати діляться на дві групи: щурячу отруту миттєвого або пролонгованої дії. У першому варіанті шкідники гинуть швидко, у другому – піддаються повільному знищення.

Як позбутися від щурів в приватному будинку

Нерідко щури заводяться на ділянці, обживаються в сараї, свинарнику або курнику, крадуть курячі яйця та інші продукти харчування. Зловити популяцію допоможуть домашні тварини: кішки, собаки (фокстер'єр, такса). Щури розумні тварини, тому, спостерігаючи, як родичів по одному знищують, швидко покинуть приватний будинок. Боротьба з щурами в приватному будинку буде ефективною, якщо завести змію.

Гризуни бояться плазунів, адже в природі вони є здобиччю. Це природне протистояння допомагає боротися з шкідниками. Не обов'язково, щоб змія повзала по дому. Потрібно лише поставити посередині кімнати тераріум, який буде відлякувати непрошених «сусідів». Найефективніший метод вапна гризунів – тримати житло чистим, а продукти в холодильнику або в недосяжною зоні.

В курнику

Якщо шкідники виявлені в курнику, то витравити їх отрутами не вийде. Як вивести щурів з такого приміщення? Знищити гризунів і не нашкодити курям допоможуть трави: висушена м'ята перцева або гілочки бузини. Можна використовувати пучок свіжих рослин або шматочок тканини, змочений їх ефірним маслом. Багато людей стверджують, що такий сеанс ароматерапії допомагає швидко позбутися від щурів в курнику.

В квартирі

Поява хвостатих шкідників-ссавців в квартирі – це шок для господарів, особливо, якщо вона розташована на верхніх поверхах багатоповерхівки. Багато хто навіть не знають, як вбити щура, адже вона винахідлива і може взагалі не показується на очі людині. Запідозрити наявність шкідника можна по неприємному запаху, екскрементів у вигляді кульок, писку, скрежету, уривків папірців, дірки в стіні.

Позбутися від щурів в квартирі з допомогою отрути – не найвдаліший варіант, адже гризун з'їсть отруту, а потім помре де-небудь в перекритті, після чого неприємний запах на довгі місяці забезпечений. Захистити квартиру від непрошених гостей можна кількома способами:

  • розставити уздовж стін і прив'язати до батарей крысоловки;
  • нанести на шматок картону клей і розставити в місцях проникнення, щоб гризун надійно на картонці зафіксувався;
  • купити прилад з ультразвуком;
  • закрити дірки за допомогою потовченого скла, бетонної суміші і листів заліза.

У сараї

З нежитлового приміщення гризунів вивести легше. Позбутися від щурів в сараї можна за старим народним рецептом: розсипати по підлозі золу. Речовина подразнює шкіру шкідників, тому перебування в приміщенні стане для них нестерпним. Ефективні і пастки на основі клейкої стрічки. Ще один спосіб – поставити посередині сараю глибокий таз з водою. Тварина, коли захоче втамувати спрагу, обов'язково потоне.

В погребі

Назавжди прогнати шкідників з льоху – це створити для них максимально несприятливі умови. Для цього необхідно позбавити їх їжі, щоб припинилося активне розмноження. Для початку двері льоху потрібно оббити металевими листами, отвори труб закрити, а вентиляційні люки закрити сіткою. Позбутися від щурів у погребі можна за допомогою механічних (саморобні пастки) або хімічних методів. Фахівці стверджують, що другі – більш ефективні. До них відноситься застосування отрут, які випускаються в розчинах, аерозолях, порошках, отруєних зернах.

В гаражі

Вигнати з гаража хвостатих гризунів можна будь-яким з перерахованих вище способів. Однак слід пам'ятати, що пацюк – дуже хитра тварина. Щоб боротьба з нею увінчалася успіхом, потрібно діяти за певними правилами. Швидкий спосіб позбутися від щурів в гаражі – закрити всі можливі дірки для їх проникнення, стежити, щоб після заходу сонця вікна і двері були зачинені. Не слід зберігати в гаражі продукти і залишати там брудний посуд. Приміщення час від часу треба обробляти для профілактики розчином хлорного вапна.

Як позбутися від щурів народними засобами

Боротися з гризунами можна і за допомогою старовинних, але дієвих рецептів. Як зловити щура в домашніх умовах народними методами? Найпоширеніший метод – суміш гіпсу і борошна (1:1), яку залишити біля ємності з водою. Тварина споживає частування, а потім буде пити воду. Гіпс всередині ссавця застигне, що згубно вплине на його внутрішні органи.

Народні засоби від щурів застосовують, якщо неприпустимо застосування хімічних препаратів. Ще один дієвий метод цькування гризунів, який застосовували з давніх часів: потрібно подрібнити хліб, дрібно нарізати винну пробку і додати нерафіновану соняшникову олію. Приманку слід розставити по кутах і уздовж стін. З'їдять шкідники запропоноване ласощі і загинуть від нетравлення шлунка.

Дізнайтеся, як позбутися мишей.

Відео

Як позбутися від щурів і мишей?

Відгуки

Костянтин, 38 роківПісля хімічної обробки в сусідній їдальні, у мене оселилися щури. Почала пропадати картопля з сараю, потім на кухні сміття з помийного відра збирав, але коли побачив дірку в кухонному гарнітурі, моєму терпінню настав кінець. Купив свинячу щетину, натер її м'ясом для запаху і розклав у місцях перебування гризунів – через тиждень їх вже не було.
Марія, 21 рікКоли жила на квартирі, побачила велику щура на сміттєвому відрі – репетувала так, що збіглися всі сусіди. Один чоловік дав мені таблетки «Цунамі». В інструкції було написано, що вони провокують внутрішня кровотеча. Я розклала отруту біля сміттєвого відра, а вже через два дні побачила щурика мертвою. Шкода тварина, але що робити.
Катерина Львівна, 69 роківОсновна причина появи будинку гризунів – антисанітарія. Коли у моєї сусідки завелися щури, вони стали і до мене заглядати. Вивела я їх швидко засобом під назвою «смерть щурам №1». Тварини поїдали приманку у вигляді тістоподібної маси і швидко гинули. Єдиний мінус – доводилося шукати сдохнувшие трупики, щоб не смерділи.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!