Засоби від тарганів: як позбутися від комах назавжди

Є кілька ефективних промислових і народних засобів, використовуючи які ви зможете перевірити на практиці, як зовсім позбутися від тарганів в домашніх умовах, назавжди прогнати їх з квартири. Війна з непроханими вусатими гостями повинна початися відразу ж після їх виявлення. Використовуйте проти паразитів перевірені десятиліттями народні рецепти або ж озброюйтесь сучасними препаратами.

Від чого з'являються таргани

Якщо у вас з'явилися непрохані сусіди – руде або чорні представники тараканьего світу, боротьбу з цими паразитами потрібно затівати найближчим часом. Від чого з'являються таргани в приватних будинках, багатоповерхівках, гуртожитках? Причин, за якими комахи можуть завестися будинку, може бути кілька:

  1. Доступ до їжі. Крихта, що залишилася на підлозі від бутерброда, або залишки їжі в мисці домашньої тварини – це знатне частування для вусатих гостей. Антисанітарія ускладнює процес боротьби з особинами. Коли у вільному доступі не буде джерел їжі крім отрути, їм доведеться пригоститися отруйним складом, а ви зможете позбутися від них.
  2. Велика кількість води. Як і кожній живій істоті, цим представникам комахи світу для життя потрібна вода. Краплі навколо раковини, душової кабіни, на вимитого посуду – джерело життя для них. Ретельно витирайте вологу, щоб попередити появу непроханих гостей будинку і винищити їх швидше, якщо вони вже потрапили до вас.
  3. Шляхи проникнення ззовні. Тріщини, щілини у підлогах і стінах – відкриті двері для проникнення комах. Знизити ймовірність їх потрапляння і організувати захист свого житла ви зможете, ретельно зачинивши всі лазівки, які зможете побачити.

Чого бояться таргани

Щоб знати, як змусити комах залишити своє житло, краще познайомитися з ними ближче. Хоча про живучість цих комах складаються легенди, є деякі чинники, яких вони бояться і старанно уникають. Для них нестерпно наступне:

  • занадто низька і висока температура;
  • борна кислота;
  • певні хімічні та природні запахи (гас, кедр, нашатир, евкаліпт та інші).

Боротьба з тарганами

Виводити особин потрібно починати одразу після виявлення ознак їх проживання в будинку: вони швидко розмножуються і без надійного засобу заполонять житло. Боротьба з тарганами буде ефективною при комплексному підході. Дотримуйтесь чистоту, прибирайте джерела води і використовуйте препарати або народні методики, щоб позбутися від них. Якщо комашки є не тільки у вас, але і по сусідству, то морити їх потрібно спільно. Коли особини оселилися і в підвалі, доведеться покликати спеціалізовану службу для дезінсекції приміщення.

Способи боротьби з тарганами

Існує кілька способів знищити вусатих ворогів. Відставте відразу як метод протистояння комах, тапочки: знайти і знищити кожну особину неможливо. Діяти виключно дотриманням чистоти в будинку – теж не вихід, ці представники тваринного світу зможуть цілий місяць обходитися без їжі. Дієвими вважаються такі методи боротьби з тарганами:

  • народні засоби;
  • хімічні препарати;
  • ультразвук;
  • ефірні масла.

Сучасні засоби від тарганів

Потужний спосіб перемогти комах – купити хімічні препарати від тарганів. При виборі цього методу виведення слід проявити максимальну обережність. Хімія небезпечна не тільки для непроханих відвідувачів, але і для законних мешканців квартири. Промислові препарати – це найкращі засоби від тарганів, але не самі безпечні. Сучасні виробники пропонують використовувати наступні форми отрути, щоб вбивати і відлякувати вусатих ворогів:

  • гель (Глобал);
  • порошок (Боракс);
  • крейду (Машенька);
  • олівець (Титанік);
  • спрей (Барон);
  • паста (Дуплет);
  • будиночки, в яких особини прилипають до стінок і не можуть вибратися назовні;
  • пастки з отрутою.

Народні засоби від тарганів

У всякому разі хімічні способи позбавлення від комах можна використовувати із-за небезпеки для домочадців або нестачі фінансів. Існують народні засоби боротьби з тарганами, які за десятиліття свою ефективність. Важливо запастися терпінням, не чекайте миттєвого результату. Часто рецепти, якими можна отруїти комах, містять:

  • нашатирний спирт;
  • оцет;
  • буру;
  • ефірні масла;
  • борну кислоту;
  • гас.

Як позбутися від тарганів у квартирі

Якщо вирішили самостійно виробити план, як позбутися від комах в квартирі за допомогою хімічних препаратів або народними способами, почніть діяти з наступних заходів:

  • проведіть ретельну прибирання;
  • на час приберіть з житла домашніх вихованців;
  • всі ємності з водою приберіть або ретельно закрийте;
  • накрийте унітаз кришкою;
  • продукти упакуйте у герметичні пакети;
  • відро з сміттям накрийте щільною кришкою;
  • тіла особин викидайте і змити в унітаз щодня.

Від рудих тарганів

В природі живе не один десяток тарганів різновидів. Частіше за інших з'являються в людському житло руді особини – прусаки. Для їх існування потрібні комфортна температура та волога. Позбутися від рудих тарганів складно, адже їх витривалість вражає. Вони можуть проводити без їжі 30 днів, а без води – 7. Щоб вапна прусаків, потрібно придбати потужні хімічні препарати або скористатися перевіреними народними рецептами.

Від чорних тарганів

Чорні представники тараканьего світу не такі живучі, як їх руді побратими, тому позбутися від чорних тарганів трохи простіше. Діяти слід тими ж методами: обмежити можливість їсти і пити, підключити препарати з магазину або самостійно приготувати отруйна засіб. Всі методи боротьби з рудими особинами ефективно справляються з їх чорними родичами. Якщо відомі вам способи не допомагають, довірте їх знищення професійним дезинсекторам.

Чим витравити тарганів у квартирі

Щоб особини почали гинути, використовуйте максимально сильні препарати, але при цьому забезпечте своїх домочадців і тварин. Самий універсальний спосіб витравити комах в квартирі – застосувати інсектициди в будь-якій доступній формі (гелі, аерозолі, порошки). Проводити обробку можна взимку і влітку, головне – дотримуватись заходів безпеки і дотримуватися інструкції виробника.

Як вигнати тарганів з квартири

Найпростіший спосіб справитися з вусатими комахами – нашатирний спирт. Змішайте 2 чайні ложки рідини з відром води і ретельно мийте підлогу. Цей запах неприємний для них і допоможе їх вигнати. Така міра не надто ефективна, тому краще використовувати її в комплексі з іншими засобами, наприклад, з гелем або кульками з борною кислотою.

Як вивести тарганів в домашніх умовах швидко

Щоб за короткий час позбутися від проблеми, варто застосувати в боротьбі кілька способів. Комплексний підхід допоможе прискорити процес знищення особин. Обов'язково дотримувати правила гігієни приміщення. Щоб позбутися від тарганів в домашніх умовах швидко, скористайтесь ефективним спреєм. Обробіть квартиру і залиште її на 5-6 годин. Після повернення знищіть загиблих особин. Швидкодіючий засіб не допоможе від яєць, які неодмінно скоро вилупляться, тому додатково обробіть квартиру гелем або порошком.

Як позбутися від тарганів за допомогою борної кислоти

Часто вживане, дієвий і ефективний засіб від тарганів – це борна кислота. Коли потрібно позбутися від тарганів за допомогою борної кислоти, вибирайте один з таких рецептів:

  1. До звареному круто яєчного жовтка додайте трохи картопляного пюре. Приплюсуйте до «частування» 40 р розглянутої кислоти. З отриманої маси скачайте кульки і розмістіть їх рівномірно по квартирі.
  2. Розмішайте борну кислоту у воді, поставте поїлку близько раковини. Повністю виключіть інші джерела води, щоб особини не мали можливість задовольнити свою потребу іншим способом.
  3. З'єднайте борошно, цукор і кислоту в рівних частинах. Додайте трохи води і розмішайте. З тіста зліпити кульки і розкладіть їх по дому.

Електронний засіб від тарганів у квартирі

Ще один відомий спосіб, як вам позбутися від тарганів – електронні відлякувачі.На сьогодні електронний засіб від тарганів у квартирі ще не витіснило інші методи протистояння комах, але прилади активно продаються. Всі пристосування, які вставляються в розетку і допомагають позбавитися від вусатих комах, можна розділити на два типу:

  • ультразвукові – потужний ультразвуковий сигнал відлякує комах;
  • електромагнітні – створюється електромагнітне поле, в якому особини не можуть знаходитися.

Ефірні масла від тарганів

Комахи не люблять деяких запахів. Вони їх не вбивають, а лише відлякують, тому ефірні олії використовують у комплексі з отравами. Щоб надати вплив на непроханих гостей, розведіть у склянці води кілька крапель олії і протріть місця, в яких вони з'являються. Розбавлені ароматні краплі можна розподілити по стінах і підлозі за допомогою пульверизатора. Кілька крапель олії, закапанных за плінтус, в щілини, за кухонний стіл, під мікрохвильовку допоможуть швидше розпрощатися з комахами. Тарганячі особини не люблять наступні олії:

  • гераневое;
  • м'ятна;
  • мелісова;
  • евкаліптова;
  • кедрове;
  • лимонне.

Як боротися з тарганами на кухні

Кухня – ідеальне середовище для проживання комах. Велика кількість їжі і води, затишні куточки – справжній тараканий рай! Боротися з тарганами на кухні почніть з дотримання чистоти і використання пасток. З їх допомогою ви зможете оцінити ступінь зараження приміщення. При необхідності скористайтеся одним з хімічних або народних засобів. Після того, як популяція була знищена, слід періодично проводити моніторинг за допомогою пасток.

Відео: як знищити тарганів у квартирі назавжди

Як позбутися від тарганів в домашніх умовах НАЗАВЖДИ

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!