Народні засоби від глистів для дітей - огляд кращих рецептів для боротьби з гельмінтами в домашніх умовах

Гельмінтоз (ураження організму гельмінтами) – одна з найбільш частих патологій. Народні засоби від глистів у дітей допомагають знищити паразитів і видалити продукти їх життєдіяльності з організму. Рецепти цілющих зіль можуть мати протипоказання для застосування та побічні дії.

Як вивести глисти у дитини народними засобами

Перш ніж вибрати лікування глистів народними засобами в домашніх умовах, необхідно розібратися в правилах їх використання. Одночасне застосування зілля з антигельмінтними медикаментами допоможе швидко позбутися від паразитів. При використанні народних засобів від глистів для дітей дотримуйтеся наступних рекомендацій:

  1. Використовуйте пекучі і гіркі продукти: імбир, хміль, часник. Ці інгредієнти підвищують температуру тіла і містять велику кількість ефірних масел, гіркот, антиоксидантів.
  2. Клізми, настойки і відвари застосовуйте курсом не менше двох тижнів. При необхідності, лікування можна продовжити або повторити.
  3. Перед використанням лікувальної клізми звільнити кишечник від калових мас з допомогою очисної. Можна застосовувати проносні засоби (наприклад, гліцеринові свічки).
  4. Не завершуйте лікування, оскільки більшість народних засобів має накопичувальний ефект.
  5. Дотримуйтесь зазначену рецептуру і дозування, тому що деякі інгредієнти в великих кількостях можуть викликати алергічні реакції.

Народні засоби від глистів для дітей будуть більш дієвими при дотриманні визначеної послідовності лікування. Проводите терапію в кілька етапів:

  1. Підготовка. Протягом 2-4 діб за півгодини до прийому їжі давайте дитині гарбузова олія (по 1 ч. л.).
  2. Лікування. На цьому етапі використовувати один або кілька народних методів.
  3. Відновлення. Після основного лікування 2-3 дні давайте дитині трав'яні чаї з ромашки, липових квіток, полину.

Під час терапії гельмінтозу народними засобами простежте, щоб дитина дотримувався дієти: обмежте солодке, борошняне, смажене, молочні продукти. Додайте в раціон більше каш, нежирний м'ясний бульйон, свіжовичавлені соки (буряковий, морквяний, апельсиновий, гранатовий), цитрусові фрукти. Частіше міняйте постільну і натільну білизну, ретельно його пропрасовуйте, мийте посуд гарячою водою.

Мед

Цей продукт у шлунково-кишковому тракті утворює середовище, несприятливе для гельмінтів. Антиоксиданти, що містяться в меді, порушують метаболізм глистів, паралізують і викликають їх загибель. Продукт сприяє нейтралізації і виведення з організму отруйних продуктів життєдіяльності черв'яків і їх останків. Мед слід застосовувати так:

  • Змішайте теплу кип'ячену воду (0,5 л) та натуральний мед (1 ст. л.). Додайте 5-7 очищених гарбузового насіння, перемішайте. Залиште суміш на 8-10 годин в прохолодному місці. Вживати засіб слід до їжі по 2 ст. л.
  • Змішайте 20 г крохмалю, 1 ч. л. меду і 2-3 краплі спиртової настоянки йоду. Давайте дитині засіб протягом дня до їжі по половині чайної ложки.
  • Змішайте варений буряк (невеликий плід, нашатковану на дрібній тертці), мед (2 ст. л.) і касторове масло (1 ст. л.). Приймати ліки потрібно на ніч, по 1 ч. л., як мінімум через 3 години після останнього вживання їжі.

Гарбузове насіння

Завдяки великій кількості речовини кукурбитацина у складі, насіння гарбуза володіють сильними антигельмінтними властивостями. Дітям старше 3 років від глистів рекомендується давати по 15 г насіння з 1 ст. л. меду щодня протягом тижня. Лікування паразитів у малюків молодшого віку можна проводити за допомогою відвару:

  1. 3 ст. л. подрібнених гарбузового насіння залийте 1 л чистої води.
  2. Прокип'ятіть напій 5-7 хвилин і, накривши кришкою, настоюйте 3 години.
  3. Давайте дитині по 1 ч. л. кошти вранці за півгодини до першого годування.

НАСІННЯ ГАРБУЗА ВІД ГЛИСТІВ РЕЦЕПТ ЯК ПРИЙМАТИ ДОРОСЛИМ І ДІТЯМ

Рослинна олія

Нерафінована соняшникова або оливкова олія можна застосовувати від глистів з перших місяців життя немовляти. Воно не викликає побічних ефектів і алергії. Візьміть невеликий ватний тампон, змочіть його в підігрітому маслі і введіть дитині в задній прохід на 30-40 хвилин. Повторюйте процедуру цілий місяць, щодня перед сном. Одночасно застосовуйте протигельмінтні лікарські засоби. Крім оливкової та соняшникової можна використовувати лляне, конопляне, обліпихова, виноградне, абрикосове або кедрове олії.

Часник

Сирий часник містить аліцин, згубно діє на гельмінтів. У цьому пряному овоче також є кремній, ефірні масла і антиоксиданти. Для профілактики і лікування гельмінтозів дітям слід давати підлогу невеликого зубки з чорним житнім хлібом. Часник рекомендується додавати при приготуванні м'ясних страв для їх знезараження. З обережністю давайте цей овоч в сирому вигляді малюкам віком 3-5 років. Застосовувати часник при гельмінтозі можна так:

  1. Невеликий лимон подрібніть в блендері разом з цедрою і 5-6 очищеними зубчиками часнику.
  2. Додайте до отриманої суміші 3 ст. л. меду.
  3. Влийте склянку окропу, залиште суміш на ніч в холодильнику, потім процідіть через сито.
  4. Давайте дитині перед сном по 1 ст. л. настою протягом 2 тижнів.

Часник з молоком від глистів. Перевірений засіб від паразитів

Полин гіркий

Рослина містить безліч мікроелементів, ефірних масел, лактонів, які ефективно очищають організм від паразитів. Гіркий полин при гельмінтозі, як правило, застосовується у вигляді спиртової настоянки:

  1. Висушену і подрібнену рослину в кількості 3 ст. л. залийте 100 мл горілки. Наполягайте розчин тиждень.
  2. Процідіть настоянку.
  3. 2 тижні (щодня) кожні 3 години давайте дитині по 3 краплі кошти, розведені в окропі.

Хміль

Від паразитів застосовують сухі шишки хмелю. Вони містять смоли, ефірні масла і дубильні речовини, завдяки чому мають бактерицидну, протизапальну і антиалергічну дію. Для позбавлення від глистів використовуйте такі рецепти:

  1. Кілька шишок хмелю помістіть в скляну банку, додайте подрібнені волоські горіхи (20 г) і залийте 100 мл меду. Наполягайте суміш під закритою кришкою на 2 тижні. Зілля потрібно приймати вранці і ввечері по 1 ч. л.
  2. Сухі шишки хмелю (3-4 шт.) залийте склянкою коньяку і, щільно закривши кришкою, залиште на тиждень у темному місці. Настоянку по 5-10 крапель додавайте дитині в чай.

Ріпчаста цибуля

Сирої ріпчасту цибулю містить багато антиоксидантів, ефірних масел, що згубно діють на гельмінтів. Народні засоби від глистів для дітей, приготовані на основі цього овоча не рекомендується давати малюкам до 3 років, страждаючим захворюваннями шлунка або кишечника. Застосовуйте ріпчаста цибуля від глистів так:

  1. Одну велику цибулину натерти на дрібній тертці, покладіть в стакан.
  2. Залийте масу окропом кімнатної температури, перемішайте і залиште настоюватися 10-12 годин.
  3. Приймати засіб необхідно вранці натщесерце по 1 ч. л. щодня. Курс – 10 днів.

Цибуля від паразитів. Очищення організму

Пижмо

До складу цієї рослини входить токсична речовина туйон, яке парализующе діє на паразитів. Від черв'яків у народній медицині застосовують насіння і квітки пижма, на основі яких готують настойки, відвари і настої. Рослина містить багато органічних кислот, антиоксидантів. Пижмо допомагає усунути запалення, спазми шлунка. Лікування паразитів у дітей передбачає застосування таких народних засобів на її основі:

  • Змішайте по 20 г сухих суцвіть пижма і насіння кропу. Залийте 100 мл горілки або іншого міцного алкоголю. Наполягайте протягом тижня в скляному посуді. Процідіть і давайте дитині по 3-5 крапель настоянки, розведеної в 100 мл окропу.
  • Змішайте квітки ромашки і пижми (по 1 ст. л.). Залийте гарячою водою (300 мл) і заварюйте 30 хвилин, процідіть. Засіб потрібно вживати по півсклянки натщесерце 2 рази на добу.

Клізми

Ефективний засіб від глистів для дітей при гельмінтозі нижніх відділів товстої кишки – клізми. При проведенні очищення таким способом велика частина паразитів з організму вимивається. Клізму рекомендується проводити в 3-4 прийоми. Для більшої ефективності очищення кишечника краще поєднувати з прийомом противогельминтных медикаментів. Клізму дітям слід проводити в положенні лежачи на боці. Послідовність дій така:

  1. Наконечник спринцівки для клізм змастіть вазеліном, рослинним маслом або будь-яким жирним кремом без запаху.
  2. Видаліть з спринцівки повітря і наберіть лікувальний розчин.
  3. Акуратно введіть наконечник у задній прохід, повільно влийте розчин.
  4. Дайте дитині полежати 10-15 хвилин, поки засіб подіє.
  5. Очищення слід проводити вранці щодня, курс процедур розрахований на 10 днів.

Перед введенням наконечника в задній прохід прослідкуйте, щоб пластик був гладким, т. к. шви або задирки можуть травмувати шкіру. Проконсультуйтеся з лікарем щодо прийому пробіотиків на час курсу клізм: лікувальний розчин вимиває корисну мікрофлору кишечника, що може спровокувати розлад травлення. Для проведення клізм від гельмінтів застосовують такі засоби:

  1. Водний розчин соку часнику. Очистіть 2 невеликих зубчики часнику, натріть на тертці. За допомогою марлі відіжміть 1 ч. л. соку. Змішайте його зі склянкою теплого окропу.
  2. Масляна суміш часнику, цибулі і соку лимона. Візьміть 2 зубчики часнику і 2 маленькі цибулини. Помістіть їх в скляну ємність, залийте рослинним маслом (1 ст.). На 2-3 дні залиште в темному місці. Процідивши суміш, додайте туди 2 ст. л. соку лимона. Для клізм використовуйте не більше 30-40 мл розчину.
  3. Водний розчин березового дьогтю. Кілька крапель речовини розчиніть в склянці гарячої води. Остудіть до кімнатної температури.

★Содова клізма від ГЛИСТІВ. Як проводиться ЧИСТКА КИШЕЧНИКА від паразитів СОДОЮ.

Профілактика глистів у дітей народними засобами

Рецепти народної медицини дієві не тільки для усунення гельмінтозів, але і для їх профілактики. Запобігти появі паразитів допоможуть такі способи:

  1. Протягом тижня щодня вранці до прийому їжі, давайте дитині 100 мл морквяного соку.
  2. 30-40 г очищених і подрібнених гарбузового насіння залийте кип'яченою водою (0,5 склянки), додайте трохи меду. Давайте дитині по чайній ложці суміші протягом дня (кожні 2-3 години) протягом 10-12 діб.
  3. 1-2 невеликі цибулини очистіть і подрібніть. Залийте склянкою теплої води, залиште на ніч. Давайте дитині натще по 1 ст. л. настою протягом тижня.

Відео

Лікування глистів у дорослих і дітей. Народні засоби для очищення організму від паразитів.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!