Цамакс для собак: інструкція та відгуки

Грамотне застосування Цамакса здатне швидко усунути шлункові захворювання, наслідки отруєнь, пошкодження і багато інші болючі для тваринного явища. Препарат випускається в двох формах: добавка і присипка, кожна з яких має індивідуальний список показань.

Показання та протипоказання до застосування

Цамакс представлений двома форматами: присипкою для шкіри і харчовою добавкою до корму. Залежно від цього відрізняються їхні показання і протипоказання:

Добавка

Антисептична присипка

Свідчення

  • діарея, ентерит, інші неінфекційні захворювання шлунково-кишкового тракту;
  • інтоксикація печінки, нирок;
  • порушення мінерального обміну, послаблений стан;
  • трихофітія, демодекоз, псороптоз, необхідність у підвищенні стійкості імунітету;
  • алергічні реакції;
  • сечокам'яна хвороба;
  • виснаженість;
  • недолік мінералів у харчуванні;
  • зараження глистами;
  • гіповітаміноз.
  • некроз вушних раковин;
  • запалення зовнішнього слухового проходу;
  • свербіж, подразнення шкіри;
  • мокнучі виділення з ран;
  • садна, подряпини, травми;
  • остіофоллікуліт, фолікуліт;
  • наміна мякишей лап;
  • попрілості складок шкіри;
  • дерматит, екзема;
  • необхідність загоєння шкіри після абсцесів, розкриття фурункулів, флегмон;
  • усунення неприємних запахів;
  • хімічні опіки;
  • міжпальцевих запалення, тріщини.

Протипоказання

Непереносимість компонентів

Відкриті кровотечі

Склад і механізм дії препарату

Якщо застосовувати препарат для собак у відповідності з інструкцією, то побічних явищ і ускладнень не спостерігається. Симптоми передозування Цамакса не виявлено. До складу засобу входять цеоліт і сірковмісні речовини. У зв'язку з цим обумовлені лікувальні властивості ліки. Цеоліт – це потужний сорбент, каталізатор і іонообмінник, а сірковмісні речовини регулюють метаболізм, покращують синтез амінокислот в організмі.

Цеоліт виводить з тіла ртуть, важкі метали, нітрати, радіонукліди, феноли, шлаки. При попаданні в шлунково-кишковий тракт добавка уповільнює проходження їжі, покращує засвоєння поживних речовин. Цеоліт додатково збагачує організм калієм, кальцієм, натрієм, фосфором, магнієм. Сумарний вплив препарату підвищує захисні сили імунітету, нормалізує мінеральний обмін, покращує роботу травного тракту. Цамакс відновлює роботу печінки, підвищує опірність хворобам, покращує зовнішній вигляд тварини.

До складу ранозагоювальної присипки для собак входить цеоліт. Порівняно з загоюючими кремами і мазями вона не утворює плівки на рані, не забиває пори шкіри, що забезпечує вільний доступ кисню до пошкодженим клітинам тканин. Це прискорює природні процеси загоєння ран. Цеоліт є потужним природним сорбентом, який вбирає в себе кров, осушує рани, перешкоджає розмноженню бактерій.

Виражене дренирующее та дезодоруючу дію присипки знімає внутрішньошкірне тиск, знеболює рани. Додатково порошок вбирає лімфу, бруд, насичує тканини мікроелементами, прискорює регенераційний процес. Антисептик у складі присипки підвищує антимікробну ефективність Цамакса, зменшує ризик розвитку гнійних ускладнень, прискорює одужання.

Харчова добавка

До складу харчової добавки для собак Цамакс входять цеоліт, фосфор, мідь, сірка, калій, магній, натрій, кальцій, залізо. Упаковки йдуть по 100 або 450 р. Для лікування препарат з'єднують з кормом прямо перед годуванням. Під час лікування слід дотримуватися заходів безпеки, не вдихати порошок.

Присипка

Згідно інструкції, присипка Цамакс для собак призначена для зовнішнього застосування. Вона являє собою дрібнодисперсний сіро-жовтий порошок без запаху, до складу якого входить 80% цеоліту та 20% сірки. Присипка упакована в стерильні поліетиленові банки вагою 30, 50 або 250 р. Препарат відноситься до малонебезпечних засобів (4 клас небезпеки), не проявляє резорбтивно-токсичної, шкірно-подразнюючої або сенсибілізуючої дії.

Застосування Цамакса не замінює і не виключає використання антибактеріальних або симптоматичних засобів терапії. При роботі із засобом потрібно дотримуватися особистої гігієни і техніки безпеки. При випадковому контакті ліки зі шкірою або очима їх треба промити водою. При гіперчутливості користуватися присипкою можна тільки в рукавичках. При попаданні засобу на територію людині потрібно звернутися до лікаря. Препарат зберігається при температурі 4-25 градусів далеко від дітей протягом двох років.

Як застосовувати Цамакс для тварин

Доза харчової добавки складе 0,5 г на 1 кг маси тіла собаки. Дають препарат раз на добу курсом 3-4 тижні. На одну чайну ложку добавки припадає 7 р. При необхідності курс повторюють через 14 днів. Для профілактики дають 0,3 г на 1 кг ваги тіла.

Перед застосуванням присипки уражену шкіру собаки потрібно обробити 3%-м розчином пероксиду водню, потім насипати ліки з розрахунку 0,1 г на квадратний сантиметр і накласти фіксуючу пов'язку. Обробка проводиться щоденно курсом 3-7 діб. Перед повторним нанесенням присипки шкіру знову обробляють перекисом.

Ціна

Купити Цамакс можна через інтернет або ветеринарні аптеки. По Москві приблизні ціни на 100 г порошку для годування складуть 180-200 рублів, на 50 г присипки – 200-250 рублів. На вартість впливає цінова політика продавців, обсяг упаковки.

Відео

Унікальні кормові добавки для тварин і птахів - ЦАМАКС

Відгуки

Віталій, 24 рокиУ мене маленьке щеня, який любить бігати і заглядати в самі затишні місця на прогулянці. Результатом останнього стала велика подряпина на боці. За порадою ветеринара я став обробляти її Цамаксом – спершу продезінфікував перекисом, потім присипав порошком. Через три дні такої щоденної обробки рана майже зажила.
Марина, 47 роківПеред кожною виставкою, в якій бере участь мій шпіц, я даю йому харчову добавку Цамакс. Це допомагає поліпшити зовнішній вигляд його шерсті, зробити улюбленця більш енергійним і зміцнити імунітет.
Альберт, 43 рокиМій літній собака вже не такий активний, як раніше. Щоб надати йому бадьорості, енергійності, я даю йому харчову добавку Цамакс, яку мені порадив ветеринар. Крім того, що препарат захищає імунітет і зміцнює кісткову систему, він тещі і не дає розвиватися сечокам'яної хвороби. Собака повністю здорова.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!